Hur mycket kostar en billig husbil?

Fritidsfordon, eller husbilar, gör det enkelt och roligt att resa runt i landet, vilket ger hemmets bekvämligheter var du än reser.

Många campare har uttryckt intresse för att investera i en husbil för sig själva eller till och med hyra en för en resa, men en snävare budget gör det frustrerande att hitta rätt modell för deras behov.

Detta är ett problem som ganska många potentiella husbilsägare har; men det finns massor av mer prisvärda modeller på marknaden som kommer att möta behoven hos alla campare, tillgängliga i ett brett utbud av storlekar med funktioner som kommer att lägga till en förhöjd campingupplevelse och en lyxnivå som standardcamping inte kan jämföras med.

Hur mycket kostar en billig husbil och vad får du för pengarna du spenderar?

En billig pop up begagnad pop up-camper kostar $500-$1000

En billig begagnad billig vändskiva kostar cirka 30 000 dollar

En billig begagnad husbil kostar cirka 40 000 dollar

En billig klass A kostar cirka 50 000 dollar

Se till att läsa hela artikeln för mer djupgående information och för att se några bra videor.

Om du är intresserad av att hyra en husbil, se till att läsa den här artikeln vi skrev.

Utomhus VS-andel i rostfritt stål som är bättre för hyresgäster – Fullständig uppdelning

Pop up trailers

Fällbara släpvagnar är den enklaste typen av fritidsfordon eller resesläp och erbjuder de mest grundläggande bekvämligheterna. De är också oftast de mest kompakta. På grund av dessa faktorer är de vanligtvis det billigaste alternativet som finns.

 • Funktioner för popup-släp

Pop-up-släp, även känd som utfällbara husbilar, är husbilar/släpvagnar som fälls ihop till ett kompakt paket för enkel transport. Detta möjliggörs av väggarna delvis av canvas.

Dessa släpvagnar har vanligtvis en matplats, en sovplats och ibland även ett badrum.

Pop-up-släp ger dock inte luftkonditionering eller värme, och tygväggarna ger mindre isolering mot utomhustemperaturerna. Det finns nackdelar med att köpa dessa om du planerar att campa någon annan gång än mitten av våren eller tidig höst. Du kan behöva köpa dina egna fläktar och värmare för att kompensera för bristen på väderbeständighet.

 • Pop-up Trailer Pris: Köp

Priset på en pop up trailer beror på storleken du köper och om du får din ny eller begagnad.

 • Nya popup-trailers

Nya popup-släp kostar i genomsnitt mellan $17 000 och $20,000. De minsta popup-fönsterna rymmer 1-2 personer och har bara en sovplats. Dessa släpvagnar kan passa ovanpå en liten bil, och de säljs någonstans däremellan 1 000 – 9 000 $.

De största nya popup-fönsterna rymmer upp till 10 personer och har vanligtvis ett mässrum och till och med ett litet toalettrum. Dessa är de dyrare modellerna som beräknas kosta $20 000.

 • Begagnade popup-släp

Begagnade popup-släp är betydligt billigare än sina glänsande nya motsvarigheter. En modell i genomsnittlig storlek (4-6 sovplatser) säljs för $8 000 – $9 000 på de flesta begagnade husbilsplatser som t.ex. Husbilshandlare.

Större 6-8-sitsiga begagnade modeller kostar vanligtvis runt $14 000. Dessa modeller har en matplats och olika madrasser för bekväm sömn och mat.

 • Pris för popup-släp: hyra

För en liten avgift per natt kan du hyra en popup-släp i nästan vilken storlek som helst. Detta är ett utmärkt alternativ för dem som vill leva husbilslivsstilen ett tag utan att helt investera i det. (Obs! Listorna varierar beroende på den plats du väljer.)

