Hur mycket bränsle använder en Coleman-spis? Flytande bränsle och propan

Det kan vara svårt att uppskatta hur mycket bränsle din Coleman-spis kommer att använda. Mängden bränsle du går igenom beror på kaminen du använder, hur många brännare man har och temperaturinställningen. Låt oss börja med att gå igenom bränsleekonomin för en klassisk bil Colemans dubbla brännare för flytande bränsle och deras propan spis med dubbelbrännare, eftersom dessa enheter har funnits i årtionden och har testats grundligt.

Hur mycket bränsle använder en Coleman-spis? Du kan förvänta dig knappt 2 timmars brinntid från både Colemans flytande bränsle och propan dubbla brännare. Kaminen med flytande bränsle har en bränsletank på 2,5 liter och går igenom en full tank på 1 timme och 45 minuter. Deras gasspis med dubbla brännare går genom en engångstank på 1 pund under samma period. Det vill säga med båda brännarna påslagna vid maximal temperaturinställning. Räkna med en tillagningstid på minst 3-4 timmar vid normal tillagningstemperatur och upp till 6 timmar om du bara använder en brännare.

Coleman spisar är förvånansvärt effektiva! Om du tittar på dessa siffror ovan kan du förvänta dig att gå igenom 1-2 propantankar eller 20 oz bränsleflaskor på en veckolång campingresa. Du lagar sällan på hög om du inte har kokande vatten eller vill bränna maten, så en uppskattning på 3-4 timmar med båda brännarna på är mycket realistiskt.

Alla Coleman campingkaminer använder samma komponenter, så du kan använda uppgifterna ovan för att göra jämförelser mellan liknande kaminer och mindre enkelbrännare. Låt oss ta en snabb titt på förbränningshastigheter så att du kan få en bättre uppfattning om hur mycket bränsle du behöver packa.

I resten av det här inlägget kommer jag att förklara hur mycket bränsle Coleman Stoves använder och ge dig en uppfattning om hur mycket bränsle du behöver packa. Det är alltid bättre att bära med sig mer bränsle än du tror att du behöver, eftersom de flesta Coleman-kaminer är till för allmän camping/baksäck istället för backpacking.

  Kan du ta med dig potatischips när du åker på backpacker?

Hur mycket bränsle använder en Coleman-spis?

Det är inte lätt att svara på hur mycket bränsle din Coleman-spis kommer att använda, men jag kan ge dig en allmän uppfattning. Det är många faktorer som spelar roll. Hur många brännare kommer du att använda? Vilken spis har du? Vilken typ av bränsle använder du? Vilka temperaturinställningar lagar du med? Hur är utetemperaturen/vinden (kallt blåsigt väder varar längre)?

Jag måste göra några antaganden för de flesta av dessa föremål, men låt oss anta att du lagar mat med Colemans mest populära spisar i milt väder. Colemans två mest populära campingkaminer är 2 Brännare Dual Fuel spis och 2 brännare propan spis.

  • Coleman dubbelbrännare flytande bränsle spis: Colemans kamin för flytande bränsle med två brännare har en bränsletank på 2,5 liter och brinner genom en tank på 1 timme 45 minuter till 2 timmar med båda brännarna på hög nivå. Så du bränner cirka 1,25 pints (20 oz) Coleman Fuel (även känd som vit gas) per timme. När du sjunker tillbaka till normala koktemperaturer får du bättre bränsleekonomi, vilket gör att din tank håller i upp till 3-4 timmar. Dubbla tillagningstiden om du använder en enkelbrännare.
  • Coleman dubbelbrännare propan spis: Colemans 2-brännare propan spisar har liknande tillagningstider. Du kommer att gå igenom en standard 1 pund engångspropanflaska på 1 timme och 45 minuter till 2 timmar med båda brännarna på maxinställningen. Återigen med normala tillagningstemperaturer kan du räkna med 3-4 timmar med båda brännarna på. Dubbla tillagningstiderna om du bara använder en 1-brännare eller en kompakt 1-brännare propanspis.

Alla deras mindre enbrännare och bärbara spisar använder samma komponenter, så de bör ha liknande brännhastigheter. Det kan bli en liten förändring i bränsleekonomin i kaminer som inte har vindruta på blåsiga dagar, men skillnaden bör vara försumbar.

Här är en snabb tabell som jag gjorde så att du kan visualisera genomsnittliga tillagningstider.

