Hur ofta ska du rotera dina husbilsdäck?

Du har roterat din bil eller lastbils däck tidigare, möjligen många gånger beroende på hur gammalt ditt fordon är. Din husbil behöver samma behandling. Med tanke på storleken på många husbilar jämfört med bilar eller lastbilar är du inte säker på om du behöver rotera däcken oftare eller mindre. Hur ofta ska du rotera din husbils däck?

Planera att rotera din husbils däck varje gång du kör upp 6 000 till 8 000 miles på dina vägresor. Att rotera däcken kan bibehålla mönsterdjupet och slitas jämnt över alla fyra hjulen så att det är mindre troligt att ett däck misslyckas i förtid.

Vi har massor av bra information att dela framåt om rotation av husbilsdäck, inklusive hur man gör det och fler anledningar till varför du borde. Oavsett om din husbil är helt ny eller om du har haft den ett tag, kommer du inte att vilja missa detta!

Vad är en däckrotation?

Låt oss först prata om grunderna för däckrotation. Som vi antydde i introt är att rotera dina däck något du måste göra med alla fordon du ofta kör, från vanliga bilar och lastbilar till husbilar av alla storlekar.

Att rotera däcken på ett fordon innebär att ändra deras placering. Till exempel kan ditt vänstra bakre RV-hjul nu bli ditt högra framhjul eller vice versa. Du kan till och med få däcken att byta sida.

Däckrotation sker inte slumpmässigt. Snarare finns det specifika mönster du bör följa när du roterar dina däck för att säkerställa effektivitet. Låt oss diskutera dessa mönster nu.

Grundläggande rotationsmönster

Det mest grundläggande däckrotationsmönstret involverar sida-till-sida och diagonal däckrotation. Framhjulen skulle bli bakhjulen. Du skulle också byta bakre vänstra hjulet med det övre högra hjulet och det bakre högra hjulet med det övre vänstra hjulet.

Alternativt rotationsmönster

Det alternerande rotationsmönstret innebär att fram- och bakhjulen flyttar sidor, men du gör inget diagonalt utbyte med det här mönstret.

Riktningsrotationsmönster

För att tillgodose däckets slitbana, flyttar det riktade rotationsmönstret däcken på samma sida av fordonet som de var på. Du kan antingen byta ut vänster fram- och bakdäck eller höger fram- och bakdäck.

Fem-däcks rotationsmönster

Inget fordon kör på fem däck, men det finns ett rotationsmönster med fem däck. Detta sätter det femte reservdäcket i spel.

Med en rotation med fem däck tar du det främre vänstra däcket och byter det mot det bakre vänstra däcket. Sedan byts det bakre vänstra däcket mot det främre högra däcket. Det bakre högra däcket växlar med det främre vänstra däcket.

Reservdäcket går där det nya främre högersidadäcket är och det däcket blir det nya reservdäcket.

Sidförskjutna rotationsmönster

Det förskjutna däckrotationsmönstret från sida till sida innebär att däcken byts från en sida till en annan. Till exempel går det vänstra framdäcket och det högra framdäcket på motsatta sidor, liksom det vänstra bakdäcket och det högra bakdäcket.

Rotationsmönster med dubbla hjul

Det sista däckrotationsmönstret är för tvåhjuliga fordon som kommersiella lastbilar. Även om du inte använder det här däckrotationsmönstret för din husbil, är det fortfarande bra att veta om det ifall det någonsin skulle bli tillämpligt på dig.

  Genomsnittlig kostnad för att få en basbåt krymplindad för vintern

Med ett rotationsmönster med dubbla hjul växlar det främre vänstra hjulet med det första bakre vänstra bakhjulet. Du byter även det första och andra bakhjulet mot varandra. Det främre högra hjulet växlar med det andra bakre högra bakhjulet. Återigen byter båda bakhjulen på höger sida också.

Hur ofta ska man rotera husbilsdäck?

Nu när du bättre förstår in- och utsidan av däckrotation, hur ofta ska du rotera dina husbilsdäck?

När din vägmätare når 6 000 till 8 000 miles är det dags för en däckrotation. Det råkar vara så att du bör få dina husbilsdäck roterade lika ofta som du borde din vardagliga bil eller lastbil. Således är det lätt nog att komma ihåg när du ska schemalägga en däckrotation!

