Hur mycket vatten ska jag ta med till campingen?

Fragment av en campingstol med en flaska vatten och en bukett. En skyddsmask fästs på den för att skydda mot viruset. Står på gräset på en sommaräng.

Camping har varit en nödvändighet för mänskligheten i århundraden och har blivit mer av en rekreationsaktivitet under de senaste århundradena. Eftersom vi nu har så mycket mer av vad människor behöver för att överleva och till och med mer än vad vi faktiskt behöver, förbiser vi ofta hur mycket av en viss livsnödvändighet vi behöver bära med oss ​​när vi deltar i aktiviteter som tar bort oss från skydd av varma hus och tillräckligt med mat och vatten. På tal om den sista nödvändigheten, försöker den här artikeln förklara hur mycket av den speciella vätskan som är nödvändig för allt liv en campare bör ta med sig när de börjar sina äventyr i vildmarken under hur många dagar och nätter som helst.

För camping behöver kvinnor minst 5,4 liter vatten och män minst 7,4 liter vatten per dag. Det rekommenderas att campare bär på minst två gånger det dagliga vattenbehovet när de campar, eftersom camping kräver mycket mer fysisk aktivitet än en vanlig dag.

Jag åkte på flera campingresor när jag växte upp i delstaten Wyoming. Även om jag inte är den husbil jag brukade vara, kan jag av erfarenhet dela med mig av vad jag vet om korrekt hydrering när jag campar och till och med ge bevis genom forskning som stöder mina påståenden.

Typisk mänsklig hydrering

Kvinna som dricker rent vatten i hennes kropp. Illustration om en hälsosam livsstil.

Det mesta av människokroppen är gjord av den gamla goda divätemonoxiden (H2O). Egentligen består allt liv till största delen av vatten. Heck, det mesta av planeten jorden är täckt av grejer! Det är svårt att överskatta hur viktig denna vätska är för allt levande.

För den genomsnittliga, friska personen behöver kroppen vatten dagligen för att ta bort kroppsavfall som urin och avföring, bibehålla kroppstemperaturen, hålla lederna smorda och dämpade och skydda känsliga vävnader i kroppen. kroppen. Vatten är så framträdande i det mesta här i världen att det också är det mesta vi äter – då maten inte är alltför processad och naturligt kommer från mer naturliga platser.

Som jag sa tidigare behöver den mänskliga hanen ca fyra liter (eller ungefär sjutton koppar) vatten per dag medan den mänskliga honan bara behöver ungefär tre liter (eller ungefär tretton koppar) per dag. Skillnaden i dosering när det kommer till kön är sannolikt likställd med den genomsnittliga kroppsmassan för båda könen.

Naturligtvis är inte alla människor lika stora, vare sig de är män eller kvinnor. Detta kräver bedömning från din sida. Ingen kan säga till dig om du fyller på tillräckligt med vätska i kroppen, förutom du själv. Så vitt jag vet kan du behöva mer eller mindre av de belopp som anges ovan. Om du vill veta om du återfuktar dig ordentligt, var uppmärksam på färgen på din urin. Om det är en klar eller ljusgul färg är du bra.

  Den genomsnittliga kostnaden för Zipline

Aktiviteter som kräver mer hydrering än vanligt

En backpacker njuter av panoramautsikt över bergskedjorna på dag 2 av Routeburn Track, South Island.

Nu när du campar krävs det nog mycket fysisk aktivitet för att resan ska bli lyckad. Jag menar, du måste resa till en campingplats, bära alla dina väskor till en campingplats, slå upp ett tält och göra hur många andra saker som helst som du anser vara nödvändiga för att göra din resa njutbar.

Denna mängd träning och stress på människokroppen kommer sannolikt att innebära att den behöver lite mer vatten än det rekommenderade dagliga behovet som föreslagits av National Academies of the United States. Därför är det alltid en bra idé att ha den dubbla dosen till hands för varje dag om du tänker förbli stillastående under din resa. Kolla även om det finns någon form av vattenpump där också.

På tal av erfarenhet tog jag flera årliga campingturer under min barndom som varade i fyra dagar och tre nätter. Varje resa fick mig och resten av vår grupp att korsa berg och dalar medan vi följde de slingrande stigarna. När jag vandrade var det tydligt att jag ansträngde mig mycket energi på att bära min egen kroppsvikt tillsammans med min vandringsryggsäck över miles och miles av mestadels torr terräng.

Jag upptäckte dock att jag inte behövde så mycket vatten under vandring som jag trodde. Naturligtvis kan färgen på min urin ha kommunicerat annorlunda, men jag var inte så törstig som jag trodde. Se till att ta med en bra vattenflaska och någon form av vattenrening om du gör den här typen av resa. Vi kommer att prata mer om detta senare.

Vad vissa temperaturer gör med människokroppen

Som du säkert vet, när människokroppen värms upp av yttre krafter, börjar huden svettas. Detta i kombination med en stor mängd träning kommer också att få en persons andningsfrekvens att öka, upp till utmattande byxor. Båda kroppsfunktionerna ser till att vatten lämnar kroppen och måste bytas ut.

Beroende på vart du ska och vilken tid på året du väljer att göra resan, är chansen stor att du behöver mer vatten än vanligt för att fylla på vätskeförlusten i kroppen. Underlåtenhet att återfukta kroppen med tillräckliga mängder av den nödvändiga vätskan kan leda till uttorkning, vilket kan leda till utmattning av kropp och själ. I vissa allvarliga fall kan det vara dödligt.

Alternativ till att transportera stora mängder vatten överallt

manlig bergsbestigare i en blå dunjacka som filtrerar dricksvatten från en flod i en hög bergsdal i Anderna i Peru

Under vandringarna där vi förväntades ta med så lite som möjligt för att inte belasta våra kroppar i onödan blev vi tillsagda att ta med vår egen form av vattenrening. Detta kan vara i form av ett bärbart vattenfilter, en lampa som dödar bakterier eller helt enkelt ett sätt att värma upp vattnet för rengöring.

