Hur många tält får plats på en camping?

Den som säger att camping är en billig hobby är galen. Du måste köpa all din utrustning, flera tält, mat/dryck, ved och vem vet vad mer. Det finns ett sätt att spara lite pengar när du campar med en stor familj. Du kan placera flera tält på en camping, men det väcker en del frågor. Hur många tält får plats på en camping?

Antalet tillåtna tält på en camping varierar från camping till camping, men man kan vanligtvis ha 2-3 tält på en camping. Det beror på platsens storlek, men de flesta campingplatser och statliga parker begränsar dig till 6 personer på en enda plats och 1-2 bilar. Du måste be om en dubbelplats om du har många som behöver ett eget tält.

Även om du kan frestas att spara pengar genom att blockera flera familjer på en sida, kan det vara värt att be om en dubbel. Du kommer inte att spendera all din tid i tältet. Det ska finnas plats för att umgås, göra upp en lägereld, laga mat och göra andra roliga aktiviteter.

Hur många tält per camping?

Man måste verkligen ringa campingen för att få reda på hur många tält som får plats på en campingplats. Campingplatser och statliga/nationalparker har vanligtvis en hård och snabb regel som begränsar antalet personer som får vistas på en camping. De vill inte ha fem familjer på ett ställe för att spara pengar.

Låt oss ignorera campingreglerna för ett ögonblick. Man vill inte sätta mer än 2-3 tält på en camping, då platserna på de flesta campingplatser inte är så stora. Den genomsnittliga husbilsplatsen är bara cirka 15×40 fot och tältplatserna är ännu mindre (12×30).

Dra in 1-2 bilar och du kommer inte att ha mycket utrymme. Du har turen att ha en plats på 10×10 i mitten för en lägereld med 2-3 små tält.

Berätta för dem om du bor i ett tält (barn, funktionshindrade)

Om du planerar att bo i tält bör du definitivt anmäla detta till campingen. De kan placera dig närmare badrum, vilket är särskilt viktigt med barn och äldre/handikappade. Att gå ett barn genom parken 5 gånger om dagen för att använda badrummet blir snabbt gammalt.

  Är det OK att elda obehandlat trä?

Välj 3-4 personers tält

Bli inte frestad att köpa ett löjligt stort tält. Jag förstår inte varför någon någonsin skulle köpa de där enorma tälten för 9 eller 10 personer. Behöver du verkligen ett flerrumstält som kostar 3-400 $?

Allt de flesta behöver är ett tält för 3-4 personer. Du kanske vill ta ett större 6-personerstält med små barn. Ett 6-personers familjetält är tillräckligt stort för 2 vuxna och max 3 barn. Du ska kunna få plats med 2-3 stycken 3-personerstält på en vanlig plats.

Campingplatser är designade för en enda familj

Den genomsnittliga campingplatsen är designad för ett enfamiljshus med 2-3 barn. Du kanske kan få in en annan vuxen där, men det kommer att bli tajt. Om det är fler än 6 personer på en plats blir det snabbt upptaget.

Jag rekommenderar att ta med ett tält för 4 personer för de vuxna och ytterligare ett tält för 3-4 personer för barn som är gamla nog att bo i sitt eget tält. Tälten ska vara tillräckligt stora för en queen size luftmadrass och lite utrymme för utrustning.

Att jamma flera familjer på en plats kommer säkert att bli upptagen. Du bör åka med 3 små tält för 2 personer. Ett 2-personerstält går bra att backpacka men då har du inte så mycket plats. Föreställ dig att stoppa in 2 personer och en hög med saker i en fullstor säng. Planera att lämna allt i bilen för att spara lite utrymme.

Vad händer om jag har extra folk?

Fråga om campingen har större ställplatser som kan ta emot fler personer. Vissa campingplatser säljer flerfamiljscampingar med ”dubbel eller överdimensionerad” till rabatterat pris. De är vanligtvis stora platta öppna tomter för stora grupper. Du har större eldstäder, picknickbord, färre träd osv.

Du kan alltid be om angränsande platser om campingplatserna inte har för stora tomter. De är inte optimerade för stora grupper, men du behöver inte gå över dem för att ta dig från en sida till en annan.

Stora grupper bör boka tidigt

Campingplatser drivs vanligtvis enligt först till kvarn-principen. Ring i förväg om du vill ha 2 platser bredvid varandra. De kanske kan spara 2 platser tillsammans tills de tar slut. Se till att dyka upp tidigt om du inte kan boka platser.

