Hur mycket kostar det att hyra en lyxig husbil?

RVing är ett bra sätt att utforska landet. Du kan ströva runt i den vackra landsbygden enligt ditt eget schema, stanna för att se sevärdheterna och bo på en camping när du vill. Att hyra en husbil är ett prisvärt sätt att uppleva husbilslivsstilen utan att göra en stor investering.

Om du vill att ditt hem på hjul ska förkroppsliga de exklusiva möbler och bekvämligheter som du har kommit att förvänta dig i ditt stationära hem, då kommer du förmodligen att vilja hyra en lyxig husbil. därför undrar du säkert, hur mycket kostar det att hyra en lyxig husbil?

En husbil som kostar 396 USD per natt kommer att kosta dig 4791 USD för en vecka. Den har en försäkringsavgift på $85 per dag, en serviceavgift på $316 och $541 i skatt.

Tja, som de flesta köpupplevelser i livet, ju snyggare produkten är, desto högre blir kostnaden. Ändå är hyra ett billigare alternativ än att köpa och en del av hyreskostnaderna kan överraska dig! Det här är en omfattande guide till hur mycket det kostar att hyra en lyxig husbil och vad du kan få för pengarna.

Vad anses vara en lyxig husbil?

Lyxhusbilar har egenskaper, finish och tillval som du inte hittar i en vanlig husbil. En lyxig husbil kan ha bänkskivor i granit, dolda TV-apparater och i vissa fall till och med låta dig förvara ett fordon i ett dolt fack inbyggt i husbilen.

Medan vanliga husbilar är dyra, kan lyxhusbilar kosta hundratusentals dollar. Vissa bryter till och med en miljon dollar. Även om det är osannolikt att du kommer att hyra en husbil för miljoner dollar, kanske du fortfarande kan få tag på lyxiga funktioner för miljoner dollar.

Överdådiga campare tenderar att vara större. De har rymliga interiörer med gott om utrymme att sprida ut sig och koppla av. Du behöver inte oroa dig för att rensa ditt matbord så att det kan göras om till en säng.

Det brukar finnas mycket utrymme, var och en med sin egen beteckning. Tänk på vardagsrum med teaterstolar, kök med stora kylskåp och stora sovrums- och badrumssviter.

Det finns dock några mindre husbilar som kan vara ganska lyxiga också. De får ut det mesta av utrymmet de har. De hittar också geniala sätt att integrera bekvämligheter på ett utrymmesbesparande sätt.

Den vackra inredningen och bekvämligheterna hos lyxiga husbilar stannar inte vid dörren. Elegansen sträcker sig utanför till utsidan av husbilen.

Motoriserade markiser, underhållningssystem för utomhusbruk, utomhuskök och motoriserade utjämnare är bara några saker du kan hitta i en exklusiv husbil. Smarta kontroller är en annan populär funktion som de flesta lyxhusbilsägare kommer att ha.

Alla dessa erbjudanden kan inkluderas i husbilen av tillverkaren eller som uppgraderingar av ägaren.

Annonser för lyxiga husbilar kan vara olika på detta sätt. När du bläddrar bland potentiella uthyrningar kanske du märker att vissa av dem är tillverkade av välkända lyxtillverkare, medan andra är standardhusbilar som har uppgraderats av sin ägare. Detta kan eller kanske inte gör skillnad för dig.

Hur mycket kostar det att hyra en lyxig husbil?

Nu när du vet vad en lyxig husbil innebär, hur mycket pengar kostar det att lägga vantarna på en av dessa påkostade utrustningar för en vecka eller två?

Tja, det kan bero på ett antal faktorer. Men förutom det kan du planera att spendera allt från $200 till nästan $500 per natt. Det breda utbudet beror främst på storleken.

Priserna för att hyra en lyxig husbil i klass A är cirka $275 till $425 per natt.

Klass C husbilar är $200 till $300 per natt.

Fifth Wheels kan snurra $250 till $400 varje natt.

  Vad är skillnaden mellan en Sprinter 2500 och 3500?

Storleken är dock inte kostnadsbestämmande. Tid på året, plats och vem eller hur det hyrs kan alla spela en roll. Låt oss ta en närmare titt på dessa faktorer.

  • Storleken på husbilar

Om du är ny i husbilsvärlden kanske du har läst kostnadsuppskattningarna ovan och tänkt för dig själv, var är klass B? RV storlek är lite kontraintuitivt. Klass A är störst, Klass C är medium och Klass B är minst (tänk husbilar).

Klass A husbilar är de största, varför de kan rymma flest bekvämligheter och största mängden innerutrymme. Men att köra en husbil i klass A är inte detsamma som att köra ditt vardagsfordon på grund av deras storlek och vikt. Dessa campare varierar vanligtvis från 29 fot till 45 fot långa.

En större husbil innebär mer innerutrymme för att äta, koppla av och sova. De flesta husbilar av klass A rymmer flera personer och har mer än en utsedd sovplats. De formella sovrummen innehåller vanligtvis minst en Queen-madrass.

