Hur man tränar bågskytte hemma

Du är ny på bågskytte och ivrig att förbättra dig. Du skulle älska att träna hemma, men du är inte säker på var du ska börja. Vilken typ av utrustning behöver du?

När du tränar bågskytte hemma kan du välja mellan träning inomhus eller utomhus. För inomhusträning behöver du ett hemlagat sortiment. Utomhus kan du träna på din trädgård. Du behöver bågskyttemål, massor av pilar, en bra nybörjarbåge och ett sikte för att förbättra din precision.

Den här guiden kommer att fördjupa dig i alla aspekter av att träna bågskytte hemma oavsett om du vill göra det inomhus, utomhus eller till och med lite av båda. Vi kommer att täcka för- och nackdelar, lagligheter, utrustning du behöver och mer, så se till att du fortsätter läsa!

Att träna bågskytte hemma – inomhus

Som alla färdigheter kräver bågskytte övning och upprepning för att förbättras. Om du skjuter pilar oftare blir du bättre på det snabbare.

Att träna hemma är därför mycket gynnsamt för att förbättra dina färdigheter. Det första beslutet du måste göra när det gäller bågskytteträning hemma är var du ska skjuta pilar.

Inomhusträning är praktiskt av många anledningar. Om det regnar, snöar, haglar eller blåser ute behöver du inte oroa dig för att vädret påverkar dina bilder.

På vintern, när dagsljuset försvinner snabbt, kan du tända belysningen inuti och fortsätta din träning efter mörkrets inbrott.

Du behöver inte heller hantera iskalla temperaturer eller värme och luftfuktighet. Du kan stanna inne i en temperaturkontrollerad miljö.

Hur bra som inomhusbågskytte kan vara, det har sina nackdelar. Du kommer att behöva bygga en inomhusbågskyttebana, vilket är något vi kommer in på senare i den här guiden. Se till att kolla upp det!

Att konvertera din källare eller vind till en bågskyttebana kommer att vara ett åtagande, och du måste spendera en anständig summa pengar för att göra utrymmet funktionellt.

Det är en annan nackdel – du är verkligen begränsad i var du kan träna om du vill göra bågskytte inomhus. Det är inte så att du kan förvandla din matsal eller vardagsrum till en bågskytteplats. Du kan krossa en ljuskrona eller förstöra din nya platt-TV och allt gott porslin.

Att träna bågskytte hemma – utomhus

Även om de flesta bågskyttar skulle älska att ha en egen bågskyttebana inomhus hemma, är det inte ett alternativ för många av dem. De har inget extra rum, eller så används källaren eller vinden redan för andra ändamål.

Det lämnar dig med bågskytteträning utomhus.

Även om du kan föreställa dig att eftersom det är din egendom kan du använda den till nästan vad du vill, det är inte alltid fallet. I vissa städer och städer över hela landet kan regler begränsa dig från att utöva bågskytte på din bakgård.

Du måste undersöka dina lokala lagar innan du ens ska sätta upp ett pappersmål på din trädgård. Skulle du bryta mot lagen kan någon av dina grannar ringa och klaga. Du kan då komma i varmt vatten.

Även om du lagligt kan träna bågskytte på din bakgård, är ovanstående väderrelaterade problem fortfarande ett bekymmer. Du kan inte skjuta pilar i dåligt väder, vilket kan göra att du inte kan träna flera dagar i sträck.

  De bästa campinghängmattor du kan hänga från träd

Extrem kyla och värme kan påverka din koncentration och därmed din noggrannhet, vilket kan leda till frustrerande träningspass.

Dessutom, när du bara ska lära dig, måste du vara extra försiktig så att du inte skjuter en vilsepil på din grannes egendom eller upp i ett träd på din trädgård där du vet att fåglar häckar.

De flesta bågskyttar som tränar kommer dock att göra det utomhus, så att lära sig bågskytte utomhus kommer att göra övergången lättare än att gå från inomhus till utomhus.

Utrustningen du behöver för att träna bågskytte hemma

Du har vägt för- och nackdelar med att träna bågskytte inomhus eller utomhus hemma. Nu när du har bestämt dig för var du ska träna är det dags att samla ihop den utrustning du behöver. Här är en översikt.

Bågskyttemål

När du jagar eller bara skjuter för skojs skull, har riktiga mål inga bullseyes på sig. Ändå är mål med bågskytte ett bra sätt att få koll med pil och båge och förbättra din noggrannhet.

