Hur mycket kostar ett Zip Line Kit?

Dina barn hade så kul med ziplining för några veckor sedan att de sedan dess har bett och bett dig att gå tillbaka. Istället för att göra det, hade du idén att ta med zip-fodret roligt till din bakgård med ett zip-line-kit. På så sätt kan dina barn gå med zip-foder i timmar. Hur mycket skulle ett zip line-kit kosta dig?

Zipline-kit varierar i pris från cirka 100 USD till så mycket som 1 000 USD. Eftersom amatör zip-linjer kan vara farligare än kommersiella zip-linjer, vill du anslå en ansenlig budget för att säkerställa att ditt zip-line kit är tillverkat av högkvalitativa material.

Den här artikeln kommer att berätta allt du behöver veta om zipline-kit, från vad du får för pengarna, grundläggande monteringsinstruktioner och om ett amatör-ziplining-kit kan vara säkert. Innan dina barn åker längs din hemgjorda zip-line, kommer du definitivt att vilja läsa det här!

Vad är ett Zip Line Kit och vad ingår i ett?

Zip Line Kits 101

Zipline-kit är ett bra sätt att förverkliga ett barns vildaste drömmar. Med allt som ingår i satsen kan du sätta upp din alldeles egna ziplinebana på din bakgård.

Nu, den här ”banan”, för att säga, kommer inte att ha en zipline-kabel som är nästan lika lång eller så brant som vad du ser i kommersiella ziplining-banor. De flesta zipline-kit hemma kräver inte heller att ryttare stiger upp till samma höjder för att gå med ziplining, men det är okej, särskilt ur ett säkerhetsperspektiv.

Fördelarna med ett zip line kit gör dem mycket värda att äga. När dina barn känner för att åka zip-lining behöver du inte packa bilen och köra en timme (eller mer) till närmaste zipline-bana. Barnen kan bara gå ut på bakgården och zipline så gott de kan. Du behöver inte heller oroa dig för att schemalägga en zipline-resa, och du behöver inte heller ta itu med några långa köer längre.

Åh, och nämnde vi fördelen med att spara pengar? Vi kommer att prata mer i nästa avsnitt om vad du kommer att betala för ett zip line-kit, men de betalar ofta för sig själva om dina barn använder dem tillräckligt. Du fick också mer pengar eftersom du inte spenderar pengar på bensin och själva den kommersiella zipline-resan.

Vad finns i boxen?

När ditt zipline-kit anländer till din dörr och du ivrigt öppnar lådan, vad kommer det att finnas i den? Tja, det är svårt att säga säkert eftersom innehållet varierar beroende på tillverkare, men åtminstone bör du förvänta dig följande komponenter.

Vagn

Vagnen är din ”säte” när du är fodrad med dragkedja, så den bör vara gjord av högkvalitativa material såsom hölje i rostfritt stål. Hållbara lager som är tvåskiktade, tätade eller till och med båda kommer också att säkerställa att vagnen är användbar under lång tid framöver. Kullagren kan ge en mjukare och snabbare körning, två saker som barn gillar.

Vissa zip-lining kit kan bara innehålla en vagn men andra kan ha två. Om du betalar för dubbla vagnar, måste du förvänta dig att ditt zip-fodersats totalt sett är dyrare.

Bromssystem

Dina barn måste stoppa sin zip-line på något sätt, och det är här bromssystemet kommer till användning. Vilken typ av bromssystem som kan ingå i din zipline-sats beror på tillverkaren. Som sagt, det vanliga alternativet är ett bungee-bromssystem med en 30-fots sladd som bara låter dina barn gå så långt innan sladden drar dem till stopp. Eftersom det är en bungee har sladden mycket stretch så att stoppet inte är plötsligt eller grovt.

  Gör snöbollar ont?

Sele

Selar ansluter varje ryttare till zipline-kabeln, så naturligtvis kan du förvänta dig att dessa finns i lådan i ditt zipline-kit. Om ditt kit kommer med en vagn, kommer det troligen att ha en sele, även om tillverkaren kan lägga in en extra. Till de flesta selar kommer karbinhakar och fotlinor så att dina barn är trygga.

Styre

Detta är vad zip line-ryttaren håller fast vid under hela resan. Styret kommer mer än troligt att vara ett hårt material som plast. Det kan innehålla stoppning för grepp, men eftersom de flesta amatörturer med zipline är så korta, kan styret mycket väl inte ha någon stoppning.

Kabel

Zipline-kabeln är den viktigaste komponenten, eftersom du behöver en robust, säker kabel som tål en del slitage. Galvaniserad metall är alltid bättre än rostfritt stål, eftersom det förra är starkare. Vissa zipline-satser använder kabel av flygplanskvalitet, vilket är riktigt tunga grejer.

