Hur mycket väger en toalett? Sammanfatta 50 toppsäljare

Om du undrar hur mycket en toalett vanligtvis väger, då är du på rätt plats. Jag hade samma fråga, och jag bestämde mig för att det bästa sättet att svara på den var att titta på ett gäng RIKTIGA toaletter som säljs idag.

Så jag drog en lista över de 50 mest sålda toaletterna från Home Depots webbplats, och jag (plågsamt långsamt) sammanställde specifikationerna från var och en av dessa toaletter i ett kalkylblad. Efter att ha använt några funktioner för att sammanfatta data, fick jag mitt svar. Så för att spara lite problem, här är hur mycket en toalett väger:

Toaletter väger i genomsnitt 96 pund och kan variera allt från 70-115 pund. 1-delade toaletter väger i genomsnitt 99 pounds och tenderar att väga något mer än 2-delade toaletter som väger cirka 95 pounds i genomsnitt.

Det finns mycket mer i denna information, och jag har tillhandahållit ett sammanfattat diagram nedan. Jag har också gett svar på några av webbens vanligaste frågor om toalettvikt nedan. Låt oss dyka in!

  1. Hur mycket väger toaletter?
  2. Kan en person lyfta en toalett?
  3. Behöver du en rörmokare för att byta ut en toalett?
  4. Har toaletter viktgränser?
  5. Relaterade frågor

1. Hur mycket väger toaletter?

Okej, jag lovade dig uppgifter om toalettvikter, så låt oss gå in på det. Här är en snabb översikt över informationen jag hittade genom att sammanfatta data från Home Depots 50 mest sålda toaletter:

Toalett Metrisk Data
Minsta vikt (lbs) 70
Genomsnittlig vikt (lbs) 95,77
Medianvikt (lbs) 96,5
Maxvikt (lbs) 115
1-delad toalett Avg. Vikt lbs) 99,12
2-delad toalett Avg. Vikt lbs) 94,83

Om du vill ha ännu mer information kan du kolla in mitt fullständiga Google-kalkylblad här. Den innehåller detaljerna för alla 50 toaletter, inklusive deras individuella vikter, mått, toalettmärkena, GPF-betyg och mer.

Se även  Hur man reparerar vattenskadad träfaner

2. Kan en person lyfta en toalett?

En person kan ibland lyfta en toalett, men det beror på den specifika personen och toaletten de lyfter. En genomsnittlig amerikansk man kan lyfta omkring 155 pundoch den genomsnittliga amerikanska kvinnan kan lyfta omkring 90 pund. Toaletter väger cirka 96 pund i genomsnitt men kan väga allt från 70-115 pund.

Med andra ord kommer män med medelstyrka vanligtvis att kunna lyfta vikten av en toalett, och kvinnor med medelstyrka kommer ibland att kunna lyfta vikten av en toalett.

Med det sagt är vikten på en toalett inte det enda att ta hänsyn till. Formen på en toalett kan göra dem väldigt besvärliga att plocka upp. Så även om du är kapabel att lyfta 95 pounds, kan du finna det svårare att lyfta en 95-pund toalett.

Å andra sidan använder de flesta hem 2-delade toaletter. 2-delade toaletter kan faktiskt vara lättare att flytta eftersom du vanligtvis kan ta bort tanken från basen på toaletten innan du flyttar den. Att lyfta var och en av delarna individuellt kan göra att flytta en toalett mycket lättare.

En sak till att tänka på är att toaletter är gjorda av porslin och de kan vara något ömtåliga. Så du vill inte riskera att tappa toaletten.

Efter att ha läst detta, om du fortfarande inte är säker på att du kommer att kunna lyfta en toalett på egen hand, be någon hjälpa dig. Bättre att vara säker än ledsen.

3. Behöver du en rörmokare för att byta ut en toalett?

Du kanske behöver en rörmokare för att byta ut toaletten i ditt hem, men detta är också något som du ibland kan göra själv. För att förstå detta bättre, låt oss gå igenom tre olika överväganden:

Se även  Hur smakar SPAM? Är det värt att prova?

