Hur mycket väger en 20 fots resvagn?

Många camping- och friluftsentusiaster drömmer om att ha en egen resesläp. Det finns så många fördelar som camping i släpvagn erbjuder jämfört med camping i tält. Med en trailer har du friheten att resa till olika områden och campa på en mängd olika platser.

Om du har solpaneler eller en generator och tillräckligt stora tankar kan du tillbringa veckor eller till och med månader i naturen. Detta ger campare friheten att ha sina äventyr var de vill och dessutom ha mycket mer komfort.

När du överväger en resesläp är det viktigt att tänka på mått och vikt. Båda faktorerna avgör var du kan resa och campa. Vissa vägar och campingplatser har restriktioner för släpvagnsstorlek eftersom de har begränsat utrymme.

Vikten är särskilt viktig eftersom du behöver ett fordon för att dra din trailer. Större, tyngre trailers kan behöva starkare lastbilar för att dra dem, så det är viktigt att tänka på detta innan du investerar i en trailer.

I den här artikeln ska vi titta på 20-fots trailers och hur mycket de väger. Denna släpvagnslängd är ganska populär eftersom den är hanterbar men ändå erbjuder gott om plats för olika bekvämligheter och gott om förvaringsutrymme för nödvändigheter.

Hur mycket väger 20′ resesläp?

Svaret på frågan om släpvagnsvikt är inte nödvändigtvis klippt och torrt. Det beror ofta på vilket märke och typ av släp du väljer. Med så många alternativ kan vikt som en faktor hjälpa dig att begränsa saker och ting för att fatta ett beslut.

Det finns dock en medelvikt baserad på längd för husvagnar. De som är 18-22 fot långa väger ofta mellan 2 500 och 2 750 pund. Så en 20 fots släpvagn väger i genomsnitt cirka 2600 lbs torrvikt. Detta skiljer sig åt per modell och tillval.

Naturligtvis är detta en basvikt eller torrvikt som du kan se på en resesläplista eller höra om från en återförsäljare. Det kanske inte tar hänsyn till eventuella justeringar du vill göra om du planerar att modifiera eller modifiera trailern.

Basvikten exkluderar också förnödenheter, utrustning, bagage och fulla tankar med gas och vatten, vilket tillför en hel del vikt. En lastad 20-fots resesläp kan väga så mycket som 2 700 eller 2 900 pund.

  För kallt för en hund när du campar?

Vissa uppskattar att du lägger till cirka 1 500 pund vikt till din släpvagn när du väl lastar upp den. Så denna vikt bör beaktas när man bestämmer släpvagnens totalvikt och om ditt fordon kan dra den.

För att beräkna bruttovikten (GVWR), den maximala vikt släpvagnen kan bära, måste du lägga till olastad fordonsvikt (UVW) plus nettonyttolasten (NCC).

UVW är hur mycket vagnen väger när den är tom, medan NCC är vikten av alla föremål du lastar i släpet. NCC består vanligtvis av utrustning, gas, vatten och bränsle. Om du har slide outs eller en generator kommer det att lägga ännu mer vikt på trailern.

En slideout kan enkelt lägga till ytterligare tusen pund till en trailer, medan generatorer kan väga upp till 400 pund. Popup-fönster kan också läggas till en släpvagn för att skapa extra utrymme, men de lägger till mer vikt, men inte lika mycket som en utskjutning.

Leta efter lättviktsmaterial för att minska släpvagnens vikt. Glasfibervagnar är till exempel lättare än andra material. Däremot kan lätta resevagnar vara dyrare än sina tyngre motsvarigheter.

En bra metod för att veta den maximala GVWR är att titta på bruttoaxelvikten (GAWR). GAWR är den totala belastning som släpvagnens axlar kan bära utan att skadas. Om ditt fordon enkelt klarar resesläpets maximala GVWR bör du inte ha några problem att dra en släpvagn, även när den är helt full.

Även om det är viktigt att överväga totalvikten, finns det andra faktorer som kan påverka svårigheten att dra släpet. En av de viktigaste är viktfördelningen.

Fråga tillverkaren av din trailer om den idealiska distributionen för just ditt märke och modell. Att placera vikten för långt bak kan vara farligt och hindra dig från att enkelt stanna.

Vissa bilar kan dra släpvagnar som är på den lättare sidan. De flesta behöver dock en SUV för att dra sitt släp säkert och effektivt. Dragkapaciteten för vissa mindre stadsjeepar varierar vanligtvis från 2 700 pund till 5 000 pund.

Subaru Outback kan dra upp till 3 500 pund, medan en Ford Explorer kan dra 5 600 pund. Jeep Grand Cherokee har en bred dragkapacitet som sträcker sig från 3 500 till 7 200 pund.

