Hur mycket kan en Ram ProMaster dra?

Det finns många anledningar till att du kanske vill veta hur mycket du kan dra bakom en Ram ProMaster. Du kanske vill ge dig ut på vägen under en längre period i din skåpbilskonvertering, och du vill dra med dig din bil, eller kanske vill du köpa en båt att ta till sjön på helgerna. Du kanske funderar på att köpa en ny Ram ProMaster och vill veta hur mycket du kan dra. Det finns många anledningar till att denna information är viktig.

Så hur mycket kan en Ram ProMaster dra? Dragkapaciteten för Ram ProMaster kommer att variera beroende på modell. Bogserkapaciteten börjar på 6 410 pund; olika faktorer kommer att avgöra kapaciteten hos varje modell.

I det här inlägget kommer jag att dela upp exakt hur mycket varje modell av Ram ProMaster kan dra när detta skrivs. Som jag sa, 6 410 pund kommer att vara utgångspunkten, och bogserkapaciteten kommer att öka därifrån.

Oavsett vilken Ram ProMaster du funderar på, kommer vi att ge dig information om dess dragkapacitet så att du kan fatta ett välgrundat beslut oavsett vad ditt syfte är. Innan vi går vidare finns det några andra saker du behöver veta.

Vad är GCWR?

Du har förmodligen stött på bokstäverna GCWR i samband med bogsering. Men vad betyder GCWR? Först och främst står det för Gross Combined Weight Rating. Nu vet jag vad du tänker, ja, det är bra, men vad betyder det?

Den sammanlagda bruttovikten kommer att vara vikten på fordonet som ska dra plus släpet som det kommer att dra. Dessutom kommer det att inkludera både lasten och all last som du placerar i antingen dragfordonet eller släpet.

Fordonstillverkaren kommer att bestämma den maximala vikten på ditt fordon med en släpvagn krokad bakom för att komma fram till de maximala viktspecifikationerna.

  Behöver du ett medlemskap för att bo på en KOA-camping?

Styrkan hos fordonsramen, axlarna, fjädringen och andra apparater som är relaterade till bogsering används för att bestämma den totala kombinationsvikten.

Vad är GTW?

Släpvagnens bruttovikt (GTW) är den totala vikten på själva släpvagnen med tillsats av last. Din totala släpvagnsvikt bör aldrig överstiga släpvagnens totalvikt enligt tillverkaren.

Vad är GVWR i förhållande till en trailer?

En annan term som du kan stöta på är bruttoviktsbetyg eller GVWR. GVWR är den högsta tillåtna vikten för alla fordon, oavsett vilken typ av fordon du pratar om. Beroende på vilket fordon (lastbil, släp, skåpbil, etc.), skulle det vara den lastade vikten med last, passagerare och fordonet.

När det gäller en släpvagn skulle det innebära vad tillverkaren satt som den mängd släpvagnen får väga inklusive last.

Hur mycket kan en Ram ProMaster bogsera

Följande tabeller ger dig dragkapaciteten för de olika Ram ProMaster-modellerna.

Hjulbas Takhöjd Maximal bogsering
1500 lastbil 118 tum Standard 6,910
136 tum Standard 6 800
136 tum Hög 6 700
2500 lastbil 136 tum Standard 6 800
136 tum Hög 6 700
159 tum Hög 6,480
2500 Van med Windows 159 tum Hög 6,480
3500 lastbil 136 tum Standard 6 700
136 tum Hög 6 600
159 tum Hög 6,480
159 tum Ext. Hög 6,410
3500 Van med Windows 159 tum Ext. Hög 6,410

I mitt försök att förse dig med den mest användbara informationen jag kan, ifall du kom till det här inlägget för bogseringsdetaljer om ProMaster City, finns den här också.


Modell Maximal bogsering
Ram ProMaster City Vagn 1,878
Vagn SLT 1,878
Tradesman® lastbil 2 000
Tradesman® SLT lastbil 2 000

Andra inlägg av intresse:

  • Vilka är de största däcken för en Ram ProMaster?
  • Ram ProMaster vs. Mercedes-Benz Sprinter: Vilket är rätt för dig?
  • Är det säkert att använda en offentlig BBQ-grill?
  • Vad är en äventyrsbil?

