Hur många solpaneler din stuga behöver: Komplett guide

När du bygger en stuga utanför nätet, eller lägger till el till en, är solenergi sannolikt något du kommer att överväga.

Jag gillar solenergi som ett alternativ för el utanför nätet. Det är rent. Jag behöver inte hämta bränsle. Och att hålla sig utanför nätet är inte bara befriande, utan ur kostnadssynpunkt är det ofta en nödvändighet. Men då uppstår frågan, hur många solpaneler behöver du egentligen för att driva din stuga? Svaret är uppenbarligen inte en storlek passar alla. Men den här artikeln är tänkt att ge dig de verktyg du behöver för att ta reda på hur stort solsystem du behöver för din stuga.

Ta reda på hur mycket ström du använder per dag

Innan vi kan räkna ut hur många solpaneler du behöver måste vi ta reda på hur mycket ström du faktiskt förbrukar i din stuga.

Det bästa sättet att göra detta skulle vara att lägga ihop all den genomsnittliga användningen av elektriska enheter och apparater i din stuga. Vitvaror bör ange i sin bruksanvisning och ofta på en etikett någonstans hur mycket ström de använder i genomsnitt. Om antalet de ger är årliga kWh, dividera det med 365 för att få daglig användning i kWh. Om siffran bara är i watt, multiplicera den siffran med hur många timmar per dag den används och dividera sedan det med 1 000 för att få antalet kWh per dag.

Till exempel kommer en apparat på 400 watt som går konstant att använda 400 watt gånger 24 timmar dividerat med 1 000 vilket är 9,6 kWh per dag. Många apparater används bara ibland, som en brödrost. Det kan användas 30 minuter per dag. Så en brödrost på 500 watt använder 500 watt gånger 0,5 timmar dividerat med 1 000 vilket är 0,25 kWh per dag.

Hur många glödlampor finns det i din stuga? Vad är deras produktion? En 60-watts glödlampa använder 60 watt. Flera 60 watt gånger antalet glödlampor för att få total Watt för alla lampor i din kabin. Multiplicera nu det gånger det ungefärliga antalet timmar per dag som varje lampa är tänd. Dela med 1 000 och voila! Du har kWh per dag.

Så igen, om du har 20 glödlampor i hela din stuga och var och en bara lyser i 3 timmar per dag i genomsnitt, då använder dina lampor 3,6 kWh per dag. Om de är lysdioder så använder de förmodligen mer som 8 watt, så genom att ersätta de 20 glödlamporna med lysdioder kommer du bara att använda cirka 0,5 kWh per dag för belysning.

  Hur fungerar en hastighetsmätare för jetski? Är det korrekt?

Du kan se att det kan ta tid att lägga ihop alla elektriska enheter i din stuga. Du bör redogöra för köksmaskiner, belysning, ugn om du har en, A/C om du har en, dator, TV, telefoner och surfplattor du laddar, till och med vakuumet. Detta kan vara tråkigt. Men vissa av dessa föremål är små, så tänk bara på vad du kan och lägg till lite extra för att vara säker.

Det enklare alternativet är att hitta ett annat hus eller stuga som är lika i storlek och har liknande apparater och användning och ta reda på hur mycket energi de använder. Om de är på nätet, kommer deras elräkning att berätta för dem. Du kan till och med använda ditt hus för jämförelse. Om ditt primära hem använder 1 000 kWh per månad, kanske din stuga som har mindre apparater, mindre lampor och ingen luftkonditionering bara använder 400 kWh per månad. Denna typ av jämförelse kommer att få dig i bollplanken.

För din referens, det genomsnittliga hemmet i USA använder cirka 900 kWh per månad men kan variera från 200 upp till 2 000 eller mer. 900 kWh per månad motsvarar cirka 30 kWh per dag.

Fundera på hur länge du ska stanna i stugan

Nu när vi har en bra uppfattning om hur mycket ström vi kommer att använda när vi är i stugan måste vi fundera på hur länge vi i allmänhet stannar där. Om du använder stugan i snitt 2 dagar per vecka, behöver du inte lika mycket solkapacitet som du skulle göra om du använder den 6 dagar i veckan. Det vill säga, förutsatt att du har tillräckligt med strömlagring. Så nu måste vi ta reda på hur mycket ström som kommer att användas medan vi inte är där.

Det kan finnas några saker du vill fortsätta springa medan du är borta. Kanske går du till stugan varje vecka och gillar att förvara lite mat i kylen. Kanske gillar du att hålla ugnen på en låg temperaturinställning för att förhindra att vattenledningarna fryser. Vad det än är måste vi ta reda på hur mycket ström vi använder när vi inte är där.

Gå igenom samma process som vi beskrev ovan. Lägg ihop användningen för alla saker du vill fortsätta köra medan du är borta.

