Hur man tar bort rost med vinäger och bakpulver

Rost kan bildas på många olika föremål. Om det uppfylls med rätt förhållanden kan rostansamling vara svår att ta bort och kan potentiellt skada ytor som den kommer i kontakt med. Många hushållsartiklar kan användas för att ta bort rost, såsom vinäger och bakpulver.

Du kan enkelt använda föremål som vinäger och bakpulver för att ta bort envis rost. Du kan använda dessa föremål ensamma, tillsammans, eller lägga till andra element för att eliminera skadlig rost. Även om denna process kan ta längre tid, är det ett bra sätt att spara pengar och undvika de skadliga kemikalierna som finns i andra rostborttagare.

I den här artikeln kommer vi att diskutera hur du kan ta bort rost med verktyg som vinäger och bakpulver, samt hur du får bästa resultat när du använder dessa föremål på dina rostiga material. Om du är intresserad av att lära dig mer om dessa ämnen, fortsätt läsa.

Alternativ #1: Salt, vinäger, bakpulver och vatten

Det första alternativet för att ta bort rost som vi kommer att diskutera involverar bara några små ingredienser. För det här alternativet behöver du bara salt, vinäger, bakpulver och vatten.

Nedan går vi steg för steg in på hur du framgångsrikt kan använda dessa hemmamaterial för att ta bort oönskad rost och rester.

  1. Fyll först en plastbehållare med ½ kopp salt och ½ liter vinäger.
  2. Om du försöker ta itu med mer envis rost, försök vit vinäger när du skapar din lösning. Det är också viktigt att använda en behållare som är tillräckligt stor för att helt nedsänka alla dina föremål.
  3. När du har skapat din lösning och placerat dina föremål i behållaren, låt dem dra i 10 till 12 timmar. När den tiden har gått, häll ut lösningen i behållaren medan du håller ditt material inuti.
  4. Skölj av ditt material så att eventuella rester lossnar. Fyll nu samma behållare med ½ sötvatten och ½ bakpulver så att eventuell kvarvarande vinäger på ditt material kommer att neutraliseras.
  5. Efter cirka 10 minuter av dina material blötläggning i denna nya lösning, skölj dina föremål med varmt vatten och torka dem noggrant. Du bör kunna se resultat direkt, och det här är ett utmärkt alternativ för att behandla flera föremål samtidigt.
Se även  Hur man gömmer skräp i ett garage (5 enkla sätt)

Det här alternativet är populärt för att behandla många verktyg på en gång, och det är ett miljövänligt sätt att ta bort rost utan att involvera starka kemikalier och rengöringsmedel.

Nedan kommer vi att fortsätta att utforska flera alternativ där bakpulver och vinäger används.

Alternativ #2: Vit vinäger, bakpulver och aluminiumfolie

Till skillnad från det första alternativet är detta val inte för att sänka föremål utan att ta itu med specifika platser där rost har bildats, vanligtvis i mindre utrymmen.

Allt du behöver för det här alternativet är vit vinäger, bakpulver och en bit aluminiumfolie. Som nämnts ovan kommer vit vinäger att vara effektivare än andra former av vinäger, så det är bäst att gå med det.

  1. Först vill du spraya vit vinäger på området du försöker behandla.
  2. När du har sprayat en lämplig mängd vinäger på rosten, följ det genom att strö bakpulver ovanpå vinägern du precis har applicerat på ditt föremål.
  3. När du har applicerat båda dessa ingredienser kan du nu gå in med din aluminiumfolie. Använd din folie genom att ta den och rulla ihop den till en boll och rengöra ytan du vill behandla.
    Du vill vara försiktig när du går in med din folie, eftersom du inte vill skada dina material och lämna repor. Det är viktigt att rengöra med säden när du använder den här metoden för att undvika någon form av repor.

Detta är ett populärt alternativ att överväga när du rengör ytor som diskbänkar av rostfritt stål. Oavsett vilken metod du använder är det verkligen praktiskt att använda lösningar som består av vinäger och bakpulver.

Beroende på storleken, formen och mängden rost du försöker rensa, vill du överväga och utforska alla dessa alternativ nästa gång du vill eliminera rost snabbt.

Alternativ #3: Bakpulver och vatten

Att bara använda bakpulver och vatten är ett annat alternativ du har när det gäller att ta bort rost.

Att blanda bakpulver och vatten är ett annat snabbt sätt att se rost falla bort utan att behöva använda giftiga material.

Blanda dessa två element till en tjock pasta och låt dem sedan sitta på ditt rostade föremål. Efter en bra tid, skrubba bort det och tvätta bort det med vatten.

