Hur många babymorötter motsvarar 1 morot? (Besvarade)

När du jämför babymorötter och vanliga morötter kommer du att märka skillnader i inte bara storlek utan även utseende och konsistens. Babymorötter skapas på en mängd olika sätt, framför allt skördas i förtid för att behålla sin faktiska ”bebis” storlek eller skär större morötter i små bitar för bekvämt mellanmål, som också kallas ”baby-cuts”.

En medelstor till stor morot mäter mellan 7 och 9 tum, vilket gör att 3 till 4 babyskurna morötter kan produceras från en morot. Babymorötter skärs i 2-tums bitar, poleras sedan och rakas ner för att skapa den rundade produkten som finns i påsar i butiken. Antalet bebissnitt per hel morot kommer inte alltid att vara detsamma eftersom morötter varierar i längd.

Babyskurna morötter skapades som ett sätt att sälja morötter som var för missformade eller oregelbundna för att säljas med de andra morötterna. Dessa variationer i form och storlek kommer att påverka antalet babyskurna morötter som en morot kan ge. 2-tumsstandarden för baby-cuts bibehålls när det är möjligt för att hålla babymorotsstorleken konsekvent.

Hur många babymorötter motsvarar en morot?

Eftersom babyskurna morötter har blivit otroligt populära sedan starten i slutet av 80-talet och står för 70 % av all morotsförsäljning, odlas större morötter för att bli smalare och längre för högre produktion (Källa: Chicago Tribune). Imperator-morötter är den mest populära arten för att skapa babymorötter eftersom de är tunna och i genomsnitt 8 till 10 tum långa (Källa: TAMU).

Imperator morötter är också rika på sin orange färg, vilket gör dem till det föredragna valet för massproduktion av baby-cut morötter. Imperatorer finns i över 20 varianter eftersom bönder har korsat arter av morötter för att maximera specifika kvaliteter och egenskaper (Källa: Kunskap om trädgårdsarbete). Dessa korsningar bidrar till att göra morotsproduktionen och dimensioneringen mer konsekvent.

Babymorötter per stor morot

Med hjälp av större morötter, som kommer att falla närmare 10-tumslängden, kan man förvänta sig att det produceras 4-5 baby-cut morötter. Vissa morötter kan vara större än 10 tum, men detta är inte otroligt vanligt. Du kan förvänta dig ett snitt på cirka 2 tum för varje morot, men det kan vara något större eller mindre, beroende på tillverkaren.

Se även  Varför fryser maten i baksidan av mitt kylskåp? 6 möjliga orsaker

2-tumssnittet kanske inte alltid är perfekt av följande skäl:

  • Morotsstorlek: När morötter varierar i storlek, kommer 2-tumssnittet att vara standard för det mesta av moroten, men inte alltid i ändarna. Om snittet är något annorlunda kommer de att använda det. Om snittet är för kort kanske det inte ingår i påsen.
  • Peeling: För att behålla sitt konsekventa rundade och skalade utseende kan längden äventyras. Detta gäller särskilt på ändarna av morötterna som behöver formas mer dramatiskt än huvuddelen av moroten.
  • Tillverkningsstandarder: Alla morotsproducenter kommer inte att göra babyskurna morötter på samma sätt eller i samma längd. Denna storleksstandard fastställdes av en morotsodlare och har replikerats av många bönder för att tillgodose deras produktbehov (Källa: Morotsmuseet).

Om du vill göra baby-cut morötter själv, kommer de morötter som finns i livsmedelsbutiker vanligtvis att ge 3-4 baby morötter. Eftersom de ofta är tjockare än de som används för bearbetning, kan du behöva skala dem tunt eller skapa tunnare baby-cuts genom att skära morötterna i halvor.

Babymorötter per liten morot

Samma process används för mindre morötter, men små morötter är inte att föredra eftersom bönder inte kan producera så många babysnitt per morot. En liten morot skulle i genomsnitt vara cirka 5 tum, vilket bara kan ge 2-3 baby-cut morötter. Nantes och Danvers är populära mindre sorter men används vanligtvis inte för baby-cuts (Källa: Michigan State University).

