Hur mycket kostar fiskeflugor?

Som collegestudent och ivrig flugfiskare börjar det ta hårt på mitt bankkonto att köpa fiskeflugor. Det fick mig att undra: hur mycket kostar fiskeflugor?

Hur mycket kostar fiskeflugor? Vanligtvis kostar en fiskefluga allt från $2-$3, beroende på var flugan gjordes, vad den är gjord av och varifrån den distribuerades. När du väl har lite erfarenhet av att fiska flugor kan du till och med göra dem själv som ett kostnadseffektivt alternativ.

När jag började fundera på hur mycket flugor kostar började jag fundera på om det kanske var värt det att göra mina egna flugor. Jag skulle trots allt bara köpa lite material och lägga in arbetet.

Prisskillnader på fiskeflugor

Precis som allt du köper, oavsett om det är matvaror eller fiskematerial, kan priset på flugor skilja sig dramatiskt. Om jag skulle gå in i en fiskeredskap och betesaffär just nu skulle jag nog kunna sortera allt i tre grupper.

Jag skulle sortera dem i billiga saker. Det här är flugorna som troligen tillverkades antingen i Kina eller på något sätt gjordes illegalt. När du hittar dessa är chansen stor att de är under $1. Även om dessa flugor gör arbete tillfälligt, är de verkligen inte bra därför att de kommer inte att fånga många fiskars uppmärksamhet.

Nästa grupp jag skulle sortera skulle vara den genomsnittliga prisklassen. Dessa är förmodligen var som helst över $1-märket hela vägen till under $5-märket. Vanligtvis kommer dessa flugor från någonstans som gör ganska bra flugor. Dessa företag kan göra dem mer i bulk, men du kan åtminstone lämna med vetskapen om att din fluga förmodligen kommer att hålla ett tag.

Den sista gruppen jag skulle sortera dem i skulle vara specialflugorna. eller som mitt bankkonto gillar att kalla det, åh nej. Dessa kan variera hela vägen från $5 till $15 vardera.

Dessa kommer att ha mer flashiga material som kommer att locka fisk och kunna beta genom vattnet förmodligen lite bättre. Det är riktigt fina flugor, men definitivt mer av en lyx än en nödvändighet.

  Kan jag fånga en fisk med varmkorvar som bete?

Nu kan du jämföra dessa priser med priserna för att göra din egen fluga. För att göra din egen fluga finns det en hel del material du behöver köpa innan allt annat. Dessa material inkluderar ett skruvstäd, specialsax, spole, och en piskfinisher.

Alla dessa material kommer att läggas till nästan $115 och det inkluderar inte ens det faktum att du behöver köpa de faktiska flugmaterialen som krokar, svans, kropp och hackle.

Priserna på flugmaterialet kommer sannolikt att komma ut till $20 beroende på hur flashigt du gör det. Vid slutet har du spenderat nästan $150. Det är därför jag sa i början att om du inte är någon som säljer sina flugor, är chansen stor att du inte vill börja göra dina egna flugor.

Varför slipsflugor

Det finns mycket konstnärligt värde som kan ligga i att binda flugor. Några fördelar med att binda flugor kan vara att du har ett eget konstnärligt outlet eller bara ett outlet i allmänhet där du kan låta all stress under dagen smälta bort.

Andra binder flugor bara för att spara pengar. Den här är lite knepig eftersom, som sett ovan, om du bryter ner kostnaden för att binda en fluga så sparar det inte pengar för dig. Tvärtom, det kostar dig faktiskt över 100 USD mer. Men om du kan hitta en riktigt bra affär eller köpa ditt material för att göra flugor i bulk, kan detta jämna ut sig lite.

Ett annat sätt att potentiellt spara pengar när du binder flugor är att sälja dina flugor. Man måste vara ganska bra på att göra flugor för att kunna sälja dem. Men om du har en liten butik i närheten är chansen stor att du kan göra en affär med dem där de skulle sälja dina flugor och du skulle göra en ännu större vinst om du gör något som tar bort din stress.

