Hur mycket väger campingstolar? (Genomsnittlig vikt för 12 stilar)

Campingstolar kan användas i många miljöer, inte bara camping. Man ser ofta campingstolar på fotbollsmatcher, på stranden och på utomhuskonserter. Även om de marknadsförs mot camping.

På grund av husbilarnas demografiska karaktär är campingstolar ofta designade för att vara lätta och bärbara. Det finns dock olika typer av campingstolar, varav några är ganska tunga. De vanligaste typerna av campingstolar och deras genomsnittliga vikt listas nedan:

Här är medelvikterna för campingstolar

 • Standard campingstolar: 7 lbs
 • Ergonomiska campingstolar: 12 lbs
 • Cooler Camp Chairs: 5,14 lbs
 • Solstolar: 23lbs
 • Canopy campingstolar: 10,12 lbs
 • Barnstolar: 2,9 lbs
 • Överdimensionerade campingstolar (stora och långa): 15,5 lbs
 • Loveseat campingstolar: 15 lbs
 • Hängande campingstolar: 7,9 lbs
 • Ultralätta campingstolar: 1,9 lbs
 • Campingstolspall: 2,5 lbs
 • Vridbara campingstolar: 5,7 lbs

Typer av campingstolar

Campingstolar började till en början som lätta och bärbara stolar som kunde tas med på camping eller användas utomhus vid sportevenemang. De är designade för att användas av människor som inte vill sitta på golvet, men som inte heller vill ha med sig en skrymmande stol.

Idag är de tillgängliga typerna av campingstolar enorma. Vissa är ekonomiska medan andra är lyxiga, det betyder också att vissa är tunga och andra är lätta.

Standard campingstolar Medelvikt

De flesta campingstolar har en sak gemensamt, de är sammansatta av metallrör (oftast stål) och tygpaneler (oftast en kombination av polyester och mesh). De är designade för att på något sätt vikas och bli mer kompakta att bära med sig.

Den vanliga campingstolen fälls vanligtvis ihop till en cylindrisk form som passar i en bärväska med axelrem och dragsko. När den är utfälld för användning har den ett ryggstöd, en bas och två armstöd.

Det finns många tillägg till campingstolen som kan minska eller öka vikten, funktionaliteten, komforten och/eller lyxen. Standard campingstolar är ofta på den ljusa sidan.

Medelvikt: 7 lbs

Ergonomisk campingstol Medelvikt

Ergonomiska campingstolar är designade för att hålla användaren bekväm och stödja alla vanliga områden med spänningar eller smärta. De flesta ergonomiska campingstolar har något slags svankstöd i form av en dyna eller extra stoppning.

Ergonomiska campingstolar är vanligtvis lite tyngre på grund av deras extra stoppning och kuddar.

Medelvikt: 12 lbs

Cooler Chairs Campingstol Medelvikter

Coolare campingstolar är den perfekta kombinationen av två vanliga camping- eller utomhusevenemangsbehov. De kombinerar en sits med en kylbox och/eller förvaringsfack. Kylarna är i de flesta fall inte hårdkroppskylare utan soft shell termiska kylare.

Det finns några olika alternativ för svalare säten. Den enklaste versionen är en hopfällbar stol med en kylare fäst på sitsen. Stolen har inga armstöd och består endast av en ryggpanel och en bottenpanel med en kylare med dragkedja under. Den är idealisk för bärbarhet på grund av sin lätta vikt.

  Vad du ska ta med dig på en helgvandring (nödvändigt du måste ha)

Svalare pall. Den kalla pallen är väldigt lika i design och funktioner. Det är en hopfällbar pall med en kylare med dragkedja på undersidan av basen. Förutom panelen av tyg du sitter på finns det inget ryggstöd eller armstöd.

Ryggsäckskylare. Ryggsäckskylaren är en mycket genialisk campingstol. Sitsen är i form av en liten pall fäst på baksidan av ryggsäcken. Beroende på modell kan ryggsäcken vara en kylbox eller en vanlig ryggsäck. När du lägger ner den fälls benen på pallen ut för att skapa en minisits.

