Hur många timmar håller vattenskotermotorer vanligtvis?

Det finns mycket information där ute om hur länge jetskimotorer håller. Det beror på vilken typ av vattenskoter du har och vilket skick den är i. Jag kommer att förklara hur länge en vattenskotermotor ska hålla och hur man spårar hur många timmar den har använts.

En vattenskoter med 4-taktsmotor håller i cirka 350 timmar, medan en 2-taktsmotor håller cirka 150 timmar. Många faktorer spelar in hur länge din vattenskoter kommer att hålla, men du bör få ut några hundra timmar av den. Ju bättre du tar hand om den, desto längre håller motorn.

Faktorer som påverkar timmarna för vattenskoter

Genomsnitt säger att en jetskimotor kommer att hålla från 150 timmar till 350, beroende på vilken typ av motor den har. Det finns aldrig ett exakt svar på hur många timmar en vattenskoter kommer att hålla eftersom det finns flera faktorer som påverkar vad som anses vara höga eller låga timmar. Här är några av de saker som påverkar timmarna för vattenskoter:

  • År
  • Tillverkare
  • Modell
  • Underhåll

Naturligtvis är inte varje vattenskoter som den andra. Det finns massor av skillnader, även från vattenskotrar av samma märke och modell. Sättet som det används, de små skillnaderna när det tillverkades, vattnet du använder det genom, alla dessa saker gör skillnad i det exakta antalet timmar du kommer att kunna få ut ur din motor.

Jet Ski år:

Året vattenskotern tillverkades är en ganska självklar faktor när man ska avgöra om den har höga eller låga timmar. Om det finns en vattenskoter som är äldre har den förmodligen fler timmar än en nyare vattenskoter. Däremot kan det finnas en vattenskoter som bara är 2 år gammal med 100 timmar på sig som anses vara en vattenskoter på hög timme. Du kan också hitta en vattenskoter som är 7 eller 8 år gammal som bara har 100 timmar; allt beror på hur mycket ägaren använde det.

De flesta spenderar ca 30 timmar på sin vattenskoter varje säsong. En jetski som används mer än 30 timmar per säsong anses vara en ”high hour jet ski”, medan en som används mindre än 30 timmar per säsong anses vara en ”low hour jet ski”.

När du letar efter en vattenskoter, tänk på detta: en vattenskoter som är över 13 år eller över 400 timmar är inte värd att köpa eftersom den med största sannolikhet har nått sin gräns.

Tänk på att ju mindre en vattenskoter används betyder inte att den är bättre för vattenskotern. Om vattenskotern inte används mycket betyder det att den bara sitter där i garaget, vilket inte är idealiskt för vattenskoterns hälsa. Underhåll är en stor sak med vattenskotrar och även om en vattenskoter kan ha många timmar, betyder det inte att du inte ska överväga det för om den har skötts så håller den längre.

Jet Ski tillverkare

Du har säkert din egen uppfattning om vilken vattenskotertillverkare som är bäst, men det är värt att göra lite research för att se hur olika motorer på olika märken håller.

Om du funderar på att köpa en vattenskoter från tillverkare som Honda, Arctic Cat, Tigershark, Polaris eller Wetbike så tittar du på äldre modeller. Dessa modeller har alla varit ur drift i över 10 år! Standarden för höga timmar kommer att vara annorlunda när man överväger dessa märken eftersom de är äldre modeller.

  Landar luftballonger på rätt plats?

Om du tittar på en nyare tillverkad vattenskoter, vilket jag rekommenderar att du gör, så kommer standardtimmar att vara lägre än att titta på en gammal modell. Till exempel kan en nyare vattenskoter som bara har 50 timmar på vattnet vara lika omhuldad som en äldre modell med 150 timmar på sig eftersom den äldre modellen har fler år på sig.

Jet Ski modell:

2-taktsmotorer håller inte i närheten av lika länge som 4-taktsmotorer gör. Fyrtaktsmotorer håller inte bara längre, de är också mer miljövänliga. Du bör inte köpa en vattenskoter med 2-taktsmotor eftersom de är kända för att orsaka mer problem, och eftersom de inte är lika vanliga längre kan delar vara dyra som fan.