Som nybörjare kan du öva med pappersmål. Vi gillar ganska mycket Southloch Bågskytte Tillför pappersmål på Amazon.

Varje pappersmål har 10 ringar för ultraprecis skytte. Designad för recurve och sammansatta bågar och mer, får du 12 pappersmål till en förpackning. Du kan också välja mellan två storlekar, 17-tumsringar eller 24-tumsringar.

När din pil penetrerar pappersmålet är hålstorleken inte för stor. Southland Archery Supply, som är ett förstklassigt namn inom bågskytteutrustning, designade dessa pappersmål avsiktligt på det sättet. Mindre hål gör att du kan använda pappersmålen längre.

När du väl har vant dig vid att skjuta pappersmål och träffa fler bullseyes, kommer du så småningom att arbeta dig upp till mer realistiska mål.

Vi skrev ett bra inlägg om billiga 3D-bågskyttemål som du borde läsa om du missade det. Vi inkluderade 10 mål formade som skogsprärievargar, björnar, kalkoner, galtar, tvättbjörnar, jordsvinar, rådjur och till och med en skogsmark som kastades in för god åtgärd.

De flesta målen är gjorda av skum som kan hantera penetrerande pilskott om och om igen utan att visa tecken på slitage.

Nybörjarvänlig båge

Du kan inte träna bågskytte utan båge, oavsett om det är inomhus eller utomhus. Med nästan ett oändligt urval av rosetter att välja mellan, kan du lätt bli överväldigad när du försöker bestämma vilken som är rätt för dig.

De Southwest Archery Spyder takedown recurve båge är utmärkt för nybörjare bågskyttar. Den här kompakta bågen är 62 tum och är känd för sin snabbhet och precision, två saker som spelar roll när du precis har börjat.

Designad för både vänster och höger, är Spyder tillverkad av naturligt framställt trä så recurvebågen är lätt för enkel hantering. Dragvikterna är tillgängliga mellan 20 och 60 pund. Du kan justera vikten i steg om fem pund.

De gängade bussningarna kommer förinstallerade så att du kan lägga till stabilisatorer, koger, sikten eller mekaniska stöd som du vill.

  Hur tung kan snö bli?

En förstärkt lemspets gör Spyder till ett utmärkt val för bågfiske eller till och med jakt på rådjur.

Med ditt köp medföljer en självhäftande rosett, ett 14-trådigt Dracon-snöre, matchande nedre och övre extremiteter och instruktioner.

Också bra för nybörjare är Samick Sage takedown recurve bågesom är en bästsäljare på Amazon för bågskytte recurve bågar.

Denna recurve-båge är också gjord för höger- och vänsterhjärtar. Konstruerad av slitstark men lätt glasfiber med metall- och lönnträdetaljer, Sage har också ett ergonomiskt grepp och mässingsbussningar.

Bussningarna är kompatibla med bågskyttetillbehör som koger, sikte, stabilisator eller mässingskolv.

I lådan finns ett pilstöd, ett 14-trådigt Dracon-snöre och dubbla laminerade lemmar i glasfiber. Dessa lemmar har en justerbar viktdragning från 25 till 60 pund.

För fler av våra bästa rekommendationer av båge- och piluppsättningar för nybörjare klicka här!

Bågskyttehandskar

Ett annat måste-ha-tillbehör för nybörjare är ett par bra bågskyttehandskar.

När du har handskar på dig kan du skydda både din bågehand och din rithand från skavsår som är mycket mer sannolikt som nybörjare.

Dessutom kan de ömma fingrarna som kan uppstå så småningom leda till nervskador om du tränar bågskytte tillräckligt länge. Det är helt enkelt inte värt det att avstå från att bära bågskyttehandskar!

Om du letar efter ett par har vi skrivit en omfattande köpguide om bågskyttehandskar på bloggen som du kan kolla in här. Oavsett din budget bör du kunna hitta ett par välsittande bågskyttehandskar på den listan.

Bågskytte Sevärdheter

Den sista utrustningen som en nybörjare behöver är en syn, speciellt en titt.

Många sammansatta bågar inkluderar peep sights som standard, men inte alla modeller gör det. Andra typer av bågar utanför sammansatta bågar kan sakna en blick, varför det är en bra idé att köpa en separat.