  Hur man använder en tips-up för isfiske (En komplett nybörjarguide)

När du köper flugor från butiken kommer du bara att få köpa det som butiken har att erbjuda. Om du vill ändra färgen på fjädrarna eller något riktigt enkelt så, är chansen stor att du kommer att behöva gå till en anpassad flugaffär.

Detta kommer uppenbarligen att kosta dig ännu mer pengar än om du bara skulle ha gjort din egen fluga i första hand.

Hur gör man en fluga?

För några år sedan blev flugfiske en stor sak. Alla ville prova.

Det är många material involverade i att göra en fluga. Dessa material inkluderar ett skruvstäd, två par saxar, en dubbningsnål, en spole, hackeltänger, flugbindningscement, flugbindningsvax och diverse fjädrar, pälsar och krokar.

Vi använder bara skruvstädet för att klämma ner kroken på bordet så att du kan göra gylfen runt den. Som du kan föreställa dig är detta en extremt viktig del. Om du inte hade skruvstädet, föreställ dig hur svårt det skulle vara att göra en fluga. Du skulle sluta med flera stridssår som du inte skulle vilja berätta för dina vänner om.

Saxen är ganska självförklarande. Du behöver två par. De är olika storlekar och har olika syften. Du behöver dessa saxar för att vara stål av hög kvalitet. För det första saxen se till att det är extremt litet och för det andra blir det bara en vanlig vuxen sax.

Dubbningsnålen är mer av ett precisionsverktyg. Det kommer att fixa de flesta av dina oönskade misstag så att du kan få bort cement ur ögat på din krok eller till och med bara flytta en fjäder eller två.

Jag rekommenderar att du använder en undertråd som nybörjare bara för att det kommer att göra det mycket lättare att hålla ner silket.

Hackeltänger är inte obligatoriska men de är definitivt en välsignelse att ha. Hackletång används för att vrida fjädrarna runt kroken.

Flugbindande cement finns i små burkar, och du behöver inte använda en hel del av det. Den används för att hålla ihop flugans material, som att hålla fjädern på kroken.

  8 sätt att tjäna pengar medan du njuter av utomhus

Om inte ditt siden är förvaxat måste du köpa flugbindningsvax. Detta kommer att ge styrka till flugan och även hjälpa till med vidhäftning där cementen inte kunde.

När du köper dina pälsar och fjädrar gå vidare och ha kul. Detta är föremålet som används för att locka till sig fisk, så ju mer prålig desto bättre. En sak att tänka på är att det finns många tjuvjägare där ute som försöker sälja pälsen från hotade arter.

Det finns substitut där ute om du är sugen på att ha den looken. Var bara noga med att hålla miljön runt dig säker.

När du börjar göra dina egna flugor, kommer du att vilja hitta ett mönster som är lätt för dig att följa.

Du kan stöta på ett mönster som kräver isbjörnspäls. Antingen är detta ett riktigt gammalt mönster eller så tillhör detta mönster någon som är ok med tjuvjakt. Självklart ska du bara följa mönster som du har material och färdigheter att göra.

Relaterade frågor

Vad är poängen med flugfiske? Flugfiske är ett sätt att fiska där fiskare använder det som kallas fluga för att fånga en fisks uppmärksamhet. Detta är gjort men att låta flugan studsa från vattnet precis som vad en riktig fluga skulle göra.

Vilka flugor ska jag använda till öring? En av de mest rekommenderade flugorna för att fånga öring heter San Juan Worm. Detta är ett utmärkt val av bete för arten av öring.

Är det någon skillnad mellan vått och torr flugfiske? Våtflugor är en typ av fluga som sjunker en liten bit i vattnet och fisken ser den tro att det är en död fluga. Torrflugor ska likna levande flugor och istället för att faktiskt gå ner i vattnet studsar de ovanpå vattnet.