Hur nära kan du parkera en brandpost?

När du parkerar din bil nära en brandpost är det viktigt att komma ihåg två saker: För det första, följ alltid de angivna begränsningarna; och för det andra, parkera aldrig din bil direkt framför eller bredvid brandposten. Varje stad har lagar som styr hur långt du kan parkera från en brandpost. Lagarna varierar från en stad/stat till nästa, men de faller vanligtvis inom ett snävt område. Hur många meter måste du parkera från en brandpost?

I de flesta städer måste du parkera minst 5 fot från en brandpost om inte annat anges av skyltar. Det är lätt att visualisera avståndet eftersom en genomsnittlig bil är 4,5 meter lång. Du måste alltså vara lite mer än 1 billängd ifrån brandposten.

Alla bilister vet att man kan få en biljett för att parkera bredvid en brandpost, men det är också en stor säkerhetsfråga. Brandmän måste ha omedelbar tillgång till brandposter i en nödsituation. En 2-3 minuters fördröjning för att krossa dina rutor och köra en linje genom din bil kan betyda skillnaden mellan liv eller död.

Hur långt kan du parkera från en brandpost?

hur långt kan man parkera från en brandpost?

Det är ingen hemlighet att parkering nära en brandpost kan få dig i trubbel. De flesta vet att man inte kan parkera framför en brandpost, men hur nära är det för nära? Och vad blir konsekvenserna om du har fel?

Varje stad har lagar som reglerar hur långt du måste parkera från en brandpost. De flesta städer förbjuder dig att parkera inom 15 fot från en brandpost, men varje stad/stat har olika lagar.

Det kan finnas undantag från den regeln i trafikerade områden där det är svårt att komma åt brandposten. Se till att kontrollera närliggande skyltar för att få en tydlig indikation på var du får parkera.

Vi har alla lekt gissningsleken när vi funderat på att parkera bredvid en brandpost. Tänk om jag bara är parkerad där i en minut? Kan jag dra fram några meter för att klämma mig in där? Kommer jag att få en biljett om jag bara är några meter innanför restriktionsområdet?

Det kan vara lockande att leta efter sin lycka bredvid en brandpost, men vi pratar inte bara om parkeringsböter och eventuellt bogsering. Vill du verkligen vara killen som bromsar en brandman i en nödsituation och får hans rutor krossade? Var inte den där killen! Se till att ge brandmännen gott om utrymme att arbeta i en nödsituation.

  Sovsäcksstorlek förklaras: vilken storlek sovsäck behöver jag?

Viktig notering: Vissa städer har olika lagar för kommersiella fordon och bärgningsbilar. Se till att du känner till de exakta reglerna i din stad innan du parkerar i begränsade områden. Vissa brandposter finns också under jord och är inte tillgängliga från gatan. Även om du inte kan se brandposten, får du fortfarande böter och de måste bärga din bil i en nödsituation.

Undantag från regeln

  • Föraren är i fordonet: I de flesta kommuner är det generellt sett OK att stanna framför en brandpost om du är förare i ett fordon i rörelse och kan flytta fordonet snabbt. Lagen brukar säga att någon ska sitta i förarsätet, men man får inte få någon biljett om det sitter en passagerare i bilen.
  • Lasta/lossa passagerare: Det kan även finnas ett undantag för lastning/lossning av passagerare. Det tar bara en minut eller två och det är bättre att parkera framför en brandpost än att blockera vägen. Du bör bara kunna flytta fordonet snabbt i en nödsituation. Leveransförare får hela tiden biljetter för att parkera en minut framför brandposter och lämna sin bil för att lämna leveransen.
  • Ytterligare gatuskyltar: Du kan också stöta på ytterligare skyltar där du kan parkera. Om det inte finns någon skylt i närheten, hänvisa till närmaste skylt på vägen. Det spelar ingen roll hur långt bort styrelsen är. Du kan fortfarande få en biljett till en skylt som ligger en mil från din bil.

Hur man mäter avståndet från din bil till en brandpost

Den genomsnittliga bilen är 4,5 meter lång.  Så parkera 1 billängd bort från brandposter.

Om du någon gång vill veta hur nära du kan parkera en brandpost finns det ett sätt att mäta det. Du kan använda ett måttband, men de flesta har inte måttband i sina bilar. Så du måste ringa ett bedömningssamtal för att ta reda på om du är 15 fot bort från brandposten.

Vissa städer har tydliga markeringar på marken som anger hur långt man ska vara från brandposten. De målar trottoarkanten röd eller gul för att ge en tydlig riktlinje om var du får parkera. Det kan också finnas skyltar i området som ytterligare begränsar var du får parkera. Detta är vanligt på smala vägar där brandmän har begränsad tillgång till brandposten.

Att uppskatta ditt avstånd från en brandpost är ganska enkelt. Det kan tyckas som att 15 fot är ett godtyckligt avstånd, men en hel del tankar gick på att ställa in den längden. Det är medellängden på en bil, så du kan enkelt visualisera hur långt du behöver vara från brandposten. Ta ett steg bort från din bil och försök föreställa dig om du kan klämma in en annan bil i gapet.