Lyxig cool stol. Lyxiga kylstolar har ofta mer förvaringsutrymme och en robustare design. Detta kan dock göra dem tyngre och skrymmande. Dessa stolar kommer sannolikt inte att kollapsa till en cylindrisk form, utan vika eller vika på mitten som en vanlig hopfällbar stol.

De kan ha vadderade paneler för sits och rygg. De brukar också ha en stor kylbox fäst på stolsryggen eller på ett armstöd. Dessutom kan de ha ytterligare förvaringsfack.

Svalare säten anses vara på den lättare sidan (särskilt ryggsäcks- eller pallkylare), tills du fyller dem med mat och dryck.

Medelvikt: 5,14 pund

Liggande campingstol Medelvikter

Liggstolar kan ibland betraktas som en ergonomisk stol eller en lyxig campingstol, men det finns så många tillgängliga att de kan ockupera en egen kategori. Liggstolar är designade som en enkel campingstol, men inkluderar en benförlängningspanel eller fotpall. Dessutom har de möjlighet att ligga tillbaka.

Alla vilstolar har inte samma egenskaper. Vissa har fotstöd, andra inte. Vissa kan också ha ett sidobord, vaddering eller kudde.

Zero Gravity stolar är kanske ett av de mest populära exemplen på en solstol. De kan enkelt justeras och har en mekanism för att låsa sätet i önskad vinkel. Andra fällbara säten kan ha mer begränsade positioner.

Liggstolar, särskilt Zero Gravity-modeller, är tunga.

Medelvikt: 23 lbs

Canopy Campingstol Medelvikter

Campingstolar med skärmtak är perfekta för att blockera solen och skydda dig från lätt regn. Dessa stolar har en bifogad baldakin som ger skugga och skydd för alla som sitter i stolen.

De är hopfällbara och kan fällas ihop och läggas i ett överdrag som vilken campingstol som helst. Eftersom kapellet är en funktionsuppgradering kan dessa säten vara något dyrare.

  De 4 viktigaste campingspisbränslena du behöver känna till

Canopy campingstolar brukar anses vara lite tyngre.

Medelvikt: 10,12 pund

Campingstol för barn Medelvikter

Det finns tillräckligt med campingstolar för barn. De finns i alla olika storlekar från småbarn till tonåring. De kommer också med en mängd olika funktioner såsom en markis.

Campingstolar för barn kan ofta hittas i ljusa färger, roliga mönster och med populära karaktärer eller bilder.

På grund av sin storlek är barnstolar trevliga och lätta!

Medelvikt: 2,9 lbs

Extra stora campingstolar (stora och långa) Medelvikt

Vissa campingstolar är överdimensionerade för nyheten, medan andra är gjorda för större individer. Eftersom dessa stolar är större tenderar de att vara tyngre och inte lika lätta att transportera.

En populär överdimensionerad design är en tjockt vadderad stol i loveseat-stil. Andra favoritstilar är bara för bra för egendomlighet och ovanlighet och kanske inte de mest praktiska.

Som namnet antyder är dessa stolar stora och tunga.

Medelvikt: 15,5 pund

Loveseat campingstol medelvikt

Nästan en underkategori av överdimensionerade campingstolar är loveseat campingstolar. Dessa stora stolar är designade för att rymma mer än en person.

De kanske bara är tillräckligt stora för två personer. Alternativt har vissa två fästa men separata säten inbyggda i sin design, liknande en soffa. Dessa stolar har fortfarande möjlighet att fällas ihop, de är bara inte lika kompakta.

Med dubbelt utrymme kommer dubbel vikt.

Medelvikt: 15 lbs

Hängande campingstol Medelvikter

Hängande campingstolar har blivit mycket populära. Som en vanlig campingstol är basen, ryggpanelen och andra komponenter gjorda av tyg. Stavarna tas bort och rep används istället.