Höga timmar på en 2-takts vattenskoter är vanligtvis inte likvärdig med höga timmar på en 4-takts vattenskoter. Detta beror på att 2-taktsmotorer inte håller i närheten av lika länge som 4-taktsmotorer gör. 200 timmar på en 4-taktare är vanligtvis bara halvvägs genom sin livslängd medan 200 timmar på en 2-taktare närmar sig sin gräns.

Du bör hålla dig borta från överladdade motorer eftersom de inte håller lika länge och kräver mer underhåll än standardmotorn. Om du inte är en professionell jetski-racer behöver du ingen överladdad motor. De flesta nybörjare vill inte åka mer än 30 eller 40 miles per timme så oroa dig inte för att skaffa en överladdad motor eftersom du inte vill ha för mycket kraft.

En vattenskoter på ingångsnivå är mer populär än en mer avancerad modell. Det beror på att motorerna på instegsnivå är mycket enklare än i de avancerade modellerna. Även personer som har liten erfarenhet av underhåll kan arbeta på enklare modeller som Sea-Doo Spark eller Yamahas EX. Den komplicerade modellens motorer är dock mer invecklade och kommer att kosta mer att reparera.

Underhåll av jetski

Om den tidigare ägaren inte skötte vattenskotern korrekt, så kommer det att bli många olika problem. Bara för att det är väldigt få timmar på en vattenskoter betyder det inte att den är värd att köpa. Det finns vattenskotrar där ute som har dött efter 50 timmar för att ägaren inte bytte olja eller batteri när de behövde.

När du funderar på att köpa en begagnad vattenskoter, be att få se alla uppgifter om oljebyte och alla andra pappersarbete de kan ha om underhållet av vattenskotern. Du skulle vanligtvis inte köpa en bil som saknar en stötfångare, på samma sätt som du inte ska köpa en vattenskoter som inte har skötts på rätt sätt.

Vinterförvaring är en av de viktigaste sakerna som en vattenskoter behöver för att hålla sig i bra form. Om en person inte får sin vattenskoter vinterklarerad av en mekaniker, då vill du se till att utrustningen de använder för att göra det själva är av god kvalitet.

Om en vattenskoter var väl underhållen kanske den skulle kunna överträffa den genomsnittliga förväntade motortimmen.

  Vad är skillnaden mellan en vändskiva och en husbil?

Hur man kontrollerar timmarna på en jetski

De flesta jetski-modeller bör ha en timmätare inkluderad på instrumentbrädan, vilket gör det enkelt att kontrollera timmarna. Men om det inte finns en så är det troligen en äldre modell. En vattenskoter utan timmätare kommer vanligtvis att ha höga timmar ändå, men om du vill veta hur höga timmarna är kan du ta den till en återförsäljare där de kan se det exakta antalet timmar. Det beror på återförsäljaren, men vissa kommer att göra detta diagnostiska test gratis, medan vissa kommer att debitera dig upp till $100.

Varför motortimmar inte alltid spelar någon roll

Du bör inte basera ditt köpbeslut enbart på motortimmar eftersom det finns många fler viktiga faktorer att ta hänsyn till. När en vattenskoter har 300 timmar på sig kan du vara säker på att ägaren har tagit hand om den. Så länge du gör din årliga service och vintergör din vattenskoter varje år, då bör din vattenskoter hålla länge.

Vissa märken är kända för att hålla längre än andra. De äldre varumärkena som har varit i konkurs i ett decennium eller mer har uppenbarligen inte den senaste tekniken och kommer inte att hålla lika länge. Yamaha och Sea-Doo är några av de bästa vattenskotrarna när det kommer till hur länge de håller.

Jag skulle rekommendera att köpa en begagnad vattenskoter eller att köpa en helt ny Sea-Doo Spark eller Yamaha EX eftersom de är de billigaste vattenskotrarna som finns. Istället för att spendera $5 000 på en begagnad vattenskoter, varför inte köpa en helt ny? Eftersom Spark och EX är de mest köpta vattenskotrarna, uppdateras de med nya förmåner varje år.