Spännskruvar

Nej, det här är inte spännen som i en proffsbrottningsring. Istället låter dessa spännen dig ställa in spänningen på zipline-kabeln så att den är lösare eller tätare. De flesta spännen är 5/8th tum gånger 12 tum. Du kommer förmodligen att få två av dem, en spänne för varje ände av kabeln.

Utöver dessa grundläggande nödvändigheter kan ditt zipline-kit också innehålla:

  • En fingerborg och flera kabelklämmor så att du enkelt kan klippa av zipline-kabeln och göra den kortare
  • Kabelslingor för fastsättning i träd eller stolpar
  • Ett stoppblock som sekundärbroms

Hur mycket kostar Zip Line Kits?

Nu när du vet mer om dem är du väldigt intresserad av att köpa ett zipline-kit för barnen. Innan du fortsätter måste du dock veta vad du kommer att spendera på ett sådant kit.

Som vi sa i inledningen är den genomsnittliga kostnaden för ett zipline-kit $100 till $1 000. För $100 kommer du bara att få de mest grundläggande zipline-satserna för små barn, som detta Happybuy kit på Amazon. Längden på ziplinen är 100 fot lång och vagnen är bara en röd plastskiva. Kabeln är av stål.

Barn som är fem till sju år gamla kanske inte har något emot zip-foder på något sådant här. Ändå kommer dina tweens att tycka att det är lite barnsligt och tråkigt att åka på Happybuy zip-line för deras smak. I så fall skulle du behöva ett mer seriöst alternativ som t.ex Backyard Ziplines Ultimate Torpedo Zip Line Kit.

Detta kit kostar cirka $600, men det har en högkvalitativ sele som har svarta och orange accenter och är klassad för vuxenanvändning. Dessutom ingår ett stoppblock, en bungee-bromssats, en nylonlina, två karbinhakar, en fingerborg, tre klämmor, två kabelslingor och två spännskruvar. 5/16-tums kabelspolen kan förlängas tack vare ytterligare 10 fot kabel.

Ett kit som Happybuy zip line är något som dina barn kommer att växa ur på några år. Backyard Ziplines-satsen är det inte. Så även om det kostar sex gånger mer, gör livslängden priset värt det. Dessutom kan du själv använda Backyard Zipline om du vill. Happybuy-kitet kan säga att det är lämpligt för vuxna att rida, men vi skulle inte rekommendera att du tar dina chanser.

  4 bästa tipsen för vattenfallsrappning

Om du har en betydande budget för ditt zip line-kit, kan du titta på något som Rogue Combo Zip Line Kit från Treehouse Supplies. Detta kit innehåller en zipline-kabel som är upp till 500 fot lång så att du kan skapa en ziplining-upplevelse hemma som är i nivå med kommersiella företag.

Ja, hela kitet kostar mer än $900, men det har allt du behöver för att komma igång. Det inkluderar ett 30-fots bungee-bromsningssystem, två uppsättningar styre, två karbinhakar, två uppsättningar av 24-fots linor, två selar, två Rogue-kabelvagnar, en fingerborg, kabelklämmor, två spännskruvar och två kabelslingor, vardera av dem 8 fot. Den galvaniserade kabeln av flygplanskvalitet är 5/16th-tum, dragkedjan standard, och kabeln har maskin looping på ena sidan.

Användare upp till 350 fot kan använda detta Treehouse Supplies zip-lining kit, så återigen kan mamma och pappa gå zip lining med barnen för att skapa familjeminnen mitt på bakgården!

Hur sätter du ihop ett Zip Line Kit?

Hur mycket montering krävs när du köper ett zip line kit? Du måste sätta ihop allt, så om du är typen som blir frustrerad när du monterar en IKEA-soffa, kan det vara bättre att planera en annan kommersiell ziplining-resa istället.

För dem som är redo för ett riktigt projekt, här är vad du behöver veta.

Var du installerar din zipline är mycket viktigt. Din trädgård bör ha minst två träd som är parallella (eller ungefär parallella) med varandra. Du kan ha en hemmagjord zip-line om din trädgård är trädlös, men då måste du bygga dina egna ankare från grunden med metall- eller trästolpar. Det är mer arbete, mer tid och mer pengar.

Utrymmet mellan de två träden bör vara tillräckligt för att din zipline-kabel ska kunna passa. Du kan alltid skära ner kabeln om den är för lång, men se till att kabeln inte är för kort, eftersom det är ett större problem.

