Hur mycket kostar en försäkring för en jaktstuga?

Försäkringar kan vara extremt dyra, särskilt efter att ha lagt ner mycket pengar i processen att bygga en jaktstuga. Så, hur mycket kostar det egentligen att få en försäkring för en jaktstuga?

Kostnaden för försäkring för en jaktstuga kommer att variera beroende på vilken typ av försäkring du söker och är villig att betala för. Om du till exempel vill ha täckning för brand, översvämningar och andra naturkatastrofer, men du inte vill ha täckning för inbrott, blir priset annorlunda. Allt från ett träd som faller på din stuga, till en björn som bryter sig in, kommer att påverka hur hög eller låg din försäkringskostnad kommer att bli.

Redan innan min familj och jag byggde vår stuga gick jag på jakt efter stugförsäkring. Vi har börjat bygga utan tills vidare, för det är väldigt svårt att hitta ett företag som är pålitligt. Min pappa har en försäkring för sin stuga så jag har också pratat med honom om de bästa företagen att gå igenom med kostnader och allt. När vi väl hittar en, kommer vi att kunna bygga färdigt i lugn och ro som våra ansträngningar inte kommer att gå till spillo.

Vilka företag erbjuder kabinförsäkring och vad kostar det?

Det finns många olika försäkringsbolag som erbjuder olika priser och alternativ för din Jaktstuga. Jaktstugor är mindre än timmerstugor och vanliga stugor, så antagandet skulle vara att deras försäkring är lägre.

Du kanske undrar vad som kan påverka kostnaden för din försäkring och hur du kan få det bästa erbjudandet. Jag ska försöka svara på några av dessa frågor.

Det finns många faktorer som spelar in hur höga eller låga dina priser är. Nedan följer några exempel på timmerhusförsäkringar från olika företag:

Företag Kostnad för timmerhusförsäkring
Tennessee Farm Bureau ca 140/mån.
Statens gård ca $100/månad.
Zürich $665 per år

Obs: Det är en mycket svår process att hitta rätt försäkringsbolag. Det kan vara bra för dig att veta att de flesta företag inte kallar det ”hyttförsäkring”. Det kallas timmerhusförsäkring eller timmerhusförsäkring. Du kommer sannolikt att kunna hitta fler företag med fler alternativ om du får en korrekt start.

  Kan timmerstugor ha källare?

Vilka är några sätt att klara sig utan försäkring?

Varje erfaren timmerhusbyggare/ägare avråder från att få försäkring. Dessutom kan du inte se framtiden eller förutsäga när någon kommer att stjäla från dig eller en naturkatastrof kommer att hända.

Du har tillval till din jaktstuga som du kan göra utan försäkring. För det första kan du bli utbildad och medveten om hur du säkert bygger din timmerstuga. Såg ner alla närliggande träd som kan falla ner på din stuga och bygg en brandomkrets. (Detta skulle innefatta att installera ett sprinklersystem och andra små justeringar.)

Något annat du kan göra är att undersöka de bästa entreprenörerna. Det är inte vanligt att entreprenörer har kunskap om att bygga timmerhus – även om alla skulle kunna lära sig det om de försökte. Det kan kosta lite mer att låta en proffs bygga din jaktstuga, men du vet att jobbet kommer att göras på rätt sätt. Det är bättre att få det gjort just nu än att behöva gå tillbaka senare och bygga om din stuga helt.

Kostnaden för att bygga om eller fixa på grund av att någon inte gjorde sitt jobb på rätt sätt är betydligt högre än de betalningar du måste göra antingen månadsvis eller årligen på timmerhusförsäkring. Det är därför en entreprenör som vet vad de gör åtminstone ger dig en bättre chans. Annat än det, be bara att inget galet händer i din stuga som kan förstöra den.

Vilka typer av täckning ska jag leta efter?

Det är viktigt att ta hänsyn till de många olika typer av skador som kan uppstå i en stuga som inte skulle uppstå i ditt vanliga hem. Stugor är vanligtvis semesterplatser och sommarresor. Du kanske stannar en natt, eller du kanske stannar en vecka.

