Hur man vrider ut en mopp utan en wringer (DIY Mop Wringer)

När det kommer till städaktiviteter är moppning oftast den sista på listan. Och även om inte alla älskar att göra det, är moppning viktigt om du vill att ditt hus ska få ett färdigt utseende. Men vad händer när du inte har en mopphink? Hur kan du vrida ur moppen för att se till att du faktiskt inte gör mer röra än att rengöra den?

Varför skulle du behöva vrida moppen?

Att vrida din mopp är viktigt av två huvudsakliga skäl. För det första, mopparna ska vara fuktiga, inte smutsvåta. Faktum är att för mycket vatten förlänger torktiden och kan skada golvet på lång sikt. Genom att vrida bort tar du bort överflödigt vatten och lämnar bara den nödvändiga mängden kvar innan du moppar.

Förutom det, vridning tar bort det smutsiga vattnet, vilket gör att du kan rengöra andra ytor utan att sprida bakterier. Därför, om du inte vrider på moppen kommer du faktiskt att sprida ut mer bakterier över hela golvet. Så med andra ord är det viktigt att vrida moppen före och efter varje användning.

5 tips om hur du vrider ut en mopp utan en vridare

Även om de flesta moppar kommer med en egen vridare, av någon anledning kanske du saknar en. Eftersom vridning är extremt viktigt, betyder det att du inte har en vridare att du måste improvisera din egen. Här är några tips på hur du kan göra det:

Hand vridning

Låt oss vara ärliga, att använda händerna för att vrida en mopp låter varken kul eller hygieniskt. Det är dock en praktisk lösning om du saknar en vridare och behöver använda din mopp så snart som möjligt. För att göra detta måste du ha ett par gummihandskar, eftersom inte alla rengöringsprodukter är bra för huden. När du har fått på dig handskarna fyller du diskhon med vatten och din favoritprodukt och sätter i moppen.

Se även  Hur man organiserar ett skafferiskåp

Du måste låta moppen mättas med vatten tills den känns tung när du försöker lyfta den. Dra sedan ut den utan att tappa den på golvet och börja vrida på mopphuvudet. Du måste använda båda händerna för att vrida så mycket du kan tills moppen inte längre blöter. Och kom ihåg att upprepa proceduren efter varje moppning, för att få bort det smutsiga vattnet.

Rekommendation av gummihandskar

Om du letar efter de mest hållbara och bekväma gummihandskarna, leta inte längre än Elgoods städhandskar. De är inte bara bra för att vrida moppar utan de kan också användas för andra aktiviteter, som att diska. Dessutom använder Elgood-handskarna ett bomullsfoder som gör dem bekväma och perfekta för de flesta handstorlekar. Och det bästa av allt är att de är återanvändbara, så du behöver inte oroa dig för att slösa pengar på handskar varje månad.

Den rullande handduksmetoden

Den rullande handduksvridningsmetoden är perfekt om du vill ha en enkel vridare gjord av vanliga hushållsartiklar. Först behöver du en kavel, en stor handduk och en plan yta (helst plywood). Lägg handduken på ytan och lägg moppen på halva handduken. Vik sedan över handduken så att den täcker moppen helt på båda sidor.

Kör sedan kaveln över handduken flera gånger. Tanken är att låta handduken absorbera överflödigt vatten från moppen och lämna den tillräckligt fuktig men inte genomblöt. Tänk på att du kan behöva ha mer än en handduk till hands om den första blir för blöt. Däremot kan rullande handduksmetoden sluta med att din hand och handleder tröttnar om du har mycket att vrida.

Handduksrekommendation

Att ha en bra absorberande handduk är avgörande för att denna metod ska fungera. Det är därför du ska ge Packtowl Superabsorberande handduk ett försök. Den blir inte bara mer absorberande för varje tvätt, den kan också suga upp till tio gånger sin vikt. Och den finns också i flera storlekar, perfekt för olika typer av moppar där ute.

