Hur mycket kostar modulära timmerhus?

Modulära timmerstugor är den typ av stugor du föreställer dig just nu i ditt huvud. De är sådana som finns på omslagen till bilderböcker om Jeremiah Johnson, och de på Log Cabin Maple Syrup-logotypen. De är pittoreska, populära och förvånansvärt ganska billiga.

Så hur mycket kostar modulära timmerstugor? Satsen för att bygga en modulär timmerstuga kan kosta allt från $14 000 till $30,000. Kit är set som ett företag skickar till dig med alla verktyg och trä du behöver för att bygga en hel stuga. Denna kostnad inkluderar inte inredning, handfat eller skåp. Modulära hem kostar 10% till 20% mindre än traditionella hem, så lite som $50 per kvadratfot.

Så nu är det stora beslutet om du ska göra något med denna nya information eller inte. Men som vi alla vet är priset på något inte den enda faktorn du måste ta hänsyn till när du köper något.

Det finns kostnader och fördelar med vikt och kvalitet att bedöma. Du måste se till att du är i rätt område och att du har rätt sorts attityd för att få sånt här att fungera.

Vad definierar en modulär hytt?

En modulbostad är en bostad som inte byggs på plats. Dessa tenderar att vara mindre eftersom det är mindre utrymme än vanligt när man bygger dem.

De måste också vara extremt robusta så att de kan överleva fordonstransporter till platsen där de så småningom kommer att stanna. Under byggtiden utsätts de inte alls för vädret, så de håller generellt sett bättre kvalitet redan i början.

Modulhus är mindre och billigare än traditionellt byggda bostäder eller stugor. Den största skillnaden är platsen för byggarbetsplatsen.

Eftersom modulhus byggs på en annan plats än de så småningom placeras i, är det en transportkostnad förknippad med att bygga bostaden. De flesta företag inkluderar transportkostnaden i den initiala kostnaden.

En modulär timmerstuga är en stuga med tydliga, definierade stockar. I stugor som rustika eller jaktstugor är de gjorda av platt, behandlat trä. Men i modulära timmerstugor kan du se de stora stockarna som används för att bygga stugans väggar.

  Hur man håller en snöboll från att smälta

Dessa stockar behandlas också. Man måste använda behandlat trä för att bygga en stuga om man vill att den ska hålla längre än bara det året eller säsongen. Behandlat trä kan hålla längre i väder och vind och under dåligt väder.

Behandlat trä säkerställer också att du får färre problem med gnagare och andra skadedjur som kanske vill gräva sig in i dina träväggar. Det du ser som hemtermit ser bara som mat.

Modulära timmerstugor har vanligtvis också en veranda. Detta har inte funktionen utanför att vara trottoarkant, men du kommer att upptäcka att de flesta modulära timmerstugor har dem.

Jag antar att det är trevligt att sitta på verandan på sommarkvällarna, spela munspel och äta persikor. Eller det kanske bara var något jag såg i en film någonstans.

Modulära timmerstugor, som de flesta stugor, är normalt bara en våning. Poängen med en timmerstuga är att förenkla och gå tillbaka till grunderna. Du behöver inte bygga en timmerherrgård.

Men på grund av moderna framsteg inom teknik och konstruktion är det nu möjligt att bygga en två eller till och med tre våningar modulär timmerstuga.

För- och nackdelar med ett modulärt timmerhus

Många människor valde att gå vägen ”modulärt hem” eftersom det är så mycket billigare än att ha ett traditionellt hem byggt på plats. Det finns ett annat, billigare sätt att bygga hus, och du känner dem som husvagnar.

Tillverkade släpvagnshus är billiga, men de är av mycket lägre kvalitet än modulhus.

Tillverkade hem är till och med billigare än modulhus. De är galet prisvärda, men fungerar egentligen bara för en liten familj. Mina kusiner (alla sex) bodde med sina föräldrar i dubbel bredd i tio år, och bara jag såg på den saken fick mig att känna mig klaustrofobisk.

