Hur ofta går snöskotrar sönder?

Inget fordon fungerar för alltid, din snöskoter ingår. Ändå, om din är helt ny, kan du rimligen förvänta dig att den ska hålla dig i flera år åt gången utan några problem, eller hur? Möjligen, men inte alltid. Det kan förfalla tidigare. Hur ofta går snöskotrar haveri?

En snöskoter som inte underhålls kan gå sönder vid 10 000 till 15 000 miles. Att underhålla fordonet kan förlänga dess livslängd till 20 år eller längre och förhindra onödiga haverier och haverier.

I den här artikeln kommer vi att diskutera de många anledningarna till att din snöskoter kan gå sönder så att du kan vara på utkik. Vi kommer också att fördjupa oss ytterligare i en annan viktig del av skotervård: underhåll. Fortsätt läsa, för du vill inte missa det.

Vad är det som gör att snöskotrar går sönder?

Du vet nu att en snöskoter kan gå sönder vid 10k till 15k miles, men detta är inte garanterat. Det kan alltid vara tidigare om du är hård mot snöskotern.

När du investerar i ett större köp, oavsett om det är en bil, ett hem eller till och med en ny luftkonditionering, kräver de alla underhåll för att hålla dem igång som bäst. Snöskotrar är inte annorlunda.

Här är några av de problem som kan drabba din snöskoter om du misslyckas med att underhålla den.

Bältesskada

Kopplingen på din snöskoter kommer med ett bälte. Detta kan sluta fungera av alla möjliga orsaker, som slitage eller skador efter att du har ramlat på ditt fordon. Du märker ganska snabbt om bältet är trasigt, eftersom din snöskoter kommer att låta helt annorlunda än den brukar. Tja, det vill säga om du ens kan få snöskotern att slå på. Många skoterägare rapporterar att när bältet slutar fungera så gör deras fordon det också.

Låg kompression

Din motors kompression bör vara minst 110 pund per kvadrattum. Om cylindrarna börjar tappa tryck, särskilt ojämnt, kan detta påverka hur bra din snöskoter går. Kompressionstester kan berätta för varje cylinders tryck innan du träffar snövallarna.

Svaga tändstift

Precis som vilken komponent som helst i din snöskoter håller inte tändstiften för evigt. När de lätt slutar generera en gnista eller den enda gnistan är svag, kör du på lånad tid genom att ignorera problemet.

Förgasare och bränsleledning torkar ut

Ställer du undan din snöskoter under våren, sommaren och kanske till och med en del av hösten? Du kan inte förvänta dig att förgasaren och bränsleledningen fungerar perfekt när du sätter på fordonet igen månader senare. Att fortsätta att trycka på förgasaren när den redan är torr kan få den att sluta fungera helt. Vid den tidpunkten skulle du behöva bygga om den från grunden.

  Hur mycket kostar en parasailbåt?

Översvämmar motorn

Vissa snöskotrar har en chokeventil som bevarar lufttillförseln. Du kan choka motorn ibland, men om du överdriver det kan motorn bli översvämmad med gas. Detta kommer att flöda ut ur dina avgaser, och lukten är vanligtvis ganska stickande också. Att översvämma motorn en eller två gånger kanske inte är världens undergång, men upprepade fall av detta är inte bra för din snöskoters livslängd.

Hur underhåller du din snöskoter och hur ofta ska du göra det?

Nu när du ser vad som kan gå fel med din snöskoter om du kör den utan att ta hand om den emellan, vill du ha ett bra underhållsschema ASAP. Här är uppgifterna du bör börja göra samt hur ofta.

Leta efter lösa slädedelar

Om din snöskoter har tillverkats under de senaste fem eller 10 åren, är chansen att slädefästen och bultar lossnar ganska liten. Ändå är det en bra idé att kolla ändå, kanske varje månad eller så eller efter en särskilt lång, utmanande åktur.

När du är klar med att titta på toppen och sidorna av släden, vänd på den så att den ligger på ena sidan. Kontrollera sedan den bakre upphängningen, särskilt fästena för upphängningsskenorna, vridmomentarmsbeslag, stötdämpande bultar, bakarmar, spindlar, radiestänger och A-armen. Dessa armar kan ha lossnat lite om du aldrig har inspekterat det här området av din snöskoter tidigare, så dra åt dem vid behov.

Skaffa nya karbider

Din snöskoter har vad som kallas en hårdmetall. Detta kallas ibland en skidlöpare. Det är en löpare under ditt fordon med en skärpt kant som kan ge dragkraft om du cyklar över is. Det är med andra ord en avgörande komponent i din snöskoter. Det är därför du behöver att det fungerar.

Den vässade kanten på din hårdmetall förblir inte spetsig om den slits ner tillräckligt. Beroende på hur hårt du åker och hur ofta, kanske du vill byta ut dina karbider vartannat år.

