Hur mycket väger 24′ 25′ och 26′ resesläp?

En viktig faktor vid köp av husvagn är vikten. Ofta anger tillverkaren vikten i sina parametrar. Vikt är vanligtvis direkt relaterad till höjd.

En tjugosex fots resvagn väger i genomsnitt mellan 4 000 och 5 000 pund. Denna vikt kan dock variera beroende på typen av resesläp. Detaljer, som antalet utdragbara delar, kan också påverka vikten.

När du ska köpa en gammal eller ny resesläp är det viktigt att veta vikten. Och glöm inte att din vikt kommer att öka när du lastar släpet med din utrustning.

Hur mycket väger en 26′ resesläp?

Resevagnar kan väga allt från 12 000 pund till drygt 8 000 pund. Detta beror på att längden på ett släp varierar från cirka tre meter till nästan fyrtio meter. En trailer som är tjugofyra till tjugosex fot, något större än den genomsnittliga storleken, väger cirka 3500 till 4200 pounds.

Så i genomsnitt kostar en tjugosex fots trailer cirka 4 000 pund. Den angivna vikten är dock inte den enda vikten du bör vara uppmärksam på. Här är några exempel på tjugosex fots trailers.

 • 2019 Coachmen RV Clipper Ultra-Lite 21BHS: 4552lbs
 • 2020 Coachmen RV Clipper Ultra-Lite 21BH: 4464lbs
 • 2012 Heartland Edge M219: 3946 lbs
 • Nya Jayco Jay Flight SLX 8 212QB 2020: 4330
 • Ny 2019 Prime Time RV Tracer Breeze 22MDB: 4367lbs
 • 2013 Coachmen RV Catalina Santara Series 212BH: 4235lbs
 • 2017 Forest River RV Flagstaff Micro Lite 25BRDS: 5008lbs

Vikten är viktig eftersom du behöver ett fordon som är tillräckligt stort och kraftfullt för att dra ditt släp. För en tjugosex fotare tittar du förmodligen på en stor SUV. Om du har en tung vändskiva eller leksakssläp, kan du behöva en halvtons pickup.

Fullstora halvtons-SUV:ar och pickuper kan i allmänhet dra 5 000 pund, vilket är anledningen till att de borde kunna dra en tjugosex fots resesläp med lätthet. Bogserkapaciteten kan dock variera beroende på den exakta modellen av ditt fordon.

Det är upp till dig att beräkna dragkapaciteten för att säkerställa att du kan dra din släp på ett säkert sätt.

Hur man förstår viktterminologi

Det finns några termer som ofta används när man diskuterar vikt och dragkapacitet. De kan användas i förhållande till specifikationerna för ditt dragfordon eller släp, eller till och med i förhållande till broviktsgränser.

  Finns det björnar på Appalachian Trail?

Här är en översikt över viktiga termer:

 • Torrvikt: detta är vikten på släpvagnen som du ofta ser listad på specifikationsbladet. Det är släpets vikt utan gas, utrustning eller vatten.
 • Släpvagn bruttovikt: släpvagnens vikt med all din utrustning och förnödenheter.
 • Max släpvagnslastkapacitet: detta är hur mycket vikt din släpvagn säkert kan bära. Detta är i huvudsak hur mycket utrustning, gas och vatten din trailer kan hålla. Den kan också anges som din nyttolast.

Dessa villkor kan även gälla ditt dragfordon.

 • Tomvikt: detta är jämförbart med torrvikten på din husbil. Det är vikten på ditt fordon utan utrustning, bränsle eller passagerare (eller last).
 • Nyttolast: vikten av utrustningen och passagerarna i ditt fordon utöver tungvikten på släpvagnen när den är kopplad för bogsering. Vikten på ditt fordon ingår inte i denna figur.
 • Kombinerad totalvikt: detta nummer är ganska nära den totala vikten för hela din rigg, trailer och fordon. Det är vikten på fordonet, påkopplad släpvagn och all utrustning, passagerare och bränsle. Vanligtvis är detta ett förutbestämt antal som ställs in av tillverkaren som den totala vikten som ditt fordon kan hantera.
 • Tungans vikt: hur mycket vikt din släpvagnstunna kommer att lägga på ditt fordons drag.
 • Max släpvikt: den maximala vikt ditt fordon får dra.
 • Max tungvikt: den mest vikt som kan läggas på din dragkrok. Detta nummer kan ändras beroende på din typ av dragkrok.

Att känna till alla dessa termer och deras tillhörande nummer relaterade till din släpvagn och ditt fordon garanterar en säker resa.

Vad påverkar vikten på resesläp?

Som nämnts ovan kan några olika saker påverka vikten på din husbil. Och med effekt menar vi lägga till.

 • Vatten och bränsle

Många släpvagnar har färskvattentankar, särskilt de av tjugosex fots sorten. Sötvattentanken förväntas tillföra i genomsnitt cirka fyrahundra pund.

