Hur mycket snö behöver du för att bygga en snögubbe?

Som du kanske förväntar dig, svaret på frågan ”Hur mycket snö behöver du för att bygga en snögubbe?” är – ja det beror på hur stor du vill att din snögubbe ska vara. Det är dock inte särskilt användbart. Därför, i ett försök att förse världen med användbara råd om snögubbebyggande, kommer vi att ge en mer specifik och användbar information.

Hur mycket snö behöver du för att bygga en snögubbe? För att bygga en snögubbe som är cirka sex fot lång och konstruerad av tre sfärer av minskande storlek, behöver du ungefär 19 kubikfot snö.

Men det finns mycket mer att bygga en snögubbe som inte faller ner eller smälter omedelbart.

Snögubbebyggnad väder

Först måste du vänta på det perfekta snögubbebyggnadsvädret. Eller för att vara mer exakt måste vädret när det snöar vara precis lagom OCH vädret måste vara perfekt medan du bygger.

Om det snöar när lufttemperaturen är runt 32 grader Fahrenheit bör snön ha precis rätt konsistens för att bygga snögubbe.

Den idealiska snön för att bygga en snögubbe

Du förstår, till viss del är det inte hur mycket snö du har som är viktigt för att bygga en snögubbe, utan vilken typ av snö du använder.

Det finns ett överraskande utbud av snötyper och alla är inte bra för att bygga snögubbe.

Forskare delar upp snö i fem kategorier. Vilken kategori snön hamnar i beror på mängden ”fritt vatten” i förhållande till iskristallerna.

 • Torr snö har 0% vatten
 • Fuktig snö är mindre än 3 % vatten
 • Våt snö är mellan 3% och 8% vatten
 • Mycket blöt snö är mellan 8% och 15% vatten
 • Slask är mer än 15 % vatten

Vattnet i vilket iskristallerna är suspenderade, fungerar som ett lim som håller ihop dem. Om du försöker bilda en snöboll och den faller sönder i handen är snön för torr eftersom det inte finns tillräckligt med vatten för att hålla ihop kristallerna.

Å andra sidan, om snön är för blöt kommer den inte att hålla sin form, vilket gör att din snögubbe gradvis förvandlas till en snöklump.

Den bästa snön för snögubbebyggnad

Den bästa snön för att bygga en snögubbe är blöt snö. Inte så torr att den inte håller ihop bra, och inte så blöt att den inte håller formen.

  Vad är skillnaden mellan ett spinnspö och ett baitcastingspö?

För att testa ditt snögubbebyggematerial, ta en stor näve snö och pressa ihop den för att bilda en boll. Kasta den nu på någon.

Om snöbollen faller isär när den flyger genom luften och lämnar ett dammigt vitt spår efter sig, är snön för torr. Å andra sidan, om snöbollen träffar ditt mål och inte går sönder, är den troligen för blöt.

Men om din snöboll träffar ditt mål och går sönder, grattis, du har den perfekta snögubben som bygger snö.

Proffstips

Om du vill ha en hand som bygger din snögubbe, kasta inte din snöboll på personen som du vill ha hjälp av.

Tillbaka till vädret

Förutsatt att du har snö som föll när lufttemperaturen var runt 32 grader, och det inte har varit några vilda svängningar från den temperaturen, så är ni bra.

Men om det har blivit varmare kan du upptäcka att snön har börjat smälta något och vattenhalten har ökat, vilket gör den olämplig för snögubbebygge.

Det bästa sättet att bygga en snögubbe

Det finns några olika sätt att bygga en snögubbe. Vissa väljer att trycka in snön i en stor hög och sedan forma den till en snögubbeform.

Andra rullar ihop en stor gammal snöboll och klappar sedan snö runt bollen för att göra snögubbens kropp. Sedan finns det ”rulla en cylinder och ställ upp den” tankeskolan.

Inget av dem är det rätta sättet att bygga en snögubbe!

Det bästa sättet att bygga en snögubbe är tresfärsmetoden.

Snögubbemetoden med tre sfärer

Du kan bygga en hög, relativt stabil med minsta mängd snö om du bygger den med en bunt med tre gigantiska snöbollar.

Dina förhållanden bör vara 3:2:1 med den nedre kulan vara tre fot i diameter. Detta kommer att ge dig en bred, stabil bas för din snögubbe.

För att göra din snögubbe till bas, börja med en snöboll. Placera sedan din snöboll på marken och börja rulla. Rulla din snö i olika riktningar för att behålla din bollform och när du har rätt storlek, placera bollen där din snögubbe kommer att bo.

