Hur mycket snö räcker för snöskoter?

Vintern varar inte för evigt. Det gör att du uppskattar skoteråkning desto mer eftersom du bara kan njuta av denna aktivitet under vissa tider på året. Men vad gör du om den vanliga snöskotersäsongen leder till ett par torra månader med väldigt lite eller ingen snö? Kan du fortfarande använda din släde? Hur mycket snö behöver du för snöskoter?

Det rekommenderas att du har fyra till sex tum snö på marken för snöskoter. Allt mindre än det och du kan potentiellt skada delar av din snöskoter, vilket gör det en risk att åka.

Framöver kommer vi att diskutera mer om varför snö alltid är en avgörande del av ekvationen när du åker skoter, när du kanske vill hoppa över att åka och vad som kan hända om du ändå bestämmer dig för att åka med din släde på hårt underlag. Du kommer inte att vilja missa det.

Hur mycket snö behöver du för snöskoter?

Vintern har officiellt börjat i skogen, men hittills har du bara haft kalla temps men inte en enda snöstorm. Sedan, äntligen, efter vad som verkar vara en evighet av väntan, händer det. Din lokala väderperson kräver snö och på helgen för att starta upp.

Du drar upphetsat upp telefonens väderapp och bekräftar att ja, snön verkligen kommer. När du vaknar nästa dag, hälsas du till flera centimeter av det pudriga vita materialet på marken. Du tror aldrig att du någonsin varit så glad över att se snö.

Det ser ut att finnas tillräckligt med snö på marken, men du har inte tagit fram en linjal och stoppat den i snöhögen ännu för att kontrollera. Räcker en eller två tum snö för att åka med din släde?

Inte exakt. Åtminstone vill du ha fyra tum snöansamling på marken. Detta är tillräckligt med snö för att ridvägarna ska täckas. Då är det inte troligt att du träffar bar betong eller asfalt när du använder din släde.

Om du har sex tum snö på marken är det optimalt. Kom dock ihåg att det är möjligt att få för mycket av det goda. Om du är i en snöstorm eller efter snöstorm och det ligger nära en fot av snö på marken, är förhållandena troligen för svåra för dig att åka med din släde. Det är mycket bättre att låta en del av snön smälta lite eller åtminstone lägga sig innan du gräver fram din skoter för en tur.

Ska du åka släde om det inte finns tillräckligt med snö?

Okej, så låt oss säga att det hittills har varit en väldigt torr vinter för dig. Som vi sa i introt, vintern varar inte för evigt. Säsongen är redan halvvägs över, och när temperaturerna sakta men gradvis börjar stiga oroar du dig för att hela vintern ska ta slut utan att du får använda din snöskoter en enda gång.

  Ska jag hyra en guide när jag backpackar?

Så ja, om du ens får en snöhändelse där snön fastnar på marken och varar i mer än en dag, är du benägen att ge dig ut på stigarna. Vi kan säkert förstå var denna känsla av brådska kommer ifrån, men stanna upp och tänk efter ett ögonblick. Att åka släde i mindre än fyra tum snö kanske inte är det bästa valet för skotern på lång sikt.

Här är anledningen till att du inte vill åka med din släde i otillräcklig snö.

Skador på delar

Det första och vanligaste problemet du behöver oroa dig för är att förstöra underredet på din snöskoter genom att åka under förhållanden som fordonet inte är designat för. Vi pratar om att resa på utsatta grusvägar eller hård, oförlåtande betong.

Din snöskoter har skidor under. Var och en inkluderar en metallstång som möts i mitten av släden. Dessa stänger har en diameter på ungefär en halv tum, så de är inte särskilt stora, men de tjänar ett otroligt viktigt syfte. Skidstängerna låter dig styra in snö, även om den snön är tät och hårt packad.

Snö, även när den är som hårdast, är fortfarande inte lika hård som asfalt eller betong. Skidstängerna i metall kan komma in i hårt packad snö så att du kan styra, men de kan inte gräva ner sig i betong på samma sätt.

Om du måste korsa hårda ytor i några minuter på din snöskoter bör det inte orsaka någon omedelbar skada. Men om du bestämmer dig för att du ska tillbringa dagen med att åka på hårda ytor på din snöskoter kommer det att hjälpa metallskidstängerna att slitas ner och så småningom bort.

Åh, och du kommer inte att kunna styra bra heller, vilket kommer att göra det mycket svårt att köra din snöskoter.

Nu kanske du undrar, pratade vi inte bara om snöskoterdragracing i ett inlägg nyligen, och görs inte den formen av racing på betong? Ja, men vi nämnde också att specialiserade slädar används för denna aktivitet. Dessa slädar har hårdmetallskär utformade för att komma i kontakt med asfalt eller betong. Insatserna kommer att skydda metallskidstängerna så att de håller längre och låter dig styra.

Du kan få hårdmetallskär installerade på din snöskoter om du vill åka på hårt underlag regelbundet, men det blir inte billigt.

Din slädes spår kan också påverkas av att använda en snöskoter utan tillräckligt med snö. Banan innehåller nylonlöpare som använder snö som en smörjkälla för att hålla banan i rullning. Utan att snön fungerar som smörjning får nylonskenorna direktkontakt med betongen. Inom alltför lång tid blir de väldigt varma, ibland till och med tillräckligt varma för att smälta.

