Hur många år kan du finansiera en husbil i klass B?

Att äga en husbil är en dröm för många människor. RVing är en perfekt familjeaktivitet: man kan resa och uppleva nya och spännande platser samtidigt som man tar med sig många av de väsentliga bekvämligheterna i hemmet. Det är dock inte många som har likvida tillgångar till hands för att köpa en husbil direkt, vilket kräver att de finansierar fordonet. Hur många år kan du finansiera en husbil av klass B?

Den genomsnittliga köparen kan finansiera en husbil av klass B i allt från 5 till 20 år. I speciella fall kan du kanske finansiera för längre eller kortare löptider. Finansiering är ett bekvämt val för att förverkliga din dröm om husbilsägande, och att lära dig om dina alternativ är ett värdefullt inköpsverktyg.

Det finns många variabler som spelar in i husbilsfinansiering, mer än när man finansierar en bil eller lastbil. Du kanske upptäcker att det finns olika alternativ tillgängliga för dig på grund av husbilarnas unika natur. När vi fortsätter kommer du att lära dig mer om hur du finansierar din husbil i klass B, hur din kredit påverkar ditt lån, finansieringsmöjligheter och mer.

Finansiering av en husbil av klass B

Medan ett genomsnittligt billån kan vara fyra till sju år, Husbilar faller under en helt annan uppsättning omständigheter som gör dem mer lönsamma för långsiktig finansiering. Till exempel kommer de flesta husbilar av klass B inte att vara ”dagliga förare” som är benägna att köra höga körsträcka på kort sikt. Eftersom den förväntade livslängden för husbilen är längre än för en bil, och eftersom husbilar är dyrare, du kan finansiera din husbil över en längre tid. Många långivare erbjuder husbilslån med löptider så långa som tjugo år.

Vissa RVers gillar livsstilen så mycket att de bestämmer sig för att bo i sitt fordon permanent. Påverkar detta din finansiering, och kan du förhandla längre sikt? Svaret är komplext och involverar federala och statliga skattelagar, förordningar, bevis på hemvist och mycket mer. Kort sagt: du kan göra det, men det kan bara vara värt att göra under en specifik uppsättning omständigheter. För den genomsnittliga husbilsanvändaren, och särskilt för den genomsnittliga husbilsanvändaren av klass B, är en mer traditionell låneperiod troligen ett bättre alternativ.

Att finansiera en husbil är ungefär som att finansiera en vanlig bil – men det är inte exakt samma sak. Husbilar används på väldigt olika sätt än bilar. Vissa av dem kan till och med kvalificera sig som fritidshus, beroende på dina specifika omständigheter. Så, var börjar du när du vill finansiera din klass B husbil?

  Kan du lägga ägg i en kylare för bilcamping?

Det första steget är att bestämma vart du vill gå för din finansiering. Många husbilsåterförsäljare kommer att erbjuda dig intern finansiering, antingen genom sin egen finansiella apparat eller genom en partnerorganisation. Innan du skriver under bör du också leta efter den bästa finansieringsaffären. Lokala banker, kreditföreningar och till och med online långivare kan ha konkurrenskraftiga finansieringsplaner som är bättre än vad din återförsäljare erbjuder.

Några av dessa långivare tillhandahåller praktiska lånräknare online. Genom att ange kostnaden för din nya husbil, värdet av eventuella förskottsbetalningar och förväntade räntor och villkor, du kan få en bra uppfattning om hur mycket det skulle kosta dig att köpa din nya klass B husbil.

När du köper en husbil ser banken själva objektet som säkerhet. Genom att använda husbilen som säkerhet behöver du inte skriva på dig rättigheter till andra saker som ett hus eller en bil när du finansierar din husbil. Eftersom husbilen används som säkerhet innebär det att din långivare kan lägga beslag på din husbil om du inte gör betalningarna. Ansvarsfulla utgifter och finansiering kommer att förhindra detta domedagsscenario.


Liksom alla andra typer av lån innebär finansiering av en klass B husbil att betala ränta. Hur mycket kommer du att betala i ränta för din glänsande nya husbil?

Specifika priser kommer att variera kraftigt beroende på:

 • Huvudbelopp
 • Typ av husbil finansierad (ny, begagnad, tillval, chassi)
 • Och viktigast av allt, din kreditpoäng

Din kreditvärdering är kritisk och har en betydande inverkan på dina räntor. Långivare gillar inte att ge bra villkor till personer med poäng under cirka 600. Därför är en av de viktigaste sakerna du kan göra för att få ett husbilslån att kontrollera och hantera din kreditpoäng. När man överväger sökande till husbilslån, många institutioner gillar att se kreditpoäng på minst 700-750.

Många husbilslångivare kräver att du gör en handpenning. I allmänhet föredrar långivare att du lägger ner minst 10% av inköpspriset för husbilen. Vissa föredrar att du betalar 20 % som handpenning för fordonet. En handpenning kan låta som ett hinder, men i själva verket, ju mindre du finansierar, desto mer sparar du i det långa loppet.

Kan du köpa en husbil utan pengar? Kanske om du har exceptionell kredit, men din genomsnittliga långivare kommer inte att finansiera en husbil utan handpenning. Ärligt talat är det förmodligen en dålig idé. Du kommer att behöva finansiera en mycket högre summa pengar. Den månatliga betalningen med vara högre, och du kommer att betala mer i ränta under ditt låns löptid. Det är förmodligen inte värt att göra detta för den genomsnittliga RVer.

