Hur mycket bränsle använder en luftballong?

Att äga en luftballong kan bli väldigt dyrt! En av de största kostnaderna för att äga en luftballong är bränsle. Självklart, ju mer du flyger, desto mer bränsle behöver du! Så hur mycket bränsle använder en luftballong?

En medelstor varmluftsballong (77 000 kubikfot) kommer att använda cirka 30 liter flytande propangas på en timmes flygning. Ju större luftballong och ju mer vikt den bär, desto mer bränsle kommer att förbrukas under en flygning. Att gå till högre höjder ökar också mängden bränsle som används.

Att veta hur mycket bränsle en luftballong behöver per flygning är otroligt viktigt! Att vara oförberedd på den här arenan kan definitivt leda till några mycket pinsamma situationer!

Bränsle för den ”genomsnittliga” ballongen

Jag antar att valet av en ”genomsnittlig ballong” kan verka ganska godtyckligt för vissa. Jag menar, det finns så många olika sorters och storlekar av kuvert och korgar. Hur kunde det finnas en ”genomsnittlig luftballong”.

Efter att ha undersökt i stort sett allt som finns att veta om luftballonger, valde jag till kriterier som jag kände mig väldigt säker på och som definitivt skulle vara ”genomsnittlig”.

Först tittade jag på vilken storlek på kuvert som köps oftast. Sedan tittade jag på vilken storlek på kuvertet som var medelvärdet när jag jämförde de vanligaste storlekarna. I båda fallen var svaret 77 000 kubik kvadratmeter.

Med det i åtanke valde jag ett genomsnittligt antal passagerare: tre passagerare plus en pilot. Totalt fyra personer. Sedan gick jag därifrån.

I denna genomsnittliga ballong med ett genomsnittligt antal passagerare använder en timmes resa ganska konsekvent cirka 30 liter flytande propangas, ge eller ta 3 liter.

Naturligtvis tar det inte hänsyn till unika omständigheter. Detta är bara att ta en titt på medel varmluftsballong in idealisk omständigheter. Vi kommer att täcka in fler av variablerna om en liten stund.

Detta är en bra basmodell för alla som funderar på att köpa en luftballong. Använd dessa beräkningar gånger kostnaden för propan nära dig när du gör din luftballongbudget!

Till exempel kostar gasolstället precis runt hörnet från vårt kontor $2,53 per gallon just nu. Över 30 gallon, det är $75,90 per flygning. Det är så enkelt!

  Hur mycket kostar klätterutrustning? (Rep, karbinhakar och mer)

Naturligtvis finns det några andra överväganden att göra när du skaffar bränsle. Låt oss gå in mer på djupet nedan!

Att få rätt bränsle

I spelprogrammet ”The Price is Right” vill du inte gå över detaljpriset för en vara när du lägger ett bud. Om du gör det omedelbart eliminerar du dig från att komma upp på scenen.

I luftballongflygning är det precis tvärtom. Du vill ALLTID ha mer bränsle än du behöver. Det finns så många olika situationer där du kan behöva mer bränsle.

Man vill vara säker på att allt är precis som det ska innan man lyfter i luftballong, och det innebär att man är överförberedd. Från väder till bränsle, säkerhet kommer alltid först i luftballongflygning.

Du vill få rätt sorts bränsle och rätt mängd! Så vad behöver du veta för att få rätt bränsle? Det är precis vad vi kommer att diskutera nedan.

Rätt sort

Att få rätt sorts bränsle är det första steget för att få bränslet helt rätt. Det är inte svårt, men det är viktigt: varmluftsballonger använder flytande propangas. Du kan få den här gasen nästan överallt.

Ta min situation till exempel. Strax ner på gatan från vårt kontor ligger en bensinmack som säljer gasol. Vänd hörnet och du stöter på ett företag som även säljer gasol. Gå ner på gatan lite längre, och det finns ett annat ställe att köpa gasol.

Alla tre av dessa platser är inom två miles från där jag skriver den här artikeln från. Se hur det fungerar? Du kan hitta gasol i princip var som helst! Walmart säljer till och med gasol för ett billigare pris än vad jag uppskattade ovan!

När det gäller att få tag i gasol från rätt ställe kan du inte gå fel. Om du föredrar Walmart, bra! Gillar du Chevron? Perfekt! Vill du stödja ett litet lokalt företag? Bra för dig!