Se även  5 kreativa sätt att hänga handskar eller trasor under diskbänken

The Plastic Bucket Wringer

Om du är ett fan av gör-det-själv-aktiviteter, då bör plasthinkvridaren vara mitt i din gränd. Du behöver en plasthink, en gallonkanna, en borr och några buntband eller rep. Börja med att dela kannan på mitten och borra sedan hål i undersidan av den. Fäst den sedan på sidan av skopan med några buntband eller rep.

När det är gjort kan du använda den bifogade kannan som en vanlig vridare genom att trycka på den med hjälp av moppen. Överskottsvattnet kommer att droppa ner i hinken nedan och lämnar dig med en fuktig och rengöringsklar mopp. Var bara försiktig så att du inte trycker för hårt på den, eftersom du kan gå sönder kannan eller hinken. Och om du är typen som föredrar visuella tutorials, ta en titt här för mer detaljerade instruktioner.

Hinkrekommendation

Även om de flesta skopor klarar sig bra bör du överväga att använda en pålitlig, som t.ex Rubbermaid Roughneck hink. Tack vare sin böjda hals kan du enkelt fästa kannan utan att behöva borra ytterligare hål för stöd. Dessutom låter handen dig ta den handgjorda vridaren vart du vill utan krångel. Och när det kommer till hållbarhet kan du knappast hitta ett bättre alternativ än Rubbermaid Roughneck Bucket.

Spak moppar

Om varannan gör-det-själv-metod misslyckas, kan du ge en spakmopp ett försök. De är specialdesignade moppar som inte kräver en extern vridare. Du placerar dem helt enkelt över diskbänken och trycker sedan på spaken för att pressa ut allt överflödigt vatten. Men du måste rengöra dessa moppar regelbundet eftersom de kan bli smutsiga ganska snabbt.

Förutom att du inte behöver en vridare för dem, är spakmoppar också mindre. Som ett resultat torkar de mycket snabbare så att du inte behöver oroa dig för att det droppar vatten över hela städskåpet.

Se även  Hur många malkulor att använda i ett rum
Spakmopp rekommendation

En av de bästa spakmopparna som finns är Jehonn golvmopp med långa handtag. Det högkvalitativa handtaget är ett av de mest hållbara på marknaden samtidigt som dess triangeldesign är både snygg och tilltalande. Inte bara det utan det fyrdubbla rullsystemet gör det extremt enkelt att ta bort överflödigt vatten. Och om det inte räckte så kommer det även med två extra svamppåfyllningar, ifall originalsvampen skulle skadas.

Mikrofibermoppar

Sist men inte minst kan du gå med en mikrofibermopp som inte kräver någon vridning. Dessa är ett utmärkt sätt att hålla ditt hus rent med minimal ansträngning. Dessutom kan de användas när de är torra för att ta upp smuts och skräp. Och om du vill använda dem som en vanlig mopp, blöt helt enkelt deras trasa och börja sedan vrida.

När du är klar med att moppa, släng duken inuti din tvättmaskin och sätt på en torr istället. Mikrofibermoppar är lätta att använda och extremt tillgängliga, kostar vanligtvis mindre än $30.

Rekommendation av mikrofibermopp

Om mikrofibermoppar intresserar dig, då Mangotime mikrofibermopp är ett perfekt val. Den erbjuder en av de bästa användarupplevelserna och är extremt lätt att hantera och rengöra. Dessutom är mopphandtaget av rostfritt stål som tål friktion och frekvent användning. Och slutligen kommer den med fyra dynor, två för våtrengöring och två för kemtvätt

Slutgiltiga tankar

Sammantaget finns det några olika vägar som du kan gå om du saknar en moppvridare. Du kan antingen använda dina egna händer eller göra dig själv en wringer med hushållsartiklar. Ändå kan du också välja moppar som inte kräver någon vridning om det verkar mer tilltalande. Och i slutändan är allt som betyder något att hitta det alternativ som bäst passar dina behov.

Lämna en kommentar