  Varför är Yeti-kylare så dyra?

Andra inlägg av intresse

 • Husbilar byggda på ett Ford Transit-chassi
 • Är däckskydd för husbilar värt det?
 • Är campingkylskåp värt det? Dessa är!
 • 11 fantastiska Van Camping destinationer i Adirondacks

Vilka är de nuvarande räntorna för att finansiera en husbil?

I allmänhet kan du förvänta dig att betala mellan 4,3 % och 11,9 % i intresse. Räntan beror på:

 • Din kreditpoäng
 • Din långivare
 • Den specifika husbilen du finansierar

Vem har de bästa priserna för husbilsfinansiering?

RV finansiering priser varierar kraftigt från institution till institution. Det finns inte en specifik långivare som har de bästa tillgängliga priserna för varje konsument. Din kurs kommer att variera beroende på faktorerna som anges ovan. Långivare kommer också att titta på:

 • Skuldkvot i förhållande till inkomst
 • Arbetslöshetshistoria
 • Senaste resultaträkningar

För att få de bästa tillgängliga priserna bör du:

 1. Kontrollera och förbättra din kreditvärdighet. Att få din poäng över 700 är ett måste. Många banker och långivare har gratis kreditappar, och det finns många privata företag som Kredit Karma som kan hjälpa dig att hantera din poäng. Försök att uppnå en poäng högre än 750.
 2. Shoppa runt. Veteraner och militärfamiljer kanske tycker att långivare gillar USAA erbjuda bättre villkor än affärsbanker. Arbetare i nischbranscher kanske kan dra nytta av kampanjfinansiering eller specialerbjudanden. Kreditkassor ger ofta förmånliga villkor till medlemmarna.
 3. Spara till handpenning. Ju mindre belopp du har att finansiera, desto mindre betalar du under lånets löptid.

Hur gammal av en husbil kan du finansiera?

Du kanske funderar på att köpa en begagnad husbil. Hur gammal husbil kan man köpa med finansiering? Generellt sett kommer du inte att kunna finansiera en husbil som är mer än cirka 15 år gammal. Husbilar sjunker i värde över tid och med användning, vilket gör dem mindre tilltalande för långivare. Om du köper en äldre klass B kan du kanske få ett privatlån från din bank för att täcka kostnaden. Du bör också kolla med din lokala kreditförening, som kan vara villig att finansiera en äldre rigg under rätt omständigheter.

Är det svårt att finansiera en husbil?

Att finansiera en husbil är inte särskilt svårt. När någon överväger att köpa en husbil har de vanligtvis köpt andra betydande utgifter, till exempel ett hem eller en bil. Husbilsfinansiering kommer att vara liknande. Du bör förbereda dig för att finansiera din husbil genom att ta följande steg:

 1. Sätt en budget. Bestäm vad du har råd med och handla realistiskt. Detta beslut innebär också att bestämma hur mycket och vilken typ av användning du förväntar dig av din husbil. Om du är en fanatisk fiskare som kommer att tillbringa två månader om året i din husbil, eller om du är pensionär eller halvpensionär och planerar att gå på vägen, kan det vara värt det att spendera mer.
 2. Spara en handpenning. Försök att ha 10 till 20 % av värdet på husbilen tillgänglig i kontanter för att täcka en handpenning.
 3. Samla in relevanta dokument. Var redo att tillhandahålla bevis på anställning, bevis på inkomst och andra behörighetsdokument.
 4. Shoppa runt. Kontrollera priser online hos lokala långivare, prata med lokala husbilshandlare och samla information från vänner eller familj som kanske har köpt en husbil tidigare.
  Är dubbelväggstält verkligen varmare?

Hur finansierar man en husbil från en privat säljare?

Det är möjligt att finansiera en husbil när du köper från en privat säljare, men det kommer inte att vara så enkelt som att finansiera genom en återförsäljare. Din finansieringskälla i denna typ av affär kommer nästan säkert att vara ett lån via en bank eller kreditförening. Du kanske kan få ett speciellt utformat begagnat husbilslån, men chansen är stor att du kommer att betala en högre ränta. Långivaren kan också vilja inspektera eller på annat sätt utvärdera fordonet.

På tal om att besiktiga fordonet så bör du låta en mekaniker besiktiga husbilen om du köper från en privat säljare. Det skulle vara tragiskt att spendera tusentals dollar för en husbil med icke fungerande system, sliten eller farlig utrustning, och privat försäljning betraktas vanligtvis som försäljning. I befintligt skick betyder att när du väl har tagit fordonet i besittning är det ditt oavsett vad som händer med det, även om motorn sprängs tio minuter senare.

Om du köper genom en privat försäljning, skaffa en köpedel och betala alltid med en sedel eller kassacheck för att skapa ett pappersspår. Andra faktorer att tänka på, du kommer också att ansvara för taggar, försäkringar och eventuella registreringsavgifter för ditt tillstånd.

B Att se dig runt

Klass B husbilar är underbara fordon. Genom att kombinera smidighet och hantering med nödvändiga varelser, är en husbil av klass B ett utmärkt sätt att ha ett äventyr och campa på en ny destination. Och till stor glädje för blivande husbilsägare överallt är det ett realistiskt alternativ för att finansiera din klass B. Gör lite efterforskningar och förbered dig framåt, och du kanske upptäcker att finansieringen av din nya husbil i klass B är din biljett till en ny och spännande livsstil.