Hur man väljer en bra campingplats: 12 användbara tips

Camping är en så rolig semesteridé. Att åka till en avlägsen plats i området med din familj eller vänner för att njuta av naturen och känna koppling till planeten vi alla bor är väldigt roligt. Men att välja den bästa campingplatsen är mycket viktigt för att din campingresa ska lyckas.

För att välja den bästa campingplatsen bör en person hitta plan mark som är minst 200 fot bort från vatten och vandringsleder. Campare bör ta hänsyn till sin omgivning när de väljer campingplats. Därför bör campare vara uppmärksamma på faror när de väljer camping.

När du väljer camping är det många saker att tänka på. Det är viktigt att vara medveten om alla yttre krafter som kan orsaka skada på din campingplats. Läs vidare för fler tips om hur du väljer den perfekta campingen.

1. Gör research

Innan du ens börjar din campingresa är det viktigt att veta var campingplatserna finns. Innan du går till din campingplats, kolla online var andra personer som har besökt platsen har satt upp sin campingplats.

Du kan också se en broschyr från en av ranger-stationerna som visar campingen. Att veta var andra har slagit läger är ett sätt att se till att du inte spenderar timmar på att undra över att hitta en bra plats.

Även genom att i förväg undersöka var man kan sätta upp ett tält vet man var man inte får campa. Människorna som tar hand om landet där du slår läger kan ha regler om var en person får eller inte får slå läger.

Det är viktigt att respektera dessa regler. Vi har inte rätt till en campingplats och bör därför vara bra lantgäster.

2. Schemalägg tid att titta på

Det är viktigt att inte tappa koll på tiden. Att utforska naturen är jättekul, men om du inte hittar en campingplats innan mörkret blir mörkt blir det mycket svårare att slå läger.

Att slå läger i mörker begränsar sikten. Därför är det inte så lätt att kontrollera om din camping är en säker plats, som om du hade solen för en vän.

Jag föreslår att du letar efter din campingplats två timmar före solnedgången. Hur som helst, processen att leta efter en campingplats kan ta dig till många vackra platser.

Se till att alla i din grupp av campare vet om detta så att ni alla är beredda att ta er tid mot slutet av dagen för att göra er redo för sängen.

Att ta lite extra tid kommer att göra din campingresa mer framgångsrik och njutbar.

3. Hitta plan mark

Försök att hitta en plan yta för en bättre campingupplevelse. Det är svårt att slå läger på en kulle. Det är inte bekvämt att sova och kommer att ge dig ont i ryggen på morgonen.

Ett annat problem med den ojämna ytan är att den skapar fickor för vinden att ta sig igenom och blåsa bort ditt tält. Att jaga ditt tält när du gör dig redo för sängen är inget roligt sätt att spendera din campingresa på.

  8 bästa bågskyttehandskar – recensioner och köpguide

Den gropiga marken skapar även små fickor under ditt tält där djur och ormar kan häcka. Därför, medan du ligger i ditt tält, kan du mötas av att känna en liten lurvig vän röra sig under ditt tält.

Sammantaget kommer att säkerställa en jämn mark att förhindra många obehagliga aktiviteter och kommer att göra en överlag trevligare campingupplevelse för dig och alla du campar med.

4. Leta efter vattenkällor och stigar

När du campar är det viktigt att hålla sig 200 meter bort från vattenkällor. Vatten är viktigt för ekosystemet. Genom att campa nära vattnet är det mer sannolikt att du stöter på varelser som kommer att skada dig.

Genom att campa nära vatten kan du också skada de djur som inte vill dricka vattnet när du är där. Det är inte särskilt hänsynsfullt att campa nära vatten.

Att campa nära vattensängar ökar också dina chanser att hamna under vatten. Att vakna till stående vatten är inget trevligt sätt att vakna på.

Se också till att du är 200 fot bort från alla spår. Detta är så att du kan undvika människor. Om du slår läger nära stigar kan du bli väckt på morgonen av högljudda människor som försöker vandra. Folk är också mer benägna att gå till din campingplats utan att inse att du bor där.

5. Leta efter skugga eller sol

Om du söker solen eller skuggan beror på vilken tid på året du tältar och var du tältar.

Om du campar på vintern kan det vara trevligare att hitta en plats där solen skiner. På så sätt kan du få mer värme. För att utnyttja värmen fullt ut, håll ditt tält stängt och låt växthuseffekten värma upp ditt tält.

Om du campar i sommarvärmen kan det vara bäst att leta efter områden med mycket skugga. Det tar dig ur värmen. Detta kommer att skydda dig från den hårda miljön.

Om du campar på sommaren kan det vara bäst att hålla din tältdörr lite öppen så att luften kan cirkulera inuti ditt tält. Det hjälper till att kyla ner saker och göra en roligare campingupplevelse.

6. Kontrollera efter döda träd

En sak du kanske inte tänker på är att leta efter döda träd. Detta är en ganska viktig sak att göra när du väljer en campingplats.

Om du får en storm mitt i natten och de träden faller, kan du och de du är med vara i allvarlig fara.

