Hur mycket väger ett litet hus?

Jag tycker att små hus är jättebra, men jag har alltid velat veta hur mycket de väger. Jag gjorde lite research och det här är vad jag fick reda på.

Så, hur mycket väger ett litet hus? Utan möbler och andra apparater väger små hus i genomsnitt cirka 10 000 pund. Ett fullt möblerat hem brukar vara runt 20 000 lbs.

Små hus kan variera mycket i vikt och storlek. Hemmets utformning och de material som används i dess konstruktion är de största faktorerna för att bestämma vikten på ditt hem, och därmed avgöra om ditt hem enkelt kan flyttas eller inte.

Hur mycket väger ditt lilla hem

De mönster du kan använda för att modellera ett litet hus verkar oändliga vilket gör det svårt att få en bra uppfattning om hur mycket ditt lilla hem kommer att väga. Jag har gjort en del efterforskningar och satt ihop en tabell som hjälper dig att få en ungefärlig uppfattning om hur tungt ditt hem kan vara:

Hemmets längd (i fot) Vikt (i pund)
10 – 12 fot 3 000 – 4 500 pund.
13 – 16 fot 5 000 – 6 500.
17 – 24 fot 7 000 – 10 000 pund.
24+ 10 000+

En bra tumregel när det gäller att väga ditt lilla hem är att planera att det ska vara ett par tusen pund tyngre än dina ursprungliga uppskattningar. Dessa saker verkar alltid vara lite tyngre än du förväntar dig och du slutar alltid med att du vill sätta på ett extra tillägg eller funktion.

Det är aldrig en dålig idé att vara förberedd. Om ditt hem blir lättare än förväntat, bör din släpvagn inte ha några problem att dra den.

Låt oss sedan ta en titt på några av de näst största faktorerna som bidrar till fordonets vikt.

Andra viktfaktorer

Mycket av överklagandet i små hem är tanken på att vara stilren och fri. Livsstilen för det lilla hemmet lockar definitivt dem som inte är alltför fästa vid sina materiella ägodelar, men ett litet hem kan fortfarande vara tungt.

  Hur man tar bort en fiskekrok från huden

Vilka är några av de största viktfaktorerna för ett litet hus, och vad kan jag göra för att få mitt hem lite lättare? Låt oss överväga några idéer tillsammans.

En av de största oväntade faktorerna i din lilla herrgård är innerväggsisoleringen. Jag har hört berätta om folk som använder riktig kraftig glasfiberisolering för att skydda sitt hem, men det är verkligen inte nödvändigt.

Det bästa sättet att gå är att använda lätt låg-VOC-isolering. Låg-VOC-isoleringen har många andra fördelar än att den är lätt. Till exempel kan det faktiskt hjälpa dig att andas lättare än glasfiber.

Glasfiberisolering tenderar att vara ganska lös i den meningen att den ”fäller” ganska lätt. En knapptryckning och det skickar tusentals damm och små glaspartiklar upp i luften. Medan dessa partiklar flyter runt i vårt andningsutrymme utan att ses, kan de vara skadliga för dina lungor om de andas in.

Låg-VOC-isoleringen är dock mer solid och kommer inte att förorena din luft med skadligt damm. För att göra ditt hem ännu mer isolerat, pröva att spraya allt med plastfolie och sprayskum. Detta kommer att täta golv och väggar mot vätskebris eller sval bris som annars kan penetrera ditt mysiga hem. Genom att byta kan du spara allt från 25 till 50 pund.

Jag vet att det inte verkar vara så mycket, men när det kommer till små hem kan lite vikt, på många ställen göra stor skillnad.

Takläggning är ett annat område som ofta försummas som kan hjälpa ditt hem att tappa några viktiga kilon. Många människor väljer plåttak som är billigt och lätt att arbeta med, men som vanligtvis väger cirka 2,5 pund per kvadratfot. Ett lättare alternativ skulle vara TPO-tak. Ett TPO-tak är ett enskiktsmembran som vanligtvis är mekaniskt fäst eller speciellt fäst vid toppen av en struktur. Den har bara ett enda lager, vilket gör den lättare.

