Hur mycket vatten måste jag ta med när jag campar?

Det är mycket viktigt att se till att du har alla nödvändiga förnödenheter när du åker på camping. Det finns så mycket att komma ihåg att ta med när man campar, från mat till medicinska förnödenheter, kläder, köksredskap och, naturligtvis, vatten.

Du bör ha 1-2 liter vatten per dag och person för varje campingdag. En person kommer att dricka ungefär en halv liter vatten om dagen men mer vatten är nödvändigt för att äta, tvätta och hygien som att diska, tvätta händer, borsta tänder, etc.

Två av de saker jag aldrig vill vara utan, oavsett om jag campar eller bara är hemma, är mat och vatten. Vatten är ett så viktigt element för våra kroppar och att vara uttorkad när vi försöker njuta av en campingtur är inte alls kul! Detta gäller särskilt när vädret är varmt och fuktigt. Låt oss ta en närmare titt på hur mycket vatten du bör ta med dig när du campar.

Bild av Maark från Pixabay

Vad är den idealiska mängden vatten per person att ta med camping?

Under normala omständigheter rekommenderas att om du är tolv år eller äldre bör du dricka cirka två liter vatten per dag. KÄLLA. Om du är yngre än tolv kan du förmodligen komma undan med att dricka en och en halv liter per dag.

Nu är det under normala omständigheter. Låt oss titta på varför du kanske vill ha ännu mer vatten per person när du campar.

 1. Om du är ute i värmen och tränar behöver du ännu mer vatten. Att hålla sig hydrerad är en nödvändighet, inte ett alternativ. Var försiktig.
 2. Troligtvis kommer du att vilja borsta tänderna när du campar. Du bör alltid ha vatten för att skölja ur munnen och skölja av tandborsten.
 3. Om du använder disk måste du diska dem mellan måltiderna. Du kan välja papperstallrikar och bränna dem i elden när du är klar, om det fungerar för dig.
 4. Att rensa bort skärsår och repor när de inträffar kan kräva lite vatten.
 5. Att tvätta händerna är ett måste vid bilcamping. Du kan fylla på med våtservetter eller bara använda god gammal biologiskt nedbrytbar tvål och vatten.
 6. Om du har en bärbar dusch, kanske du vill ta med extra vatten för det också. Om du kan hoppa i en sjö eller använda campingplatsens faciliteter för att duscha, kommer det att frigöra utrymme i din bil eftersom vatten för att duscha kommer att ta upp en hel del utrymme.
 7. Att göra en varm dryck eller lägga till vatten till soppor eller andra måltider för matlagning är sannolikt när bilen campar. Låt oss inse det, att ha något varmt att dricka när du först vaknar till naturen gör upplevelsen så mycket bättre!
  1. Du kan behöva vatten om du ska göra soppa eller vill koka något som kräver rent vatten, om det kommer att röra/laga mat med din mat.
  Har pontonbåtar badrum eller toaletter? (plus HUR man installerar en)

Efter allt som sagt, vad är den nödvändiga mängden vatten att ta med? Baserat på listan jag just har gett dig, låt oss beräkna vattenbehovet för en person per dag.

 1. Dricksvatten = 2 liter.
 2. Extra dricksvatten på grund av värme och träning = 16 uns.
 3. För att borsta tänderna, låt oss säga 8 uns per dag.
 4. Om du diskar med badkarmetoden (se mitt inlägg om olika disktekniker för mer information), så kommer disken att kräva 1 gallon per dag. Du behöver tvätt- och sköljvatten.
 5. Rengöring av repor och torka ansikten och händer – 8 ounces per dag (om du är försiktig).
 6. Att tvätta händerna kommer att kräva 16 uns per dag.
 7. Laga varma drycker och laga mat. Låt oss anta att du bara dricker varm choklad och gör en burk soppa per dag. Cirka 24 uns behövs för detta.

Baserat på alla siffror ovan skulle jag rekommendera att du tar med cirka 2 US gallons vatten per person och dag på campingen.

Om du vill ta en dusch måste du lägga till ytterligare en gallon ovanpå det, föra vattenbehovet per dag till 3 liter. Om du har andra krav, fortsätt och räkna ut dem också. Kom bara ihåg att;

 1. Det finns 33,8 uns i 1 liter.
 2. Det finns 3,78 liter i 1 US gallon.

Du kan ta med en enda gallon per person och dag om du torkar rent (och dig själv). Att diska och duscha tar mycket vatten.

Hur mycket vatten är för mycket vatten för att ta med camping?

När du campar i bil finns det begränsat utrymme i ditt fordon så att lägga till stora behållare med vatten kan vara ett problem om du inte planerar och packar därefter. Beroende på hur många personer du har i ditt fordon, kanske du kan fylla ett helt säte med vattenbehållare.

