Hur mycket väger en ugn? Genomsnitt och exempel

Ugnar är en viktig apparat för allas hem. När du väljer rätt för dig och ditt kök, glöm inte bort ugnens vikt, som kommer att vara viktig för flyttning och installation.

Hur mycket väger en ugn? Ett standardugnssortiment väger i genomsnitt 130-220 pund. Väggmonterade ugnar väger vanligtvis 80-160 pund. Stora kommersiella ugnar väger i genomsnitt upp till 500 pund. Och små ugnar, som brödrostsugnar, väger cirka 25 pund.

Som du kan se har den typ av ugn du väljer en enorm inverkan på hur mycket den kommer att väga. Kolla in jämförelsetabellen nedan för att få en översikt över vikterna per ugnstyp.

Jämföra ugnsvikter

Titta på tabellen nedan för att jämföra typiska vikter för olika ugnsstilar.

Typer av ugnar Grundläggande Smart
Ugnssortiment (Komb. spishäll/ugn) 130 220
Väggugn 80 120-160
Dubbelväggsugn 160 230
Smörgåsgrill 25 25
Kommersiell ugn 350 500

Som du kan se i tabellen kan ugnsvikterna VERKLIGEN variera. De extra funktionerna som följer med ugnar ger extra tyngd men kan också göra din matlagningsupplevelse mer bekväm.

Låt oss nu gräva djupare i dessa ugnstyper och titta på några specifika exempel för att få en tydligare bild.

Olika typer av ugnar

1. Ugnsintervall

Ugnsserier är de typiska spishäll/ugnskombinationer som du hittar i många hem. En ugnsserie kan vara antingen gas eller elektrisk, och de väger vanligtvis 130-220 pund.

Här är ett bra exempel på en populär gasugnsserie på Home Depot. Den väger 194 pund.

Och här är ett bra exempel på en populär elektrisk ugnsserie på Home Depot. Den väger 158 pund.

Det mest grundläggande ugnsintervallet kommer vanligtvis att vara cirka 130 pund. Tänk på att denna ugn inte har någon smart teknik. Vi pratar om den mest barbensmodell du kan köpa.

Se även  Hur man hänger en gobeläng i ett tak

Men när du ökar storleken och antalet funktioner i din ugn kommer vikten också att gå upp. På high-end väger ugnssortimentet cirka 220 pund.

Om du funderar på en ugn som INTE är en ugn, så är det förmodligen en väggugn.

2. Väggugnar

Väggugnar är ugnar som kan installeras i din vägg på vilken höjd du vill i ditt kök. De tar inte upp något gångutrymme i ditt kök och de väger bara cirka 80 pund i genomsnitt.

Denna typ av ugn finns i några olika stilar.

  • Ekonomi. Ekonomiväggsugnen är enkel, med bara de mest nödvändiga funktionerna för en ugn. Ett bra exempel på detta är Empava 24 tums enkel elektrisk väggugn. Den väger 80 pund.
  • Smart. Den smarta väggugnen kommer med smarta funktioner och väger i genomsnitt 120-160 pund. Detta beror på att de flesta smarta ugnar har varmluftsugnar. Ett bra exempel är LG Electronics 30 tums Single Electric Wall Ugn. Den väger 157 pund.
  • Dubbel. Dubbelväggsugnar är bara 2 ugnar som är tillsammans som en ugn. De väger i genomsnitt cirka 230 pund. Ett bra exempel på detta är GE:s 30 tum Smart Double Electric Wall Ugn; den väger 234 pund.

För företagare, eller för mycket seriösa köksentusiaster, finns även kommersiella ugnar. Som du kanske gissar är supertunga!

3. Kommersiella ugnar

Kommersiella ugnar är gjorda för att göra massor av mat, så de är märkbart större. Det här är den typ av ugn som du vanligtvis hittar på en restaurang.

Storleken på den kommersiella ugnen varierar beroende på hur mycket mat en restaurang skulle sätta ut en vanlig dag.

Dessa ugnar är designade för att klara av att laga en stor mängd mat varje dag. Du har till och med möjligheten att ha en dubbelugn i din kommersiella ugn.

Se även  Hur många babymorötter motsvarar 1 morot? (Besvarade)

Du kommer att behöva mycket hjälp med att flytta den här typen av ugnar eftersom de kan väga upp till 500 pund i genomsnitt!

Ugnar i kommersiell stil finns här på Best Buy’s hemsida.

4. Brödrostsugnar

Slutligen, brödrostsugnar är de minsta i gänget och väger cirka 25 pund i genomsnitt.

Om du inte är bekant med brödrostugnar är de små (mikrovågsstora) ugnar. Men döm dem inte efter deras lilla storlek, brödrostugnar kan utföra MÅNGA olika funktioner i köket.

Det är verkligen som ett par av dina köksmaskiner i ett. Du kan baka, rosta och värma upp mat i denna lilla apparat.

Du kan till och med köpa en brödrost med en kombination av andra apparater. Du kan till exempel köpa en kombination av brödrost/luftfritös eller en kombination av brödrost/pizzaugn.

Nu när du har mer information om ugnsvikter kanske du undrar hur du flyttar ugnen till önskad plats. Hur nervkittlande det än låter, kan det vara lättare än du tror att flytta runt en dyr och tung utrustning. Här är några tips som hjälper dig att ta dig igenom det.

Hur man flyttar en ugn

Ta mätningar

Oavsett hur du bestämmer dig för att flytta din ugn, är det första du förmodligen behöver göra att se till att du har tagit de nödvändiga måtten.

Du kommer att vilja veta hur stora dina dörröppningar är, hur stor din ugn är och hur stor den avsedda platsen för din ugn är.

Detta är extremt viktig information du behöver veta, för om du inte ens kan få ugnen genom dörren, kommer det att bli ett stort problem.

Leverans- och installationsalternativ

Nu är detta viktigt att överväga. De flesta butiker ger dig möjlighet att betala en extra avgift för att leverera apparaten till ditt hus och till och med installera den.

Se även  Kan trådbundna säkerhetskameror hackas?

Det kan tyckas vara en onödig extra kostnad, men det här alternativet kan minska din stress och risken att du anstränger/skadar dig.

Avgifterna kommer vanligtvis att variera beroende på hur långt bort du bor från butiken du köpte den från och hur dyr utrustningen är. Efter att avgiften är betald är det enda du behöver göra att hålla i dörren!

Använd en apparatdolly

Om du bestämmer dig för att gå vidare och flytta ugnen själv, kommer det att vara oerhört användbart att ha en apparatdocka.

Dessa dockor är speciellt utformade för att flytta tunga apparater, och de kommer till och med med remmar för att säkerställa att din apparat stannar på dockan medan den flyttas. De kommer också med gummi på viloskenorna, för att skydda dina dyra apparater från repor och darr.

Här är en riktigt användbar video som visar hur man korrekt använder en apparatdolly för att lyfta en ugn:

Du kan också läsa en fullständig handledning om hur du säkert flyttar dina apparater med en apparatdolly.

Be om en hjälpande hand

En annan viktig sak att göra om du bestämmer dig för att flytta ugnen själv, är att be om hjälp!

Att göra det helt själv kan orsaka extra och onödig stress/risk. Så gör dig själv en tjänst och hitta en stark vän eller granne att hjälpa till.

Jag hoppas att du har funnit den här artikeln till hjälp. Vill du ha fler tips om hemförbättring och köksprojekt, kolla in vår blogg!

Och om du råkar vara riktigt sugen på att lära dig sakers vikter, så har vi också gjort en djupgående sammanfattning av vikten på toaletter.

Lämna en kommentar