Hur mycket väger en barnsäng? 30 toppsängar i genomsnitt

Försöker du hitta en spjälsäng som inte drar ner dig? Lär dig mer om snittvikten på barnsängar och hitta lättviktsalternativ här!

Den genomsnittliga vikten för en vanlig campingsäng är 14,7 kg. Samtidigt är medelvikten för en XL- eller ”överdimensionerad” spjälsäng 27 kg. Campingsängar i båda dessa kategorier kan väga så lite som 2,8 pund eller så mycket som 46,4 pund.

Det finns en rad olika faktorer som kan spela in hur mycket en campingsäng väger. Dessutom kommer att förstå den komfortnivå som barnsängar kan erbjuda hjälpa dig att hitta den perfekta campingsängen. Läs vidare så lär du dig allt om hur mycket campingsängar väger, hur bekväma de är och vilka alternativ du kan prova.

Genomsnittlig vikt för en lägersäng

Jag tittade på 30 olika ”vanliga” barnsängar. Vad jag menar med det är det barnsängarna jag jämförde var avsedda för en enda person. Dessa barnsängar var inte märkta som XL, XXL eller ”Oversized”. Dessa större val kommer att behandlas i nästa avsnitt eftersom vissa av oss gillar lite mer utrymme!

Medelvikten för 30 olika campingsängar var 14,7 kg. Många standardalternativ sträcker sig från 13lbs till 20lbs. Men du kan också hitta barnsängar i båda ändarna av spektrumet. Vissa lätta modeller, t.ex DesertWalker (Amazon) spjälsäng och HitorHike (Amazon) spjälsäng kan väga mellan 2,8 och 5 pund.

När du tittar på de tillgängliga campingsängalternativen är det värt att överväga några faktorer. Dessa inkluderar spjälsängens höjd, bredd och längd samt spjälsängens stil.

Till att börja med tenderar många av de extremt lätta barnsängarna att vara väldigt låga vid marken. Eftersom de kräver mindre metall för att hålla dem uppe, kan de vara mycket lättare.

För det andra kan höjd och bredd också spela en roll för spjälsängens vikt. Som du kan förvänta dig, större barnsängar kommer ofta att väga lite mer.

Slutligen kan barnsängar också erbjuda en tältliknande stil såväl som standardsängen som du skulle placera i ett tält. Vad det betyder är att spjälsängen och tältet är sammankopplade. Du kan tänka dig att det här liknar en täckt hängmatta, men i en spjälsängsstil istället för en hängmattastil.

De flesta campare väljer den typ av barnsäng som de kan sätta i ett större tält. Om du planerar att göra detta måste du vara försiktig! Fötterna på barnsängar kan skada golvet i ditt tält. Kolla in vår artikel om att använda en spjälsäng i ditt tält för att lära dig hur du undviker att förstöra ditt helt nya tält.

  Kan en minderårig bära en fickkniv?

Genomsnittlig vikt på en XL Camp Cot

Som du kan förvänta dig, Spjälsängar som ger extra utrymme kommer att ha mer vikt än standardpriset. Medan barnsängar i standardstorlek i genomsnitt väger knappt 15lbs, väger XL-campingbäddar i genomsnitt cirka 27lbs.

Ett av de lättaste av dessa alternativ är Oasis Grizzly (Amazon), som väger bara 12 kg. Under tiden har Coleman överdimensionerad (Amazon) spjälsäng väger rejäla 46,4 kg. Med den här typen av viktskillnad vill du verkligen se till att du får något du kan ställa in utan alltför mycket problem.

Hur mycket väger en barnsäng?

Den genomsnittliga campingsängen i vanlig storlek kan hålla cirka 341 kg. Som sagt, se till att du kontrollerar eventuella barnsängar du är intresserade av för detaljerna. När allt kommer omkring kan varje märke och modell variera ganska mycket.

Generellt sett många standardsängar tenderar att erbjuda viktgränser mellan 250-350lbs. Vissa kan dock hantera så lite som 195lbs medan andra kan hålla över 500lbs.

Hur mycket väger en XL Camp Cot?

XL barnsängar är vanligtvis gjorda för att hålla ganska mycket mer vikt än standardvalen. Oavsett om du föredrar mer utrymme för att sträcka ut dig eller planerar att sova tillsammans med någon annan, är en överdimensionerad spjälsäng i XL eller XXL ett idealiskt val för att ge alla tillräckligt med utrymme.

Dessa större barnsängar kan i genomsnitt hålla cirka 446 pund. Många av de tillgängliga alternativen kommer med gränser på antingen 350lbs eller 600lbs. Som ett resultat är de ofta mer än kapabla att hantera de flesta campare och par.

Är campingsängar bekväma?

Komfortnivån som erbjuds av en campingsäng är ytterst subjektiv. I alla fall, det finns några faktorer som kan ge dig en uppfattning om huruvida en campingsäng är rätt val för dig eller inte.

För dem med rätt sovställning och förkärlek för fasthet kan en campingsäng fungera alldeles utmärkt. Men andra kanske vill göra några justeringar av spjälsängen eller prova ett annat alternativ helt och hållet.