3.1 Din skicklighetsnivå

Om du inte har kunskapen eller erfarenheten att byta ut en toalett på egen hand, då behöver du en rörmokare som gör det åt dig.

Att byta ut en toalett är inte särskilt komplicerat, men att göra ett misstag kan skapa en läcka (eller andra problem) som kan orsaka riktigt stora skador på ditt hem.

3.2 Husägande

Bor du i en lägenhet som du hyr så ska du nog inte byta ut din toalett. De flesta hyresavtal tillåter inte hyresgästen att utföra denna typ av stora förändringar.

Ditt hyresavtal kan vara annorlunda, men även om det gör det dyka upp för att du ska kunna byta ut toaletten bör du först få skriftligt tillstånd från din hyresvärd. Dessutom, om det finns ett betydande problem med din toalett, som en läcka eller sprucken skål, är din hyresvärd vanligtvis ansvarig för att byta ut den.

Men om du äger ditt hem har du i allmänhet friheten att byta ut din toalett själv.

3.3 Omfattningen av ditt projekt

Om du äger din bostad och har nödvändig kompetens kan du i allmänhet byta ut ditt hems inventarier (t.ex. toalett, handfat etc.) själv. Lokala lagar kan dock kräva att du skaffar ett tillstånd och en licensierad rörmokare för att utföra jobbet, särskilt om arbetet går utöver att bara byta ut armaturer.

Om du till exempel behöver modifiera rören eller köra en ny linje så att du kan lägga till ett nytt badrum, så kommer du förmodligen att behöva en rörmokare och du bör också kontrollera lokala tillståndslagar.

Låt oss nu övergå till vårt sista ämne.

4. Har toaletter viktgränser?

När det kommer till hur mycket vikt en toalett kan hålla måste vi överväga två olika typer av toaletter: golvmontering och väggmontering.

Se även  Kan man sätta in en tallrik i ugnen? 4 typer du kan, 4 du kan inte

4.1 Golvmonterade toaletter

För golvmonterade toaletter finns det inga myndighetskrav på hur mycket vikt de måste kunna hålla. Kohler är dock ett av de ledande toalettmärkena, och alla toaletter de tillverkar för närvarande kan rymma upp till 1 000 pund.

Eftersom de material och design som används i standardtoaletter är likartade, producerar förmodligen de flesta andra välrenommerade toaletttillverkare toaletter med en jämförbar viktkapacitet.

Det kan dock finnas undantag från detta. Till exempel äldre modeller, ovanlig design eller toaletter från opålitliga tillverkare.

4.2 Väggmonterade toaletter

Väggmonterade toaletter krävs för att bära upp till 500 pounds av vikt, enligt ASME A112.19.2-2005/CSA B4 5.1-05 National Consensus Standards for VVS-armaturer för glaskroppar i Kina.

Vissa väggmonterade toaletter kan hålla ännu mer vikt, men du kan förvänta dig att de tål minst 500 pund.

Med den allmänna lastkapaciteten för golv- och väggmonterade toaletter täckt tycker jag att det också är viktigt att påpeka en sak till…

Toalett säten har generellt en mindre viktkapacitet än själva toaletten. För toalettsitsar för bostäder finns det en standard som heter ANSI Z124 Plastic Toilet Seat Test Requirements. Dessa krav anger att en toalettstol ska kunna hålla 300 pund. Och innan du slutligen väljer din toalettsits är det värt att jämföra toalettstolar av trä och plast.

5. Relaterade frågor

Hur mycket väger en toalettstol?

Toalettsitsar väger vanligtvis 4-8 pund. Vikten av en specifik toalettsits beror främst på materialet den är gjord av och storleken på sitsen. Toalettsitsar kan vara gjorda av plast, trä, gjutna material och mer. De två grundformerna för en toalettstol är runda och långsträckta.

Vad är medelhöjden på en toalett?

Den typiska höjden på en toalettskål är cirka 16,5 tum, exklusive höjden på toalettsitsen. De två primära designerna för skålhöjd kallas stolhöjd och standard. Den genomsnittliga höjden på den fulla toaletten (upp till toppen av tanken) är cirka 30 tum.

Lämna en kommentar