Hur man tar bort flytande naglar från gips: 5 bästa metoderna

Liquid Nails är ett fantastiskt verktyg som du kan använda för att applicera väggpaneler utan att använda spik eller skruvar. Det möjliggör en sömlös finish, och det är lätt nog för de flesta gör-det-själv-are att applicera utan förkunskaper. Men vad händer när det är dags att dekorera om, och du behöver bli av med de där tjocka resterna?

Om du vill veta exakt hur du räddar din gipsvägg från Liquid Nails, fortsätt läsa. Den här artikeln kommer att täcka de grundläggande stegen du bör följa och erbjuda alternativ för dem som tycker att deras flytande naglar är mer envisa.

1. Använd en värmepistol för att värma området försiktigt

Det allra första steget du vill ta är att skaffa en värmepistol. Du kan hitta dessa i din lokala järnaffär eller online, så här Värmepistol 1800W Heavy Duty från Amazon. Den är kraftig och kommer med fyra olika munstycken, så att du kan ta dig till svåråtkomliga områden.

Innan du slår på den, se till att du läser bruksanvisningen eftersom det kan vara farligt om du missbrukar det.

Ta nu värmepistolen och applicera den på Liquid Nails. Detta är enklast när det görs i mindre sektioner, eftersom toppen sannolikt kommer att börja svalna när du når botten (på större väggar).

Efter några minuter bör du märka att hela området värms upp. När det händer bör de flytande naglarna ändra konsistens.

När konsistensen ändras och den blir lite droppig och ösig, ta en spackel och börja skrapa. Var dock försiktig, eftersom du inte vill skada väggen.

Om de flytande naglarna inte kommer bort lätt, applicera värmepistolen igen för att mjuka upp den ytterligare.

Som en försäkran bör din gipsskiva inte skadas permanent av flytande naglar. Detta beror på att Liquid Nails fastnar på gipsskivans papper och inte tränger längre än så.

Se även  Hur högt är ett 3-våningshus?

Det kan skapa en fläck, men jag kommer att diskutera vad man ska göra i den här situationen senare i artikeln.

2. Applicera mineralsprit och låt stå i tolv timmar

Om du inte kan hitta/inte vill köpa en värmepistol, eller om du provat den metoden och det inte fungerade, är nästa sak att prova mineralsprit.

Mineralsprit är en klar vätska som används för att måla. De är inte bara praktiska för att få ditt målarjobb cementerat på väggarna i ditt hus, utan de kan också hjälpa dig med din situation med flytande naglar.

Klean Strip Luktfri mineralsprit är luktfri och designad för att rengöra målarverktyg utan några ångor. Den kommer också med en uppsättning handskar för att hålla händerna säkra från kemikalier.

För att använda dem på dina väggar, ta en borste eller svamp för att sprida mineralspriten på de flytande naglarna. Applicera försiktigt och ömtåligt och låt dem sedan göra sitt jobb.

Du måste vänta cirka tolv timmar innan du kan kolla, så ta en kopp te och koppla av.

Efter väntetiden, ta din skrapa och kolla ett litet avsnitt för att se om det fungerade.

Liquid Nails ska lossna ganska lätt, men om det inte fungerar så bra som du vill kan du prova steget nedan.

3. Applicera vaselin och vänta i upp till tjugofyra timmar

Vaselin är en praktisk produkt att ha i huset. Det hjälper i många olika situationer, särskilt när det gäller målning.

I ditt fall kan vaselin vara en livräddare när det gäller att ta bort flytande naglar. Jag rekommenderar definitivt att prova det.

För att ta bort flytande naglar med vaselin, börja med att applicera den över hela området. Det är enkelt att göra och bör inte ta dig någon tid alls.

Se även  Hur smakar pesto? Det är en ganska unik sås

Vänta ett par timmar och kontrollera statusen. Det ska se ut som att det lossnar och texturen förändras.

Låt det vara i 24 timmar och ha tålamod eftersom du kanske till och med behöver vänta ett par dagar. Låt vaselin göra sin magi, kolla in med några timmars mellanrum för att testa ett litet område.

När du är säker på att vaselin effektivt har gjort sitt jobb, ta tag i din skrapa och sätt igång med att skrapa bort alla flytande naglar.

4. Skrapa området med en spackel

I vissa fall är allt som krävs för att ta bort Liquid Nails lite armbågsfett och en spackel.

Beroende på vilket område det gäller kan du behöva något större för att göra jobbet snabbare. Detta 4 st Spackle Knives Set har fyra storlekar, så att du lättare kan arbeta i olika områden.

Håll skrapan i ena handen och försök mycket försiktigt att få in kanten under de flytande naglarna. Det är viktigt att inte applicera mycket tryck eller brute force eftersom du potentiellt kan skada din gipsskiva.

Du bör förhoppningsvis se Liquid Nails sakta flisas bort.

Om inte kan du prova följande steg nedan.

5. Applicera babyolja och låt stå i tolv timmar

För det här steget kommer babyolja förhoppningsvis att vara det magiska materialet för att lösa dina problem.

Kom ihåg att babyolja kan och kommer att fläcka dina mattor och golv om du spiller, så det är bäst att täcka området med plast.

Arbeta också i små områden för att undvika att ha för mycket olja på din trasa. På så sätt ska det inte droppa på dig eller golvet.

När du har fått babyoljan, häll den på en trasa. Du måste blötlägga trasan eftersom oljan inte absorberar som andra vätskor, men se till att den inte är så fuktig att den droppar.

Se även  Kan rostfritt stål gå i ugnen?

Precis som de andra metoderna, applicera babyoljan på Liquid Nails. Gör detta genom att dutta och hålla trasan på området för att säkerställa att den är mättad.

Nu kommer du till den enkla delen. Väntetiden! Ställ in alarmet på tolv timmar och ta sedan din skrapa och skrapa försiktigt bort den flytande spiken från gipsskivan.

Du bör märka att det lossnar väldigt snabbt och smidigt.

Tips för att ta bort fläckar som lämnats efter av flytande naglar

Som nämnts bör flytande naglar inte penetrera dina väggar, vilket betyder att den strukturella integriteten ska vara bra. Men det är möjligt att området kan fläcka, speciellt om de flytande naglar har varit på plats i flera år.

För att ta bort dessa fläckar behöver du gammaldags vit vinäger. Applicera den på området på samma sätt som du gjorde med babyoljan och låt den sitta i 30 minuter.

Använd en fuktig trasa, försök att torka platsen ren.

Om fläcken finns kvar, upprepa proceduren med vinäger och överväg att lägga till en sked bakpulver till blandningen.

Sista utvägen blir att måla om området helt.

Slutgiltiga tankar

Liquid Nails är ett konstruktionskvalitet, kraftigt, multifunktionslim som används för att överbrygga luckor i väggar och hjälpa till att passa allt från gipsskivor till stora badrumsspeglar.

Den är designad för att hålla i flera år, men tyvärr betyder det att det kan vara jobbigt att ta bort.

Den bästa metoden är att använda en värmepistol för att mjuka upp de tjockare områdena och sedan försiktigt skrapa bort det med en spackel. Om det misslyckas, försök att applicera vaselin eller babyolja på platsen och försök att skrapa den igen.

Lämna en kommentar