Hur mycket kostar en parasailbåt?

Vår artikel om att arbeta som parasailkapten inspirerade dig att fortsätta den karriärvägen. Oavsett om du strävar efter att starta ditt eget parasailingföretag eller gå med i någon annans, behöver du en parasailingbåt. Hur mycket kommer du att spendera på en av dessa båtar?

Parasailingbåtar kan kosta uppemot $50 000 till $90 000 eftersom de är specialfartyg. De är också vanligtvis anpassade för att inkludera unika färger och logotyper för ett parasailingföretag. För att spara pengar kan du kanske köpa en begagnad parasailbåt.

I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss ytterligare i kostnaderna för nya kontra begagnade parasailbåtar samt introducera några parasailbåtsmodeller du kan tänka dig. Vi kommer till och med att berätta för dig hur du tar hand om din parasailbåt så att du kan använda den som pengar i många år framöver!

Hur mycket kostar en ny parasailbåt? Vad sägs om en begagnad?

Ny prisklass för parasailbåt

Om du ville köpa en fritidsbåt imorgon kan du handla online eller besöka dussintals båtbutiker nära dig. Inte så med parasailbåtar. Dessa anses vara specialbåtar, som vi sa i introt, eftersom de inte är ditt vardagsfartyg. Om du gick till 200 båtbutiker, skulle vi slå vad om att få om någon av dem skulle ha parasailingbåtar tillgängliga.

Om du istället vill lägga vantarna på en parasailingbåt måste du hitta en tillverkare som tillverkar en. Vi kommer att prata mer om några av dessa tillverkare lite senare. Då behöver du specialbeställa din båt. De flesta parasailbåtar är målade och i övrigt skräddarsydda för ett parasailingföretag. Du kan till exempel få ditt företags namn eller logotyp över sidan av båten. Detta är bra för branding.

På grund av deras anpassningsmöjligheter kostar nya parasailbåtar runt $50 000 till $90,000. Vissa båtar kan vara något billigare, till exempel $30 000 till $60 000, men det beror helt på båtens storlek, materialen som används och om din parasailbåt är en vanlig eller anpassad båt.

Ja, det är ganska mycket att spendera på en båt, men du kan trösta dig i det faktum att för pengarna du lägger fram nu kommer du att få tillbaka dem senare om ditt parasailingföretag är tillräckligt framgångsrikt.

Begagnad Parasail Boat Prisklass

Låt oss säga att du vill starta ett parasailföretag från början men du har inte precis 50 000 $ att investera just nu. Du har verkligen inte 90 000 dollar. Kanske är din budget mer runt $35 000. Kan du fortfarande få tag på en parasailbåt?

Ja, men det kommer att bli en begagnad. Hur mycket kommer det att sätta dig tillbaka? Vi hittade en lista över priser på begagnade parasailbåtar som borde ge dig en bättre uppfattning.

 • 2018 Enma Hanna i gott skick med en Yanmar 315-motor vid 700 arbetstimmar och Bravo 2-drift: $83 147
 • 2019 CBB Ocean I i mycket gott skick med en Iveco 400PS motor vid 350 arbetstimmar och Hamilton Jet drive: $98,812
 • 2017 Tansal i gott skick med en Iveco 400PS motor vid 1 200 arbetstimmar och Alarmin Jet drive: 74 711 $
 • 2017 Merc Merc28 i gott skick med en Iveco 400PS motor vid 1 300 arbetstimmar och Konig Jet drive: 71 096 $
 • 2017 Merc Merc24 i gott skick med en Volvo Penta 300PS-motor vid 1 500 arbetstimmar och en Bravo 2-drift: 55 431 $
 • 2017 CBB X Pro i gott skick med en Man 400PS motor vid 860 arbetstimmar och en Hamilton Jet drive: $91,582
 • 2017 CBB Benjamino i gott skick med en Yanmar 315PS motor vid 1 400 arbetstimmar och en Bravo 2 drive: 59 648 $
  Vilken landhockeyposition bör du spela? Ta reda på det här!

Tänk på att dessa priser är för relativt nya parasailbåtar. Precis som med andra begagnade båtar och till och med begagnade bilar, ju nyare fordonet är, desto dyrare brukar det bli. Om du kunde hitta en begagnad parasailbåt från början av 2010-talet som inte hade tusentals arbetstimmar på motorn och som var i gott skick, skulle det förmodligen bli ännu billigare.

Vilka är några exempel på parasailbåtar?

Namnen i parasailingbåtarnas värld är helt nya för dig. För att hjälpa dig lära dig mer och inspirera till ett köpbeslut när det är dags, följer här en översikt över fyra parasailbåtar och deras tillverkare.

