Hur mycket kostar det att byta markistyg för husbilar

RV-markiser är ett bra komplement till alla husbilar! Det finns dock flera scenarier där du kan behöva byta ut ditt markistyg, oavsett om det är en storm som orsakar skador på den, ålderdom som gör den sliten och trasig eller dålig skötsel. Att veta hur mycket ett nytt markistyg kommer att kosta är otroligt användbart. Så, hur mycket kostar det att byta markistyg för husbilar?

Priset på en ny husbilsmarkis kan variera kraftigt från $250 hela vägen till $2000, beroende på hur tjusigt du vill ha en markis. De dyrare markiserna har vanligtvis fler ringklockor och visselpipor och är gjorda av mer hållbart tyg. En annan aspekt som kan lägga till kostnader för din markis är om du har en återförsäljare som byter ut din markis eller om du gör det själv. Genom att låta en återförsäljare byta ut din markis måste du också lägga till arbetskostnader.

Kostnaden för din nya husbilsmarkis kommer att förändras beroende på flera olika faktorer. En faktor är om du behöver byta ut hela markisen eller bara en bit tyg eller liten mekanism. En annan aspekt är att priset du betalar kommer att öka om din markis är gjord med flera mekanismer som gör att din markis kan dras in och rullas ut. Till sist, något som kommer att göra din markis dyrare är vilken typ av tyg och typ av markis du väljer, vanligtvis blir vinylmarkiser dyrare.

Hur mycket kostar det att byta markistyg för husbilar

Hur du sköter din markis så att den håller


Tältrengöring för husbilar

RV-markiser kan hålla i åratal med korrekt underhåll och underhåll. Det finns några saker du kan göra för att din markis ska hålla för många framtida äventyr.

  • Rengör din markis ofta så att den inte blir mögel med ett rengöringsmedel speciellt framtaget för husbilsmarkiser som inte förstör tyget.
  • När du gör dina årliga kontroller runt din husbil, kontrollera alltid din markis för eventuella problem som du behöver ta hand om och åtgärda.
  • När det kommer till väder, se alltid till att försöka rulla upp din markis innan några kraftiga stormar för att förhindra skador. För det mesta är husbilsmarkiser förstörda eller skadade eftersom de lämnas ute i stormigt och blåsigt väder som förtältet inte är skapat för. Vanligtvis är husbilsmarkiser gjorda för att skydda dig från solen, inte från kraftiga åskväder.
  • Om din markis blir fuktig av ett lätt regn, se till att låta den torka helt innan du rullar ihop den för att förhindra mögel och mögel.
  Vad är Boondocking och hur man gör det – kan jag använda min skåpbil?

Hur länge håller husbilsmarkiser

RV-markiser är skapade för att hålla länge och kan användas i flera år med ordentlig vård och underhåll. När det kommer till en ny husbil kommer många garantier att täcka förtältet de första 5 åren. Med rätt underhåll kommer din husbilsmarkis att hålla sig i bra form och ge skugga för alla dina äventyr.

En faktor som kommer att påverka formen och livslängden på din markis är vädret. Åska och kraftiga vindar kan förstöra ditt förtält på en bråkdel av en sekund och lämnar dig med en trasig rest. För att förhindra att den här katastrofen inträffar, se alltid till att dra in din markis om det stormar på radarn.

En annan faktor som kan påverka hur länge din markis håller är solskador. På en äldre husbil, vändskiva eller släpvagn, om du förvarar din släpvagn i extrem värme, kan värmen slita på tyget med tiden och få det att slita och bli trasigt. Om du förvarar din husbil under långa perioder, se till att din markis är inrullad och skyddad från solen.

Vilka är de olika typerna av markiser för husbilar

Det finns olika alternativ när det gäller att välja husbil, vändskiva eller släpvagn och var och en är olika på sitt unika sätt. En sak som du kommer att märka när du tittar på andra husbilar är att många av dem har olika typer av markiser. Precis som alla husbilar har för- och nackdelar, har markistyperna för- och nackdelar också. Det finns 3 huvudtyper av markiser.

