Hur mycket kostar en ungdom sida vid sida?

Ungdomar sida vid sida är vanligtvis mycket billigare än sina motsvarigheter i vuxenstorlek sida vid sida på grund av deras mindre motorer, mindre kraft och mindre storlek. Beroende på tillverkaren och stilen på fordonet kostar ungdomar sida vid sida allt från $1000-5500.

Du kommer sällan att hitta en ungdom sida vid sida som är 6 000 dollar eller mer. Du kan nå den typen av pris om du köper olika tillbehör till din sida vid sida, men det är typiskt för alla terrängfordon som du köper ungdomar eller vuxen.

Side-by-side har blivit en integrerad del av Powersports-världen. Där terränghjulingar en gång styrde, trängs sida vid sida mot toppen, och de tar verkligen marknaden med storm.

Allt eftersom fler och fler Powersports-företag producerar sida vid sida för att hålla sig uppdaterade och åka på denna stigande trend, har konsumenterna efterlyst inte bara roliga snabba sida vid sida för sig själva och sina familjer, utan också för något som deras barn kan åka helt på egen hand.

Om du är bekant med ekonomi dikterar konsumenterna marknaden, så folk frågade efter ungdomar sida vid sida och olika företag som Polaris och Hisun svarade på samtalet.

Youth side-by-side är ett bra sätt att hjälpa till att få din nya unga förare i side-by-side, och Powersports i allmänhet och att kunna göra det på ett smart och säkert sätt.

Vuxna sida vid sida har vanligtvis stora motorer från 250cc och uppåt, som kan vara lite mycket kraft och fordon att hantera för ett litet barn, och för att inte tala om att det inte är den säkraste idén eller sättet att lära ditt barn heller.

Ungdomar sida vid sida är mycket mindre i jämförelse med sina vuxna motsvarigheter och har olika funktioner som möjliggör föräldrakontroll över fordonet för att hantera, kraft, hastighet och andra faktorer sida vid sida.

Det finns till och med sida vid sida alternativ för små småbarn om du vill börja lära dina barn i den unga åldern. Så oavsett vilken ålder du vill börja, finns det vanligtvis någon form av sida vid sida där ute som mer än kan tillgodose dina behov.

Låt oss därför titta på några av de olika ungdomarna sida vid sida som finns ute på marknaden idag för att ge dig en bättre uppfattning om vad som är tillgängligt och vad sida vid sida som kan passa bäst för dig och ditt barn.

  Hur man håller en snögubbe från att smälta

Småbarn sida vid sida

Jag kommer inte att gå in på så mycket detaljer om småbarnsstorlek sida vid sida. Vanligtvis skulle jag inte ens nämna dem, men eftersom den här artikeln specifikt handlar om ungdomar sida vid sida och småbarn är dagens ungdomar kommer jag att nämna det kort.

Det finns en hel del olika alternativ för småbarnsstorlek sida vid sida ute på marknaden. De flesta av dem är namn utanför varumärken som inte är uppenbara i den större Powersports och mer exakt sida-vid-sida-världen.

Dessa ”side-by-side” kan i bästa fall betraktas som elektriska kartar. Även om de marknadsförs som sida vid sida är de mer besläktade med de små barbiejeepar som du kan hitta ett av barnen i grannskapet som åker runt i.

Även om några av dessa fordon erbjuder 4×4-funktioner, är de mycket begränsade i var de kan användas, och är vanligtvis gjorda av hård, hållbar plast och är batteridrivna.

Det är vettigt att dessa fordon är så underdrivna dock, främst för att jag inte skulle rekommendera ett litet barn att köra något som drivs av mer än ett 24-volts batteri. Speciellt inget som är gasdrivet.

Allt detta sagt, det finns alternativ där ute för dig att titta på, så låt oss titta på ett.

Blade XR 4×4 UTV Ride On Side X Side RC: $497,99

För vad det är, och det är designat för småbarn, ser det här sida vid sida verkligen coolt ut. Om du vill att ditt barn ska kunna köra runt i sitt eget fordon och se cool ut när han gör det så skulle jag rekommendera detta fordon.

Medan de flesta av dessa mindre sida vid sida ser ganska halta ut och inte har någon riktig grus, gör den här faktiskt. Blade XR har faktiskt 4WD-kapacitet och den har en fjädring med långa resor. Så ditt barn kommer faktiskt att kunna gå över några mindre gupp och stenar utan alltför mycket krångel.

Blade XR har en 20-tums bred lädersäte, och den har också ett AUX/MP3-uttag så att ditt barn till och med kan lyssna på musik medan det går runt på bakgården eller campingen.

Denna sida vid sida kommer också med en fjärrkontroll så att du, föräldern, kan ha fullständig kontroll över fordonet så att ditt barn inte åker någonstans de inte borde, och kan hålla sig säker och utom fara.