 • Den här Coleman tälttrailer från 1991r kostar bara $50/natt med en vistelse på minst tre nätter. Här finns en matplats och en madrass. Det är enkelt, men erbjuder mycket mer komfort och bekvämlighet än ett standardtält. Max 4 personer kan sova.
 • Om du behöver en rymligare utfällbar släpvagn kan du använda den Jayco Jay från 2007 modell från $85/natt. Denna pop-up trailer rymmer upp till 6 personer och har spis, bakplåt, markis, kylskåp, vattentank och till och med en utomhusdusch. Du får en lyxsemester med en pop-up trailer för mycket mindre än inköpspriset.
 • För de största grupperna, a 2006 KZ Tillverkning Coyote pop-up trailer kan ta upp till 10 personer. Detta stora utfällbara rum har mycket att erbjuda när det gäller bekvämligheter som de flesta andra inte har, såsom värme/kyla, köksmaskiner och utomhusduschar. Denna uthyrningslista kostar $105 per natt att hyra.
  Fiska med WD-40: Är detta ett skämt eller en genial idé

Vändhjulscampare

Vändhjulscampare faller under paraplybegreppet fritidsfordon, men de kan dras snarare än styrbara. Dessa skiljer sig från popup-släp genom att de inte fälls ihop eller har canvasväggar. De är dock ofta mer kompakta och därför billigare än deras rymligare husbilar.

 • Funktioner hos Fifth Wheels

Vändskivor är i de flesta fall större än popup-släp och dras bakom din lastbil eller bil så länge den är utrustad med dragkrok. Dessa campare har en matplats, sovrum, ett vardagsrum och är ibland utrustade med köksutrustning och/eller badrum.

Vändskive erbjuder många fördelar. På grund av deras lätta manövrerbarhet är dessa husbilar mycket eftertraktade av många potentiella campare.

 • Pris på vändskiva: köp

Som med alla andra fordon kommer det vanligtvis att vara dyrare att köpa en ny vändskiva än att köpa en begagnad modell.

Nya vändskivor

Nya vändskivor kostar allt från $40 000 till $75 000, även om vissa modeller kan vara dyrare. Priset beror på funktionerna som följer med din vändskiva, dess storlek och vilket år den tillverkades.

De minsta vändskivehjulen rymmer vanligtvis 3 personer bekvämt och är cirka 9 meter långa. Dessa är billigare; marknadspriset kan vara så lågt som $35 000. Husbilshandlare erbjuder erbjudanden för både nya husbilar och begagnade.

Använd vändskiva

Begagnade vändskivehjul är mycket billigare och kan hittas för så lite som $13 000. Dessa modeller är billiga, men de kan kräva restaureringar.

 • Fifth Wheel Campers: Uthyrning

Av alla husbilar av denna typ är att hyra en vändskiva det billigaste alternativet. Det finns flera annonser för denna uthyrning i USA.

 • För $150/natt kan du hyra detta Hartland 2015 vändskiva modell för 4 personer. Den kommer med köksmaskiner, badrum, luftkonditionering, varmvatten och nöjescenter.
 • 110 $/natt är mycket för en 2016 Chaparrel Tränare vändskiva för 6 personer. Den är 11 meter lång och inkluderar bekvämligheter som köksmaskiner, ett badrum, varmt och kallt vatten och ett underhållningscenter.
 • 79 USD/natt är ett otroligt lågt pris för ett femte hjul för 2 personer. De 2020 teardrop trailer en hyra som är perfekt för ett parresor. Det finns endast ett minimum på 1 natt. Grundhyran är billigare än begagnade vändskivor till salu. Den kommer med temperaturkontrollfunktioner, kök, generator, underhållningscenter och sängkudde.

Hyresutbudet för vändskiva husbilar börjar vanligtvis på $100 och kan gå upp till $200+.

Husbilar

Husbilar är de minsta körbara husbilarna på marknaden, perfekta för små grupper att semestra. De är betydligt billigare än husbilar i klass A som lämpar sig för större familjer. Vi kommer att ge dig en prisuppdelning för både nya och begagnade husbilar, oavsett om du hyr eller köper, så att du kan hitta det mest prisvärda alternativet för dina behov.

 • Husbilsfunktioner

Husbilar är små klass B husbilar som är relativt lätta att köra. De har fler bekvämligheter än popup-släp eller vändskiva, så deras prisklass är något högre i de flesta fall.

 • Pris på husbilar: köp

Att köpa en husbil är som att köpa vilket annat körbart fordon som helst som en lastbil eller bil. Du måste underhålla dem som sådana, så de kommer att kosta ännu mer pengar med tiden på grund av bränsle- och underhållsbehov.