Dessa hem är också begränsade till endast en berättelse, och de behöver inte överensstämma med samma koder som andra hem måste följa. Detta gör att deras väggar är tunnare och konstruktionen är tunnare i allmänhet.

  Årliga underhållskostnader för basbåt: Hur mycket kommer det att kosta att hänga med?

Om du bor i ett tillverkat hem, gör dig redo för kalla vintrar och hemska vindstormar.

Tillverkade hus hyrs också alltid ut, vilket innebär att du aldrig kan äga det. Alla vill kunna äga sitt eget hem, det får dem att känna ansvar och som vuxna.

De är också benägna att avskrivas. De är svåra att lägga till och du kan aldrig riktigt anpassa eller förbättra dem för att passa dina behov, eller bara piffa till när du känner för det.

Modulära hem, även om de är dyrare, är mer värdefulla i det långa loppet. Du kan anpassa dem, lägga till dem, förbättra dem och verkligen göra vad du vill.

Eftersom de behandlas som ett verkligt hus av banker kan du hyra ut det till andra, belåna det och sälja det som du vill. Det är ditt, och det är ett riktigt hus.

Modulhus är också högre kvalitet. De är byggda från väder, så de håller sig i gott skick medan de byggs. De är vanligtvis färdiga inom sex månader efter att konstruktionerna påbörjats.

De kan transporteras nästan var som helst på en lastbil. De har en grund och tjockare väggar, så du är garanterad en bekvämare och längre livslängd.

Trots alla fördelar med att ha ett modulärt hem, finns det också några nackdelar. I förväg kommer du att behöva betala mer för ditt hem än du skulle göra om du bara betalade en handpenning på ett traditionellt byggt hus av konservativ storlek.

Du kommer att behöva betala för hela shebang på en gång, precis i början. Det kommer att kosta upp till $30,00 i kontanter, och det är lite stressande.

Men även om du kommer att förlora mycket på en gång för tillfället, kommer du inte att behöva betala för mycket annat under resten av tiden du äger stugan.

Populära områden för modulära stugor

Stugor finns oftast på platser med berg. Så mycket borde vara uppenbart för dig. Har du någonsin sett en stuga mitt i ett Arkansas träsk? Mestadels är västra och norra USA de populäraste platserna.

  Kan klätterrep tvättas?

Om du kan peka på en plats på kartan där det fanns bergsmän, så kommer du också att peka på en plats där du kommer att hitta många stugor.

De stugor som de flesta tänker på som ligger djupt inne i skogen eller högt uppe på en bergssida byggdes med största sannolikhet på plats. Det är svårt att få ett helt hus uppför en klippa med bara en kran.

Modulära stugor finns i mindre täta skogsområden eller på jordbruksmark. Colorado, Idaho, Wyoming, Montana, Utah, Pennsylvania eller New York är bara några stater där du hittar många stugor.

Eftersom modulära hytter måste transporteras via en enorm lastbil, kommer du att behöva en plats där det finns tillräckligt med utrymme för en att vända.

Dessutom kommer du att behöva en kran, så du kommer att behöva ett tillräckligt stort utrymme för det också

Även om de flesta gillar att bygga stugor så att de kan hitta en plats att vara ensam i skogen på, så hittar du ofta stugor i tätbefolkade områden också. Långt ifrån bara funktionella, stugor är också vackra och tilltalande att bo i.

Platser med en medelstor befolkning har ofta de bästa priserna för att köpa mark som du kan bygga på eller transportera en modulbostad till.

Relaterade frågor

Hur mycket kostar en jaktstuga? En jaktstuga är en liten stuga med bara ben, så den är billigare än en modulbostad. I genomsnitt kommer en jaktstuga att kosta cirka 20 000 dollar.

Vilka företag säljer timmerhussatser? Det finns många företag som tillhandahåller en tjänst där de kommer att bygga och leverera en modulär timmerstuga till dig, anpassad efter dina behov. Det finns också tjänster som skickar ett kit till dig som du kan använda för att bygga din stuga själv.

Battle Creek Log Homes, Southland Log Homes och Riverwood Cabins är alla företag som är allmänt kända som utmärkta källor för timmerstuga.