Hur ofta ska du ta en paus när du kör snöskoter?

Du vaknar på morgonen av din stora skotertur och är rädd att åka. Du äter en näringsrik måltid, klär på dig och beger dig sedan ut för att hämta pulvret. Allt går bra under den första timmen eller två, sedan börjar du känna dig trött. Är det en bra idé att stanna för en andningspaus? Hur ofta ska man ta pauser när man åker skoter?

Enligt Pennsylvania Snowmobile Ed, ungefär varje timme du är på din snöskoter bör du pausa för en paus. Om du känner att du kan fortsätta längre än en timme kan du, men pressa dig inte över dina gränser. Din vakenhet kommer att minska, vilket innebär att du riskerar en olycka.

I den här artikeln kommer vi att diskutera vad som orsakar trötthet vid snöskoter och hur du maximerar din paustid. Vi kommer till och med att dela med oss ​​av några tips för att minska tröttheten så att du är piggare på din snöskoter och får en bättre åktur. Fortsätt läsa!

Så här ofta bör du ta en paus när du åker snöskoter

Att köra snöskoter är precis som att köra vilket annat fordon som helst. Du bör vara sund i sinnet och kroppen när du cyklar, vilket innebär att vara alert och fysiskt kapabel att göra snabba manövrar för att undvika olyckor.

När du blir trött saktar din reaktionstid ner. Ditt omdöme kan också vara försämrat, så du antar att du inte är så nära den andra snöskoterföraren som du trodde … ja, tills ni två kolliderar.

Trötthet är till viss del oundviklig på en snöskoter. I nästa avsnitt, när vi diskuterar vad som orsakar snöskotertrötthet, kommer du att se varför det är så. Istället för att trycka på och låtsas att du inte är trött, är det bästa du kan göra för dig själv och alla andra snöskoterförare runt omkring dig att ta en paus.

Ungefär var 60:e minut bör du dra din snöskoter till en säker plats där andra förare inte kommer att vara.

Som vi sa i introt, den där timpausen är inte nödvändigtvis skriven i sten. Ibland är du mitt i en vandring till eller från din destination och du kan gå längre än en timme i sträck. Andra dagar kommer du att känna dig trött efter 30 minuter. Stanna upp och ta en paus vid en tidpunkt som passar dig bäst, men fortsätt inte i timmar och timmar. Det är farligt.

Vad gör dig så trött när du åker snöskoter?

En mängd olika faktorer bidrar till den där trötta känslan som börjar sätta sig efter en eller två timmars snöskoter. Låt oss prata om dessa faktorer nu.

  Vilka beten anses vara levande beten?

Vind

Den genomsnittliga snöskotern går i en hastighet av 90 till 120 miles per timme. Även på en dag som inte blåser så mycket kommer du att känna vinden från alla håll om dig genom att cykla så snabbt. Beroende på vädret kan vinden ibland vara din guide och driva dig med. Andra dagar kommer det att kännas som att vinden aktivt jobbar emot dig. Denna osynliga kraft blir utmattande att slåss efter ett tag.

Kall

Helst vill du ha snö när du åker skoter. Såvida det inte är konstsnö, då är temperaturen där du åker förmodligen ganska kalla. Alla skakningar och rysningar kan sänka dina energinivåer, liksom själva temperaturen. Jämfört med speciellt varmt väder tenderar människokroppen att bli dåsig i kylan.

Sol

På dessa dagturer kan solen också lämna dig i behov av en paus. Direkt solexponering skapar värme, speciellt om du bär lager på lager av kläder och utrustning. När du svettas för att hålla dig sval ökar både din ämnesomsättning och puls. Detta är mycket fysiologiskt arbete från din kropps sida, vilket kan bidra till din trötthet.

Fysisk ansträngning

Den här är ganska uppenbar. Även om du kanske sitter på en snöskoter, använder du mycket muskler när du åker. Dessa inkluderar axel- och armmuskler, fötter och ankelmuskler, och dina vader, hamstrings och quads. Genom att arbeta med din kropp i timmar i taget på din snöskoter kan den fysiska ansträngningen göra dig öm och utmattad.

Tumtrötthet

Din ansträngningströtthet sträcker sig till och med till dina extremiteter. Många skoteråkare rapporterar att de är trötta på tummen efter en dags åkning. Detta orsakas ofta av ett feljusterat gasreglage, men för vissa modeller av snöskoter kan du upptäcka att din tumtrötthet kvarstår även efter att du har ställt in gasreglaget i rätt läge.

Vibrationer och motorljud

Trötthet kan uppstå över hela kroppen, inklusive dina öron. Att behöva lyssna på motorns brus hela dagen kan slita på dig, liksom att känna vibrationerna från din snöskoter när du sakkunnigt kör genom snön. Att ta pauser för denna trötthet kommer särskilt att hjälpa.

Vad ska du göra på din rast?