  Hur ofta ska du ta en paus när du kör snöskoter?

Även om det inte händer, kommer några fall av att du åker din snöskoter på betong troligen förstöra nylonlöparna och lämna spåren exponerade.

Överhettning

Även om du inte behöver oroa dig för att din snöskoters skidstänger eller spår i metall slits ut genom att åka i otillräcklig snö, betyder det inte att du är ute ur den figurativa skogen. Ett annat problem som kan påverka din släde är överhettning.

Vi har diskuterat snöskoterkylning på den här bloggen. Ett av de mer populära sätten att kyla slädar är via ett kylvätskesystem. Du häller i den flytande kylvätskan och den slutna kretsen låter vätskan färdas så att motorn inte blir för varm och slutar fungera.

Värmeväxlare i snöskotern kommer att förbli svala tack vare snö, som din skoter naturligt samlar inom banan.

Utan den snön kanske kylvätskan ensam inte räcker för att hålla din motor vid en temperatur som förhindrar överhettning. Nu, när som helst, kan din släde stanna mitt på en villagata eller vilken annan asfaltyta som helst du åker på. Du blir strandsatt och måste betala för att få din snöskoter bogserad till den lokala reparatören. Detta kan vara dyrt och ett stort besvär.

Vilka andra förhållanden bidrar inte till säker snöskoter?

Du insåg inte hur riskabelt det är att åka skoter utan tillräckligt med snö på marken, och speciellt om det inte finns någon snö. Förutom otillräcklig snö, vill du också se upp för följande förhållanden, eftersom de inte nödvändigtvis är säkra att åka på heller.

Smutsspår

En välanvänd grusstig kan tyckas vara en naturlig väg att gå, eftersom många skoteråkare tidigare har gjort detsamma, eller hur? Det kan vara sant, men de djupa spåren i dessa grusvägar kan blandas med snön och påverka din styrning.

Om en smuts-/snöstig är den enda vägen du kan gå, så borde det vara okej att åka på i några minuter. Om du är försiktig bör din släde överleva. Som sagt, du vill definitivt inspektera fordonet efter din kördag för att säkerställa att det inte är skadat, särskilt under.

Is

Detta är något vi nämner hela tiden, men det är värt att upprepa igen. Så fast som is kan verka, när du lägger till flera hundra kilo snöskoter plus minst 100 kilo av din egen vikt, kan du inte lita på att isen inte går sönder.

  Hur länge varar en parasailritt?

Undvik att åka över stora isfläckar, som frusna floder eller sjöar. Om du ser några isiga fläckar på en stig du är på, gå långsamt och, om du kan, navigera bort från isen.

Blötsnö

All snö är inte nödvändigtvis bättre än ingen snö. När snön kommer ner blöt och tung, kanske du inte kan navigera din släde så bra som du kan i mindre slaskig snö. Dessutom, om den blöta snön fortfarande faller, kan du bli kall snabbt, så du kommer definitivt att vilja bära rätt skoterutrustning.

Puderig snö

Pudersnö är gynnsammare än blötsnö, men det ställer ändå till vissa problem. Denna snö kan spridas om den störs, vilket begränsar din sikt. Snödammmoln kan också dyka upp från andra ryttare i ditt kölvatten, komma i ansiktet och igen göra det svårt att se.

Du kan antingen åka lite långsammare i pudrig snö eller rymma ut dig och ditt sällskap så att du inte skapar snödammmoln som påverkar någon.

Slutgiltiga tankar

När du planerar en dag på skoterlederna, se till att du har minst fyra tum snö på marken, med sex tum perfekt. Att åka på betong kan slita sönder delar av din släde och öka risken för att din snöskoter överhettas. Det gör att det inte lönar sig att åka på hårda ytor.

Även om det ibland kan anstränga ditt tålamod, är det alltid bäst att vänta på det perfekta snöfallet och sedan hoppa på din snöskoter. Du kommer att vara glad att du gjorde det!

Relaterat innehåll

Vad du har på dig när du åker snöskoter kommer att spela en stor roll för hur bra din dag blir. Om dina kläder svettas eller inte är vattentäta, kommer du att bli kall snabbt. Skrymmande klädesplagg kan begränsa din manövrerbarhet, vilket påverkar din förmåga att åka. Vilken kallvädersutrustning vill du inte vara utan när du åker pulka?

Tänk dig det här: du är på väg att ge dig ut på ett nytt snöskoterspår med dina åkkompisar, och de längtar efter biten kvar. Din släde har inte ens varit på i två minuter och de äggar redan på dig och ber dig att röra på dig. Behöver din snöskoter värmas upp innan du åker, och i så fall hur länge?

Du förväntar dig att höra en del ljud när du kör din snöskoter, såsom dån från motorn, särskilt när du trycker på gasen. Men på senare tid har ett annat ljud börjat ackompanjera din spinnande motor, och det är ett distinkt gnisslande. Kan det ljudet komma från din slädes bälten, och i så fall varför?