Hur många miles kan jag gå per dag?

Planerar du din nästa vandring eller ryggsäckstur? Genom att söka i National Parks-appen eller andra vandringsappar får du upp ögonen för några fantastiska leder, av vilka många är över 60 mil långa. Då undrar du säkert hur många kilometer du klarar av på en dag. Så, hur långt kan du gå? Den här snabbguiden hjälper dig att uppskatta om ett spår är för kort, för långt eller precis rätt för dig.

Hur många miles kan jag gå per dag?

Det snabba svaret är att en vandrare som är i bra form kan tillryggalägga cirka 20 mil på en dag. Det faktiska antalet miles du kan vandra beror på vilken typ av stig du är på, vädret den dagen och din personliga konditionsnivå. Den genomsnittliga gånghastigheten är lägre än den genomsnittliga gånghastigheten, cirka 2 miles per timme jämfört med 3,5 miles per timme. Men erfarna vandrare kan vandra lika snabbt som vanliga människor!

hur många kilometer kan jag gå på en dag

Vilka faktorer avgör gånghastigheten?

  • Höjdvinst/förlust: Plan mark skiljer sig mycket från en bana i North Cascades National Park! Ju fler höjdmeter på en stig, desto långsammare blir din gånghastighet.
  • Höjd: Vandring på hög höjd innebär att mindre syre kommer till dina lungor för varje andetag. Det betyder att du måste ta fler pauser, gå långsammare och tröttna snabbare. Om du vandrar på högre höjd än du är van vid kommer din gånghastighet att påverkas drastiskt.
  • Väder: Regn, snö och extrema temperaturer saktar ner dig. Beroende på vilken tid du ger dig av kan din gånghastighet ändras.
  • Fysisk kondition: det här säger sig självt: ju mer du tränar, desto lättare blir det att gå. Om du vill maximera din dagliga körsträcka, kolla in dessa 12 gångkonditionsövningar för att hjälpa dig komma i en seriös gångform!
  • Trafik på stigar: Upptagna stigar under hektiska dagar innebär att du måste vänta på folk framför dig och ständigt dra dig ur vägen för andra. Det ger en ganska långsam körsträcka!
  • Erfarenhet: Ju fler mil du går, desto lättare är det att gå snabbare. Speciellt på smala vägar på hög höjd finns det ett förtroende som kommer från erfarenhet som inte går att replikera. Ju mer du går, desto mer självsäker är du och desto närmare kommer du det magiska antalet 20 mil om dagen.
  Om du går för att komma i form kommer du att älska dessa 12 tips

Genomsnittligt avstånd för olika typer av vandrare

  • Nybörjarvandrare: 5-10 miles per dag
  • Genomsnittlig vandrare: 10-18 miles per dag
  • Mycket vältränad, erfaren vandrare: 20 miles per dag
  • Extremt vältränad, seriös Thru-Hiker: över 25 miles per dag
man klättrar på en sten på en vandringsled

Kan du gå 20 mil om dagen?

Många människor som förbereder sig för en vandring som Appalachian Trail eller Pacific Crest Trail ställer denna fråga. Om du bara har några månader på dig att gå mer än 2 000 miles bör du kunna göra rejäla framsteg dag ut och dag in. Det är definitivt möjligt, men det tar tid att bygga upp den typen av uthållighet och styrka. Det är därför det tar några månaders förberedande promenad att gå igenom att göras rätt. Många vandrare tränar cirka 400 mil innan de reser!

Din första vecka eller så på spåret, 20 miles kommer att vara ganska tufft. I slutet av leden kunde du dock ibland nå 35 mil utan att känna dig utmattad! Jämfört med sättet du börjar, känns slutet av en kontinuerlig promenad mycket som en sprint!

Om du inte planerar att gå, kan du fortfarande arbeta dig upp till det 20-milstalet genom att ta flera dagsturer för att träna och gå till gymmet regelbundet. 20 miles under loppet av 10-12 timmar motsvarar mindre än 2 miles per timme, vilket inte alls är så svårt!

två vandrare går på en väg

Slutgiltiga tankar

Den genomsnittliga personens gånghastighet är cirka 2 mph; din kan vara snabbare eller långsammare beroende på din fysiska kondition. När du planerar din nästa vandring, undersök höjdökning, höjd och väder för att se till att du kan erövra leden utan att trötta ut dig själv!

  Backpacking för första gången? Kom ihåg dessa 10 tips