Dessa stolar kan hängas från träd eller någon annan stabil plats och likna en hängmatta. På grund av sin brist på pålstruktur viker de ihop sig väldigt fint.

Detta väger vanligtvis ungefär vad en vanlig campingstol skulle vara.

Medelvikt: 7,9 pund

Ultralätt campingstol Medelvikt

Ultralätta campingstolar tar det avsedda syftet med en campingstol, portabilitet, till nästa nivå. Dessa stolar är vanligtvis inte byggda för premiumkomfort, utan är tänkta att ge dig en plats var du än är.

Ofta är dessa stolar i stativstil eller minimalistisk till sin natur. De har vanligtvis inte armstöd, mugghållare eller förvaringsutrymme. Dessutom använder de tunna och lätta material.

Det passande namnet är dessa stolar lätta.

Medelvikt: 1,9 pund

Pall Campingstol Medelvikter

Pall campingstolar kan ibland betraktas som en ultralätt stol. De kommer också i en coolare stil och ryggsäcksstil. Pall campingstolar är ett stycke enkelt tyg som sträcks mellan två eller tre stolpar.

  Här är skillnaden mellan boondocking och torrcamping?

De har ingen ryggpanel och inga armstöd. De är ultralätta och ultraportabla.

Dessa stolar anses ibland vara ultralätta stolar och väger inte mycket.

Medelvikt: 2,5 lbs

Vridbar campingstol Medelvikt

Svängbara campingstolar ger en twist till den vanliga campingstolen. Deras bas roterar så att användaren kan snurra runt. Liksom vanliga campingstolar kan de ha olika funktioner som armstöd, mugghållare med mera.

Svängbara campingstolar har vanligtvis inte så många extra funktioner förutom svängfunktionen, vilket gör dem något lätta.

Medelvikt: 5,7

Vilken typ av stol ska jag köpa?

Vilken typ av stol du köper beror till stor del på dina önskemål och behov. Eftersom det finns otaliga typer av campingstolar, som var och en har specifika funktioner, fundera över vilka aspekter som är viktigast för dig. Dessa inkluderar:

 • Pris.

Priset beror till stor del på stolens speciella egenskaper. Om du vill ha saker som en kudde, mugghållare, förvaringsväskor eller ett fotstöd kan du förvänta dig att betala mer. Dessutom kan campingstolar som marknadsförs för att vara extra lätta eller bärbara kosta mer än vanliga stolar.

Funktioner. Som nämnts ovan finns det många olika funktioner att välja mellan. Vissa stolar är väldigt enkla medan andra erbjuder funktionalitet och/eller lyxig komfort.

 • Material.

Vissa material är mer hållbara än andra. Likaså är vissa lättare än andra. Om stolen använder specialmaterial kan det förbättra funktionaliteten och i sin tur öka kostnaderna.

 • Vikt.

Om vikten inte är ett problem kan du välja från nästan vilken sits som helst. Å andra sidan, om du letar efter optimal transportbarhet, vill du ta hänsyn till stolens vikt.

Hållbarhet. Produkter som håller länge och är extremt hållbara är ofta dyrare. Om du planerar att använda din campingstol ofta kan det vara värt investeringen. Om du inte vill spendera för mycket pengar och bara använda din stol ett fåtal gånger, överväg en stol som använder standardmaterial.

Oändliga möjligheter

Det finns en stor efterfrågan på campingstolar och marknaden erbjuder i sin tur ett stort antal olika typer. Du kommer säkert att hitta en som passar dina önskemål och behov.

Fler artiklar du kommer att älska

Hur man rengör en campingstol (mögel, fläckar, metoder)

Hur duschar du när du campar? (Tips och tricks)

Bärbar solar campingdusch (hur det fungerar, kostnad, temperatur och tips)

Hur man förebygger och behandlar blåsor under camping och vandring