De är vanligtvis i avlägsna områden som är tysta och avskilda. Dessa platser har saker som björnar, skogsbränder, vindstormar, insekter och hårt väder.

Skogsbränder är ett stort problem för alla som funderar på att bygga en stuga. Detta är en viktig naturkatastrof du bör få täckt av din försäkring. Skogsbränder kan fullständigt förstöra vilken typ av stuga du än äger.

  Laglig ålder för att köra vattenskoter i North Carolina

Om du har björnar där du bor är denna information för dig. Du kan få täckning för björninbrott. Om du inte har björnar där du bygger än har du mycket tur och du behöver inte oroa dig för denna information.

På platser som Wyoming, Idaho och Montana är det snö under en stor del av året, särskilt i bergen. I min stuga i södra Idaho kommer vi sannolikt att få mycket snö. Tja, du kommer att bli glad att höra att försäkringsbolag kan täcka snöskador också. I dessa mer vinteriga tillstånd är det välbehövligt.

När du tänker på en stuga i skogen tänker du på en smart tillflyktsort i trä omgiven av träd. Tja, träd faller. Fallande träd är ett måste att ha täckt eftersom det kan hända när som helst. Du kan ta det tidigare rådet och hugga ner alla nära träd som finns i närheten.

Vissa träd är dock större än de ser ut och du kan inte vara säker på om du har huggit ner alla träd som kan falla ner på din stuga eller inte. Så det är bäst att du får lite täckning för det.

Vattenskador är en annan stor för hytter, särskilt i de mer fuktiga tillstånden. Du kan få vattenskador i torrare tillstånd, men dina fuktiga tillstånd är mer mottagliga för det. (Detta inkluderar inte vattenskador orsakade av vanvård.

Tyvärr tillåts du inte täckning för saker som händer av din egen personliga vanvård. Saker som röta och förfall måste komma ur din egen ficka.

Någon annan information jag borde veta innan jag går och letar efter försäkring?

ja! Det är något mycket viktigt du bör känna till innan du letar. Olika företag har olika priser, men bara för att det är lågt betyder det inte att det är de bästa företagen.

De flesta försäkringsbolag är där för att hjälpa dig, men andra är bara där för att tjäna pengar. Utbilda dig själv om olika typer av försäkringar och se till att du går via ett pålitligt företag.

  Laglig ålder för att köra vattenskoter i Florida

Se till att du har observerat var du ska bygga och de naturliga riskerna med det området. Redan innan du går in på försäkringskassan, var förberedd och kunnig om området du bygger, eller har byggt, din stuga. Om du går in och vet exakt vad du vill ha från företaget, garanterar jag att du kommer att vara mycket nöjd med resultatet.

Var inte rädd för att berätta att ett annat företag erbjöd dig ett lägre pris. Jag gjorde detta en gång med mitt bilförsäkringsbolag. Jag berättade för dem att ett annat företag hade erbjudit mig ett lägre pris med bättre täckning och de böjde sig bakåt för att ge mig en bättre affär.

Du behöver bara vara utbildad och beredd att göra precis vid din stuga och din plånbok. Dessutom är de vana vid sånt. Det ger dem en chans att se ut som det bästa företaget där ute. Det hjälper er båda.

Relaterade frågor…

Vad är skillnaden mellan villaförsäkring och stugförsäkring? Eftersom stugor inte används så ofta och ibland ligger långt borta från ditt egentliga hem kommer försäkringen att ha olika självrisker. Risken och kategorierna av täckning kommer inte att vara desamma som en vanlig bostad. I övrigt är det inte så stor skillnad mellan de två.

Vilka är de bästa materialen att använda för att bygga en jaktstuga? De bästa materialen att använda beror på vilken typ av stuga du vill bygga. Din grund är den viktigaste delen av kabinen. Detta bör vara betong eller något icke brännbart eller känsligt för vattenerosion.

Hur mycket kostar det att hyra en stuga? Det kostar cirka $175 per natt att hyra för en 4-6 rums stuga. Det tar inte hänsyn till andra faktorer som städkostnader och var du hyr. (Klicka här för en mer detaljerad förklaring av vad det skulle kosta att hyra.)