  Hur högt går varmluftsballonger (lagliga gränser och genomsnittlig höjd)

Skapa sedan en ny boll. Denna andra sfär bör vara cirka två fot tvärs över. När du har gjort jättesnöboll nummer två, placera den ovanpå din första skapelse. När du har den andra bollen på plats, packa lite extra snö runt platsen där de två bollarna berörs.

Slutligen ska din tredje boll vara en fot tvärs över. Denna boll sitter på toppen och blir din snögubbes huvud.

Kontrollera storleken på dina sfärer

Om dina sfärer är för stora blir det svårt för snökristallerna att hålla ihop. Denna instabilitet, i kombination med snöns vikt, kan resultera i en avskyvärd snöhög snarare än en fantastisk snögubbe.

Platta toppar

Det är också en bra idé att göra ett plant område på toppen och botten av dina sfärer. Dessa platta ytor gör din snögubbe mer stabil än den skulle vara om du staplade helt runda snöbollar.

Dekorera nu

Man kan hålla sig till den traditionella mössan och halsduken, en morot för en näsa och ett par pinnar för armar, men var är det roliga med det?

Överväga:

 • Ögon: Målade stenar är bra för ögonen, och du kan lägga till ett par glasögon för en udda touch.
 • Ullmössa alternativ: Du behöver inte begränsa dig till en tråkig gammal bobble-hatt. Vad sägs om en basebollkeps för en modern twist, eller en solhatt för en ironisk twist.
 • Hår: Du kan hoppa över hatten helt och ge din snögubbe ett hår. Lämpliga hårstuffar inkluderar; garn, piprensare flätade regnbågsvävsarmband eller okokta pastanudlar.
 • Andra dekorationer: Överväg att ge din snögubbe lite verklig personlighet genom att lägga till tillbehör som speglar dina intressen. Ishockeyutrustning, eller annan sportutrustning, en träslev och en kockmössa, en pensel och pall, möjligheterna är oändliga.

Fler tips för att bygga snögubbe

Det finns några fler saker du bör veta innan du börjar bygga din episka snögubbe.

Välj din yta noggrant

Om du bygger en snögubbe efter ett lättare snöstänk är ytan du valt att bygga på viktig.

 • Bygg din snögubbe där det är möjligt på en plan gräsyta.
 • Mörka ytor absorberar värme, även i snön, så om du bygger en snögubbe på din asfaltsuppfart kommer den att smälta snabbare.
  Kan du göra en snögubbe i isig snö?

Håll din snögubbe borta från vinden

Vinden eroderar inte bara din snögubbes kropp. Om vinden är tillräckligt stark kan den till och med trycka över din snögubbe.

För att undvika att din nya coola kompis dör tidigt, bygg vid foten av en kulle eller i den skyddande skuggan av ditt hem.

Men om du bygger i ett offentligt utrymme och du skapar din snögubbe vid foten av en kulle, se till att hålla utkik efter andra backanvändare. Du vill inte bli påkörd av en pulka.

Minimera din snögubbes solexponering

Bygg om möjligt din snögubbe på en skuggig plats eller en plats med minimal solexponering. Detta kommer att hjälpa din snögubbe att hålla. För att säkerställa att din snögubbe kommer att behålla sina glada smileyfunktioner längre, skapa dess ansikte på sidan av snögubben som kommer att vara vänd bort från solen.

Håll dig säker där ute

Sist, men inte minst, när du bygger en snögubbe, se till att vara säker. Slå in dig varmt och använd handskar som inte suger upp fukten från snön. Om du får dina kläder blöta, gå in och byt om innan du blir för nedkyld och ta en paus om du börjar känna dig obehagligt kall. Åh, och gräv inte ner i några snövallar, eller gör några snögrottor att gömma sig inuti heller.

Vill du ha The Best Snowman on The Block?

Du har precis ägnat timmar åt att skapa den perfekta snögubbe. Nu måste tiden komma att ge honom eller henne lite personlighet genom dekorationer. Visst, du kan rota runt i ditt hem och se vad som finns där eller till och med köpa ett snögubbe-dekorationskit, men du vill gå emot det. Vilka coola snögubbetillbehör kan du få tag på?

Snögubbe-kalkylator

Om du verkligen vill nörda på att göra din perfekta snögubbe så är detta verktyget för dig! Med hjälp av Fibonacci-sekvensen, Anna Szczepanek, Ph.D. skapade Snögubbe-kalkylator hjälpa dig att berätta hur länge din snögubbe kommer att hålla beroende på mängden snöfall, storleken på snögubbebollarna och om. Kolla in den, den är fantastisk!