Jag har sett vattenskotrar hålla långt över 300 timmar tidigare men jag har också sett vattenskotrar explodera med bara 50 timmar för att ägaren inte tog att den får service. I slutändan har underhåll en stor effekt på livslängden för en vattenskoter, så bara för att det redan finns många timmar på den betyder det inte att det skulle vara ett dåligt val att köpa.

Vad anses vara höga timmar på en vattenskoter?

Tekniskt sett anses en jetski med mer än 100 timmar vara en ”high hour jet ski”. Det betyder att den har använts i cirka 3 säsonger redan, vilket i mina ögon inte är mycket. Jag har sett att vattenskotrar som underhålls på rätt sätt kommer att hålla längre än den genomsnittliga livslängden på 300 timmar.

Återigen bör du fundera på vilket år vattenskotern byggdes och vilken form den är i fysiskt och mekaniskt. Dessa saker är viktigare än de faktiska timmarna av vattenskotern.

Varför underhåll är viktigare än timmar

Det främsta sättet att få din vattenskoter att hålla längre även om den redan har höga timmar är genom att underhålla den. Genom korrekt underhåll kommer din jetski att hålla sig i toppform och ge dig mer tid på vattnet. Du kanske undrar vad som består av korrekt underhåll. De viktigaste sakerna du behöver oroa dig för är att hålla jämna steg med byte av olja, byta tändstift och ordentligt vinterförbereda vattenskotern.

  En lista över de bästa bågskyttebanorna i Seattle, Washington

För det mesta är underhållet ganska enkelt och billigt. Din vattenskoter är mycket mer sannolikt att köpas om du underhåller utsidan och insidan av den. Folk kommer att kunna se med en blick om du tog väl hand om din vattenskoter eller inte.

Återigen, om du funderar på att köpa en begagnad vattenskoter bör du fråga om allt underhåll som har gjorts på den. Om de har kvitton så är det ett gott tecken att de tog hand om det korrekt. Om det har gjorts några större reparationer på vattenskotern tidigare så skulle jag vara försiktig eftersom detta tyder på att vattenskotern inte togs om hand tidigare. Det kan också bara vara så att PWC är benägna att gå sönder vilket är något du vill hålla dig borta från.

En vattenskoter som har underhållits ordentligt kommer inte att kosta dig dina armar och ben att behålla. Det är inte en bra idé att köpa en vattenskoter som du kommer att få betala tusentals dollar i reparationer för. Reparationer kan kosta mycket på en vattenskoter, speciellt de dyrare och mer komplicerade. Tänk på detta när du tittar på begagnade vattenskotrar.

Är det värt det att köpa en jetski med höga timmar?

Det har funnits fall där att köpa en vattenskoter med höga timmar har varit en smart idé, men det har också funnits otaliga fall där detta har varit ett fruktansvärt beslut.

För att hjälpa dig att bestämma om du ska köpa en viss vattenskoter som har höga timmar eller inte, överväg att ta den till en återförsäljare. De kommer vanligtvis gärna att köra några tester för att se hur mycket det är värt och ge dig en värdering.

Det är alltid ett gott tecken om den tidigare ägaren är kunnig och ansvarsfull eftersom det innebär att vattenskotern har chansen att hålla många år till.

I slutet av dagen måste du själv bestämma om vattenskotern är i tillräckligt bra form för att köpa. Genom att titta på vattenskoterns historia och hur den har förvarats bör du kunna se om det är ett bra val eller inte.

Vilka vattenskotrar är mest pålitliga?

Det här är en svår fråga att svara på eftersom det verkligen beror på vilken typ av vattenskoter du behöver. Du borde ställa dig själv några frågor som vad är min budget? Letar jag efter en familjejetski eller en bara för mig? Vill jag ha mer fart eller mer hållbarhet? Etc.

Enligt min mening är Yamaha och Sea-Doo de mest pålitliga vattenskotrarna på marknaden idag. Båda dessa märken erbjuder massor av olika typer av vattenskotrar för alla typer av familjer där ute.

Yamahas Waverunners är mycket pålitliga och lätta att arbeta med. Att ta din vattenskoter till mekanikern kan bli dyrt, men det fina med Waverunners är att du kan sköta underhållet på dem. Du kan göra dina egna enkla reparationer och spara pengar i processen. För att lära dig mer om pålitliga vattenskotrar, läs min andra artikel här.