Hur mycket tjänar en parasailkapten?

Parasailkaptenen eller båtoperatören guidar varje parasailtur. För dig låter det ganska fantastiskt att spendera dina dagar på stranden på en båt, och du överväger definitivt denna karriärväg. Tjänar en parasailkapten mycket pengar? Hur mycket?

Parasail-kaptener kan tjäna $10 till $28 per timme beroende på var i landet de arbetar samt vilket båtföretag som anställer dem. Per år är det mellan $21,450 och $54,600.

Om du vill lära dig allt som finns om att arbeta som parasailkapten, då har du kommit till rätt plats. I den här artikeln kommer vi att utveckla båtoperatörernas intäktspotential ytterligare och diskutera hur du kan komma in i denna spännande arbetslinje.

Hur mycket pengar kan du tjäna som parasailkapten?

Som vi sa i introt kan ingen parasailing-tur förekomma utan parasailkaptenen eller båtoperatören. De bestämmer när det är säkert att sätta segel, vad viktgränsen kommer att vara för den dagen baserat på väder, hur högt du går när du parasailar och hur snabbt.

Med ett så viktigt jobb, hur mycket tjänar en parasailkapten?

Timinkomsten för en parasailkapten är $11 till $28.

Var kommer de siffrorna ifrån? Vi har sammanställt flera resurser.

Den första är Glasdörr, som listar löneinformationen för att arbeta som båtkapten på Eagle Parasail, som vår forskning tyder på är i Madeira Beach, Florida. Timlönen är $10 till $11, men uppgifterna är från 2018, så de kanske inte är aktuella.

För 10 USD i timmen skulle du tjäna cirka 19 500 USD per år. Att tjäna 11 USD i timmen skulle öka dina intäkter till 21 450 USD per år.

Verkligen har löneinformation för kaptener för parasailing i Marina del Rey, Kalifornien. Enligt webbplatsens data kan du tjäna 14,27 USD i timmen. Lönedata från Indeed, i det här fallet, är dock en summa av fem anställdas löner, så det kanske inte är en indikation på alla båtkaptensintäkter i Kalifornien. Om du fick hem så mycket skulle du ha en årsinkomst på cirka 27 826,50 USD.

De US Bureau of Labor Statistics eller BLS har inkomstinformation för vattentransportarbetare. Den sysselsättningen verkar passa väl in på beskrivningen av en kapten med parasail. Kom dock ihåg att denna information inte är specifikt för parasailkaptener, eftersom de inte nämns vid namn.

Enligt BLS-data kan en vattentransportarbetare tjäna $27,56 i timmen, vilket är $57 330 per år. Enligt BLS fanns det under 2019 81 900 vattentransportarbetare i landet. Jobbutsikterna mellan 2019 och 2029 förväntas inte förändras mycket, med endast 200 jobb som beräknas tillkomma.

Den lönen kan tyckas hög, men Verkligen har en annan notering för båtkaptener på Hawaii som är mer aktuell, eftersom informationen uppdaterades i januari 2021. Enligt Indeed, genom att ha i genomsnitt 10 löner, tjänar båtkaptener i detta tillstånd $27,72 i timmen, vilket är ungefär vad BLS-data antyder.

Vilken typ av erfarenhet behöver du för att arbeta som parasailkapten?

Nu när vi har fått diskussionen om pengar ur vägen, hur skulle du bli en parasailkapten egentligen? På samma sätt som du får ett jobb som alla typer av båtkapten: genom tid, utbildning och licensiering.

  Hur man torkar ett klätterrep helt

Här är stegen att följa.

Tjäna dina sjöben

Eftersom du en dag kommer att vara kapten för en båt utan tillsyn måste du vara expert på båtliv inifrån och ut. Enligt Maritime Institute of Technology and Graduate Studies eller MITAGS, som ger sjöfartsutbildning till framtida båtkaptener, att vara besättningsmedlem eller att vara kapten för egen båt räknas båda som tillräcklig erfarenhet. Även om du arbetar som volontär, praktikerar eller på annat sätt inte får betalt för din tid på båten, är upplevelsen det som betyder mest här.