Eftersom vi ständigt var i rörelse, minns jag inte att jag någonsin valde den sista metoden, och jag rekommenderar inte heller att enbart förlita mig på den metoden när jag campar. Om du behöver ett bra vattenfilter som du kan ta med dig på en resa, så föreslår jag att du söker online efter ett filter av hög kvalitet eller besöker en friluftsbutik och hittar ett av de bästa bärbara filtren de har.

  Har alla husbilar duschar?

Råd från en professionell

Angående just detta ämne kunde jag återkomma i kontakt med en gammal vän som också var ledare och huvudarrangör för den årliga vandringsturen som jag nämnde tidigare. Jag visste att han hade mycket mer erfarenhet av backpacking, vandring och camping i allmänhet. Mannen bara älskar naturen, verkar det som.

Jag visste allt detta och frågade honom hur han säkerställer adekvat vätsketillförsel på sina resor och vad andra borde göra om de vill ha samma garanti på sina egna utflykter. Lita på mig – den här mannen är ett proffs när det gäller att vara utomhus och göra tiden som spenderas i den njutbar och tillfredsställande. För att svara på frågan du letade efter för att hitta den här artikeln sa han till mig följande via text:

”Låt mig svara utifrån en backpackerresa kontra en campingtursynpunkt. Det finns många variabler att ta hänsyn till, såsom omgivningstemperaturen och ruttens relativa svårighetsgrad, men en allmän riktlinje är 1 liter per 2 timmars promenad. Vattenhantering för en ryggsäckstur bör innefatta att veta var pålitliga vattenkällor finns så att du kan bestämma hur mycket vatten du ska ta med dig. Om det till exempel finns vatten varannan timme kan du dricka vid vattenkällan och inte bära vatten till nästa källa. Om nästa källa är mer än 2 timmar, bär vatten i proportion till avståndet/tiden till nästa källa.”

Så, baserat på vad mästaren har berättat för mig, måste du först avgöra om du bara kommer att slå läger i ett avlägset område eller om du också kommer att bära dina förnödenheter på ryggen från en campingplats till en annan. Backpacking alternativet kommer att visa sig vara lite svårare än att bara stanna i ett område för en natt eller mer.

Att gå är belastande för kroppen, så han föreslår att du tar med minst en liter vatten för varannan timmes promenad. Behållaren du bär med dig kan fyllas på varje gång du stöter på en bäck, flod, sjö, källa, damm eller egentligen någon annan vattenmassa. Det kan dock vara bättre att hitta en rörlig vattenkälla snarare än en stationär, eftersom de tenderar att vara renare.

Helst vill du också ha en behållare som är lätt men ändå robust nog att rymma önskad mängd vätska. Jag bar vanligtvis några behållare i påsstil eftersom de var väldigt lätta och för att de inte tog så mycket plats eftersom de rymde mindre vatten än vad deras maximala kapacitet skulle tillåta. Jag tror att märket hette Platypus. Du kan förmodligen hitta några till ett bra pris hos din lokala återförsäljare eller online.

  Så här tvättar du kläder i din stuga utan el

Jag skulle rekommendera att använda dessa typer av behållare för att bära vatten eller liknande. Naturligtvis, om du inte vill ha en skrymmande, eventuellt tyngre, härdad vattenflaska av plast eller metall. Seriöst, se till att packa smart när du åker på den här typen av resa. Du kommer att tacka dig själv i längden.

Andra sätt att förhindra uttorkning

Ingen läsk tecken isolerad på vit bakgrund vektorillustration.

Om du letar efter andra sätt att se till att din kropp får tillräckligt med hydrering utan att ta på dig för mycket vatten, finns det några saker att tänka på när du tänker på varifrån exakt allt vatten du normalt tar i kommer ifrån. . Till exempel består de flesta livsmedel som är hälsosamma och kommer från naturliga ställen till största delen av vatten.

Alla frukter och grönsaker består nästan helt av vatten. Så när du planerar de måltider och mellanmål du ska äta på din resa, se till att du packar massor av näringstäta livsmedel som inte är för höga i sockerarter. Rätt mängd fett i din mat kan hjälpa till med energi, men socker kommer definitivt att göra dig mer törstig än nödvändigt.

När det gäller det senare bör du undvika att ta med dig energidrycker, sportdrycker eller andra fontändrycker på din resa. Dessa drycker kan innehålla otroliga mängder socker och kommer bara att få dig att känna dig mer törstig. Om du vill ha smaken av något annat i munnen än trailmix och filtrerat vatten kan du alltid packa några paket lemonadpulver eller något annat alternativ som i princip gör ditt vatten till juice. Att ta med några på varje backpackerresa hjälpte alltid till att förändra saker och ting och ge mig energi. Du kan hitta dessa på nästan vilken marknad som helst som säljer mat eller till och med bensinstationer.

Är det möjligt att dricka för mycket vatten?

Det är möjligt, men jag ser inte hur någon lyckas dricka farliga mängder vatten om de inte faktiskt försöker. Jag minns att jag gick på gymnasiet och hörde om en tävling som ägde rum där några tävlande ville se vem som kunde dricka mest vatten. Evenemanget slutade inte bra eftersom eleven som vann tävlingen drack så mycket vatten att uppenbarligen elektrolytbalansen i den elevens kropp blev så obalanserad att eleven måste föras till akuten.

Återigen, detta kommer inte att hända dig om du inte verkligen försöker dricka mer än du kan hantera. Få inga idéer om du stöter på vatten under din resa. Det kan vara farligt.