  Vad är Coleman-bränsle gjort av?

Parkeringskontrollanter kan vara hänsynslösa mot vissa lagar, men de låter vanligtvis 2-3 fot glida. De bedömer om du är tillräckligt nära för att medvetet strunta i lagen. Det enda undantaget är när det finns en tydligt målad trottoarkant eller en ”Parkeringsförbud”-skylt i närheten. I de situationerna får du definitivt en biljett.

Parkeringsböter och bogserings-/beslagsavgifter

Parkering nära brandposten kommer att resultera i en biljett och eventuell bogsering/beslag.

Parkering för nära en brandpost kan leda till dryga böter. Kontakta din lokala brandkår för mer information. Om du ertappas med att parkera i begränsade områden kommer du att bli bogserad och bötfälld. Planera att spendera minst $500 för att få tillbaka din bil om den blir bogserad. $150-$250 för biljetten och $200-$300 för beslaget.

En extra avgift kommer att tas ut för varje dag din bil är på den beslagtagna fastigheten. Min bil blev bogserad på en gatusotningsdag när jag gick på college och jag fick inte reda på det förrän jag kom hem från lektionen. Beslagta partiet stängdes när jag insåg att min bil hade bogserats, så jag var tvungen att betala $150 mer nästa dag.

Böterna kan snabbt öka om du inte kan betala direkt. Jag hade en vän på college som var tvungen att lämna över sin bil till bogseringsföretaget eftersom det inte var värt det att få ut den från parkeringen. Det var en gammal misshandlad Chevy Cavalier och 2 dagsböter var värda mer än bilen. När böterna var värda mer än bilens värde, beslagtog polisen fordonet för att sälja på en Sherrifs auktion.

Brandmän krossar dina bilrutor för att komma åt en brandpost

Brandmän krossar dina bilrutor för att komma åt en brandpost.

Om du bor i en stad och ser en brandbil köra på gatan kan du vara säker på att brandmän rusar för att släcka en brand. Vad du kanske inte vet är att de också tävlar för att hitta en fungerande brandpost. Om du är parkerad framför en brandpost kommer de att krossa din bilruta så att de kan dra en slang genom din bil.

Det kan verka som en upprörande åtgärd, men det går snabbare för brandmän att krossa ett fönster än att lokalisera och öppna en brandpost som är längre bort. Och eftersom minuter räknas när man bekämpar en brand kan detta extra steg betyda skillnaden mellan liv och död.

I icke-nödsituationer ringer de vanligtvis in en bärgningsbil för att få din bil biljett och beslagtagen. De har ritualen att krossa ditt fönster, men det är inte värt den dåliga PR att krossa ett fönster utan anledning.

  Hur man gör hemmagjord tältsömsförseglare: DIY tältsömsförseglare

5 vanliga brandpostmisstag att undvika till varje pris

Du kan vara den trevligaste och lydigaste personen i världen, men ingen är perfekt. Även om du gör ditt bästa för att följa varje regel är det lätt att bli förvirrad när du letar efter gatuparkering. Lagarna varierar från stad till stad och det är lätt att förbise viktiga parkeringsregler. Här är de 5 vanligaste brandpostmisstagen att undvika.

  1. Att lita på ett dåligt skrivet tecken: Lita inte blint på varje gatuskylt du ser. Underlåtenhet att följa skyltarna kommer att resultera i en biljett/bogsering, men du måste fortfarande följa alla lagar som inte finns på skylten. Bara för att en skylt har en pil som indikerar att du kan parkera förbi en viss punkt, betyder det inte att du kan parkera nära en brandpost (håll dig 15 fot bort). Dessa är mycket vanliga nära brandposter i slutet av gatorna och nära busshållplatser.
  2. Närliggande skyltar med olika regler: Varje stad har en fast lag som reglerar avståndet du behöver för att parkera från en brandpost, men det finns alltid kravet om inte annat anges med skyltar. Dessa skyltar finns vanligtvis nära brandposter som är svåra att nå.
  3. Hoppa snabbt ur din bil: De flesta brandpostlagarna är skrivna i enkla termer. I en nödsituation måste du omedelbart kunna ta dig bort från brandposten. Det betyder att din bil måste vara i rörelse och någon måste sitta i förarsätet. Om du hoppar ur bilen för att springa in i en minut får du en biljett. Det kan finnas ett undantag från den regeln (beroende på stad) om du hjälper en handikappad passagerare att lämna fordonet.
  4. Underjordiska brandposter: Det kan vara svårt att upptäcka en underjordisk brandpost. Dessa är vanliga i äldre städer som inte har uppgraderat sin infrastruktur för att installera moderna brandposter. De ser ut som ett typiskt runt brunnslock (ibland fyrkantigt) med en skylt bredvid.
  5. Trasiga brandposter: Det är inte din uppgift att ange om en brandpost fungerar eller inte. Du kan fortfarande få en biljett för parkering bredvid en brandpost som uppenbarligen inte fungerar. Att parkera bredvid en brandpost som har dragits upp ur marken och ligger på sidan är precis detsamma som att parkera bredvid en fungerande brandpost.