  • En fast markis fästs helt enkelt ovanför dina dörrar och fönster och ger permanent skugga till din husbil. En nackdel när det kommer till fasta markiser är att det är svårt att ändra läge och de kan ramla av under körning.
  • En altanmarkis gör att du kan skapa ett utomhusrum för dig och din familj att njuta av. Uteplatsmarkiser har väggar, tak och dörrar och skyddar dig från myggor och insekter och skapar en pittoresk uteplats. En nackdel med uteplatsmarkiser är hur lång tid det tar att sätta upp och bristen på ventilation.
  • Automatiska markiser är otroligt populära i många husbilar och kan användas med en knapptryckning. Automatiska markiser har en central knapp som du kan använda för att rulla ut och dra in markisen, vilket gör den otroligt enkel att använda. En nackdel med automatiska markiser är att tyget som används ibland låter vatten samlas i centrum vilket kan orsaka skada på din markis på lång sikt.
  Hur många sovsäckar behöver du egentligen?

Varför är husbilsmarkiser viktiga att ha

Att resa i din husbil på nya vägar och besöka nya och spännande platser ger de mest fantastiska äventyren. Du kan åka vart du vill härnäst och hela vägen kan du dra alla dina tillhörigheter och ditt hem på hjul precis bakom dig. Det finns så många viktiga tillägg till en husbil som kan göra din resa mer bekväm och avkopplande.

Ett tillägg är att ha en husbilsmarkis för att hålla sig borta från solen under varma sommardagar. Många husbilar, släpvagnar och vändskivor är utrustade med markiser, men om din inte är det måste du skaffa en ASAP. Markiser har många positiva aspekter som gör att din husbil ser bra ut och blir mer bekväm.

När du använder din husbilsmarkis ger du dig och din familj ett perfekt utrymme att njuta av utomhus utan att vara direkt i solen. Förutom det är en annan stor aspekt av att ha en markis att den kommer att hålla insidan av din husbil betydligt svalare. Rummen som täcks av förtältet förblir svala och håller din husbil svalare överlag.

Oavsett vilken typ av husbilsmarkis du har, med en sådan kan du njuta av utomhus utan att vara i solen och hjälper till att hålla din husbil svalare.

Vad är rätt storleksgenerator för en 50 Amp RV

Vilka typer av tyger finns tillgängliga för husbilsmarkiser

Markiser finns i flera olika färger, tyger och stilar som du kan välja – så välj en som passar din stil och funktionalitet. Det finns för- och nackdelar för varje tyg och färg.

Välj din färg klokt

När det kommer till färgen på ditt förtält, undvik mörka färger. Mörka färger tenderar att göra ditt utrymme varmare och attrahera mer värme medan ljusa färger gör att du och din släpvagn kan hålla sig svalare.

  Finns det björnar på Appalachian Trail?

Välj rätt tyg

Det finns flera olika tyger RV-markiser är gjorda av, de två mest populära är vinyl och akryl.

  • Markiser i vinyltyg är vanligtvis dyrare än andra tyger, men håller mycket längre än något annat markistyg. Markiser i vinyltyg har UV-skydd som håller värmen från solen borta från dig och förtältet.
  • Akrylmarkiser håller bra och är skapade för att vara vattentåliga och lätta att rengöra. En annan positiv aspekt med markiser gjorda av akryl är att de vanligtvis är mycket prisvärda och torkar snabbt.

Vilket markistyg du än väljer är det bra att ha tillval och du kan alltid byta ut din markis med något nytt när det är dags.

Slutsats

Att veta hur mycket husbilsmarkistyg kostar är det första steget för att bestämma om det är i din budget att byta ut det! Priset på din husbilsmarkis kommer att variera från $200-$2000 dollar baserat på typen av markis, materialet, om du eller butiken installerar den och om din markis har automatiska mekanismer eller inte.

Husbilsmarkiser är ett utmärkt tillägg och investering för din husbil, vändskiva eller släpvagn som låter dig välja vilken markis som bäst passar dina behov och stilar. Det finns så många faktorer som spelar in när du köper en ny husbilsmarkis, men genom att begränsa dina måsten kan du välja den perfekta markisen för din husbil.