Varför rotera dina husbilsdäck? 5 skäl att schemalägga din däckrotation

Husbilsdäck finns i en mängd olika typer, från Special Trailer- eller ST-däck till Light Truck- eller LT-däck, radialdäck och bias-däck. Ändå är inget av dessa däck ogenomträngligt för skadorna på vägen.

Att rotera dina däck hjälper dig att få fler år av dem. Här är fem fördelar du kan njuta av.

Skapa jämnt slitage

En av de största fördelarna med att rotera dina husbilsdäck är att fördela slitaget jämnare över alla fyra eller fem (eller sex) hjulen. Eftersom bak- och framaxlarna på din husbil inte väger lika mycket, blir slitaget tyngre på vilken sida av däcken som har högst axelvikt.

I bilar och lastbilar är det vanligtvis den främre uppsättningen av däck eftersom motorn är i fronten. För många husbilar är det dock bakdäcken som bär mer vikt eftersom motorn i dessa fordon sitter bak.

Förutom axel- och motorvikt kan hur du kör också slita på dina däck. Varje gång du gör en sväng upplever de yttre framdäcken mer slitage än bakdäcken. Om trafiken i ditt land mestadels går i högerfilen, är det de vänstra framdäcken som bär bördan av dina högersvängar.

Det finns inget sätt att förhindra att vissa däck slits mer än andra sidor. Det du kan göra är att byta ut de däck som är mer slitna till fräschare. På så sätt slits alla däck mer jämnt.

Detta innebär verkligen att du måste byta ut alla fyra eller fem av dina husbilsdäck samtidigt snarare än två åt gången, men det är det som är bäst för hjulen.

Förbättra effektiviteten

När dina husbilsdäck har passerat sin användbara livslängd eftersom de är ojämnt slitna, börjar de släpa på vägen varje gång du använder dem. Detta kräver att ditt fordon arbetar hårdare på alla dina vägresor.

Du kanske märker att din husbils bränsleförbrukning börjar drastiskt minska. Dessutom, bakom kulisserna, är din stackars motor dålig. RV motorfel är inte ett problem du vill behöva ta itu med om du kan undvika det, vilket du kan med en däckrotation.

  Vad är 3D bågskytte? (En nybörjarguide med bilder)

Öka prestanda

Du loggar några seriöst långa körtimmar i din husbil. Du tycker om att sitta bakom ratten, men tröttheten du kan uppleva gör det jobbigt ibland. Vet du vad som kan göra körningen ännu svårare? Ojämnt däckslitage, särskilt med tanke på att det påverkar ditt fordons prestanda.

Vad menar vi med det? Tja, när dina fram- eller bakdäck är ojämnt slitna kan de inte fungera sömlöst tillsammans med de fräschare däcken. Detta kan leda till vibrationer som du kommer att känna i din ratt.

Att köra bil kommer att bli ännu mer obehagligt och möjligen smärtsamt. Du kommer att ta täta pauser och tillbringa mer tid vid rastplatser än du kommer att göra i nationalparker eller campingar.

Räddar dina däck från att poppa

Det är en RVers värsta mardröm: ett (eller flera) av dina däck blåser ut när du är på en fyrfilig motorväg. En däcksprängning gör att du tappar kontrollen över ditt fordon. Din husbil kan göra karriär i andra bilister eller så kan du köra i ett träd, ett skyddsräcke eller vad som helst som är närmaste hinder. Din husbil kan till och med våga sig av vägen.

Vi är säkra på att vi inte behöver berätta vilken farlig situation det här är, men vi kommer att göra det ändå. Däcksprängningar i en husbil kan leda till allvarliga skador och till och med förlust av liv.

Nu säger vi inte att däckblåsningar inte kan hända med färska däck, speciellt på grund av dålig körteknik eller hinder. Det är dock mycket mindre sannolikt att en utblåsning inträffar med jämnt slitna däck.

Fortsätt med dragkraft

Alla däck har spår genomgående som ger grepp. När dessa spår försvinner på grund av slitage kan dina däck sladda på hala underlag som våta vägar. Att köra under väderhändelser blir mycket mer riskfyllt. Du kanske måste begränsa din husbilsresa och lämna den på uppfarten oftare än den är ute på vägen.

