Hur mycket väger lastbilscampare? Med 20 exempel

En lastbilscamper är en liten släpvagn som får plats i bädden på en pickup. Du kanske tror att den inte väger så mycket, men du vill vara säker innan du bogserar en på din lastbil. Hur mycket väger en husbil i genomsnitt?

Lastbilscampare väger 1 000 till 4 000+ pounds. Faktorer som huruvida husbilen har mjuka eller hårda väggar, liksom dess storlek och antalet utskjutningar, påverkar hur mycket vagnen väger.

Om du vill lära dig ännu mer om lastbilscampervikter, inklusive exempel från riktiga husbilsmodeller, har du kommit till rätt plats. Den här artikeln kommer att vara din guide till vad som ingår i en lastbilscampers vikt och vilken typ av lastbil som krävs för att dra en trailer som en lastbilscamper!

Hur mycket väger en husbil?

Lastbilscampare är mycket mindre än de flesta typer av husbilar eller släpvagnar, så du kan inte förvänta dig att de ska väga något i närheten av en resesläp.

Åtminstone kommer en lastbilscamper att väga 1 000 pund. Som vi kommer att prata mer om i nästa avsnitt är dessa lätta lastbilscampare vanligtvis popup-campare.

En pop-up husbil har mjuka canvasväggar som inte väger mycket.

De tyngsta lastbilscampingarna är 4 000 och ibland till och med 5 000 pund.

Dessa campare kommer att vara hårda utan duk eller mjuka väggar. De kan också ha utdragbara utdrag som ger mer utrymme men ökar även husbilens vikt.

20 exempel på riktiga lastbilscampervikter

För att ge dig en bättre uppfattning om hur mycket du kan förvänta dig att en lastbilscamping ska väga, här är 20 exempel på riktiga lastbilscampare på marknaden (som du kan köpa idag om du vill) och hur mycket var och en väger.

 • Northstar Laredo SC: 2 090 pund
 • Lance 1172 långsäng: 4 174 pund
 • Northstar Arrow 8,5 U kortsäng: 2 480 pund
 • Host Campers Mammoth: 3 955 pund
 • Northwood Wolf Creek 890: 2 284 pund
 • Palomino HS-2910: 3 493 pund
 • Lance 865: 2 012 pund
 • Rugged Mountain Granite 11RL: 3 720 pund
 • Lance 995 långsäng: 3 354 pund
 • Bigfoot 25C9.4SB: 2 980 pund
 • Northstar 9,5 Igloo: 2 900 pund
 • Äventyrare 910DB: 3 447 pund
 • Northern Lite 10-2EXCD: 3 265 pund
 • NuCamp Cirrus 820: 2 540 pund
 • Palomino HS-2902: 3 261 pund
 • Äventyrare 80RB: 1 762 pund
 • Travel Lite Rayzr Fb: 1 070 pund
 • Outfitter Apex 8: 2 130 pund
 • Lance 650: 1 700 pund
 • Scout Yoho: 958 pund

Faktorerna som avgör hur mycket en husbil väger

Hur kommer det sig att vissa lastbilscampare som Scout Yoho kan väga så lite (strax under 1 000 pund) när långsängen Lance 1172 väger över 4 000 pund? Låt oss nu undersöka de faktorer som dikterar hur tung en husbil är.

Mjuka eller hårda väggar

En av de överlägset största avgörande faktorerna är vad väggarna på en husbil är konstruerade av.

Som vi diskuterade i förra avsnittet kan en husbil ha mjuka eller hårda väggar.

Mjuka väggar ses oftast i tältcampare, som heter det för att det är som att sitta i en husbil med ett tält över huvudet. Lastbilscampare kan också ha böjliga väggar.

De mjuka canvasväggarna har vanligtvis nätfönster för luftflöde och ventilation. Insekter kan inte komma in, men du kan fortfarande känna den mjuka brisen.

  Vad är skillnaden mellan camping och överlandning

De infällbara canvasväggarna är mycket lätta. Kanske om du hade en större lastbilscamper med canvasväggar, så kan den väga mer, men du kan i allmänhet lita på att lastbilscampare med mjuka väggar är ganska lätta.

Hårdväggiga campare har inga infällbara förmågor (såvida de inte har utdragbara utgångar, mer kommer om dem inom en minut). I utbyte har du ett mycket mer hållbart material för väggarna och taket på din husbil.

Du kommer inte riktigt att höra regnets tjat på natten på samma sätt i en husbil med hårda väggar, men den extra känslan av trygghet är säkerligen skön.