Om utrymmet inuti fordonet är ett problem, vad sägs om på taket? Om du inte har ett takräcke och förvaringsbehållare kanske det är dags att investera i en. Vissa förvaringsbehållare för bilar är tillräckligt stora för att rymma många liter vatten och frigör därför utrymme inuti din bil.

  Vad man ska ha på sig Vandring i 30 F graders väder

Efter att ha räknat ut hur mycket vatten du behöver baserat på mina förslag ovan, skulle jag säga att allt mer än det är för mycket. Om det inte bara är lite mer för att dricka, då skulle det vara acceptabelt.

Varför behöver jag ta med så mycket vatten camping?

Som tidigare diskuterats kommer du att behöva ta med vatten att dricka samt tillräckligt för städning, dusch och matlagning. Det räcker med att säga, det är därför du behöver ta med dig så mycket vatten.

Nu, om du bilcampar på en plats som du utan tvekan vet kommer att ha obegränsat med rent vatten, så behöver du verkligen inte ta med mycket vatten alls.

Chansen är stor att du åtminstone måste köpa kannor med vatten på eller nära campingen. Vilket, antar jag, inte är en dålig idé. Du behöver dock fortfarande veta ungefär hur mycket vatten som behövs för de dagar du campar.

Bild av Leslie Anneliese från Pixabay

Till exempel, på en resa, åkte jag och mina vänner på camping i öknen (vi skulle göra canyoneering nästa dag), och det fanns inga bekvämligheter, så vi stannade till Walmart som låg cirka 60 mil från vår destination och köpte gigantiska badkar med vatten som vi kunde använda till hela gruppen. Vi använde detta för att dricka, tvätta, städa, hygien etc. Det gick bra! Vi behövde inte bära de där enorma badkar med vatten under hela vägresan, bara för ett par campingplatser.

Hur mycket vatten behöver jag ta med mig för dagsvandringar?

Om du planerar att åka på en dagsvandring medan du campar, behöver du ta med dig vatten?

Absolut! Att fångas bort från civilisationen utan vatten är extremt farligt. Att vara ute i naturen och vandra kräver stor ansträngning. Bestäm hur mycket vatten du behöver ta innan du ger dig ut. Det är också mycket viktigt att tillsätta extra vatten om det slutar med att det tar mycket längre tid än vad som ursprungligen förväntades.

Ibland när du är ute på leden kan du hamna i fel riktning. Du kan också hitta en annan väg som du vill ta när du är på väg. Om du inte tog extra vatten kan du gå miste om några mycket intressanta utforskningsmöjligheter.

  Hur man får röklukt ur en husbil

Hur mycket vatten behöver jag för att ta med backpacking?

Lång historia kort, om din vandringstur med ryggsäck kommer att vara en ”ut och tillbaka”-resa som allt görs inom 6 timmar, skulle jag ta med minst 3 liter per person. Om det är varmt ute måste du ta med 1 liter per person per timme. Det är extra vikt och kan vara obekvämt, men på grund av skälen ovan vill du alltid ha mycket vatten snarare än att det inte räcker till för att hålla resan.

Om du planerar en flerdagars ryggsäcksresa, du kommer inte att kunna bära tillräckligt med vatten för att ta dig igenom din resa. Du måste börja fundera på ett sätt att rengöra ditt vatten.

Behöver jag en vattenrenare?

Även om du inte är i vildmarken och bara bilcampar, är det en bra idé att ha en vattenrenare! Att kunna ha försäkran om att du inte kommer att fastna i en situation där du bara har orent vatten att dricka är värt den extra ansträngningen att ta med en vattenrenare.

Om du backpackar till en destination eller under flera dagar, är ett sätt att rena ditt vatten ett måste.

Det finns många alternativ på marknaden från bärbara vattenrenare till mikrofilter och till och med vattenflaskrenare. Du bör lätt kunna hitta en som passar dina behov.

Om det överhuvudtaget finns någon möjlighet att du kommer att ha tillgång till annat vatten än det du tar med, ta då med en renare.

Om du inte är säker på att ta med en renare, vad sägs om att testa vattenrenartabletter? Ja, det är en grej. Om du någon gång är i en situation där du behöver göra vatten lämpligt att dricka, använder du tabletterna för att rengöra vattnet. Tro mig inte? Kolla in detta på Amazon. Dricksbara Aqua vattentabletter.

Slutsats

Sammanfattningsvis är det mycket viktigt att se till att du har tillräckligt med vatten att dricka och för andra användningsområden när du campar. Planering av din nästa bilcampingresa bör innehålla en beräkning av hur mycket vatten som behövs för varje person per dag under din resa. Att i förväg veta om din destination har rent vatten är avgörande för din hälsa, komfort och övergripande njutning.

Om du inte är säker på om vattnet på din destination är drickbart eller inte, ta med dig en vattenrenare eller några vattenrenande tabletter också.