Genom en kombination av faktorerna ovan har du bestämt dig för att du kan använda några minuters paus från skoteråkningen. Du hittade den perfekta platsen att stanna, men vad ska du göra? Hur lång bör din paus vara?

  Hur mycket väger en släpvagn för fiskebåt? Med exempel

Vad du gör är helt upp till dig. Du kan justera din utrustning, pyssla med styret om du lider av tumtrötthet, eller ta ett näringsrikt mellanmål och dryck. Du kan också bara sitta, oroa dig och koppla av i ett par minuter.

Hur lång tid du tar din paus är också ditt val. Tänk på att om du åker med andra, vill du inte störa dem genom att stanna för länge. Dessutom är det sällan trevligt att sitta i kylan under långa perioder, så kylan i luften kan räcka för att göra dig redo att åka igen.

Fler tips för att undvika trötthet på din snöskoter

Som vi sa tidigare är trötthet oundviklig i något avseende. Det betyder inte att du inte kan vidta några försiktighetsåtgärder för att bevara din energi. Här är några rekommenderade tips som hjälper dig att få ut det mesta av var och en av dina skoterturer.

Få en god natts sömn

Om du någonsin har tillbringat en halv natt med att vända och vända på, vet du hur svårt det är att ta sig igenom nästa dag. Du känner dig som en zombie. Det är den sista känslan du vill ha när du vaknar för att åka skoter.

Se till att du går och lägger dig tidigt för att säkerställa att du är trevlig och utvilad. Du bör sikta på minst åtta timmars sömn per natt, så om du inte redan får det har du ett nytt riktmärke. Eftersom du vet att du kommer att utöva en fysiskt krävande sport som att åka skoter nästa dag, skadar det inte att sova ens nio timmar om du kan.

Du kommer inte bara att vakna upp och känna dig utvilad och avslappnad, utan du kanske har mer energi för att ta dig igenom dagen.

Håll dig tankad

Nej, vi pratar inte om att fylla på din snöskotermotor, även om det också är viktigt. Du bör också behålla din energi genom att ge din kropp näring, så du måste fylla på.

Vad du väljer att äta spelar roll. Mat med hög sockerhalt kan ge dig ett uppsving nu, men det är i bästa fall tillfälligt. När din kropp bearbetar allt det socker, har du en krasch. Vad värre är är att du tenderar att känna dig trög efter kraschen. Dessutom kommer alla de tomma kalorier som är förknippade med sockerrik mat att göra dig sugen på en timme eller två, speciellt när du anstränger dig med snöskoter.

  7 tips om vad du ska bära Rappelling

Vad rekommenderar vi istället? Prova dessa mellanmål:

  • Färdiga smörgåsar: Du kan göra dina egna smörgåsar och packa dem med dig eller köpa färdiga smörgåsar från livsmedelsbutikernas hyllor. Jordnötssmör och gelé är en söt goding att belöna dig själv med, för att inte tala om jordnötssmör är också en bra källa till protein.
  • Ryckig: Beef jerky är lätt på kalorier, hög i protein och otroligt bekväm att äta när du är på språng. Du drar ut en bit ryck, mumsar på den och du är redo att åka igen. Det blir inte mycket enklare än så.
  • Proteinbars: Du kan inte heller gå fel med en proteinbar. Dessa har alla ingredienser för människor på språng, inklusive massor av protein och till och med fyllnadsfiber. Med så många typer av proteinbarer på marknaden har du ditt val av smaker.

Begränsa åktider

Någon gång kanske du siktar på att åka snöskoter i timmar i taget, men den typen av uthållighet händer inte över en natt. Om du är ny på snöskoter, då vill du inte tvinga dig själv att åka för länge. Det är okej om du inte ens hinner med en timme på skotern de första turerna. Du kommer att arbeta dig uppåt.

Även om du är en mer rutinerad snöskoterförare, vet vad dina gränser är. Alla har en keps, och att kunna identifiera din kommer att ta dig långt. Om du åker med vänner, försök inte imponera på dem genom att åka skoter även när du är trött. Du kan krascha in i dem eller någon annan i din närhet, för att inte tala om att du inte är säker från faror när du känner dig gråögd.

Bär rätt utrustning

De flesta väderrelaterade problem som vi pratade om tidigare – som vind, sol och kyla – kan alla undvikas genom att välja lämplig snöskoterutrustning. Vindtåliga kläder är bäst, eftersom du inte kommer att känna att vinden slår dig dit och dit. Fukttransporterande lager kommer att förhindra att du överhettas under dina kläder, så bär mycket av dem.

Slutgiltiga tankar

För din egen och andras säkerhet på leden vill du ta en paus minst varje timme du åker skoter. Du kan bekämpa trötthet på andra sätt också, som att packa proteinbaserade snacks, klä dig på rätt sätt och veta när du ska kalla det en dag.