Hur mycket kostar rappelleringsutrustning: En snabbguide

Rapellering är en fantastisk sport att ge sig in på. Du får vara ute i naturen, andas frisk luft och få upplevelser som väldigt få någonsin kommer att göra. Det finns inget som att gå nerför en klippvägg och titta upp när du är klar med att se vad du har åstadkommit. Bara tanken på det får mig att vilja släppa allt och gå…men jag avslutar det här inlägget först. Så du har ett intresse för sporten men försöker bedöma hur mycket kostar Rappelling-utrustning. Det finns flera redskap som du måste börja eftersom rappelling är en extremt atletisk sport men det finns också några potentiella faror. Av dessa skäl behöver du professionell utrustning som tål extrema påfrestningar, förhållanden och vikt.

Vad jag dock rekommenderar innan du går all in är att testa sporten flera gånger för att se om den passar dig. Du kan göra detta genom att gå ut med några vänner som är ordentligt utbildade att rappellera om de har utrustning, titta in på ett lokalt klättergym som kan träna rappelleringstekniker eller genomföra en nybörjarkurs under ledning av en professionell instruktör. Detta kommer att ge dig tillräckligt med smak av vad rappelling är och om det passar dig. I slutet av dagen kan det vara lätt att spendera några hundra dollar på rappellutrustning så det är bättre att veta att du gillar det innan du släpper dina surt förvärvade pengar.

Om du bara vill hoppa all in eftersom det bara sticker ut som en sport som du skulle älska väl, gör det men sök ytterligare vägledning från en professionell instruktör eller en erfaren individ innan du aktivt rappeller.

Kostnad för nybörjare för rappellering

Nedan är mina rekommendationer om utrustningen som du behöver för att korrekt och säkert rappellera. Jag har skapat två separata kategorier. Den första kategorin innehåller redskap som är absolut nödvändiga för att utföra en vanlig rappel på ett säkert sätt, medan den andra kategorin innehåller redskap som är mindre väsentliga men som fortfarande rekommenderas starkt. Bredvid varje artikel finns en uppskattad kostnad för rappellutrustning baserad på aktuella marknadspriser. I slutet av varje kategori är den totala kostnaden för rappellutrustningen och i slutet av båda kategorierna är totalsumman om du skulle köpa både den väsentliga och icke-nödvändiga utrustningen.

Huruvida du skaffar den icke-nödvändiga utrustningen eller inte när du börjar rappellera är upp till dig; men om du hittar en ny kärlek för rappelling och ofta deltar i sporten kanske du vill undersöka att skaffa dessa extra föremål också.

Jag kommer att säga att det bästa med rappelling är att mycket av denna utrustning kan tjäna dubbla syften: både rappellering och bergsklättring. Du kan njuta av två unika sporter och aktiviteter för priset av en.