Vilka faktorer påverkar campingsängkomfort?

Fasthet

Campingsängar har en tendens att vara väldigt fasta. Detta är vettigt, med tanke på de består vanligtvis av en serie stänger och ett robust material som sträcks ut över dem. Följaktligen kommer det inte att vara det perfekta valet för dem som föredrar en mjukare yta.

  Behöver du ett medlemskap för att bo på en KOA-camping?

Ett sätt som vissa människor löser detta inkluderar lägga till liggunderlag eller andra former av dämpning för att undvika att känna av metallstängerna. Om du är villig att vara kreativ för att hitta den bästa komforten, så är fastheten hos en campingsäng inte nödvändigtvis en deal-breaker.

Storlek

Naturligtvis kommer du att vilja ha en campingsäng som rymmer hela din kropp. Den mest uppenbara dimensioneringsaspekten som folk tittar på är längden. Det är trots allt svårt att få en god natts sömn med benen hängande från änden. Tänk på att många barnsängar mäts i tum, så att veta din egen längd i tum kan vara till stor hjälp.

Medan du mäter, se till att mäta dig själv med hänsyn till den bredd du kommer att behöva. Spjälsängens bredd kan variera ganska mycket, så det är värt din tid att se till att du får en spjälsäng som ger dig tillräckligt med utrymme för att sova bekvämt.

Temperatur

Campingsängar kan vara ett idealiskt val för varmare temperaturer. Detta beror till stor del på designen hos de flesta barnsängar som håller dem från marken. Som sagt, vissa barnsängar kommer att hålla dig närmare marken än andra. I båda fallen finns det ett utrymme som gör att campare kan få lite luftflöde under sig.

Denna aspekt kan hjälpa till att hålla dig svalare. Dessutom är de flesta av oss medvetna om att värmen stiger. På grund av det, de som ska campa i varmare utrymmen kanske vill ha en barnsäng som är lägre till marken. Det kan krävas lite experiment för att veta exakt vilken höjdnivå som håller dig coolast.

Egentligen är den viktigaste faktorn för att kontrollera temperaturen i en spjälsäng vad du lägger under dig själv. Ett liggunderlag kommer att ge isolering och hålla dig varm, men det kan också hålla dig för varm om du sover på en varm plats. I så fall kan ett par ark vara ett bättre alternativ.

Sovpositioner

På grund av fastheten kan du vanligtvis förvänta dig av en campingsäng, det är värt att tänka på hur du normalt sover. Om du tenderar att sova på rygg normalt, kan en spjälsäng vara ett perfekt sätt att gå. Att sova på rygg gör att din vikt blir lite mer spridd.

  Behöver pontonbåtar bottenfärg?

Å andra sidan, de som sover på sidan kan tycka att campingsängar är obekväma. Eftersom de är så fasta så kan de placera övertryck på dina höfter och axlar. Det är möjligt att en bra mängd stoppning kan hjälpa detta, men du måste prova för att ta reda på det.

Om du är orolig för tryckpunkter, kolla in vår artikel om barnsängar kontra hängmattor.

Hur bred är en campingsäng?

Till skillnad från sängar, som tenderar att komma i standardstorlekar, barnsängar kan variera ganska mycket. Vissa tenderar att vara längre och tunnare medan andra försöker ge det bästa av två världar.

Följaktligen kan campingsängbredder komma med ett ganska stort spektrum. Vissa börjar på cirka 23 tum medan de i andra änden av spektrumet kan göra det upp till 31 tum. Många svävar precis runt 24-28 tum i bredd.

Campingsäng alternativ

Om du fortfarande är osäker på om en campingsäng är rätt för dig eller inte, kan det hjälpa att ta en titt på några av dina andra alternativ.

Liggunderlag

Liggunderlag är en perfekt lösning för dem som vill ha något lätt, snabbt att sätta upp och mycket kompakt. Detta är ett alternativ som vanligtvis används på marken. Som ett resultat fungerar de bra i varmt väder. Du kan också hitta alternativ som du kan blåsa upp efter behov eller som använder stoppning.

Hängmattor

Om du inte är villig att sova nära marken eller ta itu med fastheten hos en campingsäng kan en hängmatta vara ett lämpligt alternativ. Så länge du har tillgång till ett par rejäla träd kan en hängmatta placeras på ett avstånd från marken som gör dig bekväm. De undviker också tryckpunkter och kan täckas för att hålla dig borta från regnet.

Om du vill ha en mer intensiv titt på hur barnsängar och hängmattor skiljer sig, har vi det perfekt artikel för dig här.

Luftmadrass

Det kan hävdas att de flesta campare förmodligen använder luftmadrasser. De är enkla och bekväma, om inte alltid de mest pålitliga. Luftmadrasser kan ha problem med läckor och hål. Å andra sidan är de närmast en riktig säng om du packar med filtar och lakanoch kan packa ner i ett ganska litet paket.

För att lära dig mer om hur bra luftmadrasser fungerar för camping, ta en titt på vår artikel om ämnet här.