Hur mycket vind kan min husbilsmarkis ta?

Du älskar att ha en husbil med markis. Du är skyddad från plötsliga regnstormar och intensiv sol med en markis, men du är orolig för vinden. Om vindbyarna är riktigt starka, finns det en chans att din husbilsmarkis kan skadas? Hur mycket vind är för mycket?

Om vinden överstiger 20 till 25 miles per timme och vinden är konsekvent, är det dags att rulla upp din markis för dagen, särskilt om den är självbärande. Annars kan vinden slita av markistyget och ibland till och med skicka markisen iväg från din husbil!

Framöver kommer vi att diskutera mer om den förödelse som vind kan orsaka på din husbilsmarkis, hur du rullar ihop din så småningom och till och med hur du reparerar skadat markistyg. Om du är ny på husbilar och du bara har använt din markis en eller två gånger tidigare, är det här artikeln för dig, så se till att fortsätta läsa!

Vilken är den snabbaste vindhastigheten som en husbilsmarkis klarar av?

Med så många typer av husbilsmarkiser där ute, kan vindhastigheterna som man kan ta inte nödvändigtvis vara desamma som en annan. Till exempel, om du gick med en grundläggande markis gjord av tyg, måste du vidta så många försiktighetsåtgärder du kan, eftersom en markis som denna är mest mottaglig för att falla sönder.

Det är därför vi rekommenderar att när vindhastigheterna börjar nå nära 20 MPH och definitivt om de når 25 MPH att du kallar det en dag omedelbart.

Andra markiser i samma veva, som kallas självbärande markiser, kan på samma sätt inte hålla sig alltför bra mot starka vindar.

Självförsörjande eller stödda markiser

Vad är en självbärande markis? Dessa mer grundläggande markiser är gjorda för en person att rulla ner och sedan rulla upp när du är klar med den. Den infällda monteringen är kontinuerlig på en självbärande markis, vilket eliminerar luckor så att regnvatten inte kan tränga igenom.

Din självbärande markis kan ha en vindsensor som en del av vädersatsen. Andra utmärkande egenskaper hos en självstödjande markis är dess spännband och stödben. Blyskenan kommer att sitta nästan hängande i luften. Det är här den största risken kommer ifrån, som om vinden börjar blåsa för kraftigt kommer din självbärande förtälts blyskena att skaka.

Markiser som stöds är större och robustare, tillräckligt så att du inte kan placera ut dem och rulla upp dem igen om du inte har någon annan med dig som är villig att hjälpa till. Monteringsfästena, som det finns flera av, är alla oberoende av varandra. En förtält med stöd inkluderar även ett regnskydd eller en tätning för att hålla regn ute.

Vädersatsen till en förtält med stöd består av spänningsinducerande elastiska remmar som du fäster på ledskenan för att göra den säkrare. Eftersom en markis med stöd har ben som går ner i marken är den mycket mindre tunn än en självbärande markis.

På grund av den tuffa konstruktionen av en markis med stöd kan den kanske tåla vindar högre än 25 MPH. Som sagt, om du inte vill riskera skador på markisen i så starka vindar kan vi absolut inte skylla på dig!

Så här rullar du ihop din husbilsmarkis innan hårda vindar slår igenom

Det är en fruktansvärt blåsig dag, och även om du satt ute i timmar och njöt av naturen med din husbil på ryggen, tänker du att det är dags att ta din tillflykt till ditt fordon. Du vill dock inte lämna din husbilsmarkis som den är, så hur rullar du upp den snabbt?

  Skramlande hockeyklubba? Här är vad det är

Det beror på om ditt fordon har en standard- eller hybridmarkis. Ja, förutom att vara stödd eller självbärande, kan en husbilsmarkis också vara en hybrid eller standardstil.

Rulla upp en standard husbilsmarkis

Om din markis har fjäderbelastade armar så är det en standardmarkis. För att stänga den vill du ta armarna en i taget och släppa dem. Detta kommer att sänka markisen till marken. Var försiktig så att du undviker skador i närheten av fjäderbelastade armar!

Ta takbjälken som ofta är svarta och lossa dessa. Om du gör det får du utrymme att skjuta de inre armarna närmare din husbil. Du bör höra och känna hur de låser sig när du har de fjäderbelastade armarna rätt, så fortsätt att skjuta dem tills du får dem på rätt plats.