  Genomsnittlig kostnad för att få en jetski vinterklarerad av en mekaniker

Essential rappelleringsutrustning

 • Rapellersele 54 USD – En sele ger stöd och trygghet. Den innehåller två benöglor och ett midjebälte. Justera bältena så att selen sitter åt. När den bärs på rätt sätt ska selen sitta tätt mot din midja och ben och kommer inte att vara lös. En sele kommer att innehålla ytterligare redskapsöglor som ska användas för karbinhakar, kritapåse etc. Det finns en säkerhetsslinga framtill på selen där du fäster din karbinhake och sedan knyter repet till karbinhaken för rappellering. Läs om den bästa rappelleringsselen för nybörjare.
 • Statiskt rep $170 (Baserat på ett 10,5 mm, 200 fot rep, pris kan variera beroende på storlek och längd) – För att rappella behöver du ett statiskt rep. Detta rep är avsett för grottning, industriell användning eller rappellering av en bergssidan. Det statiska repet bör dock inte användas för normal bergsklättring. Det rekommenderade repet för bergsklättring skulle vara ett dynamiskt rep, som ger bra vår om du råkar falla. Det är viktigt att notera denna unika skillnad så att du har rätt rep för rätt jobb. Vem visste att det skulle finnas olika val? Läs mer om att välja rätt rapellrep.
 • Karbinhakar (Amazon länk) 29,99 USD – Karbinhakar är smöret till brödet. De är absolut nödvändiga för jobbet och är multifunktionella för rappellering. Karbinhakar används för att fästa länkar, rappellering eller andra klätteranordningar och till och med slingor i rep och linor. Om du köper några, se till att de är UIAA-certifierade, vilket är den mest accepterade säkerhetsstandarden för klättring.
 • Slingor (Amazon länk) 17,99 $ (paket med 3, 120 cm / 48 tum, pris kan variera beroende på storlek och längd)– Selar används som ankare som man kan rappella från. Ankaret är gjort på något som är fäst, såsom ett levande träd med levande rötter eller en pultruderande sten från strukturen etc. Undvik lösa stenar, stenblock eller andra föremål som i sig inte är förankrade på ett eller annat sätt för att undvika oväntad rörelse av föremålet som du har fäst vid.
 • Sladd och Cordelettes (Amazon länk) 57,95 USD – Sladdar och Cordelettes används allmänt för att skapa statisk utjämning genom att koppla ihop två eller flera ankarpunkter. När du fortsätter att lära dig och träna rappelling i områden med ökad svårighet kommer dessa utrustningar att bli mer och mer viktiga i dina nedfarter.
 • Hjälm 55 USD – Bär ALLTID hjälm vid rappellering. Några av de vanligaste skadorna som uppstår vid rappellering är från skräp och stenar som faller ner och träffar klättrarna i huvudet. Skräp kan lossas från repet om det svänger fram och tillbaka när klättraren går ner. Skräp kan också lossna från klättraren som trycker av ytan på den skira klippan när de går ner. Dessutom kan en hjälm förhindra allvarliga skador om klättrarens rappelling faller eller slår mot bergets yta. Läs mer om Hur du väljer en klätter- och rappellhjälm.
 • Kritväska (Amazon länk) 11,87 USD – En bra kritpåse rekommenderas varmt. Du kan fästa en på din sele för att använda i händelse av att dina händer blir för fuktiga. Krita håller händerna torra och låter dig ha ett stadigt grepp när du rappellerar. Tillsammans med krita väska du borde få en krita boll $7,99 och krita (båda på Amazon) $7,45 (100oz påse, pris kan variera beroende på storlek) att fylla bollen.
 • ATC och låskarbinhake (Amazon länk) 27,95 USD – ATC, känd som Air Traffic Controller, används för att mata igenom repet så att du kan försäkra din klättringspartner och finnas där för att stödja dem ifall de halkar eller ramlar eller för att rappella ner dig själv på ett kontrollerat sätt efter de nå toppen. Därför är anledningen till att ATC står för Air Traffic Controller eftersom du kontrollerar din egen nedstigning rappelling eller att du har fullständig kontroll över din partners förmåga att ta sig upp på berget eller när de går ner om de säkrar. Tyvärr, detta betyder inte att du kan arbeta på en flygplats om du inte är korrekt certifierad.
  Behöver du ett liggunderlag när du backpackar?

Total kostnad

Viktig kostnad för rappelleringsutrustning = 440,19 USD (aktuellt marknadsvärde)

