Hur mycket kostar solenergi för en stuga utanför nätet?

När du bor utanför nätet måste du tänka på hur du ska göra ditt hem funktionellt, och ett sätt kan vara att använda solenergi. Men att ha solel i en stuga utanför nätet kan bli dyrt. Jag bestämde mig för att undersöka priset på att använda solenergi för din stuga utanför nätet.

Så, hur mycket kostar solenergi för en stuga utanför nätet? Om du köper en enda solpanel och en batterilåda kan det kosta cirka 500-1 000 USD. Men om du funderar på att köpa ett mer tillförlitligt eller omfattande system, kan det kosta dig omkring $6 000-$10,000.

Det är viktigt att notera att när du funderar på att köpa ett solsystem för att leva utanför nätet måste du överväga hur mycket av den energin du kommer att använda. Att bestämma sig för ett system att köpa kan vara ganska knepigt att ta reda på, men nedan kommer den hjälp du behöver för att välja ett system, ta reda på hur mycket av den kraften du behöver och vart den kommer att ta vägen.

Att välja ett off-grid solsystem

Ett off-grid solsystem är inte bara en solpanel fäst på taket på ditt hus. När du skapar ett solsystem måste du montera, testa vissa delar av systemet och koppla det också.

Det finns nyckelkomponenter som följer med att skapa ett fungerande system. Alla dessa komponenter har en specifik funktion som hjälper till att skapa det bästa systemet och som också kan ge dig den bästa upplevelsen när du bor i en solcellsstuga utanför nätet.

Dessa komponenter är:

 1. Batterier
 2. Paneler
 3. Power Center
 4. Racksystem
 5. Tillägg

Funktion bakom komponenterna

(1) Batterier göra upplevelsen av off-grid solenergi möjlig. Utan ett elnät (som i grunden är ett kraftdistributionssystem som kan ta energi från en generator) måste du hitta ett säkert sätt att lagra energi.

Det är genom att ha en batteribank som hjälper till att hålla dina apparater igång under natten och även på vintern. det är extremt viktigt att köpa en batteribank som kan hålla energi lagrad under tider då solen kanske inte skiner lika ofta.

Några vanliga batterityper (kända för att leva utanför nätet) listas nedan:

 • Översvämmad blysyra: Denna typ av batteri har en hög kapacitet och kan köpas antingen online eller lokala butiker och även bilhandlare. Detta batteri kan hålla i upp till 3 år men behöver underhållas var 30:e till 45:e dag. Batteribanken kan kosta $972.
 • Förseglad blysyra (AGM eller gel): Förseglade batterier kan skapas för att hålla länge och hålla en hög kapacitet. Särskilt i områden där det kan krävas mycket av att leva utanför nätet. Detta batteri kan hålla i 7 år och det kräver inget underhåll. Denna batteribank kan kosta $1 042.
 • Litium: Äntligen ett litiumbatteri. Detta specifika batteri har den längsta livslängden av de två ovan. Den kan också laddas snabbare och snabbare. Detta kommer att hålla dig i 10 år och kräver inte heller underhåll. Denna batteribank kan kosta $6 495.

(2) Solpaneler en funktion är att absorbera solljus och dölja det solljuset till elektricitet som man kan använda för att driva ett antal saker. Detta kan vara en mycket viktig sak om man lever utanför nätet, du kan få ström och el utan att behöva gå genom lokala kraftledningar.

  Hur man bogserar en vattenskoter eller PWC bakom en båt

När du väljer en panel måste du hänvisa till vilken typ av batteri du har eftersom den måste vara kompatibel för att fungera. Du måste kontrollera strömstyrkan, strängstorleken och spänningen på panelen och batteriet för att säkerställa att inget skadas.

 • Canadian Solar 275: Denna panel är kompatibel med Flooded Lead Acid-batteribanken. Med en silverram och vit baksida är denna panel en del av en standardserie. Och beroende på antalet watt du köper kan priset höjas. En 325W panel kan kosta $315, medan en 275W panel kostar $170.
 • SolarWorld USA SWA 285: Den förseglade blysyrabatteribanken är kompatibel med denna solpanel. Den kommer i helsvart, och detta är främst för dem som vill köpa den för att vara mer estetiskt tilltalande.
 • Denna panel skiljer sig för sin 20-åriga garanti jämfört med andra paneler som säljs för endast 10-års garanti. En 350W panel kan kosta $265, en 285W panel är $219, och en 295W panel kan köpas för $229.
 • Mission Solar 305: Litiumbatteriet är mest kompatibelt med denna panel. Utseendet på denna panel är svart ram och vit baksida. Detta är lika pålitligt som SolarWorld-panelen. Den kan köpas för $249.

(3) Power Center är ett invertersystem med nästan allt du behöver hittat inuti; växelriktare, laddningskontroll, fjärrkontroll och ett par strömbrytare. När de är sammansatta testas dessa kraftcentraler för att säkerställa att de fungerar korrekt och effektivt.

(4) Ställsystem är när du bestämmer dig för att placera dina solpaneler på antingen taket i ditt hem eller på marken. Att ställa dem förhindrar att skador uppstår oavsett om det kommer från att falla av taket på ditt hem eller att fästet faller på marken.

Takfästen: behöver klämmor för att hålla din panel på plats.

Markfästen: kommer att behöva möta solen direkt under rusningstid, så att placera den kan vara en process. En annan snygg sak med markfästen om man kan ha justerbara stolpfästen som kan höjas under snöiga månader.

