Hur många personer får plats i Tele2 Arena?

Hur många personer får plats i Tele2 Arena?

Tele2 Arena har 30 000 sittplatser och ytterligare cirka 2 000 ståplatser för allsvensk fotboll. På konserter ryms över 40 000 gäster.

Vad kostar det att åka upp på Globen? För barn mellan 5-12 år: 120 kr. För vuxna: 150 kr. Pensionär (+65 år): 120 kr.

Kan man gå in i Globen? Att åka med SkyView upp på toppen av Globen är inte bara det enklaste sättet att få översikt över huvudstaden. Det är även ett av de mer häftiga sätten. Vad är Skyview? Sedan 2010 har det varit möjligt att åka 130 meter upp på Globen.

Vad är Globen gjord av? Globen består av flera byggnader. Den största är själva arenabyggnaden som allmänt kallas ”Globen”. Den har en utvändig diameter av 110,40 meter och en höjd (från marken) av 85,20 meter, totalhöjd är 130 meter över havet. Konstruktionen består huvudsakligen av betong, stål, aluminium, plåt och glas.

Hur många platser finns det i Globen?

Vem äger Avicii Arena?

Hur många personer får plats i Tele2 Arena? – Relaterade frågor

Vad händer i Globen ikväll?

Det här händer i Globen ikväll
 • Matchvärd: Skoda. Matchens profil: Marcus Sörensen.
 • Liveauktion under matchen: Marcus Sörensen matchtröja som han använder i DIF-FBK.
 • När öppnar Globen? …
 • JACKPOTT-kväll för 50/50-lotten. …
 • Passa på att! …
 • Juniorernas hörna i entré 6. …
 • Järnkaminerna säljer souvenirer vid sektion A18-A19.

När ska Globen renoveras?

Avicii Arena (Stockholm Globe Arena) ska moderniseras. Arenan byggs om under 2024 för att erbjuda en intim och kvalitativ upplevelse oavsett typ av evenemang och publikmängd. När arenan öppnar våren 2025 är det en modern unik anläggning där arenarummet kan formas och ändras.

Vad heter arenan bredvid Globen?

Tele2 Arena är en idrotts- och evenemangsarena belägen i Johanneshov i södra Stockholm. Arenan har skjutbart tak och nyttjas för olika typer av evenemang året runt, till exempel allsvensk fotboll, konserter, häst-, motor- och issport.

Hur åka till Avicii Arena?

Med SL
 1. Tunnelbana. Tunnelbanans gröna linje (nr 17, 18 och 19) tar dig till Avicii Arena på bara några minuter från T-Centralen. …
 2. Tvärbana. Tvärbanan som stannar vid både station Globen och Gullmarsplan, är ett praktiskt och bekvämt resealternativ om du påbörjar din resa till arenan med pendeltåg. …
 3. Buss.

Hur många liter vatten i Globen?

Hur många liter vatten i Globen?

Formad som en stor vit boll, den har en diameter på 110 meter och en inre höjd på 85 meter. Byggnadens volym är 605 000 kubikmeter. Globen har en kapacitet på 16 000 åskådare för show och konserter och 13 850 för isevenemang.

Hur hög är Globen invändigt?

Globen invigdes i februari 1989 och är fortfarande värl dens största sfäriska byggnad. Den används för olika ändamål som sporteve nemang, festivaler och konserter. Byggnaden är 110 meter i diameter, 85 meter hög invändigt och byggd i stål, betong och glas.

Hur många pingisbollar får det plats i Globen?

adam_sjld Det får plats 9 453 125 000 pinigsbollar…

Är det kallt i Globen?

Det är inte kallt alls, men ta med en kofta för säkerhets skull eftersom ni sitter still under föreställningen och blodcirkulationen kanske minskar och att hon därför kan komma att frysa lite.

Hur lång tid tog det att bygga Globen?

Hur lång tid tog det att bygga Globen?

Bidraget som vann var skapat av ett konsortium i samverkan med Bergs Arkitektkontor och gav idén till klotformade Globen. Efter rekordsnabba 2,5 år var bygget klart och invigningen ägde rum i februari 1989.

Hur många åskådare på Globen?

Hur mycket kostar det att byta namn på Globen?