  Staplade stenar Betydelse: Vad symboliserar staplade stenar?

Upptagna statliga/nationalparker och privata campingplatser nära stora attraktioner kommer att fyllas på de flesta sommarhelger. Se om du kan boka i förväg eller dyka upp tidigt för att garantera en plats. Du kanske inte behöver reservationer om du reser utanför axelsäsongen.

Vad är skillnaden mellan en camping och en endast tältcamping?

Några av de mindre campingplatserna erbjuder separata tältcampingar (aka primitiva) som är lite billigare. Om du har en tältplats finns det vanligtvis inga kopplingar till en husbil. Så det blir varken avlopp eller elanslutning. Det kanske inte verkar vara en stor sak, men det är trevligt att ha en plats att koppla in telefoner, kaffekannor, elektriska brännare, etc.

Tältcampingplatser kan också vara några meter mindre än en husbilspark och kommer förmodligen inte ha en betongplatta att parkera på. En vanlig husbilsplats kan vara det bästa valet om du tar med en andra bil eller behöver tre tält. Det är värt att spara pengarna om du bara har 1-2 tält och en bil.

Det beror nog på campingen, men jag har märkt att husbilsplatser tenderar att ha äldre par och färre barn. Det är också mindre chans att stöta på berusade och bråkiga studenter. Medelålders ”vuxna” tenderar att skicka så många människor som möjligt till de billigaste platserna som finns.

Vad sägs om vatten?

Nästan varje camping har en vattenkran för att koppla upp din husbil eller koppla upp en trädgårdsslang för matlagning, städning, etc. Primitiva campingplatser är det enda undantaget från den regeln, och de flesta av dem har kommit att inkludera vatten. Var specifik när du frågar om bekvämligheter.

En av campingplatserna jag bodde på annonserade rinnande vatten och allt de hade var en liten torkad bäckbädd. Jag var i princip skruvad för att jag inte hade något vattenfilter eller något.

Termen ”Dry Camping” används när det inte finns tillgång till vatten. De kanske inte ens har tillgång till vatten nära toaletter eller framsidan av parken.

Hur är det med lägereldar?

Nästan varje camping jag har varit på har utsedda eldstäder för att bygga lägereldar. De flesta ställen säljer till och med ved för att komma igång. Här är en guide till några andra ställen att köpa ved när du reser.

  Kommer ved att torka inomhus? Du kanske blir förvånad!

Var noga med att fråga innan du tänder en lägereld. Platser som Kalifornien med skogsbränder tillåter inte bränder under torrperioden. Håll ett öga på de upplagda meddelandena när du checkar in.

Bara för att det finns en eldstad betyder det inte att du kan använda den. Parkvakter kommer att utfärda mycket dyra böter om du tänder en eld medan det finns brandrestriktioner. Kalifornien erbjuder gratis lägereldstillstånd, så gör din forskning i förväg.

Se upp för ingångscampingar

Du kan inte parkera din bil på en ingångscamping. Som namnet antyder måste du parkera din bil på en anvisad parkeringsplats och gå till din plats. Det kanske inte är en dålig sak, men det är en utmaning för vissa människor.

Att släpa små barn och all din utrustning till ett walk-in-område kan vara en allvarlig utmaning. Det brukar inte vara så långt att gå, men jag har varit på platser där jag fått gå nästan en mil. Att göra 2-3 resor tillbaka från bilen fylld med prylar kommer att ta ett tag. Speciellt med små barn!

Parkering kan bli svårt

Tänk inte ens på att sätta 3 bilar på en enda plats och även 2 bilar kan vara tuffa på små platser. Vanligtvis finns det tillräckligt med plats för 2 bilar bredvid varandra. Jag brukar kunna parkera min Ram 3500 Dually bredvid en liten bil. Vi var tvungna att vackla parkering i situationer där vänner var på besök i en lastbil och det tog mycket plats.

Du kan bli ombedd att flytta din bil om det finns för många bilar på parkeringen. Ditt fordon får inte sticka ut på vägen eller parkeras parallellt med trottoarkanten. Lägervägarna är vanligtvis trånga och det är många som drar släp och kör husbilar genom dem. Att ha bilar som sticker ut på vägen kan utgöra en allvarlig säkerhetsrisk.

Nästan varje camping jag har varit på har en separat översvämningsparkering för att parkera extra bilar. Ibland är det gratis, men parkering kostar vanligtvis $10-20 för en helgvistelse. Observera att parkeringsplatsen förmodligen inte har någon säkerhet. Jag fick mina fönster krossade mitt i natten.