  De bästa campinghängmattor du kan hänga från träd

Fordonet har ett felsäkert alternativ så att om den sida vid sida går utanför fjärrkontrollens räckvidd, stängs fordonet av tills det är inom räckhåll för fjärrkontrollen igen. Det finns även en nödstoppsknapp på fjärrkontrollen så att du kan stoppa fordonet omedelbart om fara uppstår.

Annat än att styrenheten ger föräldrarna alternativ att kontrollera hastigheten på fordonet.

Så utrustad med 9-tums markfrigång, ett 12V-batteri, 4WD och fjädring med långa rörelser, kan ditt barn ta sig runt i Blade XR med stil.

Ungdom sida vid sida

När vi kommer in i den större ”ungdomen” sida vid sida har vi några sida vid sida som är gasdrivna och därför har lite mer kraft, hastighet och vridmoment jämfört med småbarnsstorleken sida vid- sidor.

De flesta av de sida vid sida som listas här skulle vara för barn i åldrarna 10+. Det finns några olika företag som erbjuder ungdomar sida vid sida, de vi kommer att titta på här är Polaris och Hisun.

Can-Am erbjuder ingen ungdomsstil sida vid sida överraskande, inte heller Kawasaki, Yamaha eller Honda. Så många av de stora namnföretagen är ute efter att räkna med detta.

Förutom Polaris säljs många ungdomar sida vid sida från mer obskyra utländska företag från Kina och liknande. Enligt min mening, även om Polaris och Hisun för närvarande erbjuder de bästa ungdomarna sida vid sida där ute när det gäller kvalitet och pris.

Polaris

RZR 170 EFI: $5 299

RZR 170 EFI är 2WD och har en 168cc motor, som kan gå upp till cirka 25 miles per timme. Du behöver dock inte oroa dig eftersom den har hastighetsinställningar, så att föräldern kan bestämma hur snabbt fordonet kan gå från 10-25 miles per timme.

RZR 170 sitter 6 tum från marken och har en bredd på 48 tum så det är ett relativt litet fordon. Den har en skyddande rullbur, justerbara säten, samt säkerhetsnät runt dörrarna och rejäla säkerhetsbälten.

Polaris är också trevligt nog att inkludera 2 vanliga ungdomshjälmar och en tränings-DVD när du köper fordonet för att hjälpa ditt barn att komma igång rätt.

Ranger 150 EFI: $5 499

Ranger 150 EFI är bara lite coolare än RZR 170 enligt mig. Den har samma föräldraskyddsfunktioner men förstärkt en aning. Med Ranger kan du ha en geo-stängselfunktion från din telefon.

  Kan du bära glasögon i landhockey?

Det betyder att du kan placera i ett visst område som Ranger kan resa, säg omkretsen av ditt hus, och fordonet kommer inte att kunna resa någonstans utanför den omkrets som du har ställt in. Inom samma app kan du styra fordonets hastighetsgräns och göra en lösenordsskyddad start, så att ditt barn inte ens kan starta fordonet utan din tillåtelse.

Ranger 150 har en 150cc motor, något mindre än RZR 170, och är också 2WD. Ranger har högre markfrigång dock på 8-tum och har också en lastlåda som kan bära 50 pund av saker.

Hisun

Strike 250: $5 199

Av alla listade sida vid sida tror jag att Hisun har bäst valuta för pengarna när det kommer till ungdomarna sida vid sida. Den här strejken är inte bara 250 mindre pengar än RZR 170, utan den kommer med mycket fler saker.

Strike 250 har också föräldrasäkerhetsfunktioner för hastighet och sådant precis som RZR och Ranger, men Strike 250 kommer med tak, vindruta, dörrar och en 2 500 pund syntetisk repvinsch.

Strike 250 är 2WD som Polaris ungdomsmodeller, och den har oberoende dubbel A-armsupphängning fram och bak. Den har en lastflakkapacitet på 50 pund och har en 8-tums markfrigång.

Sektor 250: $5 599

Sector 250 är Hisuns version av Polaris Ranger. Den har en 229cc-motor så den är lite större än Ranger 150, den har inte någon av de geofencing-funktioner som Ranger har heller, men den har alla samma inkluderade tillbehör som Strike 250 har.

Lastbäddens kapacitet är mer än Rangers, men med en kapacitet på 110 pund har sektorn en 8-tums markfrigång som Strike 250 och de konkurrerande Polaris-modellerna.

Det finns massor av andra modeller där ute att välja mellan för ungdomar sida vid sida, men de som listas här är enligt min mening de bästa på marknaden. De är från pålitliga varumärken som ständigt levererar kvalitetsprodukter till ett rimligt pris.

Oavsett vem du bestämmer dig för att köpa från, se till att göra din due diligence när du undersöker produkten och var säker när du låter dina barn gå ut och använda maskiner som dessa.