Hårdväggiga husbilar är vanligtvis byggda av det material som används för att konstruera resten av husbilens skal, oavsett om det är glasfiber, kolfiber eller metall som stål eller aluminium.

Naturligtvis väger detta mer än duk, därav den tyngre vikten av en lastbilscamping med hårda väggar.

Slide-outs eller brist på sådana

Endast hårdväggar campare är berättigade till slide-outs.

En slide-out är en funktion som ses i husbilar och släpvagnar. Du kan utöka bredden på väggarna och ibland även höjden på taket för att få mer utrymme.

Du använder vanligtvis en husbils elektriska system för att styra utskjutningarna istället för att flytta dem manuellt, men allt beror på märke och modell.

Även om du aldrig ska bogsera en husbil med utskjutbara skjutbara utdrag, är de ändå en fantastisk funktion, vilket är anledningen till att du ser dem i allt från leksaksdumprar till vändskivor.

Dessa är naturligtvis mindre trailers som standard, ungefär som fallet är med lastbilscampare. Det är mer än att ha illusionen av mer utrymme; en utdragbar ger faktiskt mer utrymme. Du kommer att känna dig kapabel att sträcka ut dig och njuta av lite andrum.

Den andra fördelen med en utskjutning är att den skapar en känsla av integritet, något som verkligen kan saknas i mindre släpvagnar som vändskivor och lastbilscampare.

Lika fördelaktiga som utdragbara utskjutningar är, för var och en din husbil är utrustad med, blir lastbilscamparen exponentiellt tyngre.

Andra material

Väggarna och taket är bara två delar av många som utgör din husbil totalt sett.

Det finns skelettet eller ramen också, som kan vara byggda av kraftiga aluminiumrör. Dörrarna lägger till vikt, liksom fönstren, hjulen och husbilens funktioner (som vi kommer att diskutera mer om bara ett ögonblick).

Camper storlek

Den genomsnittliga storleken på en husbil är mellan åtta och 20 fot. Det är skillnaden mellan att kunna ta med en kompis eller två till upp till sex personer.

Större husbilar är verkligen bra eftersom du har massor av utrymme. Slide-outs är vanligtvis vanligare för att skapa avskildhet och mer utrymme, så att du inte känner att du ständigt är på toppen av dina passagerare.

Naturligtvis vet du att ju större din husbil är, desto mer kommer den att väga. Även mjuka väggar skulle inte sänka vikten av en stor 20-fots husbil så mycket.

  Har luftballonger fallskärmar?

En mindre husbil kanske inte får plats med så många passagerare, men du kommer att njuta av enklare bogsering på grund av den lätta storleken på din husbil.

Bekvämligheter

Den sista faktorn som påverkar hur mycket din husbil väger är bekvämligheterna.

Vid första anblicken kan du anta att en lastbilscamper inte får plats med mycket av något i bekvämlighetsavdelningen på grund av dess form och storlek, men det kan inte vara längre från sanningen.

Även om det beror mycket på märket och modellen av husbilar vi pratar om, är layouterna för dessa fordon så uppfinningsrika att vissa lastbilscampare till och med har badrum.

Det är förstås inget stort badrum och du får en dusch eller en toalett och inte båda, men hallå, det är ett badrum!

Du kan också njuta av separata sovplatser, ett litet kök och en vardagsrumsdel.

Vissa människor på marknaden för en husbil älskar att ha hemmets alla bekvämligheter (eller så många av dem som möjligt, åtminstone) i sin trailer eftersom det gör det lättare att vänja sig vid livet på vägen.

Om du är i den båten, var beredd på att ju fler bekvämligheter som ingår i din husbil, desto mer kommer släpvagnen att väga.

För dem som inte har något emot att dra ner på campingen och verkligen trampa på den, minskar du bekvämligheterna i din husbil kommer också dess totala vikt att sänkas.

Hur man avgör om din lastbil kan dra en husbil

Är du ute efter en husbil och undrar om din pickup klarar uppgiften att transportera den? Du vill inte bara gissa.

Om din pickup försöker dra en last som överskrider dess dragkapacitet kan du orsaka mycket skada på din lastbil.

Det inkluderar att skeva chassit, förstöra däcken, slita på bromsarna och potentiellt förstöra transmissionen och till och med motorn.

Du skulle titta på tusentals dollar i dyra reparationer. Då kan du lika gärna köpa en annan pickup.