Eftersom mindre morötter inte är lika effektiva för baby-cut morotsproduktion, är de bäst reserverade för recept och användningsområden som kräver att hela den lilla moroten används. Små morötter är inte alltid resultatet av hämmad tillväxt men odlas vanligtvis och skördas tidigt för att behålla sin korta längd.

Se även  Behöver alla bärbara AC-enheter ventileras?

Ibland kommer de morötter du förväntar dig att växa till full längd vara böjda, missbildade eller inte upp till ”orörda” standarder som finns i mataffären. Om vi ​​går tillbaka till rötterna av babyskurna morötter, förhindrar dessa brister i morötter att mindre och annorlunda formade morötter som skulle kastas bort från att gå till spillo (Källa: Väktaren).

För tidigt födda morötter som babymorötter

Till skillnad från baby-cut morötter, är enkla baby morötter små morötter som har skördats i förtid för att behålla sin storlek och smak. Dessa morötter är också mycket eftertraktade och är ofta dyra på grund av sin sötma och ömhet jämfört med den fullvuxna moroten.

Chantenay-moroten (med ursprung i Frankrike) är en av de kortaste morotssorterna på 5 tum, vilket ger en naturlig babymorot. Alla morötter kan skördas i valfri ätbar längd och anses vara en babymorot. Små morötter finns också i flera färger, inklusive gula, vita, röda och lila (Källa: WebMD).

De riktiga ”babymorötterna” är för tidigt födda morötter som har skördats för att behålla sitt söta och lilla utseende.

Hur många babymorötter i en kopp?

En kopp är standarden för att mäta upp en portion grönsaker. En kopp babymorötter motsvarar 12 babymorötter. Om du övervakar dina portionsstorlekar betyder det att 12 babymorötter kommer att vara i en portion. Det finns cirka 35 kalorier per portion babymorötter (Källa: Näringsvärde).

Skurna babymorötter ger samma näringsvärde som större morötter, som innehåller massor av vitaminer och antioxidanter (Källa: Medicinska nyheter idag). En skalad morot (som den babyskurna moroten) kommer att erbjuda samma fördelar som de som fortfarande har det yttre skalet på plats.

Morötter är särskilt rika på följande områden:

  • Vitamin A: Om du har fått höra att morötter förbättrar din syn, är betakaroten, som omvandlas till vitamin A, ansvarig (Källa: National Institutes of Health). Det är avgörande för absorptionen av ljus i näthinnan samt ögonfunktionen. Vitamin A gynnar också immunförsvaret och cellfunktionen och utgör 73 % av dina dagliga behov av vitaminet (Källa: WebMD).
  • B-vitaminer: Detta inkluderar biotin och B6, som hjälper till att omvandla dina livsmedel, fetter och proteiner till användbar energi (Källa: Biofaktorer).
  • Antioxidanter: Dessa föreningar som finns i morötter är utformade för att förhindra nedbrytning av celler och har kopplats till sjukdomsförebyggande (Källa: Nationellt centrum för komplementär och integrativ hälsa). En portion morötter utgör 8% av ditt nödvändiga dagliga intag.
  • Fiber och kalium: Fiber hjälper till med matsmältningshälsa, och kalium hjälper till att reglera matbalans, nervsignaler och muskelhälsa (Källa: WebMD).
Se även  Varför fortsätter jag att lukta nagellack när det inte finns något

Att införliva mat som morötter i dina dagliga måltider hjälper dig att upprätthålla en hälsosam kost och förse dig med många vitaminer och mineraler som rekommenderas för dagligt intag.

Sanningen bakom babymorötter

Medan riktiga babymorötter är de som plockas tidigt för sin smak och små storlek, har babyskurna morötter utformats bekvämt och förpackats till det perfekta mellanmålet. Deras söta utseende och skalade yta har dominerat morotsmarknaden. Med 4-5 babymorötter som skärs från en stor morot kan du enkelt göra dessa hemma själv eller ta en påse i affären.

Inte bara är de ett lätt mellanmål, utan babyskurna morötter är bra för dig. De erbjuder massor av näringsämnen och är låga kalorier vid 35, med 12 morötter per portion! De kan avnjutas ensamma som ett fräscht, krispigt mellanmål eller serveras med ranchdipp för lite smak. Hur du än njuter av dina morötter går det inte att förneka att de är ett fantastiskt mellanmål!

Lämna en kommentar