Hur mycket kostar en snöskoterförsäkring?

Är du försäkrad? Det är en fråga som ofta ställs till bil- och lastbilsförare, men hur är det med din snöskoter? Du har aldrig ens tänkt två gånger på kälkeförsäkring förrän en vän till dig nämnde hur de fick en hel del på sin försäkring. Hur mycket skulle du betala för en skoterförsäkring?

Den årliga kostnaden för snöskoterförsäkring varierar beroende på din släde och din täckningsnivå, men genomsnittet är $80 till $100 per år i den lägre delen och $300 till $400 i den högre delen.

Om det här är första gången du får en skoterförsäkring rekommenderar vi att du fortsätter läsa. Framöver kommer vi att diskutera de företag som erbjuder kälkeförsäkring, vad som ingår i din försäkring och vad som inte är det, samt vilka faktorer som påverkar försäkringspriset.

Låt oss börja!

Vilka företag erbjuder skoterförsäkring och vilken typ av täckning kan du få?

Din första affär är att välja en snöskoterförsäkring. Du behöver inte gå så specialiserad som du kanske trodde. Många välkända försäkringsbolag som du kanske redan använder för att skydda ditt hem och din bil kan utöka täckningen till din släde också.

Här är en översikt för att komma igång.

Allstate

Allstate är ett sådant alternativ du har. Deras försäkring inkluderar heltäckande täckning, kollisionsskydd, egendomsskadeansvar och kroppsskadaansvar. Under Allstates omfattande täckning är du skyddad för alla skador som uppstår på din snöskoter som inte är relaterade till kollisioner. Detta inkluderar stöld, skadegörelse och vind- eller översvämningsskador.

Deras kollisionsskydd slår in efter kollisioner med andra snöskoterförare samt hinder och föremål. Om du måste reparera byggnader eller fordon på grund av att du orsakat en olycka kan Allstates egendomsskadeförsäkring hjälpa till. Slutligen betalar deras kroppsskadeförsäkring för sjukvårdskostnader om din skoterolycka skadar någon annan.

Progressiv

Du kanske redan litar på Progressiv för lägenhets- eller hyresförsäkring, hemförsäkring, bilförsäkring och till och med båtförsäkring. Din snöskoter är också säker med Progressive. Du kan få $3 000 för uppgraderingar av snöskoter som inte är fabriksinstallerade under deras försäkringsplan.

Ekonomisk hjälp med sjukvårdsbetalningar vid en olycka är också en del av din försäkring hos Progressive, liksom kollision och heltäckande täckning. Från incidenter orsakade av väder, vilda djur eller skadegörelse är du täckt. Progressives oförsäkrade kropps- och egendomsskador skyddar dig om du råkar ut för en olycka med någon som inte har någon försäkring.

Rikstäckande

Med Rikstäckande skoterförsäkring får du även ett oförsäkrat bilistskydd. Deras omfattande plan skyddar också mot djurinvolverade olyckor, väder, stöld och/eller vandalism. Du kan också få ansvarsförsäkring, kollisionsskydd upp till $2 000, ansvarsförsäkring för kroppsskada och ansvarsförsäkring för egendomsskador genom Nationwide.

  Bästa bågskytteset för vuxna – Topp 5 nybörjarbågar

Deras OEM-godkännandeplan är ett tillägg som ger dig sinnesfrid om din snöskoter behöver repareras. Nationwide’s tillägg säkerställer att din släde repareras med endast originaldelar från tillverkaren eller de som har ett rimligt marknadsvärde.

Geico

Om du redan har Geico försäkring, då är det vettigt att bunta på sitt skoterförsäkringsskydd. Deras täckning är året runt enligt deras hemsida. Du kan till och med öka gränserna för ditt ansvar om det behövs.

Sådan täckning du får från Geico inkluderar kollisionsskydd, transportsläpskydd, täckning av eftermarknadstillbehör och delar, täckning med släpvagn och täckning av säkerhetskläder. De begränsar dem i Washington, DC, Texas, North Carolina och Hawaii från att få snöskoterförsäkring, så du behöver ett annat alternativ om du bor i en av dessa stater.

