Hur mycket värde tillför en badrumsrenovering?

Även om badrummet är en viktig del av alla hem, förbises det ofta. Men om du planerar att lösa in din fastighet, att göra om ditt badrum är ett enkelt sätt att öka det totala värdet. I själva verket, enligt Fastighetsmäklares Riksförbundbadrumsrenoveringar är ett av de mest populära hemförbättringsprojekten.

Även om du inte planerar att sälja ditt hus någon gång snart, är en badrumsrenovering alltid en bra investering. Ett föråldrat badrum kommer att vara benäget att misslyckas, och du kan behöva spendera en förmögenhet på att reparera det senare. Så om du vill tillföra värde till din fastighet samtidigt som du förhindrar ytterligare reparationer, verkar ombyggnad av ditt badrum perfekt. Men vad innebär badrumsrenovering och är det verkligen värt det i längden?

Hur mycket kostar badrumsrenovering?

När det gäller att uppskatta de totala kostnaderna för en badrumsrenovering blir saker och ting lite mer komplicerade. Medan vissa husägare kan spendera så lite som $3 000 på en grundläggande ombyggnad, slutar andra med att investera över $18 000. Projektets omfattning är extremt viktig när man bestämmer de totala kostnaderna, eftersom små badrumsrenoveringar alltid kommer att vara billigare än stora projekt.

Ändå beror priset för ombyggnad av badrum på många faktorer som material, tidsram och design. Inte bara det, utan området där du bor kan också höja eller sänka priset. Och slutligen, oavsett om du bestämmer dig för att göra projektet själv eller anlita en entreprenör kommer det att göra en verklig skillnad i slutresultatet och kostnaden.

Hur man sänker ombyggnadskostnaderna

Om du är intresserad av att ge ditt badrum ett nytt utseende, kanske du letar efter sätt att göra projektet mer överkomligt. Lyckligtvis finns det några sätt på vilka du kan minska kostnaderna och öka avkastningen på din investering.

Designa ombyggnaden själv

Även om att anlita en entreprenör för att sköta allt arbete kan tyckas vara rätt väg att gå, det kan sluta kosta dig en förmögenhet. Faktum är att de flesta entreprenörer tar ut en avgift för att designa badrummet åt dig, vilket sänker ROI. Och även om du kanske inte kan byta golv eller väggar själv, kan du fortfarande göra designen. Som ett resultat bör du gå in i ombyggnadsprocessen och veta exakt vad du vill ha och hur du vill ha det.

Se även  Hur länge håller toalettstolarna och när ska du byta ut dina

Hitta rätt material

Ombyggnadskostnaden kommer till stor del att bero på materialen, och det beror mest på det arbete som lagts ner på installationen. Till exempel blir ett uppvärmt klinkergolv märkbart dyrare än klassiska laminatgolv. Du kan spendera lite tid på att shoppa efter liknande alternativ till lyxmaterial. Men det betyder inte att du ska satsa på de billigaste prylarna; Försök bara hålla kostnaderna nere samtidigt som du köper från pålitliga märken.

Anlita den bästa entreprenören

I slutändan måste du förlita dig på en entreprenör för att göra det mesta av det hårda arbetet, såsom VVS och golv. Det betyder dock inte att du ska välja den första välkända entreprenören du stöter på. Du kanske vill söka på nätet eller fråga runt för att få en bättre förståelse för företagen i ditt område. Kom ihåg att det inte alltid är den bästa idén att välja den dyraste entreprenören, särskilt om du vill spara lite pengar.

Vad är den genomsnittliga avkastningen på investeringen?

I slutändan är det som är viktigast avkastningen på investeringen. Men ROI beror på vilken typ av projekt du planerar att genomföra och de pengar du vill spendera. Till exempel kan ett mindre projekt visa sig vara en bättre investering än en fullständig ombyggnad. Genom att använda data från Ombyggnadkunde vi sammanställa följande ROI-jämförelse för att hjälpa dig att bestämma vilken typ av projekt du vill närma dig.

Badrumsrenovering i mellanklass

En mellanklassrenovering innebär att man använder material som keramiska golvplattor, vita standardtoaletter, nya kromarmaturer och enkla duschhandtag. Även om ytskikten är funktionella och förbättrar badrummets utseende, är de inte de dyraste alternativen som finns.