MITAGS säger att när du försöker hitta arbete som kapten på en parasailingbåt kommer du förmodligen att börja ditt uppdrag som däcksman. Vad är en deckhand, frågar du? Det här är någon som övervakar utrustningens drift i hela båten. Du håller även utrustningen i toppform. Du skulle arbeta med andra däcksmän som en del av båtbesättningen.

Gör ett båtprov

När du känner att du har tillräcklig erfarenhet under bältet är det dags att gå vidare till nästa fas, som är att ta och klara ett prov utfärdat av US Coast Guard. Du kommer att få frågesport om områden som däcksvård, sjömanskap i marlinspike och allmän båtteknik och kunskap.

Eftersom att klara det här testet är det enda sättet att få din båtlicens, är det avgörande att ta sig tid att förbereda sig och studera. Du kan skriva in dig på en sjöfartsskola för att fräscha upp dina båtkunskaper så att du är redo för vad som komma skall.

Ansöker om din licens

Om du blev godkänd, så grattis! Du behöver nu ansöka om din licens genom Kustbevakningen. Innan de bara lämnar över licensen till dig kräver kustbevakningen först att du klarar bevis på drogscreening samt en fysisk kontroll.

Alla licenser är inte desamma förresten. Enligt MITAGS finns här tre typer av båtlicenser:

  • Master nära kusten: För att få en Master Near Coastal-licens måste du tillbringa minst 360 dagar i havsvatten och ha 720 dagars båtupplevelse totalt. Med denna licens kan du ge dig ut 200 miles från kusten när du åker båt i inre vatten.
  • Master Inland: En Master Inland licens låter dig endast köra din båt inom inlandsvattengränser. Du kan tjäna denna licens snabbare, eftersom 180 dagars havserfarenhet krävs och 360 dagars total båtlivserfarenhet.
  • Operatör av okontrollerade passagerarfordon: Sexpackslicensen som kallas Operatör av oinspekterade passagerarfordon eller OUPV begränsar dina passagerare till max sex personer.

Hur hittar du arbete som parasailkapten?

När du väl är en licensierad båtoperatör blir det mycket lättare att få ett jobb som parasailkapten. Du kan till och med ha det lättare om du bor på ett populärt turistmål eller nära nog en. Till exempel är parasailing otroligt populärt i Florida.

  Var kan man hyra vattenskoter i San Diego (och vem har det bästa priset!)

Andra områden som Seattle, Myrtle Beach i South Carolina och Point Pleasant Beach i New Jersey är också stora destinationer för parasailing. Till skillnad från Kalifornien och Florida har vissa delar av landet dock parasailing under lågsäsong under hösten och vintern.

Vi rekommenderar att du behandlar detta som alla andra jobbsökande. Piffa upp ditt CV, skriv ett fantastiskt personligt brev per ansökan och använd jobbanslag. Anslut till ditt nätverk av både professionella och personliga kontakter och se om någon har en öppning för dig.

Finns det utrymme för avancemang (och mer pengar) att arbeta som parasailkapten?

När du väl har förtjänat den eftertraktade rollen som parasailkapten, kan du avancera inom din valda karriärväg? Om du pratar om att gå ett steg upp på företagsstegen, inte riktigt. Parasailkaptenen är redan den viktigaste rollen i alla parasailingföretag utom kanske ägaren.

Din inkomst kan öka, men det är svårt att säga säkert. Parasailingföretaget du arbetar för kan erbjuda dig en löneförhöjning. Du kan också få tips från parasailers, men hur mycket pengar det rör sig om är någons gissning. Dessutom kan andra anställda som besättningen också behöva få ett tips.

Vissa parasailingföretag låter kaptenen sänka avgifterna som parasailers betalar för foton och/eller videor från sin resa. Det, liksom allt annat vi har diskuterat i det här avsnittet, är inte på något sätt garanterat.