  5 bästa campingplatser i Joshua Tree National Park

Nya husbilar

Medan priset på en ny husbil varierar på grund av olika faktorer ligger det i genomsnitt på mellan $100 000 och $160 000, även om lyxmodeller kan kosta mycket mer. De minsta modellerna, som bekvämt har plats för cirka 2 personer, kan hittas nya för så lite som $50 000.

Begagnade husbilar

Begagnade husbilar kommer sannolikt att ha högre körsträcka och är äldre modeller, så de kan hittas med enorma prissänkningar.

Den minsta av modellerna som används kan vara så låga som $13 000 eller så dyra som $200,000. Återigen, priset varierar beroende på körsträcka, storlek och bekvämligheter som erbjuds.

 • Pris på husbilar: hyra

Att hyra en husbil säkerställer att du kan skörda frukterna utan att behöva hålla dig till ett underhållsschema eller oroa dig för de fallgropar som kan komma med att köpa en begagnad.

 • De Mercedes Sprinter från 2014 Husbilen rymmer 2 personer bekvämt för 178 USD/natt med en vistelse på minst 3 nätter. Grundpriset för en kortaste vistelse är $534, ett fynd för en så bra husbil. Den inkluderar temperaturkontroll, köksmaskiner, en utomhusdusch och säkerhetsfunktioner för körning. Det är också husdjursvänligt, så du kan ta med dig dina lurviga vänner på ditt äventyr.
 • Att hyra en större husbil för tre personer kan vara dyrare, även om det är bättre än att köpa en egen husbil. Du kan hyra detta för 325 USD/natt Mercedes Airstream från 2014 och ge dig ut på vägen med din lilla familj eller två vänner. Det inkluderar köksmaskiner, ett badrum, temperaturkontroll och ett underhållningscenter. Detta är hela paketet och inte något man hittar alltför ofta i ett så litet fordon som ett av dessa.
 • A 2006 Dodge Sprinter är ett av de mest prisvärda husbilsuthyrningsföretagen i USA. Denna husbil är byggd för 2 personer. Par, vänner och till och med solocampare kommer att älska den här modellen! Du kan hyra den för $130 per natt med en vistelse på minst 1 natt. Den kommer med temperaturkontrollfunktioner (d.v.s. luftkonditionering och värme), ett grundläggande kök, solenergi och extra lagringsutrymme.

Klass A fritidsfordon

Klass A husbilar är de största av dem alla. En typisk klass A är storleken på en buss och kräver ofta ett särskilt körkort för att köra. Det är de dyraste husbilarna på marknaden, även om de finns i olika prisklasser och är billiga i drift jämfört med resten i sin kategori.

 • Funktioner hos husbilar i klass A

Klass A husbilar kan anses vara de mest lyxiga eftersom de erbjuder mest komfort med massor av bekvämligheter och mer utrymme än resten. De har ofta åtminstone badrum, fullt utrustade kök och sovplatser. De flesta har inomhusdusch, men vissa är utrustade med endast utomhusdusch.

 • Pris på husbilar klass A: köp

Att köpa en husbil i klass A kommer inte att vara billigt, oavsett märke, modell eller körsträcka. Det här är verkligen investeringar som du bara bör göra om du är en ivrig campare och planerar att använda dem mycket. Om du inte kan, är det bättre att hyra.

Nya klass A husbilar

Nya klass A-modeller kan kosta så lite som 55 000 dollar eller gå in i miljontals. Du har lite behov av husbilar som är lika stora eller så dyra som de avancerade modellerna om du är den genomsnittliga husbilen, men en ny i det sortiment du kanske vill kommer att kosta dig mellan $200.000 och $400.000.

Klass A begagnade husbilar

Begagnade Klass A husbilar är billigare än nya modeller, men de kräver ofta en hel del restaurering och håller inte lika länge på grund av körsträckan som redan står på vägmätaren.