Försäkring

Allstates filialförsäkringsbolag Försäkring är ännu ett val för skoterförsäkring. De erbjuder täckning för arbete och bogsering, täckning för medicinska betalningar, omfattande kollisionsskydd (med en självrisk på uppemot 1 000 USD), täckning för kroppsligt ansvar och skador på egendom.

Främst Financial Group

Även om de inte har omedelbar namnigenkänning, Främst Financial Group är fortfarande ett lönsamt val för alla dina snöskoterförsäkringsbehov. Du har massor av skydd under Foremost, inklusive annat än kollisionsskydd för skadegörelse, översvämningsskador, stöld och brand. Kollisionsskydd, ansvarsskydd och medicinska betalningar är alla standard.

Med släpvagnsskydd kan du skydda en skotervagn värd 7 500 USD. Valfri utrustning täckning är för dina extrafunktioner, såsom släpvagnar upp till $500. Täckningen för säkerhetskläder sträcker sig $1 500 för klädskador på utrustning som skyddsglasögon och hjälmar.

Markel Specialitet

Om du fortfarande funderar över dina alternativ, överväg Markel Specialitet också. De erbjuder massor av avdragsgilla alternativ på sin omfattande snöskoterförsäkring som sträcker sig från $500 till $2 000. Kollisionsskydd är avdragsgill i samma prisklass.

Om du letar efter täckning av tillbehör, har du det, med paket tillgängliga för $500 på den lägre delen och $30 000 för kraftigt skydd.

Slädeförsäkringsbyrå

Vi ville också prata om Slädeförsäkringsbyrå, ett företag känt för sin skoterförsäkring speciellt. Du kan välja mellan tre typer av försäkringar, kollisionsskydd, heltäckande försäkringar eller ansvarsförsäkringar. Ansvarsförsäkringen ger 100 000 USD självrisk för skadeståndsansvar för egendom, 500 000 USD självrisk för olyckor och 250 000 USD självrisk för kroppsskada.

Hur mycket betalar du för en skoterförsäkring?

Om du skulle bestämma dig för att någon av dessa snöskoterförsäkringsleverantörer passar dig, hur mycket kommer du att betala?

Många faktorer avgör dina månadsavgifter, så vi håller oss bara till genomsnitt. De flesta skoterägare betalar 180 dollar per år för sin försäkring. Om du räknar är det cirka 15 USD varje månad. Allstate säger att deras försäkring börjar på $13 i månaden om du besöker deras hemsida enligt länken ovan. Det är ungefär i linje med snittpriset då.

  Bågskyttesmycken – Bästa smycken för bågskytteälskare

Naturligtvis är genomsnittet inte nödvändigtvis vad du kan betala. Vissa snöskoterförsäkringar är dyrare, mellan $300 och $500 per år. Varför den stora prisskillnaden? Som vi sa kommer din försäkringskostnad att bero på många faktorer, till exempel följande.

Försäkringsplanen

Om du vill ha tillbehörsförsäkring och släpvagnsförsäkring utöver din heltäckande plan, kommer du att betala för det. För att spara pengar kan du begära minsta möjliga täckning, men tänk på att du får minsta möjliga skydd. Bredare försäkringspaket täcker mer, men din månatliga betalning blir också högre.

Självrisken

Högre självrisker tenderar att sänka dina försäkringskostnader, men om du behöver betala självrisken kommer ditt försäkringsbolag att förvänta sig pengarna förr än senare. Se till att eventuell självrisk du går med på ligger inom din prisklass.

Typen av snöskoter du kör

Är din snöskoter en begagnad modell som är flera år gammal? Är det en helt ny släde från ett stort varumärke? Den nya snöskotern kommer att kosta dig mer i slutet av dagen, men det beror på. Mycket gamla begagnade snöskotrar kan också vara dyrare att försäkra på grund av deras haveripotential.