Utan vidare, så här ser du hur mycket vikt din pickup kan dra.

Lär känna dina akronymer

När det gäller att bestämma din lastbils dragkapacitet, kommer du att se många liknande akronymer som GAWR och GVWR. Det hela kan vara lite förvirrande för den oinvigde, så låt oss förklara.

 • GAWR: Först är bruttoaxelvikten eller GAWR. Tillverkaren av din pickup bestämmer GAWR genom att bestämma hur mycket belastning lastbilens enaxliga system tål. De bakre och främre axlarna kommer att ha sina egna separata GAWR-klassificeringar.
 • GVWR: Nästa är GVWR, som är en förkortning för totalvikt för fordon. Detta är hur mycket lastad vikt din pickup kan hantera säkert. Återigen bestäms GVWR av din lastbils tillverkare.
 • CGVWR: Den sista akronymen är ganska dum, och det är CGVWR eller kombinerad bruttoviktsbetyg. Med andra ord, detta är vikten på din lastade pickup plus vikten på din husbil när den är lastad också. Som har varit fallet hela tiden, ställer lastbilstillverkaren in CGVWR.

Väg din lastbil

Okej, nu när du har bekantat dig med de relevanta akronymerna är det dags att börja. Det kräver att du hittar en certifierad viktvåg som en certifierad automatisk lastbilsvåg eller CAT-våg.

  Laglig ålder för att köra vattenskoter i Tennessee

CAT-vågar är kraftig utrustning av professionell kvalitet, så det är inget du kan köpa för hemmabruk. Det vi rekommenderar är att skriva in ”CAT-vågar nära mig” i din sökmotor och se vilka alternativ du har.

Du måste betala för att använda en CAT-våg, men avgifterna är vanligtvis inte orimliga. Den första vägningen kan kosta dig runt $15. Om du måste gå tillbaka till samma CAT-våg inom 24 timmar och väga om av någon anledning, skulle du betala lite mer än $20 för att göra det.

När du har mätt din pickup på CAT-skalan, ta den vikten och subtrahera den från din lastbils GVWR. Detta ger dig lastkapaciteten för din pickup.

Ta mätningar

Den första mätningen du tar är att bestämma vad din lastbilscampers tyngdpunkt kommer att vara.

För att göra detta, parkera din husbil. Du behöver ingen CAT-våg längre, så ta med den hem.

Ta ett måttband och bestäm avståndet från den främre väggen på din lastbil hela vägen till mitten av din bakaxel. Konvertera siffran till tum om det behövs, och det är lastbilscamparens tyngdpunkt.

Därefter, för att avgöra om din lastbilscamping ens passar på din pickup (roligt faktum, inte alla lastbilscampare passar alla märken och modeller av lastbilen), måste du ta några fler mätningar.

Mät pickupens stötfångarlängd, bakluckans öppning, hytthöjd, skenhöjd, bäddbredd och bäddlängd. Jämför sedan dessa siffror med specifikationerna för lastbilscamparen.

Om ens en eller två mätningar kommer upp som inkompatibla mellan pickupen och lastbilscamparen, måste du fortsätta leta efter en annan husbil. Den här passar inte din lastbil ordentligt.

Du skulle kämpa för att fästa husbilen på din pickup. Även med rätt koppling skulle installationen inte vara särskilt säker. Din lastbilscamper kan fälla eller på annat sätt röra sig okontrollerat och orsaka trafikolyckor.

Det är inte värt det!

Köp en husbil som passar din pickup

Förutom att matcha specifikationerna för din pickup, kom ihåg att din nya lastbilscamper också måste ha en tyngdpunkt som är kompatibel enligt de mått du tog. Det kommer också att göra din installation säkrare.

Om du kan är det alltid bättre att först ha ett dragfordon och sedan köpa en husbil än att köpa en husbil utan dragfordon.

När det kommer till lastbilscampare speciellt, kommer du att spendera mycket mer pengar på en pickup än en husbil!

Slutgiltiga tankar

Lastbilscampare är en liten typ av husbil som är kompatibel med pickupbilar som väger mellan 1 000 och 5 000 pund. Funktioner som hårda eller mjuka väggar och utskjutningar kommer att diktera hur mycket en husbil väger, liksom dess storlek och bekvämligheter.

Om du letar efter en ny husbil hoppas vi att den här artikeln ger dig allt du behöver veta för att fatta ett köpbeslut som du är nöjd med! Klicka här för information om hur mycket en husbil kostar.