Erbjudanden varierar kraftigt från $6 000 – $250 000 för din genomsnittliga klass A husbil. Omfattningen av dina lokala listor kan variera. De billigare är mellan $6 000 och $90 000. Dessa modeller är äldre och erbjuder mindre än de andra klass A husbilarna.

 • Pris på husbilar klass A: hyra
  Vilken temperatur är för varm för camping?

Att hyra en klass A husbil är mer meningsfullt om du planerar att använda den bara några gånger om året. Detta minskar underhållskostnaderna och tar inte upp värdefullt utrymme på din uppfart.

 • Den här Fleetwood Providence från 2008 Klass A rymmer upp till 6 personer och det kostar $219 per natt att hyra. Det finns en vistelse på minst 7 nätter. Totalt tittar du på $1533 utan handpenning eller gas. Denna husbil har temperaturkontroll, kök med vitvaror, badrum, underhållningsfunktioner, extra förvaring, sovutrymmen, markiser, tvättmaskin och torktumlare och en generator.
 • Om du är i behov av en klass A-uthyrning med mer utrymme, är det här Thor Motor Coach 2019 rymmer 9 personer och kommer att kosta dig $260/natt med en vistelse på minst 4 nätter. Totalt är grundpriset för hyran $ 1040. Husbilen innehåller 6 bäddar (3 våningssängar), kök med vitvaror, badrum, temperaturkontroll, underhållningscenter och säkerhetsfunktioner för körning.
 • En av de mest prisvärda hyrorna är Thor Motor Coach från 2014 i Cedar City, UT. Du kan hyra denna vackra 6-bäddshusbil för 165 USD/natt med en vistelse på minst 2 nätter. Grundpriset för två dagar är $330, hundratals gånger billigare än att köpa en ny eller begagnad Klass A husbil till dig själv. Den inkluderar temperaturkontrollfunktioner, ett kök med vitvaror, ett badrum, en generator, en markis och körsäkerhetsfunktioner.

Billigaste husbilarna: haveriet

Varje husbilstyp har prisvärda uthyrnings- och köpalternativ i sina individuella kategorier. Vi ska prata om de billigaste husbilarna i sitt slag och vad de mest grundläggande modellerna erbjuder.

Billiga Pop Up Camper Kostnader

Popup-släp, när de är billigast, är inte mycket mer än sovplatser för upp till två personer. De kostar i allmänhet $ 500 – $ 1000. Nästa steg ovanför dessa modeller är de som passar 3-4 personer och erbjuder en matplats och sovplats. De säljs vanligtvis för $4,000 – $6,000.

Billiga femhjuliga husbilskostnader

De billigaste vändskivorna på marknaden kostar mellan $30 000 och $60 000, beroende på om du köper dem nya eller begagnade. Detta är det mest prisvärda för en husbil av sin storlek.

Billiga husbilskostnader

Husbilar är de minsta körbara husbilar du kan köpa eller hyra. De mest grundläggande bekvämligheterna ger sovrum och ett område för middagar eller underhållning. De kostar vanligtvis mellan $50 000 och $100,000. Dessa anses vara billiga för sin kategori.

Billiga husbilar klass A

Klass A husbilar kan vara billiga jämfört med andra klass A-typer, men de anses inte vara ”billiga” i ordets allmänna bemärkelse. ”Billiga” modeller av denna typ börjar på $55 000 – $200 000. De kommer att ha färre bekvämligheter än de andra, med grundläggande kök, sovrum och badrum som kanske inte har en inomhusdusch.

Kort sagt, billiga husbilar är subjektiva utifrån din budget och beroende på vilken typ du vill köpa eller hyra varierar de mer prisvärda alternativen kraftigt. Den billigaste av deras kategorier kommer att ha få bekvämligheter, men de kommer att vara perfekta för dem som bara behöver tillgodose sina grundläggande behov eller de som bara ibland campar med en husbil. Oavsett vilken typ av husbil du väljer kommer du sannolikt att hitta något som passar din budget och gör att du kan ta resor du kommer att minnas för hela livet!

Fler artiklar du kommer att älska.

Ta reda på den bästa månaden att köpa en husbil (med tips)

Finns det en Kelley Blue Book eller NADA för campare?

Vad kostar ett luftflöde? Och varför kostar de så mycket?