Hur mycket kan en snöskoter bogsera?

Även om de flesta använder snöskotrar för att åka dagtid, sätter andra sig bakom ratten på en släde för långväga resor. Dessa typer av kälkar kan kräva last- och utrustningstransport, vilket skulle innebära att man använder en släde med bogseringsförmåga. Hur mycket kan en snöskoter dra?

Den maximala vikten en snöskoter kan dra beror på fabrikat, modell och typ, men vissa av dagens slädar kan lätt dra 1 500 pund. Tur- och nyttosnöskotrar är de bästa valen för jobbet, och de är tillgängliga av tillverkare som Ski-Doo och Yamaha.

I dagens artikel kommer vi att prata vidare om dragkapacitet för snöskoter efter typ av släde. Vi kommer också att presentera några av våra favoritslädar med fantastisk dragkapacitet, så se till att du fortsätter läsa!

Det här är hur mycket vikt en snöskoter kan dra

När det kommer till bogsering är snöskotrar kanske inte ett av de första alternativen som kommer att tänka på. Men för lasttransport i snöväder är de bland de bästa valen, eftersom dragkapaciteten hos vissa modeller är extraordinär.

Som vi sa i introt är dragförmågan hos de flesta av dagens snöskotrar upp till 1 500 pund. Om det är så här mycket vikt din egen släde kan dra beror mest på dess typ, vilket vi kommer att prata mer om i nästa avsnitt.

Som en FYI har den genomsnittliga bilen en dragkapacitet på någonstans runt 1 500 pund. Det är samma sak för mindre stadsjeepar. Mellanstora stadsjeepar kan generellt dra upp till 3 000 pund, och stadsjeepar i full storlek kan dra 5 000 pund, liksom halvtons pickupbilar.

Dragkapaciteten på snöskotrar är i nivå med de flesta fyrhjulsdrivna bilar samt små SUV:ar då. Det är inte alltför illa!

De bästa typerna av snöskotrar för bogsering

Det var ett tag sedan vi pratade om det, men snöskotrar finns i olika typer. Om du kan föreställa dig att du regelbundet drar last på din släde, måste du noggrant välja din snöskoter för att säkerställa att den är kompatibel med de aktiviteter du är intresserad av att göra.

Som en uppfräschning, här är några kraftiga snöskotertyper som lätt kan dra 1 500 pund, ibland till och med mer än så!

Utility snöskoter

Vi rekommenderar mest en redskapsläde för bogsering, eftersom en snöskoter av denna typ har otrolig motorkraft och en lång, bred kropp för enkel transport. De flesta snöskotrar använder elektriska starter för att enkelt kunna starta så att du kan ta dig dit du behöver vara. Elektriska backar är också vanliga.

  Kan du sikta med pil och båge utan blickar?

Utility snöskotrar är byggda för tufft väder och kan navigera även tung snö. Dessa fordon är också ett bra val för trail-ridning där snön har minskat eller smält. Du kan inte manövrera i en av dessa slädar med lätthet, och det är bland dess största nackdelar.

Nyttosnöskotrar är så kända för sin dragkapacitet att du kan dra en annan snöskoter med ett av dessa fordon! De är också ganska skickliga på att dra arbetsslädar och kälkar.

Touring snöskoter

En annan typ av snöskoter med fantastisk dragkapacitet är turskotern. Denna släde är byggd för långväga resor. När vi säger långdistans menar vi det, eftersom turistsnöskotrar kan färdas hundratals mil åt gången.

Som en nyttoskoter är en tursläde stor och skrymmande, men inte lika mycket. Om du reser ensam kommer du att uppskatta det extra lastutrymmet. För pulkaåkare som gillar att ta med en kompis eller flera är en tursnöskoter ett bra val, eftersom du har plats för passagerare.

Eftersom touring snöskotrar är byggda för långvarig användning, kommer de med bekvämligheter centrerade kring din komfort. Till exempel kan din släde innehålla ett kommunikationssystem/radio, ryggstöd, uppvärmda säten och mjuk fjädring.

Du kan inte svänga särskilt snabbt i en tursläde, men du får välja vilken typ av motor du vill ha så att du kan göra en av dessa bad boys väldigt snabb eller bara måttligt snabb.

6 nyttoskotrar med pålitlig dragkapacitet

Du har bestämt dig för att du vill att din nästa snöskoter ska vara en med en fantastisk dragkapacitet. Om så är fallet, överväg någon av dessa 6 redskapsslädar. Var och en kan dra last och små fordon, så de är precis vad du letar efter.

2021 Ski-Doo Tundra LT 600 EFI

Först på vår lista är Ski-Doo Tundra LT 600 EFI, en snygg släde som börjar på $8 849. Du kan välja mellan två Rotax-motorer. Den tvåtakts, vätskekylda Rotax 600 EFI-motorn har 599,4 cc cylindervolym medan fyrtaktsmotorn DOHC Rotax 600 ACE med torrsump har 600 cc.

Tundra LT 600 EFI är förvånansvärt lätt. Med Rotax 600 EFI-motorn väger släden 491 pund, och Rotax 600 ACE-versionen väger endast 515 pund. Den totala längden på denna släde är 129,3 tum, dess totala bredd är 39,1 tum och dess totala höjd är 59,6 tum.