Låt oss nu lägga ihop vår strömförbrukning per vecka. Om vi ​​är där 2 dagar och borta 5, så tar vi 2 gånger vår användning när vi är i stugan plus 5 gånger vår användning när vi är borta. Det ger oss strömförbrukning varje vecka.

  Servostyrning på UTV:er: är det värt extrakostnaden?

Till exempel, om vi använder 20 kWh per dag när vi är där och 5 kWh per dag när vi är borta, tar vi (20 x 2) + (5 x 5) = 40 + 25 = 65 kWh per vecka. Jo, det är i snitt strax under 10 per dag. Så så länge jag har tillräckligt med batterilagring för att ta mig igenom de 2 dagar i veckan jag är där (40 kWh) så kan jag faktiskt installera ett system som ger ut mer som 10 kWh per dag.

Lägg till en buffert

Nu när du åtminstone har en uppfattning om hur mycket ström du förmodligen använder, lägg till lite buffert.

Du vill inte hamna i en situation där du har mindre kraft än du behöver. Om du använder ett solsystem slutar solen att skina och dina batterier tar slut, då stängs dina elektriska apparater och enheter helt enkelt av. Strömavbrott!

De flesta kommer att säga till dig att lägga till en buffert på 25 % till vad du än beräknat. Det är ingen dålig idé. Så om förbrukningen vi beräknat per vecka är 65 kWh, tar vi 65 x 1,25 = 81,25. Det är 11,6 kWh per dag som vi behöver vårt system för att ge så att vi aldrig får slut på ström när vi är i stugan.

Överväg energilagring

Låt oss nu prata om energilagring. Speciellt för denna del bör du kontakta ett lokalt solenergiföretag. Du kan spara en massa pengar genom att installera dina egna paneler och batterier om du är bekväm med att göra det, men du vill ha hjälp med att få rätt batteriinställning för din stuga.

Här är grejen, om du har tillräckligt med energilagring för att ta dig igenom din normala stugvistelse, då kan du klara dig med mindre solpaneler. Men förvaring är inte billig. Och du kanske upptäcker att det är bättre att ha fler paneler och färre batterier.

Om du kan lagra 40 kWh ström och aldrig använda din stuga mer än 2 dagar åt gången, så borde du klara dig med paneler som genererar cirka 10 kWh per dag. Men om du inte har så mycket lagringsutrymme behöver du tillräckligt med paneler för att hålla jämna steg med ditt behov på 20 kWh per dag hela tiden du är där. Återigen, dessa siffror är endast för exempel. Dina faktiska behov beror på din stuga.

Beräkna dina behov av solpaneler

Solpaneler är vanligtvis klassade för att avge 150 till 370 watt. Och den produktionen kan variera mycket beroende på storlek och typ av panel. Dessutom är det resultatet du kan förvänta dig med direkt solljus. Så för att ta reda på hur mycket varje panel kan generera per dag måste du ta hänsyn till några faktorer.

  1. Var din stuga är. Vissa områden i världen får mer direkt solljus än andra. De Datacenter för förnybara resurser har några riktigt bra kartor och information som hjälper dig att räkna ut hur många timmar av topp solljus du kan förvänta dig på din plats.
  2. Hur skuggad din stuga är. Om du befinner dig i ett skogsområde får du sannolikt färre timmar av topp solljus än vad de anger.
  3. Vinkeln på ditt tak (eller var dina paneler är monterade). Om du inte har en fin ställplats på södra sidan av din stuga, så får du inte lika många timmar direkt solljus.
  Hur mycket kostar solenergi för en stuga utanför nätet?

Om du bestämmer att du får cirka 4 timmars direkt solljus och du använder 250 watt paneler, kommer en enda panel att generera cirka 4 x 250 = 1 000 wattimmar eller 1 kWh per dag. Så om du behöver 10 kWh per dag, då behöver du 10 paneler.

Optimera dina paneler under dagsljus

Det finns ett sätt att minska antalet paneler du behöver.

När du är i din stuga kan du optimera panelerna för maximalt direkt solljus.

Om du monterar dem på taket av din stuga så pekar de bara vart de pekar och de får inte maximalt solljus. Men om du kan ändra deras vinkel under hela dagen, kan du få fler timmar av direkt solljus.

Genom att montera våra paneler i två axlar kan vi justera dem i olika vinklar under dagen för att få bättre användning av våra paneler. Det kanske inte är något du vill oroa dig för när du kopplar av i stugan. Men det kan vara ett enkelt sätt att spara på kostnaden för solpaneler och låta dig pressa ut lite mer kraft ur systemet som du har. Spara pengar genom att gå stort!

Ett sätt att skära ner lite på kostnaden är att använda större paneler. Du kan generellt få mer watt per dollar om du går med större paneler. Så att få en panel på 375 watt med högre effekt kommer att kosta mer än en panel på 250 watt, men kostnaden per watt blir mindre. Det gör att du kan använda färre paneler i slutändan och spara lite surt intjänade pengar i processen.