Vad du behöver veta om bogsering på ett säkert sätt

När du drar en släpvagn finns det några faktorer som du måste komma ihåg. Ditt dragfordon kommer att hantera mycket annorlunda med en släpvagn i släp än utan en. Dina kombifordon kommer att bli svårare att manövrera, oavsett om det är filbyte eller till och med parkering.

  Skulle du kunna springa utan din stortå?

Du måste komma ihåg att ge mer utrymme när du passerar för att tillåta släpet du drar, så att du inte skär av andra förare. Det kommer att ta mer tid att accelerera för att komma upp i hastighet, dra ett släp. Du måste också tillåta längre stoppsträcka för att få stopp, eftersom dina kombifordon är tyngre.

Glöm inte heller när du kör runt hörnen att du nu har en släpvagn ansluten bakom ditt fordon, sväng bred för att förhindra att du kör över trottoarkanter, skrapa andra bilar eller andra faror i vägkanten.

Överbelasta inte ditt dragfordon eller släpvagn. Se till att ditt bogserfordon har kapacitet att bogsera vilken last du än bär. Kontrollera däcktrycket i dina släpvagnsdäck och se till att ha ett reservdäck och kontrollera även luften i den.

Det finns fem klasser av kopplingar, se till att du har rätt koppling för din applikation. Reese har en utmärkt resurs som ger de olika klasserna av kopplingar, mottagaröppningar, vilken typ av fordon de vanligtvis används på och applikationer. Du kan läsa den här resursen här.

Använd rätt bogserutrustning – använd rätt storlek mottagare, rätt storlek kula och drag. Blanda inte utrustning som inte är kompatibel med varandra. Det är bara en olycka som väntar på att en plats ska hända.

När du fäster släpvagnen, kom ihåg att koppla in kablarna till släpvagnens bromsar, bromsledningar ska aldrig släpa på marken, men koppla den inte så kort att den går sönder när du ska runt hörn.

Se till att ha säkerhetskedjor som motsvarar eller överstiger släpvagnens totalvikt. Dina säkerhetskedjor ska aldrig släpa på vägen.

  Är sovsäckskompression dåligt?

Se till att släpvagnskopplingen är stadigt sittande och låst på bollen.

Innan du drar dig ur efter din första koppling, dubbelkolla för att se till att du har sätt upp släpvagnens domkraft och att det är säkert.

Kontrollera kopplingen då och då under bogsering, dra av vägen då och då för att försäkra dig om att allt fortfarande är ordentligt anslutet.

Varje stat kommer att variera på vilka lagar du måste följa när du drar en släpvagn. Som ett minimum måste du ha alla blinkers, bromsljus och nödvändig utrustning i fungerande skick. Majoriteten av stater kommer också att kräva att du registrerar din släpvagn genom avdelningen för motorfordon.

Sammanfattningsvis

Ram ProMaster har en modell som passar många bogseringsapplikationer. Oavsett om du släpar din bil till en helgbilmässa, drar en teardrop-camping eller transporterar byggmaterial till arbetsplatsen, finns det säkert en som är rätt för dig.

Att ha förmågan att dra en släpvagn ger dig mer lastutrymme om din skåpbil inte är tillräckligt stor för att bära all din campingutrustning inuti. Detta extra rum kommer att utöka de fritidsaktiviteter som du kan njuta av på din nästa campingresa.

När du väl har vant dig vid att dra ett släp kommer du att upptäcka att det blir en självklarhet för dig, och du kommer inte att ha några problem. Det viktigaste är att aldrig glömma att du bogserar en och ta hänsyn till lämpligt avstånd när du svänger och passerar. Och en sak till, om du inte är bra på att backa med en släpvagn, dra inte in på platser där du måste backa! Leta efter ställen du bara kan ta dig igenom.