Hitta sedan din låsspak och justera den så att den är inställd på att ”rulla upp”. Ta sedan tag i markisremmen, använd din markisstång för detta eller gör det för hand om du kan. Rulla ihop din markis och använd markisstången för att få den rullade markisen i jämnhöjd med din husbil. Växla sedan låsspaken till ”låst”.

Om din markis har några andra lås eller säkerhetsspärrar, säkra dessa nu. Man bör även skruva i takbjälken så de sitter snyggt och tätt. Du är sedan fri att köra iväg eller sitta och åka ut i de blåsiga förhållandena i din husbils säkra tillflyktsort.

Rulla upp en Hybrid RV-markis

En hybridmarkis är en uppgradering från en vanlig markis och kan innehålla motoriserade funktioner. Det gör det lättare att rulla en upp (och ner för den delen) än att använda en vanlig husbilsmarkis, eftersom du behöver göra mycket mindre manuellt arbete.

För att komma igång med att rulla upp din hybridmarkis, ställ in låsspaken på ”rulla upp”. Vissa hybridmarkiser kanske inte når marken jämfört med en vanlig markis. I så fall kommer din markisstång väl till pass. Du kan använda den för att få spaken dit du vill ha den.

Därifrån följer du resten av stegen som beskrivs när du rullar upp en vanlig markis. Dubbelkolla definitivt att du har låst alla komponenter i din markis innan du lyfter i din husbil, eftersom en lös markis kan slå mot ditt fordon och orsaka allvarliga skador!

Vad kan hända med din husbilsmarkis i hårda vindar?

Låt oss säga att du kunde känna vindarna skaka och skramla i ditt husbilsförtält, men du bestämde dig för att stanna ute en liten stund till ändå. När allt kommer omkring, är 25 MPH vindar verkligen så dåliga?

Enligt NERACOOS Gulf of Maine Moorings, vindar på 19 till 24 MPH kommer att få inlandsvatten att börja bryta vågor. De flesta mindre träd börjar också svaja. I vindar på 25 till 31 MPH kan du kämpa för att använda ett paraply eftersom vinden kommer att fortsätta att tvinga det ut och in. Dessutom kommer stora trädgrenar att svaja. Dessa data kommer från Beaufort Wind Scale, som är betrodd av National Weather Service och andra stora väderresurser.

  Laglig ålder för att köra vattenskoter i South Carolina

Så ja, vi skulle säga att vindar över 24 MPH är ganska allvarliga. Om du inte tror oss, här är vad som kan hända med din husbil om du inte lyssnar på Moder Naturs varningar.

Rippat tyg

Om din husbilsmarkis är gjord av tyg och vindarna blåser tillräckligt hårt, finns det en god chans att din markis kan slitas sönder och går sönder. Kanske inte att strimla, men alla hål i din husbilsmarkis är ett problem. Hålet blir bara större om du inte fixar det direkt, och innan du vet ordet av är hela din markis trasig och oanvändbar.

Böjd eller trasig markis

Men visst är något trasigt tyg det minsta av dina problem. Speciellt med självbärande markiser, eftersom de inte är lika säkra, kan höga vindar teoretiskt orsaka allvarliga vrakdelar till markisen som helhet. Det kan böjas i en kraftig vinkel, delar kan flyga av och en kraftig storm kan till och med bryta sönder markisen.

Markis avriven

Låt oss säga att vindarna blev ännu starkare och du fortsatte att ignorera dem. Enligt Beaufort Wind Scale, vid vindhastigheter på 32 till 46 MPH, kommer du inte att kunna gå mot vinden utan stora svårigheter. Kvistar kommer också att lossna från träd.

En självbärande markis kan enkelt lyftas direkt från din husbil och skickas flygande i dessa hårda vindar. Detta är ett stort problem, eftersom en 12-fots rullmarkis med tyg kan väga uppemot 70 pund. Föreställ dig nu en stor, spjutliknande 70 fots markis som flyger mot dig i höga hastigheter. Ja, det är läskiga grejer! För att göra saken värre, nu har du inte heller en husbilsmarkis längre.

Krossad husbil

Om din markis fortfarande är fäst vid din husbil men några lösa fästen har gett den rörelse, är detta också ett annat mardrömsscenario. Du behöver bara tänka på en 70-kilos markis som slår mot sidan av ditt fordon för att förstå varför. Din markis kan förstöra utsidan av din husbil, krossa fönster och orsaka allvarliga skador om någon befinner sig utanför markisen.