Ett pip sikte fäster på din bågsträng i mitten och ser ut som en ihålig ring eller cirkel. Genom att titta in i kikarsiktet kan du finslipa ditt mål och fokusera tillräckligt för att göra ett exakt skott.

Peep sights finns i en mängd olika storlekar och är vanligtvis tublösa.

Nybörjare kommer ofta att använda ett kikarsikte med ett bågsikte. Ett bågsikte har en serie stift som du kan kalibrera efter det mål du vill skjuta.

Genom att justera de två siktena som tillämpligt kan nybörjare njuta av en hög grad av precision och precision med varje skott.

Behöver du ett kikarsikte eller till och med ett bågsikte, i sig? Inte alls. Men för nybörjare som tränar bågskytte rekommenderar vi åtminstone ett kikarsikte om inte ett bågsikte också.

Var bara noga med att hålla siktet rent. Ju mer du använder dem, desto smutsigare kan sevärdheterna bli. Då är de inte användbara för dig förrän du torkar av dem.

Ditt kikarsikte kan också vrida sig på linjen, vilket kommer att kräva att du slutar med det du gör (som att rikta bågen), fixar siktet och sedan försöker komma tillbaka till en optimal position.

Vi bör också notera att i dunkla förhållanden som mycket tidig morgon, skymning och i dimma, är kikarsikter inte särskilt praktiska.

  8 bästa bågskyttehandskar – recensioner och köpguide

Du kan använda ett kikarsikte med ett bågsikte när du först börjar, men du kommer så småningom att vilja avvänja dig från att lita på siktet. Erfarna bågskyttar använder sällan peep sights på grund av deras rykte som en nybörjartillbehör.

Hur man bygger en inomhusbågskyttebana

Är du sugen på att träna bågskytte inomhus? Som vi sa att vi skulle göra, här är stegen att följa för att bygga en bågskyttebana inomhus.

Steg 1 – Välj din plats

Din är en bågskyttebana för en person, kanske för två om du har en bågskyttekompis över då och då. Därför behöver du inte en stor plats som replikerar det du hittar på din lokala inomhusskjutbana.

Rummet du väljer ska vara rymligt och bekvämt. Du bör kunna manövrera din kropp utan att stöta på saker, och du bör definitivt kunna hålla din båge och luta tillbaka den utan att slå i väggen.

En viktig faktor är att ha en dörr till din bågskyttebana inomhus. Du bör kunna stänga och låsa den dörren så att dina familjemedlemmar eller husdjur inte av misstag kan gå in när du skjuter pilar. Det kan vara väldigt farligt för dem!

Steg 2 – Lägg till påsemål och/eller skum

Du kanske bara skjuter i din källare, men ändå vill du inte ha ett rum med väggar fulla av pockmarks och hål, eller hur? Vad händer om du bestämmer dig för att flytta? Ditt hems andrahandsvärde kan gå ner på grund av källarens skick.

Det är därför många bågskyttar som bygger en bågskyttebana inomhus kommer att täcka väggarna med säckmål och/eller skumblock.

Hurricane bag mål är ett populärt val bland bågskyttar eftersom de finns i storlekar mellan 20 och 28 tum och är relativt billiga.

Om du letar efter skumblock, Black Holes 18-tums bågskyttemål stapla ovanpå varandra. Dessa är dyrare men på strax under $50 per block.

Steg 3 – Överväg ljudisolering

Vid det här laget, mellan de stora skumblocken och väskmålen, kan du spendera nära 1 000 USD på din bågskyttebana inomhus. Ändå kan det vara värt att spendera lite mer pengar för att ljudisolera din källare.

Bågskytte är inte en alltför högljudd sport, men susande pilar och träffade mål gör ljud. Din familj behöver inte höra dig träna bågskytte om du ljudisolerar källaren, inte heller grannarna.

Steg 4 – Byt ut utrustning

Det kommer att ta flera år innan delar av din bågskyttebana inomhus behöver bytas ut om du inte övar i din källare varje dag. Då kan du bränna igenom säckmålen och skummålen snabbare.

När dina mål har stuckit hål är det dags att uppgradera. Dessa hål gör det lättare att skjuta rakt igenom din vägg.

Slutgiltiga tankar

Att träna bågskytte hemma är ett bra sätt att utveckla färdigheter och så småningom bli tillräckligt bekväm med din båge och pilar för att du med säkerhet kan gå på jakt. Vi hoppas att informationen och produktrekommendationerna i den här guiden hjälper dig att förbättra ditt bågskyttespel!