Ytterligare rekommenderade redskap

 • Klätterskor (Herskor $80 eller Damskor 80 USD) – Nu gäller det att bära rätt skor för tillfället. Om du spelar basket, använd basketskor, om du vandrar använd vandringsskor, och om du rappellerar använd klätterskor. Snåla inte med ett par bra skor eftersom det kan göra stor skillnad om någon klättrar uppför ett berg eller rappellerar nerför berget. Jag älskar ett par snygga klätterskor för att de är det lättvikt, hållbara och skapar ett bättre grepp för alla fotfästen när det behövs. Läs recensionen om Herr- och Damskor som jag rekommenderar på How to Choose Rappelling Shoes.
 • Kniv (Amazon länk) 10,98 USD – Nu ska alla som ger sig ut i naturen alltid bära en kniv för nödsituationer. Det är inte annorlunda än för rappelling. Den här karbinhaken innehåller en kniv ifall den behövs för att skära av något som kan ha fastnat eller ta bort gamla, slitna selar/snören som lämnats kvar av tidigare klättrare.
 • Repväska (Amazon länk) 39,95 USD – En reppåse är lika viktig eftersom den har ett dubbelt syfte: att förvara repet och skapa en enkel presenning eller matta där du kan lägga ut ditt rep eller trassla ihop de lösa ändarna ovanför det när rappellen är klar. När den används som matta håller den repet borta från smutsen eller andra sediment. Vid användning trasslar de lösa ändarna ihop skyddade av denna matta så att inget onödigt nötning sker som ändarna rör sig runt på jorden.
 • Dynamiskt rep $89,95 (40 miljoner, pris kan variera beroende på storlek och längd)– Dynamiskt rep används främst för bergsklättring. Om du bestämmer dig för att göra både rappelling och bergsklättring kommer du att vilja lägga till denna specifika typ av rep till din utrustning. Dynamiskt rep ger det bästa stödet för en klättrare i chansen att de halkar och faller vid klättring. Dynamiskt rep är avsett för tung användning och har mer elasticitet än statiskt rep. Läs recensionen om att välja rätt rapellrep.
 • Solglasögon $50 (Priset kan variera avsevärt beroende på kvalitet och märke) – Ett bra par aktiva sport solglasögon rekommenderas om du rappellerar i ett område där det finns mycket direkt solljus. Du vill inte överanstränga dina ögon om du planerar att rappellera under en längre tid. För att inte tala om att solens position kan påverka din synlighet när du rappellerar.
 • Shorts eller Byxor (Se på Amazon) 67 USD – Ja, det finns specialshorts och byxor för utomhusklättring och rappellering. De är fantastiska på grund av deras hållbarhet men jag har inte sett någon större skillnad mellan dem. Jag skulle rekommendera att du bara navigerar online eller går till din lokala utomhusbutik, till exempel en REI, för att hämta några för ditt personliga bruk.
  Är drönarfiske lagligt i Florida? En komplett guide till lagarna.

Total kostnad

Rekommenderad kostnad för rappelleringsutrustning = 337,88 USD (Aktuellt marknadsvärde)

Totalsumma (om båda grupperna av utrustning köptes)

Essential Rappelling-utrustning kostar $440,19 + Ytterligare rekommenderad utrustning kostar $337,88 = 778,07 USD (Aktuellt marknadsvärde)

Så förhoppningsvis har det här tydliggjort hur mycket rappellutrustning kostar. Jag hoppas att detta ger dig en bättre uppfattning om vad du kan förvänta dig för kostnaden. Kom ihåg att i rappelling kommer du att ha upplevelser som du inte kan hitta någon annanstans. Bara den rena spänningen och vördnaden när du kontrollerar din nedstigning från en höga klippvägg är helt fantastisk. Det finns inget liknande i den här världen.

Om detta är rätt passform för dig, låt inte kostnaden för rappellutrustningen avskräcka dig. Fokusera på att få det absolut nödvändigaste först. Även då kan du dela kostnaderna för viss utrustning eventuellt genom att dela upp det dyra repet, karbinhakar etc. med vänner. Gör denna sport hanterbar genom att tänka utanför ramarna för att få rätt utrustning för dina rappellingbehov.

De individuella priserna och totalkostnadsuppskattningarna är listade till aktuellt marknadsvärde baserat på nuvärdet av varje specifik artikel. Varje produkt kan variera beroende på varumärke, reor, specialerbjudanden, säsong, storlek, etc. Syftet med denna artikel, Hur mycket Rappelling Gear Cost, är att ge dig som läsare en bättre uppfattning om vad den totala kostnaden kan vara; den faktiska kostnaden kan dock vara mindre än eller mer än vad som anges.