(5) Tillägg är bara extra komponenter som ditt system kan behöva för skydd eller övervakning. Ett exempel är batterimonitorer och överspänningsdämpare som kan hjälpa dig att hålla ett extra vaksamt öga på ditt system för att det ska fungera så smidigt som möjligt.

Även om det kan vara stressande och förvirrande att skapa ett system genom att följa riktlinjerna ovan och att till och med prata med en professionell via telefon kan hjälpa till att göra upplevelsen lite enklare.

  Hur man håller hundar säkra i en husbil eller husbil

Att veta vart din kraft är på väg

Även om det kan vara svårt att ta reda på hur man skapar sitt eget solenergisystem utanför nätet, är en annan sak att vara försiktig med vart denna energi, som du kommer att använda, tar vägen.

Om du är någon som lever på nätet är chansen att du vet hur mycket kraft du använder i ditt dagliga liv liten till ingen. Det är okej. Alla kan inte hålla reda på det, men tyvärr kommer att leva utanför nätet och förlita sig på ett solsystem innebära att du måste vara noggrann med den kraft du använder.

För att ta reda på hur mycket energi du kommer att använda på ditt nya system måste du titta på listan över saker som du för närvarande använder det mesta av din ström på.

Utöver att vara noggrann med var du lägger kraft på måste du tänka på området du bor i.

Ändrar dina utgifter för energi från månad till månad? Förändras dina behov när vintermånaderna rullar på? Vilket är det vanliga klimatet du bor i?

Ett enkelt antagande som kan göras om du lever en livsstil på nätet är att du spenderar det mesta av din energi och kraft på:

 • belysning
 • en luftkonditionering
 • elektrisk ugn
 • kylskåp
 • varmvattenberedare
 • torktumlare
 • spis eller ugn
 • och diskmaskin

Oroa dig inte, det finns något bra som kan komma från all denna användning av energi. Med dessa föremål som används i ditt dagliga, kan du minska och ersätta dessa saker med ett annat bränsle. På så sätt kan du kontrollera hur mycket energi som används i ditt hem.

Om du fortfarande är lite förvirrad över hur du ändrar strömförbrukningen för de apparater som anges ovan, kan jag förklara.

 • Om du är benägen att lämna din TV eller dator ansluten hela dagen kan du ta till en strömlist. Som du kan stänga av eller till och med koppla ur på så sätt kan du eliminera den användningen av ström.
 • Om du har ett kylskåp, varmvattenberedare, torktumlare och spis, gissa vad? Att alla kan köra på propanvilket kan spara pengar! Om du vill kan du till och med hängtorka dina kläder, handdiska och använda en solvärmare.
 • Istället för att använda en traditionell värmare som använder forcerad luft, prova att använda en vedspis på så sätt kan den utstråla värme istället.
 • Om du använder luftkonditionering kan du gå utan den. Det kan låta tufft om du bor i ett varmare område men det är värt ett försök, eller hur?
 • Dricker kaffe från din Keurig eller droppbrygga behöver inte vara ett minne blott antingen. Du kan istället köpa en fransk press eller a perkolator som vissa säger smakar bättre ändå!
 • Mikrovågsugnar och brödrostar verkar vara avgörande för allas kök, och för dig kan fortfarande ha det i ditt off-grid kök likaså men bara ändra det lite. Du kan bara köpa en mikrovågsugn det är lite mindre!
  Hur bildas en snöboll?

Det finns så många sätt att minska mängden ström du använder i ditt dagliga liv. Många människor tycker att det är en svår förändring i deras liv men lite för de vet att det bara är en liten justering.

Att leva utanför nätet och utanför ett solenergisystem behöver inte vara något du lider av, du kan göra upplevelsen njutbar. Genom att följa listan med små justeringar ovan kan du träna på att spara din energi innan du bestämmer dig för att hoppa in i en värld av att leva på solenergi.

Är solenergi värt det?

Det kan finnas många människor som hävdar att levande solenergi och off-grid kan ha sina svårigheter, men vad de inte inser är det positiva med den livsstilen.

Många upplever att det kan vara avkopplande att bo utanför nätet eftersom man kan vara flexibel i var man väljer att bo. Om du gillar vida, öppna ytor och natur än att bo utanför nätet är förmodligen en livsstil för dig!

Tillsammans med den positiva inverkan det ger på din vardag, kan ett liv utanför nätet också ha stor inverkan på miljön! Global uppvärmning har blivit ett populärt ämne idag och det uppmuntras att ändra nuvarande livsstilsval för att bättre förbättra miljön vi lever i.

Att byta till ett förnybart energisystem kan kompensera 200 ton växthusgaser och 178 ton koldioxid!

Slutligen, det bästa positiva av allt är de låga månadspriser som att leva på solenergi kan ge. Trots kostnaden för att initialt köpa ett solenergisystem kan kostnaderna för att leva med det med tiden ge dig ett månadssparande av $84.

Vilket, beräknat 20 år i framtiden, kan vara upp till $20 000! Det är en hel del pengar du sparar, som du kan använda för andra utgifter för ditt hem. Oavsett om det är apparater eller bara hushållsartiklar.

Relaterade frågor

Hur mycket kostar ett solenergisystem i kabinen? Beroende på vilken typ av system du väljer att köpa, och mängden watt det rymmer kan du köpa ett billigt 150W-system för $859.

Hur länge håller solbatterier? Ett solbatteri kan vara ganska användbart för den tid det kan hålla, den genomsnittliga livslängden för ett solbatteri är mellan 5 till 15 år.

Hur länge håller solpaneler? Solpaneler är kända för sin förmåga att hålla länge, den genomsnittliga livslängden för en solpanel är mellan 25 till 30 år.