  Kan du använda bara en vandringsstav?

För den som behöver extra dragkraft eller bara vill ha en större, starkare lastbil är en fullstor SUV vägen att gå. Ford Expedition kan bogsera upp till 9 300 pund, vilket gör den till ett av de bästa alternativen för dem som vill ha stor dragkraft.

Exempel på 20 fots resevagnar

Dessa 5 släpvagnar är cirka 20 fot långa och några är några tum längre eller kortare. Detta kommer att ge dig en uppfattning om de olika resevagnar som finns på marknaden inom denna längdkategori, så att du kan få en uppfattning om deras vikt.

Som du kommer att se är de flesta av dessa trailers ganska lätta, med torrvikter som sträcker sig från 2 775 till 3 095 pund. Lastkapaciteten varierar och alla tyngre släpvagnar har inte mest lastutrymme.

Även om dessa släpvagnar är små, har de ofta en rymlig design och funktioner som fönster och takfönster som gör att de känns mycket rymligare. Att ha en kortare resvagn betyder inte heller att du måste kompromissa med bekvämligheterna.

Dessa husvagnar har badrum med både toalett och dusch och de flesta har ett komplett kök med mikrovågsugn, kyl, spis och ugn. Mindre släp är inte heller alltid byggda för två personer, vissa kan bekvämt sova upp till 5 personer.

Så kolla in några av alternativen nedan för att få en uppfattning om den torrvikt och lastkapacitet du kan förvänta dig med en 20-fots resesläp. Utforska sedan de olika planlösningarna och bekvämligheterna för att hitta din perfekta släpvagn.

  • Forest River R-Pod Travel Trailer: RP-178

Denna trailer är 20 fot lång och väger cirka 2 839 pund. Det är en minisläpvagn och några av planerna är på den lilla sidan, med små badrum och en enkel rutschkana. Det bästa med denna trailer är att den är ultralätt och har den lägsta dragvikten av jämförbara trailers.

RP-179 och RP-180 är tyngre och har en lyftvikt på över 300 pund. Det finns flera planlösningar att välja mellan och nyttolasten är 902 pund, vilket ger dig massor av extra vikt för att packa allt du behöver.

  • KZ Sportsmen Classic 181BH

Denna trailer är drygt 20 fot och mäter 20 fot, 9 tum lång. UVW är 3 000 pund och GVWR är 3 500 pund. Den kommer med en 14-fots kapell och en rymlig interiör med en höjd på 78 tum för att göra den lätt att flytta runt inuti.

  Är (Trail) löparskor OK för golf?

Ett 7-kubiks-kylskåp ingår, och släpet rymmer upp till fem personer. Den har också en dusch, en toalett och ett kök med matplats. Den är både kompakt och lätt, vilket gör den lätt att dra och ändå bära med sig allt du behöver.

  • Forest River Flagstaff E-Pro E17RK

Denna trailer är 20 fot lång och har en tjänstevikt på 2 932 pund. Den är idealisk för dem som vill ha en mindre resesläp eller för miljömedvetna människor som inte vill att en stor SUV ska dra sitt släp.

Den kommer med en 3 meter hög elektrisk markis och har många extrafunktioner som externa högtalare, solpaneler som kan monteras på taket, en luftkonditionering och LED-belysning för exteriören. Nyttolasten är 962 pund, vilket ger dig mycket flexibilitet när det kommer till packning och viktökning.

  • Jayco Hummingbird 17RK

Den här droppformade resevagnen är strax under 20 fot och mäter 19 fot, 9 tum lång. Den har en olastad fordonsvikt på 3 095 pund och en lastkapacitet på 855 pund.

Den inre höjden på vardagsrummet är 6 fot 6 tum hög för att rymma även de högsta campare. Markisen är 3 meter lång och har ett pentry med 2 plattor, mikrovågsugn, kylskåp och matplats.

  • Lance 1575 resesläp

Denna lilla resevagn har en total längd på 20 fot 5 tum och en golvlängd på 15 fot 9 tum. Dess bruttotorrvikt är 2 775 pund, vilket gör den otroligt lätt. Trots detta har den en lastkapacitet på 925 pund.

Sovkapaciteten är 4 och kommer med ett 5 kubikfots kylskåp, mikrovågsugn och ugn, och en 3-lågig spis med ugn för alla dina matlagningsbehov. Stora fönster och takfönster gör att den här trailern känns mycket rymligare än den är, så att du aldrig känner dig trång eller trång.

Fler artiklar du kommer att älska.

Hur mycket väger 24′ 25′ och 26′ resesläp?

Hur mycket väger 30′ resesläp? (29′, 30′, 31′ Husbilskartor)

Medellängd Vikt Höjd husbil (exempel klass A och C)