Moggaro 1000 Parasailing Boat

Moggaro Aluminium Yachts grundades 2003 i Spanien. De är ett varvsföretag och båttillverkare som specialiserar sig på aluminiumfartyg. Båtarna som Moggaro tillverkar inkluderar arbetsbåtar, parasailingbåtar, turistpassagerarbåtar, interceptorer, pontonhus, pontonbåtar, fritidsbåtar, dykbåtar, jetbåtar med mera.

Deras 1000 parasailingbåt var en av de första parasailingbåtarna i aluminium på marknaden. Denna specialdesignade båt är gjord av robust marin aluminium för en lätt, strömlinjeformad profil. Dess interiör har Porexpan med hög densitet som är tänkt att göra båten osänkbar. Vi rekommenderar inte att du personligen testar det!

Bränsletanken rymmer ungefär 119 liter. En inombords dieselmotor från Yanmar som kan uppnå 440 hk vid 3 300 rpm driver denna mäktiga lilla parasailingbåt. Dess balk är 9,2 fot lång och dess skrov 28,87 fot.

Badilli Revival Parasailing båt

Den turkiska båttillverkaren Badilli tillverkar Revival parasailing båt. Alla båtar tillverkas i deras fabrik i Antalya, som även inkluderar deras showroom. Där kan du prova Badillis sportfiskeutrustning, vattenfiskeutrustning, tillbehör och deras imponerande utbud av glasfiberbåtar, inklusive motorbåtar och parasailingbåtar.

Revival är ett elegant fartyg med högkvalitativa spoilers, sidorutor, en skuggad rollbar och en djupbottnad kaross i form av en V. Badilli säger att Revival kan användas som en festbåt och till och med en dykbåt om du bestämmer dig för att dra dig tillbaka från parasailing.

Badillis parasailingbåt har en vattenkapacitet på 26,42 liter och en bränslekapacitet på 52,84 liter. Revivals marschfart är 25 knop och dess maxfart är 45 knop. Båtens skrov är 11,32 fot långt och dess totala längd är 35,43 fot.

Mercan Yachting Parasailing 36

Skaparna bakom Parasailing 36 är Mercan Yachting, ett annat turkiskt märke för parasailingbåtar som tillverkar fartyg av glasfiber. Parasailing 36 är gynnad för sin ”kraft och stabilitet till sjöss” enligt Mercan, vilket gör den till ett solidt val för din första parasailingbåt.

  När slutar vandringssäsongen?

Med plats för 13 personer har Parasailing 36 en max motorhästkraft på 500 hk. Dess bränslekapacitet är 97,74 gallon och dess strållängd är 10,66 fot. Båtens totala längd är 35,60 fot, vilket gör Parasailing 36 till en snygg båt som fortfarande är förvånansvärt stor.

Parasailing 36 kommer laddad med massor av standardutrustning. Du får allt du kan förvänta dig, som tut, kompass, flaggstång, motorrumslucka (med medföljande stötdämpare), självlåsande system och motorrumsbelysning. Med ditt köp ingår också två automatiska länspumpar, en bärbar brandsläckare, ett servicebatteri, en isbox och avtagbar passagerarklädsel. Din egen rodrets klädsel är inte avtagbar.

Du hittar gott om förvaring i hela Parasailing 36, som en dedikerad förvaringsplattform samt mer förvaring under sittbrunnen och under passagerarsätena. Delar av rostfritt stål finns också i överflöd, inklusive en båge, fyrstegs simstege, fallskärmsöppningsrulle, rullskyddsräcke för fallskärmsöppning, klossar och ankarränna.

Som avrundning till standardutrustningen finns en sammanfogad kontrollpanel, navigationsljus, en vindruta i akryl, en ledstång i sittbrunnen och räcken för passagerarbåge.

Du kan också lägga till följande utrustning till Parasailing 36, troligen mot en extra avgift:

 • Skrov klistermärke grafik
 • Tält för sittdelen
 • Stödbåge i rostfritt stål
 • Tält för störtbågen
 • Vinschsystem
 • Vinsch nödstopp
 • Ljudsystem med en subwoofer, en förstärkare och fyra högtalare
 • Däck bord
 • Flytvästhängare i rostfritt stål
 • Bogpropeller
 • Antifouling färg

CBB Skysurfer

Den sista parasailingbåten vi vill prata om är CBB Skysurfer. Vi nämnde CBB i vår lista över priser på begagnade parasailbåtar. Deras namn är en förkortning för Commercial Boat Building.