Klass B-husbilar är de minsta och minst billiga, tänk på en överdimensionerad skåpbil. De är indelade i två kategorier, klass B och klass B+. Klass B husbilar är vanligtvis någonstans mellan 5,5 och 7,5 meter långa, där B+ bara är något högre.

Deras lilla storlek gör dem prisvärda, men det invändiga utrymmet är begränsat. Klass B kan sakna det förvarings- och bostadsutrymme man kan förvänta sig av en husbil, speciellt en lyxig husbil. Klass B+ innehåller vanligtvis fler funktioner och är därför mer populär. Klass B kallas vanligtvis för ”husbilar” och är lätta att köra och manövrera.

I en klass B husbil hittar du vanligtvis endast en utsedd sovplats. De kan ha en utdragbar soffa, men vanligtvis kan de sova upp till tre till fyra personer. Köket och badrummet är blygsamma, med endast ett vått badkar utan separat dusch eller toalett.

Klass C husbilar är, något kontraintuitivt, ett lyckligt medium mellan klass A och B. De varierar vanligtvis från 30 till 33 fot långa och är en stor storlek för de flesta husbilsentusiaster, särskilt förstagångshyrare.

De kan likna campare, men i större skala. Ovanför körområdet finns en stuga som ger extra sovutrymme för de åkande. De flesta har mer än ett sovrum utan bäddsoffa, till exempel två separata sovrum. Köket och badrummet blir inte jättestora, men de blir större än en husbil klass B.

Om du letar efter ultimat lyx kan en klass A givetvis erbjuda dig utrymmet. Men om du är ny på camping, se till att du kan köra en klass A husbil. De kan vara svåra att manövrera och svåra att parkera.

Storleken är förmodligen den största bestämningsfaktorn för kostnaden, men större betyder inte alltid dyrare. Titta bara på grafen nedan.

Säsongen kan också spela roll. Högsäsong för husbilar, liksom campingsäsongen, är under sommarmånaderna.

Många vill gå ut och njuta av det fina vädret. Barn går inte i skolan och många familjer tar semester.

Det gör att det kan bli dyrt att hyra husbil under denna period. Det är stor efterfrågan på husbilar och utbudet är inte oändligt. Därför är det inte ovanligt att se högre priser.

Dessutom kan ägare vilja använda sin husbil för sina egna resor. Det kan vara färre poster totalt sett. Och återigen, bristen på utbud och hög efterfrågan kan leda till högre hyror.

Var du bor eller vill hyra kan påverka kostnaderna. Detta kan hända av flera anledningar. Ibland finns det helt enkelt inte många hyresgäster i ditt område. De som hyr kan ta lite mer betalt eftersom hyresgäster inte har så många valmöjligheter.

Ibland är marknader på vissa platser helt enkelt dyrare. Du kan behöva betala mer om du hyr en husbil i Kalifornien jämfört med till exempel Iowa.

  10 tips för att använda torris när du campar: Idéer och fallgropar

Men ibland har man tur. Att hyra en husbil i Florida under lågsäsong är fortfarande roligt och prisvärt. Vädret kommer att vara tillräckligt bra och de flesta attraktioner kommer att vara öppna. Å andra sidan kan det vara väldigt budgetvänligt att hyra under en vinter i Colorado, men det kommer att vara nästan omöjligt att åka någonstans.

Slutligen, vem som erbjuder hyran, eller vilken plattform den är värd på, kan spela en roll i priset. Många uthyrningsplattformar kräver försäkring. I allmänhet är detta en bra sak och det skyddar både hyresgästen och ägaren. Men det kan bli dyrare.

Ibland kan privatpersoner som hyr ensamma erbjuda de bästa priserna. Men de har vanligtvis inte de bakgrundskontroller eller försiktighetsåtgärder och skydd som börsnoterade företag kan tillhandahålla. Genom att gå via en privat hyresvärd tar du en risk.

I slutändan måste du balansera din budget med vad, var och när delar av din hyra. Menar vilken typ av husbil vill du ha? Var vill du hyra (och varifrån)? Och när vill du ha det?

Exempel på annonser för uthyrning av lyxig husbil

För att få en bättre uppfattning om vad du kan få för pengarna, låt oss ta en titt på några lyxiga hyresfastigheter.

Alla dessa boenden är för bokningar i april månad, början av campingsäsongen. Priset natt/vecka är baspriset. I de flesta fall betalar du runt $75-$100 per dag för försäkring, allt från $200 till $900 i serviceavgifter och en rejäl summa i skatt.

Under campingsäsongen kostar denna lyxiga husbil $795 per natt, eller mer än $5500 per vecka. Den rymmer 8 personer och har en enorm interiör. Utrustad med vacker inredning och alla bekvämligheter man kan hitta hemma. Det är listat som en ”statussymbol”-upplevelse.

Denna Airstream kommer att erbjudas tidigt på våren för $400 per natt eller cirka $2800 per vecka. Den har plats för 5 personer. Några av funktionerna inkluderar en queen size-säng, solpaneler, ett Bluetooth-ljudsystem och integrerade USB-laddningsportar

Denna klass C sprinter van är tillgänglig att hyra för $450 per natt eller $3150 per vecka. Det kan sova 5 personer. Den innehåller en färgad backkamera, privat badrum, plattskärmar i sovrummet och ett kylskåp med fransk dörr i rostfritt stål för att bara nämna några funktioner.