Hur man roterar husbilsdäck

Du tittade på din vägmätare och bestämde att det är dags att rotera din husbils däck. Du behöver inte göra detta själv om du inte är bekväm. Mekanikern som vanligtvis servar din husbil borde kunna rotera däcken åt dig, inga problem.

Om du är strikt en DIY-typ, här är stegen att följa för att rotera din husbils däck.

Steg 1: Parkera din husbil och blockera hjulen

Välj en plats för däckrotation där du kan arbeta utan avbrott, till exempel ditt garage eller en väns uppfart. När du väl har ställt din husbil i parken vill du sätta in hjulklossar under de fyra hjulen för att säkerställa att ditt fordon förblir stillastående.

Steg 2: Bestäm ditt däckrotationsmönster

Hur kommer du att rotera dina däck? Det är ditt val, men vi rekommenderar att du granskar däckrotationsmönstren från det första avsnittet och väljer ett som är vettigt för din husbil. Gör åtminstone det grundläggande däckrotationsmönstret.

  Vart ska man gå på isfiske nära Milwaukee, Wisconsin

Steg 3: Höj däcket

Nu när du vet hur du vill rotera dina däck är det dags att sätta igång. Med en husbilsutjämnare eller en domkraft, höj däcket. Du vill ha däcket tillräckligt högt så att du kan snurra hjulet utan att däcket krockar i asfalten eller betongen.

Steg 4: Ta bort däcket

Eftersom däckrotation handlar om att flytta dina husbilsdäck, kan ingen sitta kvar där de är. Du behöver en standard däcknyckel för att lossa muttrarna på varje däck.

Steg 5: Följ däckrotationsmönstret

Använd ditt däckrotationsmönster som din guide, sätt varje däck på din husbil i rätt position.

Steg 6: Dra åt däcken

Vi hoppas att du höll fast vid de där muttrarna, eftersom du kommer att behöva dem! Sätt tillbaka dem en efter en med din däcknyckel.

Steg 7: Sänk hjulen och ta bort klossarna

Gå en domkraft i taget och ta tillbaka dina husbilsdäck till marknivå. Ta bort stoppklossarna innan du börjar köra.

Tips för att få dina husbilsdäck att hålla längre

Att rotera dina husbilsdäck är en uppgift av många du kan göra för att förlänga deras livslängd. Följande tips hjälper dig att mjölka ut de flesta år på dina däck, vilket sparar hundratals dollar under tiden.

Låt inte däcken tappa lufttrycket

Vi har diskuterat detta på bloggen förut, men vi vill nämna det igen nu. Innan du ger dig ut på någon bilresa och när du kommer tillbaka, vill du testa lufttrycket på dina husbilsdäck.

Om trycket är lägre än det borde vara, pumpa upp däcken. Även ett för lågt däck kan fastna i en pinne eller en lös asfaltbit på vägen och sedan tömmas, vilket med största sannolikhet orsakar en olycka

När du förvarar din husbil för lågsäsong, kan dina däck inte vara utom synhåll och utom sinnet. Du måste fortsätta att testa däcktrycket minst en gång i månaden och fylla på luft vid behov.

Se vilka rengöringsmedel du använder

Husbilsdäck, som vi har konstaterat, är långt ifrån ogenomträngliga för skador. Hårda kemiska rengöringsmedel med petroleum eller alkohol kan börja bryta ner gummit, vilket kommer att tvinga dig att byta däck förr än senare.

Om du måste använda något mer än tvål och vatten på dina husbilsdäck, köp ett skonsamt rengöringsmedel. Begränsa mängden armbågsfett du lägger i rengöringen av hjulen också, så att du inte skadar dem.

Håll dina husbilsdäck aktiva

Du kan anta att om du lämnar dina husbilsdäck i förvaring förlänger deras livslängd, men det är precis tvärtom! Kör din husbil när du kan. Du vill inte lämna däcken på tomgång i lager i mer än sex månader.

Slutgiltiga tankar

Husbilsdäck kräver rotation var 6 000 miles och senast 8 000 miles. Du har ditt val av däckrotationsmönster, så välj ett som fungerar för din husbil och förbind dig att rotera däcken. Du kommer att uppleva bättre prestanda, utmärkt grepp och jämnare slitage för din tid och besvär!