Döda träd är också mer brandfarliga. Döda träd är mycket torra. Levande träd har sav som rinner igenom dem. Saven är det som ger trädet näring. När ett träd är dött behöver de inte längre sav och trädet kommer att torka ut. Detta gör det lättare för en eld att äta genom ett dött träd än genom ett levande träd.

  Vad är en våtfluga i flugfiske?

Att campa bredvid döda träd ökar därför din risk att starta en löpeld eller att bli fast i en löpeld.

Det finns vanligtvis många platser utan döda träd runt omkring. Dessa platser kommer också att bli vackrare, eftersom levande träd är en vacker aspekt av naturen. Hitta därför en trevlig camping och överlev.

7. Leta efter andra campare

Vad är du för husbil? Gillar du att träffa nya vänner när du campar? Om du gör det kan camping nära andra vara rätt val för dig.

Om du tycker om att få vänner på semestern så skulle jag rekommendera att gå upp till folket innan du slår läger och fråga deras åsikt om området och se om de vill vara sociala. Om de inte vill vara sociala föreslår jag att du hittar en annan plats att campa på.

Å andra sidan, om du är som jag och inte vill träffa vänner när du campar, kan det vara bäst att undersöka hur man håller sig långt borta från människor.

Människor gör ljud på natten och lämnar ofta mat efter sig och lockar djur till din camping. Att hålla sig så långt borta från andra människor kan vara den bästa campingsituationen för dig.

8. Hitta en fin utsikt

Du campar hela syftet med camping är att njuta av naturen. Därför, medan du utforskar naturen, om du upptäcker ett område som är särskilt vackert, får du gärna göra en mental anteckning för att gå tillbaka senare och se om det finns en bra anledning att slå upp ett tält.

När jag letar efter en campingplats vill jag se till att det finns ett sätt att komma bort från alla träd så att jag kan ta en morgonpromenad för att se soluppgången.

Om det också är viktigt för dig att se soluppgången, sätt det på din lista över krav på dina campingplatser. Och om det finns en plats att se en soluppgång, finns det också en plats att se stjärnorna. Vad kan vara roligare än att titta på stjärnan medan du campar.

Du åker på camping för att ha kul. Det är värt att se till att de saker du tycker om kan inkluderas på din campingplats.

9. Tänk på vind

Vad är värre än regn när man campar – vind. Vind kan blåsa hela ditt läger i spillror. Den kan fånga ditt tält och blåsa bort det. Vinden kan också slå ner träd och skada dig eller dina campingkompisar.

Det är därför det är viktigt att tänka på farorna med vind när du väljer en campingplats så att du kan hitta några resurser för att hjälpa till med vind.

  Tips för en nybörjarlöpare

Ett hjälpmedel som kan hjälpa mot vind är ett stenblock eller annan form av vägg som du kan slå upp ditt tält bakom. Om ditt tält står mot en stor yta kommer vinden inte att kunna ta sig in under ditt tält lika lätt och blåsa bort det.

Leta också efter jord som är tillräckligt mjuk för att du ska kunna sticka dina stolpar djupt in i, men tillräckligt hårt för att den inte kommer ut lätt när vinden börjar blåsa.

Genom att ta hänsyn till vind kan du rädda dig från en obekväm campingupplevelse.

10. Leta efter mjuk mark

När du slår läger sover du på marken. Du vill inte sova på en sten eftersom det kommer att vara väldigt svårt att sova på. Det är bäst att leta efter jord som inte är nedsänkt med mycket småsten eller kottar.

Se till att du inte behöver städa så mycket på din campingplats innan den är redo att slå upp ett tält. Annars slösar du bort tid som du kan spendera på att utforska naturen.

Att leta efter en plats som är naturligt ljus och mjuk ger dig mer tid att utforska. Den mjuka ytan är bra för din sömn och ger dig därför mer energi nästa dag för att gå fler promenader och ha roligare.

Om du vill innan du ens orkar sätta upp ett tält kan det vara värt att lägga ut på marken och se om du tror att du kan sova där hela natten.

11. Slå inte läger i raviner, dalar eller farozoner

Det finns flera platser där man inte bör campa. Tänk på det när du väljer camping.

Du får inte campa i kanjoner. Vinden studsar från kanjonens kant vilket gör det extremt kallt. Detta kommer inte att vara en trevlig campingupplevelse för dig eller någon i din campinggrupp.

Du får inte heller campa på de öppna fälten. Detta gör att du är öppen för rovdjur och det skyddar dig inte heller från den kalla vinden.

Se också till att inte slå läger i farliga områden, till exempel där stenras eller översvämningar är vanligare. Kontrollera med personer som känner området bäst för att ta reda på var de farligaste platserna att bo är för att vara säker.

12. Hitta ett område där du inte kan lämna ett spår

När du tältar är du gäst på marken. Du måste ta hand om området du befinner dig i. Töm ingenting och försök anpassa marken så att du kan slå läger någonstans.

Se till att du lämnar landet precis som du hittade det. När du letar efter en camping, tänk på att andra varelser också bor där och respekterar deras naturresurser. Du vill inte att någon annan ska kunna komma förbi din camping efter att du lämnat och berätta att du var där.