Se även  De 5 bästa mopparna för att skura golv för närvarande på marknaden

Du kan använda en liten borste som en tandborste för att få bort all åtkomstpasta. Det finns ingen specifik mängd bakpulver eller vatten som behöver användas här, bara så länge du kan skapa en tjock konsistens med dina material.

Detta är ett snabbt sätt att ta bort rost när du kanske inte har någon vit vinäger till hands.

I videon nedan kan du steg för steg se hur du exakt kan ta bort rost med bakpulver och vatten.

Alternativ #4: Vit vinäger

Här är ett alternativ som bara kräver en ingrediens, och det är vit vinäger.

Sänk helt enkelt dina föremål i en behållare med ingenting annat än vit vinäger och låt det sitta i cirka 24 timmar. Alternativt, om du inte vill sänka och blötlägga dina föremål, kan du alltid applicera vinägern på en trasa och svepa bort rosten.

Det här alternativet kan ta längre tid än de andra, men det är ett enkelt sätt att lossa uppbyggd rost på dina föremål. När ditt föremål är färdigblött i den vita vinägern, blir det mycket lättare att rengöra.

Alternativ #5: tandsten, bakpulver och väteperoxid

Om du har en söt tand kanske du bara har tandsten i ditt kök. För det här alternativet behöver du bara tandsten, bakpulver och väteperoxid.

En nödvändig bakning som tandsten kan faktiskt hjälpa ditt material att eliminera rost. Nedan går vi steg för steg in på hur du kan använda dessa tre föremål för att framgångsrikt ta bort rost.

Först vill du skaffa en skål och förbereda dina tre ingredienser.

Även om det inte krävs någon mätning eller exakt mängd, så länge du lägger till samma mängd tandsten och bakpulver till din lösning, kommer du framgångsrikt att kunna uppnå en pastaliknande konsistens.

När båda dessa har blandats, häll långsamt din väteperoxid tills du har skapat en tjock konsistens med alla tre ingredienserna. När din lösning har gjorts kan du låta den sitta i skålen, eller så kan du bara gnugga lösningen på dina material.

Oavsett vilket sätt du föredrar att göra det, låt ditt material sitta i din lösning i minst en timme.

Alternativ #6: Citronsaft och bakpulver

För ett annat alternativ som också involverar bakpulver, kommer att lägga till ett surt element som citron definitivt få jobbet gjort.

Se även  5 kreativa sätt att hänga handskar eller trasor under diskbänken

I likhet med några av de andra alternativen som vi har utforskat kräver denna lösning ingen specifik mätning. Så länge du använder samma mängd av båda i din blandning, kommer du att framgångsrikt kunna göra en pasta som tar bort alla former av rost.

För mindre föremål kan du enkelt blötlägga dina föremål i en behållare, eller för att hantera större föremål kan du doppa en mjuk trasa i dina lösningar och applicera den på det sättet.

I videon ovan ser vi hur denna lösning kan användas i och runt större maskiner. Detta är ett annat bra sätt att använda hushållsprodukter för att undvika att komma i kontakt med potenta och hårda rostborttagare

Alternativ #7: Citronsaft och vinäger

Lite likt alternativet som anges ovan är detta en mycket stark lösning som är bra om du inte har bakpulver till hands.

Du kan torka av ditt rostade material med en trasa som har din lösning på, eller så kan du låta dina material blötläggas. Att blötlägga dina material är ett bra val om du har mer rester som du behöver ta bort.

Inte bara kommer dina material att vara rostfria med citronsaft och vinäger, utan dina material kommer att vara rostfria och till och med lukta citrus!

Relaterad: Kommer vinäger att ta bort färg från metall?

Slutsats

Förhoppningsvis har du nu en bättre förståelse för olika sätt du kan ta bort rost med vinäger och bakpulver.

Vi utforskade åtta olika alternativ du kan använda för att framgångsrikt ta bort envis rost och rester. Oavsett om du använder båda ingredienserna, bara en, eller väljer att implementera andra som salt och citron, kan du definitivt göra stor skillnad.

Oavsett vilket alternativ du väljer att implementera kommer du att lyckas göra skillnad när det gäller att ta bort rost och förbättra utseendet på dina föremål.

Beroende på storleken och mängden av uppbyggnad, kanske du vill antingen blötlägga eller torka av dina material, vilket är något att tänka på när du gör dessa lösningar.

Så nästa gång du letar efter ett snabbt och effektivt sätt att ta bort rost med hushållsprodukter har du massor av alternativ om du har bakpulver och vinäger liggandes.

Lämna en kommentar