– Att byta namn på en station kostar i storleksordningen 20 miljoner kronor eftersom en mängd skyltar och trafikinformation måste uppdateras, säger Claes Keisu, som räknar med att stationsnamnet Globen kommer att leva till 2030. Då kommer både namnet och stationen att försvinna. Samma sak gäller stationen Enskede gård.

Varför bytte man namn till Avicii Arena?

För ungas psykiska hälsa Den 19 maj 2021 bytte “Globen” namn och Avicii Arena grundades. Avicii Arena är ett unikt samarbete mellan stiftelsen Tim Bergling Foundation, Stockholm Live, Trygg-Hansa och Bauhaus i syfte att förebygga psykisk ohälsa bland unga i Sverige.

Vad är det nya namnet på Globen?

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Globen är en av Stockholms mest ikoniska byggnader.

Vem spelar på Globen ikväll?

Ikväll 19.30 spelar Jay Z på Globen och när han senast spelade i London så tog han tunnelbanan till arenan.

Vad ska jag göra i dag?

Ta chansen att uppleva en interaktiv utställning på ABBA The Museum. På detta fantastiska museum kan du sjunga, spela quiz, stå på scenen tillsammans med bandet i avatar-versioner, mixa originalmusik och virtuellt se hur du klär i deras gamla scenkostymer. Bland annat.

Vad finns att göra idag?

Redaktionen tipsar
 • ÖTILLÖ, The Swimrun World Championship 2022. 5sep. ÖTILLÖ, The Swimrun World Championship 2022. Sport. …
 • Stockholm Design Week 2022. 5sep. Stockholm Design Week 2022. Mässor • Digitalt. …
 • Enskede Jazz Festival. 8sep. Enskede Jazz Festival. Musik • Festivaler. …
 • SummerSki i Hammarbybacken. 7sep. SummerSki i Hammarbybacken.

Hur mycket rymmer hovet?

Hur mycket rymmer hovet?

Hovets publikkapacitet var från början 13 000 permanenta ståplatser. Sedan tillkom provisoriska läktare med 380 sitt- och 3 600 ståplatser, alltså sammanlagt knappt 17 000 platser. Idag är kapaciteten mycket mindre, knappt 8 100 platser, eftersom ståplatserna huvudsakligen ersattes av sittplatser.

Hur många tar Hovet in?

När stänger Globen?

Öppettider
Mån-Fre 10-19
Lör 10-17
Sön 11-17
ICA 8-21

Vilken är den största arenan i Sverige?

Ullevi är Sveriges och en av nordens största arenor och invigdes den 29 maj 1958. Inför fotbolls-VM 1958 utlystes en arkitekttävling om ett nytt Ullevi som skulle byggas. Tävlingen vanns av arkitekterna Fritz Jaenecke och Sten Samuelsson som tog sig an uppdraget att rita byggnaden.

Hur lång tid tar det att stänga taket på Tele2?

8 våningar (3 publika) samt 2 läktaretage med vardera 15 000 sittplatser • Skjutbart tak: 2 x 3500 m2, 1 300 ton som öppnas/stängs på 20 min • Taköppningen är lika stor som fotbollsplanen, 105×68 m.

Varför får inte Djurgården spela på stadion?

Den 2 september 2009 gick Djurgården Fotboll och Stockholms stad ut med ett gemensamt pressmeddelande på webbsidan newsmill om att en ombyggnad av Stadion inte blir av. Detta för att en ombyggd arena fortfarande inte skulle uppnå alla krav för en modern arena.

Vad kan man göra vid Globen?

Aktiviteter nära Globen, Johanneshov
 • SkyView. 160 m – Globentorget 2, Johanneshov. …
 • Stockholm VR Center. 330 m – Arenavägen 63, Johanneshov. …
 • Upplevelsemuseet. 370 m – Arenaslingan 3A, Johanneshov. …
 • Wanna Dance. 390 m – Rökerigatan 21, Johanneshov. …
 • Clay ’n Play. …
 • O’Learys Event Center Tolv Stockholm. …
 • &E. …
 • Tolv Stockholm.

Var sitter man bäst på Avicii Arena?

Logerna i Avicii Arena är placerade på bästa plats mitt i arenans publikhav med egna sittplatser integrerade i logen. Det finns även möjlighet att profilera logen med egen design och inredning.

Hur många personer får plats i Friends Arena?

  Hur många klättrar i Sverige?