Förutom avståndet från varandra måste träden också vara robusta. Om de inte kan hantera cirka 3 000 pund horisontell kraft utan att böjas eller knäppas, måste du välja en annan plats. Kontrollera hälsan hos dina träd innan du sätter ihop ditt zipline-kit. Du letar efter trädskador som sprickor eller röta.

Du bör också titta på området runt trädet. Finns det fast rotat gräs runtom eller löst packad sand eller jord? Om det är det senare kan du inte använda trädet för din zipline-bana igen. Det kan komma direkt ur marken när dina barn svävar nerför zip-linjen!

När du väl har hittat rätt träd är det dags att sätta igång. Ett av de två träden är ditt startankare. Slå om dina kabelslingor och anslut sedan en av de två spännskruvarna. Zipline-kabeln ska länkas in i spännskruvens tomma spår och sedan sträcka sig till slutankaret på det andra trädet. Med kabelklämmorna kan du fästa den andra änden av kabeln till den andra spännskruven.

Är Zip Line Kits säkra?

Du funderar verkligen på att köpa ett zip-line-kit för dina barn, men det finns bara en liten oro du tänker på. Är zip line kit så säkra?

Om du läser vårt inlägg om ziplinesäkerhetsstatistik bör du veta att även om ziplining inte är den farligaste luftburna aktiviteten du kan göra, har skadefrekvensen visserligen börjat skjuta upp under det senaste decenniet eller så.

  Missouri Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Kommersiella zipline-banor är inte federalt reglerade, så det är ofta upp till enskilda stater att skapa regler om vem som ska inspektera linjen och hur ofta. Amatör zip-linjer är ännu mer oreglerade, eftersom de är privatägda. Det finns ingen statlig enhet som kräver inspektioner av slitage. Det skulle vara upp till zip line-ägaren.

Det gör amatör zip-linjer mycket farligare än kommersiella zip-linjer, men med vissa varningar. Om du köper ett kvalitets zipline-kit, så ska du inte behöva oroa dig så mycket för säkerheten. Du vet att du får material av högre kvalitet som – även om de inte håller för evigt – inte kommer att falla sönder efter några användningar.

Du måste se till att du följer monteringsanvisningarna mycket noggrant, eftersom att göra ens ett misstag kan riskera att ziplinesatsen blir stabil. Du bör ta för vana att kontrollera kabeln innan dina barn rider, gör detta varje gång. När dagen kommer då du behöver byta ut zip line-kabeln, vänligen ta hand om detta utan dröjsmål.

Även om du köper ett premium zip-line-kit och du sätter ihop det perfekt, kan det vara en riskabel upplevelse att åka zip-line om den missbrukas. Känn viktgränsen för din zipline och tryck inte på den. Ändra inte zip-linjen på något sätt för att försöka göra den snabbare eller läskigare heller.

Tips för att köpa ett Zip Line Kit

Låt oss avsluta med några tips att tänka på när du letar efter zipline-kit. Vi är säkra på att den här informationen kommer till användning under din sökning!

Billigare är inte bättre

Du får vad du betalar för. Det är inte så stor sak när du köper en billig hamburgare, men det är när det kommer till kit med zip-foder. Billiga kit är antingen dåligt gjorda eller avsedda för unga användare som barn.

Pengarna du sparar nu kan resultera i läkarbesök eller sjukhusresor senare, som båda kan kosta 10 eller 20 gånger vad du spenderade på zipline och ofta till och med mer än så. Kanske hoppar du över den årliga familjesemestern för att spendera på ett kvalitetspaket med zipline, men du kommer att vara glad att du gjorde det!

Välj galvaniserat framför rostfritt stål

Om ziplinesatsen du tittar på innehåller en kabel gjord av rostfritt stål, rekommenderar vi att du omprövar det. I andra applikationer är rostfritt stål bra, men för zipline-kablar saknar det draghållfasthet jämfört med galvaniserad metall. Du måste byta ut stållinan om och om igen, och det här är pengar ur fickan varje gång du gör det.

Läs recensionerna

Tillverkare kommer alltid att försöka få alla produkter att se fantastiska ut genom bilder, och det gäller även zipline-kit. Se till att du gör din due diligence och läser igenom några användarrecensioner. Om zip line-satsen har fler positiva recensioner än negativa, är det ett gott tecken. Om det är tvärtom, undvik det kitet.

Slutgiltiga tankar

Zipline-kit säljs för $100 till $1 000. Genom att spendera mer pengar på ditt kit kommer det ofta att innehålla galvaniserade kablar, vagnar med dubbla lager för mjuka körningar och avancerade selesystem. Du kan känna dig säker på zipline-satsen du valde och dina barn kan njuta av sin nya favorithobby från bekvämligheten av sitt hem!