Bränsle lägger också vikt på bilden. Dieselbränsle är i genomsnitt cirka sju pund per gallon.

 • Redskap

Du kanske blir förvånad över hur mycket viktutrustning tillför. När du packar kläder, utomhusutrustning, köksartiklar och till och med heminredning kan vikten snabbt öka. Räkna med att i genomsnitt cirka fyra hundra pund utrustning.

  Hur mycket väger campingutrustning? (med exempel)

Typen av släpvagn kan också avgöra vilken typ av utrustning. Om du har en leksaksviktbil med garagevikt kan du förvänta dig en tung last med utrustning. Istället för att bara packa skidor eller kajaker, kanske ta med dig smutscyklar eller terränghjulingar, som alla kan tippa vågen avsevärt.

 • Typ, konstruktion och funktioner

Rutschbanor kan verkligen lägga vikt på din släpvagn. Att bara förlänga en gång kan höja siffran på skalan med så mycket som åttahundra pund.

Många släpvagnar är idag gjorda av glasfiber. Detta är viktigt eftersom det är ett lätt material och gör att stora husbilar kan väga mindre än sina traditionella motsvarigheter. Släpvagnar med ramar av aluminium och glasfiberskal anses vara lätta.

Släpvagnar med wellpapp av aluminium är mycket tyngre. En luftström är ett exempel på en aluminiumvagn. Dessa släpvagnar kan vara så mycket som 1000 pund tyngre än en resesläp i glasfiber.

Vilken typ av resesläp du väljer kan också påverka vikten. Vissa har kompakta fotavtryck och är byggda för att vara lätta. Ytterligare andra, som lyxmodeller, kan vara tyngre på grund av sina påkostade funktioner och utrustning.

Varför är vikten på en resesläp viktig?

För att dra din släp på ett säkert sätt och för att begränsa skador på ditt dragfordon och släpvagn måste du känna till totalvikten. Du måste jämföra totalvikten på din fullastade släpvagn med vikten som anges på GVWR-dekalen.

Så hur väger du din trailer? Det enklaste sättet är kanske att skala den. Vägningsstationer tillhandahålls av regeringen och är vanligtvis öppna för allmänheten. De kan hittas på avfartsramperna på vissa motorvägar och används främst av semi-lastbilar.

Ett andra alternativ är att använda en privat våg. Vissa affärsverksamheter kan göra dessa tillgängliga för en liten avgift. Skrotgårdar, spannmålsmagasin och stenbrott brukar ha dem på plats och du kanske kan väga din rigg om du kontaktar dem och frågar.

Du kan köra upp på vågen och väga din installation. Du kanske kan ta några olika mått. Du måste väga hela din uppställning, släpvagn och dragfordon tillsammans, och väga endast släpet utan dragfordonet.

  Är camping ensam konstigt?

Det är viktigt att väga din trailer fullastad med all din utrustning, vatten och bränsle för att få ett korrekt antal av vikten du kommer att dra. Om siffran är större än GVWR som anges på din dekal, måste du ta bort en del utrustning tills du får den till en lämplig vikt.

Bara en siffra på en skala

Resevagnar är också kända som lätta husbilar och de kan vara ett utmärkt val för alla som precis börjar resa. En resesläp är egentligen bara ett bärbart hem i en container byggd ovanpå en traditionell trailerram.

”Travel Trailer” kan beskriva flera olika storlekar och stilar med en mängd olika bekvämligheter. Mindre kanske gillar droppsläp, glasfibersläp som liknar vanliga husbilar eller husbilar och till och med den klassiska AirStream. Större, som Jaycos, är symbolen för en traditionell ”travel trailer”.

Precis som andra husbilar har de en sovplats, ett kök och ett badrum. Tjugosex-fots släpvagnar har vanligtvis sina egna färskvattentankar, ett vardagsrum/lounge och utskjutbara eller popup-sektioner för extra utrymme, så kallade utskjutbara utgångar.

Åkvagnar kan inte styras, därav namnet släpvagn, utan måste ha kulfäste för att fästa på dragfordonet. Medan vissa husbilar kan vara små och lätta, kräver de flesta tjugosex fotare ett större fordon för att bogsera dem, till exempel en lastbil, SUV eller skåpbil.

Den tjugosex fot långa längden på en resesläp kan göra manövrering svår. Att köra baklänges är nästan omöjligt. Hur du fördelar vikten i din trailer kan göra det lättare att köra och ställa upp.

Så även om den typiska tjugosex fot långa resevagnen väger cirka 4 000 pund, kan detta antal variera. Det är viktigt att veta vikten på din släpvagn så att du kan hitta ett lämpligt dragfordon och följa eventuella viktbegränsningar under dina resor.

Fler artiklar du kommer att älska

Hur mycket väger 30′ resesläp? (29′, 30′, 31′ Husbilskartor)

Hur stor är en husbil i klass C?

Hyr en resesläp i en vecka (det kommer att kosta)

Hur lång är en garageport för husbilar? (Lista efter husbilstyp)