CBB säljer nya och begagnade båtar samt trailers och vinschsystem. Deras motto är ”innovation bortom äventyr.” Skysurfern har ett geometriskt utseende som säkerligen kommer att vända huvudena och locka affärer för ditt parasailingföretag. Den är gjord av kompositmaterial med en bränsletank på 52,83 liter och en motor som går på 330 till 450 hk. Dess bredd är 10,65 fot och dess längd är 35,43 fot.

Ska du köpa en ny eller begagnad parasailbåt?

Nu kommer den svåra delen, att bestämma om du ska skaffa din parasailbåt ny eller gå begagnad.

För att hjälpa dig att bestämma rekommenderar vi först att du skapar en budget. Om du startar ditt eget parasailingföretag behöver du betydligt mer kapital än om du är en del av ett redan existerande parasailingföretag men du måste köpa din egen båt.

Begagnade parasailingbåtar är inte alltid så mycket billigare än nya, men det beror väldigt mycket på säljaren, båtens ålder, dess värde och dess skick. Vi hade svårt att hitta begagnade parasailingbåtar för forskningsändamål utanför CBB:s hemsida. De finns där ute, men att spåra en kan vara en tidskrävande process. Om du behöver en parasailingbåt imorgon kan du ha tur.

Exklusiviteten för parasailingbåtar, även begagnade, motiverar de priser som en säljare kan sätta. Säljaren kommer att vara mindre villig att vika på priset eftersom hej, det är antingen att köpa sin båt eller gå med ingen alls. Om du är riktigt bra på att pruta kan du kanske få ner kostnaden något. För det mesta bör dock priset du ser för en begagnad parasailingbåt vara vad du förväntar dig att betala.

  Hur man håller sig varm när man backpackar

Den största nackdelen med att köpa en begagnad parasailbåt jämfört med en ny är att den kommer att ha någon annans stämpel på sig. Den ursprungliga ägaren har förmodligen anpassat båten för deras affärsbehov, så den kan fortfarande ha skyltar och logotyper för ett parasailingföretag som du inte äger eller arbetar för.

Ja, du kan alltid få logotyperna bortskrapade eller måla över dem, men det här är ett intensivt arbete som också kan bli kostsamt.

Underhållstips för att förlänga livslängden på din parasailbåt

Eftersom du spenderade en ganska slant på din parasailingbåt vill du hålla på den länge. Här är några underhållstips som gör att du kan göra just det.

Håll din båt ren

Även om din parasailbåt inte går särskilt långt dag för dag, kan du fortfarande logga en hel del körsträcka, speciellt om du har ett fullspäckat parasailingschema. I slutet av varje dag eller åtminstone i slutet av varje vecka, ta dig tid att spola av din båt från topp till botten. Medan du badar den, kolla efter repor, repor eller tecken på skador. Reparera dessa omedelbart.

Använd torr förvaring

Eftersom din parasailbåt går tillbaka i vattnet imorgon kan det vara klokt för dig att lämna båten i vattnet över natten, eller hur? Men detta kanske inte alltid är den bästa idén.

Glasfiber och saltvatten är kompatibla, men hur är det med metallkomponenter, även de i rostfritt stål? Om de inte är förbehandlade kan dessa delar rosta eller korrodera med tillräckligt med saltvattenexponering. Även förbehandlingar kan blekna med tiden och användningen.

Det är alltid bra att ta upp båten ur vattnet och låta delarna torka. Även om detta inte är varje dag utan bara några gånger i veckan, kommer det att göra skillnad när det gäller din parasailbåts livslängd.

Spola motorn

Saltvatten och metalldelar går inte ihop, som vi sa, och detsamma gäller saltvatten och din motor. Saltavlagringar och kristaller kan nå motorn och förstöra dess inre funktion. Sand och annat smuts kan också hitta vägen till motorn, vilket inte hjälper dess prestanda. Genom att spola motorn med sötvatten tar du bort alla blockeringar och smuts så att motorn spinner som en glad katt.

Hur ofta ska man spola motorn? Helst efter varje gång du använder din båt, men det kan vara orealistiskt. Vi skulle återigen föreslå att du gör det minst en gång i veckan.

Slutgiltiga tankar

Parasailbåtar kan kosta $50 000 till $90 000, med begagnade priser som inte är mycket lägre. Dessa båtar kostar en premie på grund av hur varje parasailbåt ofta är byggd från grunden och specialdesignad med ditt företag i åtanke.

När du har hittat rätt parasailbåt för dig, se till att du följer våra underhållstips. Lycka till!