  Hur man håller sig varm när man backpackar

Vissa människor känner att eftersom TPO-tak är så tunt kommer det inte att isolera hemmet bra eller vara mycket hållbart, men dessa farhågor är ogrundade. TPO-tak håller i allmänhet så länge som 50 år och är mycket kapabel att isolera lika bra som ett traditionellt metall- eller asfalttak.

Även om det kan vara lite dyrare, kan TPO-tak endast appliceras av ett fåtal specialtillverkare, detta kan vara ett bra sätt att raka några pund av ditt lilla hus.

Ett bra sätt att gå ner mycket i vikt i ditt lilla hem är att byta från koppar-VVS till plast PVC-VVS. Koppar-VVS är vanligtvis lättare att arbeta med, mer än troligt använder alla vanliga hem koppar VVS, men plast VVS är bara så mycket lättare. Den har ytterligare fördelen att den också är ganska hållbar, vilket är särskilt användbart om du planerar att flytta runt mycket.

Det överlägset bästa du kan göra för att göra en hemtändare är att ta bort all inredning innan transport. Eventuella böcker och kvastar, tavlor och bilder, soffor eller bilmotorer. Du förstår idén. Om den inte är fastsatt i marken, ta ut den. Om den är fäst i marken men lätt kan tas bort, överväg att ta ut den också.

Det kan vara ett litet hem, men det kan förvåna dig hur mycket summan av alla dina personliga ägodelar är. Dessutom, när du transporterar alla dina saker är det mer sannolikt att det går sönder om du förvarar det i hemmet. Ta ut allt du kan (fönster, dörrar, vad som helst!) för att göra det lättare. Du kommer att vara tacksam för att du gjorde det till slut.

Några andra saker som du kan tänka dig att ändra för att göra ditt hem lättare är golvet, materialen som används för att konstruera husets stomme, de olika muttrarna, skruvarna och bultarna som används för att säkra ditt hem, etc. Detta är inte på något sätt en omfattande lista. Bara några idéer som hjälper dig komma igång. Ta en titt på ditt eget lilla hem och se var du kan byta till ett lättare alternativ.

  Är promenadkäppar verkligen användbara?

Beräkna vikten på ditt lilla hus

Det enklaste sättet att beräkna ditt lilla hem är att väga alla dina material individuellt innan du börjar bygga. Även om detta kanske inte är den mest exakta vikten, kommer det att ge dig en ungefärlig uppfattning om hur mycket ditt hem väger.

Om du bygger med en förutfattad design, bör det finnas en vikt listad på webbplatsen du fick den från.

Om ditt hem redan är byggt bör du kunna gå till vilken vågstation som helst för att få den vägd. Det kostar cirka $8 till $12 och är en snabb process om du inte behöver köra långt för att komma till en.

Ha en bra trailer

Att ha en lämplig släpvagn är viktigt om du planerar att flytta runt ditt hem. Kom ihåg att det inte är många som flyttar sitt lilla hem mer än en gång om året. Om det låter som din plan är det bästa du kan göra att få professionell hjälp när du flyttar. Om inte så är det absolut nödvändigt att du har en släpvagn som klarar av den ständiga påfrestningen med att flytta.

Relaterade frågor

Hur lätt är det att transportera mitt lilla hem? Om den är gjord av lättviktsmaterial och mindre än 200 kvadratfot kan den troligen dras av en tung lastbil. Men om den är större än så eller inte på hjul kan du behöva använda en transporttjänst. Detta kan vara några tusenlappar.

Vilken är den bästa lastbilen för att flytta mitt lilla hem? Med ett hem som är tjugo fot långt eller mindre, kommer en Ford F-150, Chevy Silverado eller Toyota Tundra vanligtvis att klara sig bra.