Hur man väljer en recurvebåge – nybörjarguide

Att välja en recurvebåge för första gången kan vara knepigt. Om du är ute efter en recurvebåge kanske du inte ens vet var du ska börja.

En recurvebåge är en traditionell båge konstruerad som ett stort U med dess lemmar som dras tillbaka mot bågskytten av ett snöre. Denna extra stress gör dina skott snabbare och mer mångsidiga än långbågar. Denna båge anses vara den exklusiva bågen för Olуmрiсѕ.

Denna båge är ett uråldrigt underverk från olika kulturer och tidsperioder. Fortsätt läsa för att lära dig mer om mekaniken och teknikerna bakom denna uråldriga båge, och slutligen lära dig hur du väljer den rätta för dig.

Att välja en båge baserat på draglängd

Rесurvе bоw саn sträcker sig i lengе frоm 48 tum till 70 tum. En typisk målbåge är cirka 66 tum lång. För stabilitetens skull är det rekommenderat att din resurvebåge inte är mindre än 58 tum. Att välja en båglängd beror mycket på din draglängd.

Om din draglängd är mindre än 28 tum, bör du välja en båge som är mellan 62 och 66 tum och om din draglängd är mer än 28 tum, skaffa en båge som är mellan 70 och 70 in.

Tja, det är bra att veta, säger du. Men hur kan jag räkna ut min draglängd? Det enklaste sättet är att mäta längden på ditt armspann och dividera det numret med 2,5.

Få en vän att hjälpa dig. Bred ut dina armar, lutar framåt. Räck inte ut handen genom att sträcka på dig utan håll bara ut dina armar och vrid dina palmer så att de är vända framåt.

Låt din vän mäta från spetsen av ett mellanfinger till spetsen av det andra mellanfingret. Dividera nu med 2,5. Resultatet är din draglängd.

  Vad är den längsta luftballongflygningen?

Det finns ett par tips som hjälper dig att veta att du har rätt i din mätning. Längden på ditt armspann är ungefär lika med din höjd.

Om du är 5 fot 6 tum (eller 66 tum) lång kommer din armspann att vara ungefär densamma. Dela sedan siffran med 2,5 och du kommer att veta vad din mållängd för dragning ungefär blir.

Bara för att ge dig en referensram kommer en typisk 6′ man att ha en draglängd mellan 28 och 29 tum.

När du går för att köpa en recurve-båge, kan du dubbelkolla om storleken på recurvebågen är rätt för dig. Medarbetarna i bågskyttebutiken kommer att ha en bra idé om du har mätt ditt armavstånd korrekt.

Att välja en recurve baserat på dragvikt

Drawvikten för en båge är helt enkelt hur mycket kraft det kommer att krävas för att dra bowѕstringen tillbaka till din fulla draglängd.

För att mäta rätt dragvikt för dig, leta efter en vikt som du kan dra tillbaka i hela längden och hålla i minst 10 sekunder. Om det känns som att du skulle kunna hålla bågsträngen tillbakadragen för betydligt längre än så, kanske du vill överväga att flytta till en högre vikt.

Efter att ha hittat en båge med rätt dragvikt, använd en dragviktsvåg och mät den vikt du känner dig mest bekväm med. Om du planerar att använda din recurve-båge för att jaga vilt, hitta en båge som vilar på 40 pund eller högre. Detta är det acceptabla intervallet i de flesta delstater i USA.

Om en vuxen hane är på marknaden för en båge bara för fritidsmålsträning, bör han leta efter en båge med en draglängd på 25 pund eller högre.

  Varför är Airstreams så dyra?

När du väljer en resurvbåge, oavsett om det är för första gången eller som aersättning, det är viktigt att ta sig tid att hitta den båge som fungerar bäst för dig. Att bestämma draglängden är ett bra ställe att börja eftersom detta kommer att vara olika för alla, baserat på längden på ditt armband.

Generellt sett kommer ditt armspann att vara ungefär lika med din höjd, så det här kommer att ge dig ett bra nummer att arbeta med, men för största möjliga noggrannhet, mät din armspann.

När du har mätt och vet draglängden, kommer du att vilja fokusera på dragvikten. Det här hänvisar helt enkelt till mängden kraft som det kommer att ta för dig att dra tillbaka bågsträngen helt.

Beroende på om du vill ha en pilbåge för jakt eller för målskytte, kommer detta att ändra mängden dragvikt som du skulle behöva.

För målskytte kommer 25 till 50 pund att vara tillräckligt, men för att jaga stort vilt måste du gå högre. Nästa gång du är på marknaden för en ny räddningsbåge, var beredd på hur dra mycket vikt och dra längd som du require.

Beväpnad med den informationen hjälper dig att jämföra modeller och fatta ett välgrundat beslut baserat på fakta.

Välj HAND Prefеrеnсе

När du väljer din resurvbåge är det första du behöver göra att bestämma din handpreferens.

För de flesta borde detta vara ett ganska uppenbart och enkelt sätt. Högerhänta bågskyttar kommer ofta att använda den traditionella högerhänta metoden för att hålla bågen i vänster hand, och dra tillbaka bågsträngen med höger. Att använda detta grepp kommer också att innebära att du kommer att sikta med ditt högra öga.

  Kan du flytta en timmerstuga till en annan fastighet?

Naturligtvis är den fullständiga omvändningen sant för den traditionella vänsterhänta skyttetekniken. Du skulle hålla bågen i höger hand, samtidigt som du drar tillbaka med vänster och siktar med den korresponderande ögat.

Även om dessa två tekniker kommer att fungera bra för de flesta bågskyttar, är vissa människor korsdominanta. Detta betyder att deras dominanta öga är eller deras dominanta hand.

När man ställs inför dilemmaet om hur man ska gå till väga när alla dominanter inte stämmer överens, är det vanligt för skytten att hålla sig i handen och känna sig mer bekväm i vart och då.

För att testa din ögondominans, håll båda händerna rakt ut framför ansiktet med händerna som gör en diamantform med pekfingrar och tummar.

Välj ett mål att titta på genom hålet cirka tjugo meter bort och växla fram och tillbaka mellan varje öga genom att öppna och stänga vart och ett åt gången. Beroende på vilket öga som kan se ditt mål mitt i det diamantformade hålet vet du vilket öga som är dominant.

Varför välja en recurvebåge?

Recurvbågen är ett redskap och jaktverktyg som har funnits i många år. Även om det har en klassisk design och inte förlitar sig särskilt mycket på avancerad teknik, föredrar många jägare och bågskyttar en räddningsbåge.

De kräver en viss nivå av skicklighet för att bemästra ett skott och sanna bågskyttar njuter av utmaningen som en recurvebåge erbjuder. För jaktsyfte är de trevliga och lätta och ger bågskytten chansen att verkligen komma i kontakt med skottet.