  Vart ska man gå på isfiske nära Detroit, Michigan

Den breda kroppen, Pilot DS 2-skidorna och korta sittplatser för två personer är andra fantastiska funktioner. Det U-formade styret är tillverkat av aluminium med J-krokar. En elektrisk start gör det lätt att åka när stämningen faller på!

2021 Yamaha VK450

Från Yamaha, den VK450 är en fenomenal brukssläde. Börjar på $9 649, det är måttligt dyrare än Ski-Doo Tundra, men inte med en enorm marginal.

Med denna släde ingår en tvåtaktsmotor med 540 cc cylindervolym. Den treväxlade YXRC-växellådan gör att denna släde kör över snön som en dröm. Pro comfort bakhjulsupphängning med uppfällbara skenor, samt gascellshydrauliska bakdämpare, täcker bakdelen.

Andra prestandafunktioner inkluderar den speciella kopplingskalibreringen som jämnar ut utrullningen och högtrycksgasstötar för bättre kontroll. Elstarten är standard, och du får även en manuell rekylstartare om elstarten skulle råka misslyckas.

Dragkroken som medföljer VK450 är monterad baktill på snöskotern så att du kan få bogsering!

2021 Arctic Cat Blast LT

Om du är ett fan av Arctic Cat, deras Spränga LT är en av deras mest uppskattade nyttosnöskotrar. Från 8 665 USD är Blast LT utrustad med en tvåtakts, vätskekyld, 1-cylindrig 4000-serie med en cylindervolym på 397 cc.

CVTech Trailbloc drivkoppling och Arctic Drive System gör driften smidig och enkel. Stealth hydrauliska huvudcylinderbromsar med lättviktsok hjälper dig att stanna på en krona. Tja, åtminstone så mycket du kan i en brukssläde.

Blast LT:s chassi mäter 128 tum långt, upp till 45 tum brett och 50,5 tum högt. Några andra häftiga egenskaper hos denna släde är dess värmeväxlare, nyckelfärdiga elstart, krokade styre med grepphandtag och sittplatser i bergsstil.

2022 Ski-Doo Skandic WT

De Ski-Doo Skandic WT är en av de mest populära snöskotrarna. Den senaste modellen för 2022 kostar $10 249. Du kan välja mellan fyra olika motortyper: Rotax 600R E-TEC, Rotax 600 EFI, Rotax 900 ACE eller Rotax 600 ACE.

Skandic WT väger 575 till 620 pund beroende på motor. Dess totala längd är 126,9 tum, dess totala bredd är 42,8 tum och dess totala höjd är 59,6 tum. LTS främre fjädring med rörelsestyrda främre stötdämpare kompletterar SC-5U bakre fjädringssystem med en rörelsestyrd mittdämpare.

  Kan en landhockeymålvakt fånga bollen?

REV Gen4-chassit är byggt för långvarig snöskoterkörning med bred designad kaross. De två modulära sätena har förvaring under sätena för att stoppa mer utrustning. U-formade styre är lägre på släden för att enkelt greppa. De har även J-krokar.

Med en elektrisk start, ett Brembo-bromssystem och en tunga på stötfångarna kan Skandic WT vara precis den redskapsläde du letar efter!

2021 Polaris Voyageur 550 155

Från Polaris, den Voyageur 550 155 börjar på $8 999. Som ett av de mest tunga erbjudandena från denna tillverkare inkluderar Voyageur en fläktkyld motor med 544 cc cylindervolym. RMK justerbara främre fjädringssystem och INDY ledade bakre fjädring gör att längre turer i din släde känns lätta som en plätt.

Torrvikten på denna släde är 478,5 pund. Dess totala längd är 132,25 tum, dess totala höjd är 56 tum och dess totala bredd är 48 tum.

Den här modellen är utrustad med standard elektrisk start, tum- och handvärmare, styr i ett stycke med bergsbågar, ett standarddragkrok, PERC back och en digital hastighetsmätare. Även om den bara är avsedd för en användare, gör de många fantastiska funktionerna Voyageur 550 155 mycket värt mödan.

2021 Yamaha VK Professional II

Sist på vår lista över dragsnöskotrar med hög kapacitet är Yamaha YK Professional II. Den här snygga släden är dyrare än resten på $13 999, men det är också den mest kraftfulla släden vi har pratat om.

Dess fyrtaktsmotor har en slagvolym på 1 049 cc. Ett treväxlat YXRC-transmissionssystem är Yamaha-standarden. Chassit är bland det tuffaste som Yamaha tillverkar, och med breda bruksskidor klarar denna släde djup snö med lätthet.

YK Professional II har gascellshydrauliska främre stötdämpare, dubbla skenbensoberoende främre fjädring och proffsfjädring bak med uppfällbara skenor. Med ett lastställ kan du ta med dig mer utrustning och elektrisk servostyrning med ett hastighetsavkänningssystem kommer att minska negativ feedback.

Slutgiltiga tankar

Utility snöskotrar kan dra runt 1 500 pund, ibland mer beroende på modell. Oavsett om du har mycket utrustning att transportera eller om din kompis snöskoter gick sönder och de behöver komma tillbaka till sin bil, kommer en bogserande snöskoter att komma till nytta om och om igen!