Är det värt det att vara kapten för parasail? För-och nackdelar

Om du fortfarande funderar på att hitta arbete som parasailkapten, se till att du läser detta avsnitt fullt av för- och nackdelar med jobbet.

Först, här är de obestridliga förmånerna.

Du får vara på stranden varje dag

De flesta arbetande människor drömmer om att lämna sina täppta kontor eller gråa skåp för att fly till stranden. Inte du! Som parasailkapten skulle du aldrig behöva arbeta inomhus, utan ute på stranden. Du kommer inte att ha tid att plaska och leka på klockan, men du skulle vara bland det varma havet och sanden hela dagen varje dag, och vem skulle inte älska det?

Du träffar många intressanta människor

Du behöver inte heller oroa dig för isolering på ditt jobb. Varje dag introduceras du för en mängd nya kunder. Vissa åker parasailing för första gången medan andra är rutinerade stammisar. Alla har en historia att berätta, mycket som du kommer att få höra!

Du hjälper människor att skapa minnen som varar livet ut

Ett jobb där du hjälper människor betyder inte nödvändigtvis att du måste arbeta som läkare eller brandman. Att sätta leenden på folks läppar är tillräckligt bra för vissa, och i så fall kommer det att vara mycket tillfredsställande att bli kapten för parasail. Varje gång du ger dig ut på en annan resa hjälper du parasailers att skapa otroliga, bestående minnen!

  Ska jag dricka kaffe innan jag springer?

Vi måste prata om nackdelar också, så här är några yrkesrisker med att arbeta som parasailkapten.

Potentiellt låg inkomstpotential

På den högre delen av inkomstskalan är det ganska sött att vara kapten för parasail. Men om du bara tjänar $10 eller $11 i timmen, försvinner glansen av jobbet snabbt. Enligt Minimilön.comatt liten inkomst anses vara minimilön i många amerikanska delstater.

Till och med att tjäna 14 USD i timmen är fortfarande minimilön eller knappt över den. Du kanske kan leva på de här pengarna om du har en studiolägenhet, men om du vill ha en fin bil, ett hus eller en familj skulle du behöva ett bättre betalt jobb.

Antingen det, eller så måste du ta reda på var alla parasailing-spelningar för 27 $ i timmen finns!

Du måste göra hårda bedömningar

Så mycket som du kan få folk att le som en kapten med parasail, ibland måste du spåra ur deras semesterplaner också. Till exempel, om det är en särskilt blåsig dag och vädermönstret inte förutspåddes, måste du göra ett snabbt men viktigt bedömningssamtal. Du kan välja att bara låta enstaka ryttare flyga eller till och med stänga av parasailing för dagen.

Om någon blir allvarligt skadad (eller värre) är det på dig

Vi måste dela den här artikeln från Water Sports Industry Association eller WSIA från 2014 om att bli parasailkapten. Artikeln beskriver en upplevelse av en parasailföretagare. En av deras kaptener råkade ut för en olycka och en parasailer dog medan en annan skadades allvarligt.

Det slutade med att parasailkompaniet åtalades och kaptenen greps trots att han försökte rädda både kvinnan och hennes dotter (som överlevde).

Parasailing är en mycket säker aktivitet, men olyckor kan hända. Som parasailkapten måste du göra vad som står i din makt för att undvika dessa olyckor och sedan snabbt rädda liv om en sådan incident inträffar. Om du inte kan eller kan, då är det ditt samvete som kan känna det i flera år, för att inte tala om att du kan förlora ditt körkort och till och med få fängelse. Det är några tunga konsekvenser att få leva med.

Slutgiltiga tankar

Om du arbetar som parasailkapten skulle du få in $10 till $27 i timmen. Nu när du vet vad jobbet innebär och vilka fördelar och nackdelar som är, har du all information du behöver för att avgöra om det är rätt för dig att jobba som parasailkapten.