Denna klass A husbil är extremt rymlig inuti och kostar $457 per natt eller $3199 per vecka. Den har tv i vardagsrummet, sovrummet och även utanför. Det kan sova 6-8 personer.

Ett lyxigt märke, denna Newmar är tillgänglig att hyra för $492 per natt eller $3444 per vecka. Det kan sova 6 personer. Den är fullt utrustad med automatiska funktioner och en patenterad komfortdrift. Den enorma interiören har klinkergolv, fina ytbehandlingar och till och med ett kylskåp med fransk dörr i rostfritt stål.

Denna husbil för $350 per natt eller $2450 för 5 personer. Det är en toppmodell med två utskjutbara utgångar, surroundljud, öppen spis och till och med tvättmaskin och torktumlare.

Denna 42 husbil kan sova tio. Du och din familj kan hyra den för $396 per natt eller cirka $2772 per vecka. Listad som det ultimata inom chic lyx och glamour, den här riggen inkluderar bänkskivor i Corian-marmor, ett kylskåp i full storlek, fyra utdragbara lådor och ”tillräckligt med plats inne för att parkera en Buick!”.

  Hur man sätter upp en presenning över ett tält

Denna helt nya buss kan hyras för $400 per natt eller cirka $2800 per vecka. Den har mycket utrymme inuti och uppgraderade möbler. Andra funktioner inkluderar ett lyxigt hanteringssystem, Sony surroundljud och två AC-enheter.

Denna miljövänliga lyxiga husbil rymmer 4 personer, vilket gör den extra rymlig inuti. Det finns en gigantisk lounge, en garderob och sminkstudio och till och med en espressobar. Denna exklusiva rigg kan hyras för $585 per natt eller $4095 per vecka.

Denna lyxbuss rymmer fem personer och är fullt utrustad. Den har en inredning i vitt läder. Det kan hyras för $1000 per natt eller $7000 per vecka. Den har ett enormt kök med ett toppmodernt kylskåp lika stor som ett hus. Interiören är mycket rymlig och bekväm.

Som du kan se är priset för dessa lyxiga husbilar i allmänhet mellan $300 och $500 per natt. Vissa kan dock springa i tusentals. De är alla i olika storlekar, märken, årtal och finns på olika platser. De finns också listade på olika plattformar.

Det är viktigt att komma ihåg att bara för att ägaren tar ut ett visst pris kommer han inte alltid att få hyresgäster. Som ett resultat kan de behöva sänka sitt pris.

Alla dessa husbilar anses vara lyxhusbilar, åtminstone av sina ägare. Vissa är förvisso lyxigare än andra, men som man säger, skönhet ligger i betraktarens öga. Eller i det här fallet ligger lyx i betraktarens öga.

Tips för uthyrning

Att hyra en husbil, särskilt en lyxig husbil, kan vara ett bra sätt att resa. Som avslutning har vi några tips som är viktiga att tänka på innan du hyr.

  1. Var uppmärksam på insättningar. Du kommer förmodligen att behöva betala en deposition för att hålla din hyra. I de flesta fall kan detta tillämpas på din framtida hyresbetalning. Du måste också sätta en deposition. Generellt gäller att om du lämnar tillbaka husbilen i tillfredsställande skick till ägaren kommer din deposition att återbetalas.
  2. Du behöver en försäkring för din husbilsuthyrning. Det kan tillhandahållas av erbjudandeplattformen (överväg avgiften på $85/per dag) eller så måste du tillhandahålla den själv. Det är verkligen inte valfritt.
  3. Vad sägs om dolda kostnader. Utöver försäkringar, skatter och nattliga eller dagliga tilläggsavgifter kan avgifter tillkomma per mil. Se till att läsa det finstilta noggrant för att avgöra exakt vad du är ansvarig för.
  4. Vet om begränsningar. Vissa husbilsägare sätter begränsningar på antalet timmar per dag du kan använda generatorn, eller hur långt du kan resa. Dessutom tillåter vissa husdjur medan andra inte gör det. Det är viktigt att du tittar på annonsen och ställer eventuella frågor till ägaren i förväg så att du inte blir debiterad senare eller förlorar din deposition för att du bryter mot reglerna.
  5. Planera din resa klokt. Som nämnts ökar kostnaderna under högsäsong. Planera din resa klokt så att du kan få en njutbar upplevelse utan att bryta pengarna.

Lyx på hjul

Oavsett vilken typ av husbil du väljer, eller vart du än är på väg, är det troligt att hyra en husbil kommer att göra dig upphetsad över campingens underbara värld. På nolltid kan du bli en husbilsägare som då och då hyr ut din egen rigg.

Fler artiklar du kommer att älska.

Hur mycket hyr du en husbil? (Dags-, vecko- och månadspriser)

Ta reda på den bästa månaden att köpa en husbil (med tips)

Finns det en Kelley Blue Book eller NADA för campare?