Du kan få tag i gasol nästan var som helst, och det är verkligen svårt att förstöra det!

  Tips för kajakpaddling när du inte kan simma
Rätt mängd

Steg två för att få rätt bränsle är att få rätt mängd bränsle. Vi har redan diskuterat hur mycket en genomsnittlig luftballong använder, men du måste vara bekant med ballongen du använder!

Och när du vet hur mycket du behöver, ta med extra. Oavsett om du blåser över landningsområdet eller om något i korgen inte fungerar, är det alltid säkrare att ha extra bränsle.

Om du vet att du kommer att flyga mycket, köp i bulk! Du kan nästan alltid få rabatt om du köper i lösvikt. Se bara till att du är säker på hur du väljer att lagra all propan!

Jag ska tillägga här att det är viktigt att få den gasen på rätt plats i din korg. Att ha en balanserad vikt i hela korgen är viktigt för att hålla ballongen stadigt.

För många av de större ballongerna kommer området där du vill ha propantankarna att delas av. Om så är fallet, använd de där små kubbarna för vad de byggdes för!

Annars är det bara att använda sunt förnuft. Det är som att packa en välbalanserad ryggsäck. Det krävs ingen raketforskare, men det kräver att du använder din noggin. När jag är tveksam frågar jag min fru.

Större är inte alltid bättre

Jag har många goda vänner nere i Texas som jag älskar att besöka! Faktum är att alla mina ex bor i Texas! Det är verkligen en fantastisk plats att bo på. Och mina kompisar nere i Texas lever verkligen upp till det gamla talesättet ”allt är större i Texas”.

De är mycket stolta och det, och jag förstår varför. Jag menar, du har inte levt förrän du har fått en rack av Texas revben! Mmm, nu vill jag ha lite BBQ…

Men inte ALLT som är större är bättre. Vill du ha några exempel?

Skuld. Överviktiga dykare. Smartphones som inte får plats i fickan. Bebisar som är för tunga att bära. Finnar som bokstavligen ALLA kan se. Regeringen. Min tarm.

  De bästa snögubbetillbehören för att ha den coolaste snögubbe som finns

Få bilden?

Om du försöker spara pengar på bränsle är större luftballonger definitivt inte bättre. Och att gå till riktigt höga höjder är inte heller bättre. Nedan kommer vi att diskutera hur du håller nere bränslekostnaderna medan du går upp!

Större ballonger

Större ballonger kräver mer bränsle. Det finns mer luft i kuvertet som måste fyllas, det finns vanligtvis fler brännare och det finns mer vikt att bära, särskilt när det är många passagerare.

Alla dessa faktorer ökar hur mycket bränsle du använder på en given flygning. Och ju mer bränsle du använder, desto mer pengar spenderar du. Cha-ching!

Nu talar jag definitivt inte emot större luftballonger! Om du vet att du har råd och kommer att använda den, skaffa en större luftballong! Mer kraft till dig!

Men om du bara gillar ballongflyg för dig och kanske några vänner, behöver du inte spendera en förmögenhet på bränsle. Detta gäller särskilt om du ska flyga mycket.

Så, om du har råd, gå för det! Men om du försöker hålla nere kostnaderna är det att gå smidigt rätt för dig!

Högre höjder

Ett annat sätt som ballonger slutar använda mycket bränsle på är att gå till högre höjder! Att komma högre i första hand kräver mer bränsle. Du måste hålla positiv flytkraft längre vilket kräver mer bränsle.

Sedan är det det faktum att det är svårare att hålla luften uppvärmd inuti kuvertet på högre höjder. Så återigen kommer du att behöva använda mer bränsle.

Naturligtvis går de flesta luftballonger inte över 2 000 eller 3 000 fot. Du kommer inte bara att hitta idealiska flygförhållanden på dessa höjder, utan du får också en mycket bättre överblick över vad som händer på marknivå!

Och, som vi just har diskuterat, kommer du att spara dig själv några seriösa pengar! Jag har sett ett antal ”spänningssökare” som gillar att gå upp till 9 000 eller 10 000 fot. Jag skulle avråda från det om du inte är erfaren och har råd!

Använd försiktighet i alla saker och ha det bra där uppe!