Hur mycket erfarenhet du har

Är du helt ny på snöskoter? Du har ett högre ansvar varje gång du åker upp för kullarna på din släde på grund av din oerfarenhet. Därför kan din försäkring vara högre än din väns, som har tre års erfarenhet av pulka under bältet.

Hur gammal är du

Eftersom ålder och erfarenhet ofta går hand i hand kan din yngre ålder jobba emot dig när det kommer till att skaffa en billig skoterförsäkring.

Hur många anspråk du har

Det är alltid en bra idé att göra ditt bästa för att undvika skoterolyckor, inte bara för dig själv och din hälsa, utan för alla andra du möter på din släde. Dessutom gör en historia av olyckor dig mer riskfylld att försäkra, och det återspeglas i dina högre månatliga försäkringskostnader.

Inte riktigt nöjd med din försäkringsoffert på grund av en kombination av ovanstående faktorer? Den goda nyheten är att du alltid kan sänka din försäkring. Många av försäkringsbolagen som vi diskuterade i det första avsnittet erbjuder rabatter såväl som andra sätt att spara pengar.

Du kan till exempel registrera dig och genomföra en kurs i snöskotersäkerhet. Du kan också eventuellt raka ner dina försäkringskostnader genom att, som vi nämnde, paketera, såsom motorcykel- och skoterförsäkring, hem- och skoterförsäkring, eller flera snöskotrar försäkrade under samma plan.

  Kan du göra en snöboll i pulversnö?

Är snöskoterförsäkring obligatorisk?

En snöskoter i sig är inte billig, den kostar ofta flera tusen dollar när den köps ny. Att hålla din släde i funktionellt skick från år till år genom underhåll kan kosta $200 till $600 årligen. Din snöskoter suger med andra ord redan mycket av dina pengar. Behöver du verkligen betala för försäkringar utöver allt annat?

Om du bor i en av flera delstater i USA, så gör du det. I South Dakota, North Dakota, New York, Vermont och Pennsylvania är snöskoterförsäkring obligatorisk, inte frivillig. Även om du inte ringer någon av dessa fem stater hem, är det en mycket bättre idé att ha en skoterförsäkring än det inte är det.

Föreställ dig det här scenariot: du åker på din släde en dag och sköter ditt eget när någon kör in i din snöskoter bakifrån. De har ingen försäkring och inte du heller. Vem ska betala kostnaden för att reparera din snöskoter? Det skulle vara du. Om du orsakade någon egendomsskada med din släde på grund av kollisionens kollision, måste du betala för det också.

Och om du är skadad? Dina medicinska räkningar är också helt på dig att betala för, och dessa räkningar kan vara ganska dyra.

Här är ett annat scenario för dig. Du parkerade din snöskoter för att gå och ta en bit mat med vänner och värma upp lite. När du kommer tillbaka till där du parkerade din släde en timme eller två senare är den borta. Någon måste ha stulit den.

Du kan ringa polisen, men om polisen inte kan spåra det så är det det. Din snöskoter är borta för alltid. Åtminstone med en skoterförsäkring kan du potentiellt få lite pengar till kostnaden för en ny släde.

Då kan du se hur värdefull skoterförsäkring är. Det är som ett skyddsnät du förhoppningsvis inte behöver använda. Men om du någonsin måste lita på din försäkring kommer du att vara glad att du har den.

Slutgiltiga tankar

Snöskoterförsäkring är valfri om du inte bor i New York, North Dakota, South Dakota, Vermont eller Pennsylvania. Ändå erbjuder många av de stora försäkringsmärkena som du förmodligen redan använder för att skydda din bil och ditt hem även skydd på din släde.

Snöskoterförsäkring kan kosta dig runt 180 USD per år i genomsnitt, eller ungefär 15 USD i månaden. För lika mycket som du kan spendera på en lunch ute kan du skydda din snöskoter, dig själv och andra pulka om det värsta händer. Det är värt att göra!