Spis användning 1 pund propantank
eller
2,5 liter Coleman-bränsle
Maximal värme
Båda brännarna
1 timme 45 minuter
Regelbundna tillagningstemperaturer
Båda brännarna
3-4 timmar
Maximal värme
Enkelbrännare
3-4 timmar
Regelbundna tillagningstemperaturer
Enkelbrännare
6-8 timmar
Hur mycket campingbränsle kommer att användas med en Coleman spis

Fotogen och bensin brinner snabbare i kaminer med dubbla bränslen

Vit gas är det absolut bästa alternativet för matlagning med en Coleman Dual-Fuel spis. Den brinner rent, är mycket effektiv och täpper inte igen dina bränsleledningar. Dessutom behöver du inte oroa dig för en läcker fotogen eller bensin smak/lukt i din mat. Du kan förvänta dig att få mer än en hel säsong av användning av din kamin utan att serva bränsleledningen.

  Kan man frysa Nalgene vattenflaskor?

Vit gas är en mycket effektiv bränslekälla och den brinner varmare än bensin och fotogen. Så det slutar med att du använder mindre bränsle för att hålla en konstant temperatur. Det gör att du får slut på bensin/fotogen snabbare än med vanligt campingbränsle.

Coleman dual-fuel spisar är lämpliga för bensin eller vit gas, men jag rekommenderar inte att använda bensin. Bensin kommer långsamt att äta bort tätningarna i dina bränsleledningar och skada din kamin med tiden. Det går utmärkt att använda i ett nafs, men jag rekommenderar att rengöra bränsletanken med tvål och vatten efter att ha använt gas i kaminen. Detta tar bort bränsletillsatserna som förbättrar motorns prestanda men som är skadliga för en campingkök.

Tekniskt sett är fotogen inte ett av de bränslen som rekommenderas av Coleman, men många använder det. Fotogen är ett billigt, högraffinerat rent bränsle, så det borde inte orsaka några problem i din kamin. Det kommer inte att skada dina bränsleledningar, men du kommer att få sot på grillgallren och brännarna. Det betyder mer underhåll mellan rengöring och skurning av din kamin.

Hur länge räcker en gallon Coleman-bränsle?

Hur länge räcker en gallon Coleman-bränsle?

Du kan få drygt 3 tankar bränsle av en gallon Coleman-bränsle. Det finns 8 pints i en gallon och Coleman Stoves har en 2,5 pint reservoar. Det ger dig 3,2 tankar från en liter Coleman Fuel!

Så vid maximal temperaturinställning med båda brännarna på kan du förvänta dig cirka 6 timmars drifttid. Med normala tillagningstemperaturer kan du få mellan 9-13 timmar med båda brännarna på eller 18-26 timmar med en enkel brännare.

Det är mycket matlagning! En enda gallon Coleman Fuel räcker en hel campingsäsong för de flesta. Du går sällan genom en full bränsletank om du inte lagar mat för en stor grupp. Så en liter Coleman full borde räcka någonstans mellan 3 och 5 campingturer. Det beror förstås på hur länge man tältar och hur mycket tid man lägger ner på spisen.

  Kan man bränna sopor i en lägereld?

Hur mycket propan använder en Coleman-spis?

Hur mycket propan använder en Coleman-spis?

En Coleman-spis kommer att köras genom en standard 1 punds propantank med båda brännarna på hög på knappt två timmar. Du kan förvänta dig 3-4 timmar av en enda propantank med båda brännarna vid normala tillagningstemperaturer och dubbelt så lång tid med en enkel brännare.

Engångspropantankar för engångsbruk kan vara dyra! Så jag rekommenderar att du skaffar en standard 1 lb till 20 lb propan tankadapter så att du inte går igenom så många engångstankar. En tank på 20 pund räcker löjligt långa 60-80 timmar med en Coleman Stove och du kan bara ta en propantank från din grill när du behöver den.

Coleman säljer sin egen 1lb till 20lb adaptermen jag rekommenderar att gå med en Istället en GASPRO-adapter. Det är lite billigare och mycket högre kvalitet. Jag gillar också att den är inkapslad i rostfritt stål så den ser snyggare ut och du behöver inte oroa dig för rost.

Du kan tekniskt fylla på engångspropantankar med en påfyllningsadapter (så här), men jag rekommenderar det inte. Engångspropantankar får enligt lag inte fyllas på eftersom de inte har en stadig övertrycksventil. Om du fyller på dina engångstankar kan det leda till läckor när övertrycksventilen inte fungerar.

Det finns sätt att kringgå detta genom att följa några steg som jag täckte i ett annat inlägg. Kolla in min guide som förklarar hur man fyller på 1 pund propantankar med en 20 pund tank.