Hur man lappar upp väderskadad husbilsmarkis

När stormen lagt sig parkerar du din husbil, drar ner markisen och bedömer skadan. Små revor och hål kanske inte är lika lätta att se, men för att upprepa, de kommer sannolikt att bli större genom regelbundet slitage och absolut om du lämnar din husbilsmarkis ute i en annan storm.

Stora revor och hål är de som är tre fot och större. Dessa hål är mer besvärliga eftersom de är så gapande, men du vill helst reparera alla hål i din markis när du ser det.

För att göra det behöver du tygsax, vattenbeständigt husbilslim, rengöringslösning, markistejp, sytillbehör och ersättningsmarkis.

Här är stegen att följa.

Steg 1: Ta ner din markis

Du kan inte lätt lappa upp din markis om hålet är i toppen och du behöver en stege för att nå det. För att ta bort din markis helt, följ stegen från tidigare i den här guiden. När din markis är på marken, fäll ut den helt.

  Varför ruttnar inte timmerstugor?

Markisen har gavlar fästa på saxsprintar. Inuti ändlocken finns öppningar för det inre markisröret. För att få markisröret fritt måste du trycka igenom saxsprintarna. Rör dock inte ändskydden, eftersom de är fjäderbelastade och kan orsaka allvarliga skador om du kommer för nära! Slutligen, frigör tag-bultarna och du kan arbeta med din markis.

Steg 2: Rengör markisen

Använd din rengöringslösning och ge din markis en grundlig avtorkning. Se till att lösningen du köper är vattenbaserad så att den inte slipar. Lösningen ska lätt befria din markis från spår av smuts, mögel och mögel.

När du är klar med framsidan av din markis, vänd den och rengör den andra sidan.

Steg 3: Reparera hålen

Ta en paus efter applicering av rengöringslösningen, eftersom du behöver vätska som appliceras på markisen för att torka helt. Annars bjuder du bara in mer mögel och mögel.

När din husbilsmarkis har torkat är det dags att fixa dessa hål. För mindre hål och revor kan du vanligtvis använda markisreparationstejp. Se till att din är genomskinlig så att tejpen ser osynlig ut för blotta ögat. Tryck också ner tejpen efter att du har applicerat den så att du tar bort luftbubblorna.

Om ditt hål är större än tre tum fungerar det inte att använda reparationstejp. Istället måste du köpa en lapp som matchar färgen på din nuvarande markis så nära som möjligt. Om du inte hittar något i närheten, ring eller maila din husbilstillverkare. Mot en avgift kan de skicka dig en provbit med extra markistyg.

Du vill att markislappen ska vara två tum högre och bredare än det nuvarande hålet. Att klippa med tygsax förhindrar fransar och snören i ändarna av din markislapp som gör att den sannolikt faller isär.

Om du är en syman kan du sy lappen på plats. Annars fungerar vattenfast husbilslim lika bra. Limma fast plåstret på baksidan av din markis så att du inte ser några limrester på framsidan. Ge limmet gott om tid att torka innan du rullar upp markisen igen.

Slutgiltiga tankar

En husbilsmarkis bör inte stå emot vindar högre än 20 till 25 MPH, även om din markis är lite robustare än de flesta. När allt kommer omkring vill du inte att din tygmarkis ska slita sönder, och du vill inte heller att markisen ska lossna från din husbil, vilket kan hända om vädret är tillräckligt hårt.

Lycka till och var säker där ute!

Relaterat innehåll

Varje år kommer jag på mig själv med att prova den senaste campingutrustningen för att göra min upplevelse bättre. Dessa föremål är stridstestade och kan rekommenderas utan förbehåll. Tänk dock på att dessa artiklar inte nödvändigtvis är av högsta kvalitet. Mitt mål på den här sidan är att rekommendera utrustning som är riktigt bra prissatt samtidigt som den håller en hög kvalitetsstandard. Det här är grejerna jag använder.

Några viktiga saker att veta om din resesläp är vilken man ska köpa, hur drivsystemet fungerar, hur man packar resesläpvagnen, hur man håller den underhållen, vart man ska åka med den och hur man kör den med lätthet. Här är en nybörjarguide till din nya resesläp.