  De bästa stövlarna för isfiske för att hålla dig torr och varm

Justera dina skidor

Dina skidor kommer naturligtvis att falla ur linje när du använder din snöskoter, men du vill inte lämna dem som de är. Ditt fordons effektivitet kommer att minska, vilket kan göra en märkbar skillnad i din åktur beroende på omfattningen av felinställningen.

För att få tillbaka dina skidor där de ska vara, börja med spåret och justera dess spänning. Du kommer förmodligen att behöva skruva loss en bakaxelbult för att göra detta.

Därefter sätter du dig på din snöskoter och justerar om styret tills de sitter rakt. Se till att änden av stången mäter samma som tunnelhörnet eller den bakre upphängningsmonteringsbulten. Ett måttband eller en rätkant kan sedan låta dig finjustera din skiduppriktning.

Gör detta kanske varannan månad eller så, igen beroende på hur ofta du rider och hur hårt.

Smörj Skidframe

Skidframe är en komponent i din snöskoters bakfjädring. Det är bland hjulen, armarna, bussningarna och axlarna i upphängningen, som alla behöver smörjas varje månad eller så. Skidframes har många smörjnipplar, nästan ett dussin, så du måste gå igenom en och en och lägga till smörjning till var och en av dessa också.

Testa ditt avgassystem

Din snöskoters avgassystem, hur viktigt det än är, kan vara ganska problematiskt om dina fästen, fjädrar och grenrörspackningar går sönder. Börja med att inspektera ditt avgasgrenrör och sedan avgasutloppet, leta efter läckage.

Du kanske måste öppna motorhuven för att se avgassystemets cylindrar framifrån. Dessa kan bli belagda med olja som läcker från avgasgrenröret, vilket indikerar att du har ett problem. När dina grenrörspackningar är över fyra år gamla är de vanligtvis inte värda att fixa. Du är mycket bättre att byta ut dem. Detta borde inte kosta dig mycket pengar, och om du är bekväm med det kan du till och med göra jobbet själv.

Om du gör det, köp en packningsskrapa, stålborste, spackel och förgasarrengörare. När du har lossat cylinderns Y-rör kan du komma in och rengöra alla de belagda ytorna tills de är fläckfria igen. Lägg till dina nya packningar och du borde vara bra att gå. Gör detta kanske var fjärde till var sjätte månad.

Inspektera kopplingsremmen

Vi pratade tidigare om kopplingsremmen. Detta kan förlora spänning och dragkraft med tiden, vilket påverkar ditt fordon. Kanske varje år eller så kan du ta ut bältet själv och dra åt det, eller så kan du gå till din favoritskoterservice för att få jobbet gjort.

  Varför fortsätter min snöskoter att svämma över?

Justera och smörj kedjehuset

Inuti din snöskoter har kedjehuset kedjehjul och kedjor som tillåter kraft att ta sig till drivaxeln från domkraften. Du måste smörja delarna här årligen med cirka 12 uns av ditt föredragna smörjmedel.

Tips för att förlänga livslängden på din snöskoter

Du behöver inte stanna där. Förutom det fantastiska jobb du nu gör med att regelbundet underhålla din snöskoter, kan du också följa dessa tips för att förlänga dess livslängd ytterligare.

  • Låt alltid motorn värmas upp: En kall dag sätter du inte på bilen och förväntar dig att köra direkt till jobbet. Din snöskoter behöver samma skötsel. Innan du ger dig ut på vägen, sätt på fordonet och låt det sitta i några minuter. Detta gör att motorn blir tillräckligt varm.
  • Köp inte billiga produkter: Från smörjmedel till motorolja, det är bättre om du kan investera i högkvalitativa produkter istället för billiga grejer. Detta kommer att förbättra din snöskoters renhet, hållbarhet och prestanda. Du kanske vill fråga din snöskoterhandlare om förslag. Undvik alltid produkter som motorcykelolja eller utombordsolja, eftersom ingen av produkten är gjord för vinterförhållanden.
  • Använd ett rostskyddsmedel: För att hålla metalldelarna på din snöskoter fria från rost, använd ett rostskyddsmedel. Fokusera den här produkten på stötdämparna, den bakre fjädringen och skidorna om de är gjorda av stål.
  • Förbered din snöskoter för förvaring: När det är dags att lägga undan din snöskoter till nästa år, gör den redo för uppehållet. Koppla loss spänningsfjädrarna, lyft banan så att den inte ligger på marken, dimma i motorn och häll i lite bränslestabilisator.
  • Rengör din snöskoter ofta: En smutsig snöskoter ser inte bara tilltalande ut, utan vägsalt kan också utlösa korrosion. Du kan rengöra ditt fordon efter varje användning eller varannan vecka eller så, tvätta bort olja, fett, salt, smuts och annat ackumulerat skräp.

Slutgiltiga tankar

Snöskotrar kan börja ha problem på 10 000 till 15 000 miles, men den goda nyheten är att detta helt kan undvikas. Ett regelbundet underhållsschema som omfattar alla komponenter kommer att hålla din snöskoter i toppform så att du kan njuta av den i många år framöver!