 • Genomsnittlig kostnad: 21 337 USD
 • Genomsnittlig avkastning: 13 688 $
 • Genomsnittlig ROI: 64 %
Se även  Hur smakar zucchini? [Answered]

Exklusivt badrumsrenovering

En exklusiv badrumsrenovering innebär layoutjusteringar och till och med hela strukturella förändringar. Ytbehandlingarna är av hög kvalitet och kräver en stor investering jämfört med de som används i en mellanklassombyggnad. De inkluderar saker som uppvärmda golvplattor, bänkskivor i sten, dubbla handfat och ny belysning. Dessutom, under en exklusiv badrumsrenovering, kan husägare också ändra designen på duschen helt.

 • Genomsnittlig kostnad: 67 106 USD
 • Genomsnittlig avkastning: 37 995 USD
 • Genomsnittlig ROI: 56,6 %

Universell design badrumsrenovering

En badrumsrenovering med universell design fokuserar på tillgänglighetsfunktioner som tryckknappslås, bredare dörröppningar, högre toaletter och tillgång till rullstol. Vanligtvis är dessa typer av ombyggnader inte lika vanliga som exklusiva eller mellanklassiga, men de ger en hög ROI.

 • Genomsnittlig kostnad: 34 643 USD
 • Genomsnittlig avkastning: $21 463
 • Genomsnittlig ROI: 62 %

Ombyggnadsidéer med hög ROI

Om du vill få ut det mesta av en ombyggnad bör du sikta på mindre projekt. På så sätt kommer du att kunna investera pengar i de områden som ger högst avkastning. Till exempel är ett nytt lager färg billigare och mer lönsamt än en layoutändring.

Nytt lager av färg

Även om det låter enkelt, kommer ett nytt lager färg att förbättra det övergripande utseendet på ditt badrum. Att måla om ditt badrum är faktiskt ett utmärkt sätt att reparera eventuella skador som orsakats av vatten eller mögel. Vad som är ännu bättre är att målning är ett bra gör-det-själv-projekt, vilket innebär att du inte behöver förlita dig på dyra entreprenörer. Allt du behöver är en hink med färg, några penslar och du är klar.

Golv

Att uppgradera golvet är ett av de mest populära badrumsrenoveringsprojekten på grund av dess skalbara kostnader. Det genomsnittliga priset per kvadratmeter badrumsgolv är någonstans mellan $3,50 och $5,00 beroende på vilket material som används. Dessutom kan du minska kostnaderna genom att uppgradera golvet själv utan hjälp av en professionell. Sammantaget kan nya badrumsgolv helt förändra utseendet och känslan i ditt badrum utan att göra en stor buckla i din budget.

Se även  Hur man använder silikontätningsmedel utan tätningspistol

Fåfänga uppgraderingar

Även om smycken brukade vara några av de dyraste delarna av ditt badrum, finns det nuförtiden många prisvärda fåfänga set. Du kan köpa en som har allt du kan behöva, inklusive skåp, handfat och kranar. Eller, om det är för dyrt, kan du göra ditt eget fåfängaset genom att köpa föremålen separat. Se bara till att välja material som passar ihop och är tilltalande för potentiella köpare.

Vatten- och energibesparingsuppgraderingar

Med de ökande kostnaderna för vatten och el letar framtida husägare efter sätt att minska sina räkningar. Det kan du dra fördel av genom att byta ut glödlamporna mot energieffektiva sådana. Inte bara det, du kan optimera handfatet, duschen och toaletten för lågt flöde för att förbruka mindre vatten. Ändå kommer att förvandla ditt badrum till ett gynnsamt himmelrike säkert öka ditt hus attraktionskraft.

Slutgiltiga tankar

Sammantaget är ombyggnad av ditt badrum ett av de bästa sätten att öka värdet på ditt hem. Från att måla om ditt badrum till att helt ändra layouten, möjligheterna är obegränsade. Och om du är noggrann med de material och design du väljer, kan du sluta spendera mycket mindre pengar än du normalt skulle göra.

Oavsett om du planerar att sälja ditt hem inom en snar framtid eller inte, bör du definitivt överväga en badrumsrenovering. När allt kommer omkring, vem vill inte förbättra utseendet och funktionaliteten i sitt badrum?

Du kanske också gillar:

 • Hur mycket värde tillför ett nytt kök?
 • Tillför mervärde att konvertera ett garage?

Lämna en kommentar