Hur man tar av en snöskoter från en släp utan bakåt

I vårt förra inlägg gav vi dig massor av användbar information för att lyfta din snöskoter säkert och korrekt. Vad händer om du hamnar i en liknande situation där du vill ta bort din släde från en släpvagn men du inte kan backa? Vad gör du?

För att ta din snöskoter från ett släp utan backning, prova dessa metoder:

  • Lyft snöskotern från släpet till marken
  • Använd en ramp för att styra snöskotern ner
  • Ta bort bältet
  • Byt till en tippvagn

I det här inlägget kommer vi att utveckla metoderna ovan mer i detalj så att du säkert kan ta bort din snöskoter från din trailer även om du inte kan backa. Du kommer inte att vilja missa det!

4 metoder för att ta bort en snöskoter från en släpvagn utan att backa

Manuellt lyft

I vårt inlägg om att lyfta en snöskoter korrekt rekommenderade vi alternativet att lyfta din släde. Vi kommer återigen föreslå det här, med en varning. Om din snöskoter är lyftbar beror på hur mycket den väger. Om det är runt 500 pounds, bör du vara bra att plocka upp släden med en annan person.

När din snöskoter väl överstiger 500, kanske 550 pund dock, och speciellt om den kommer in på 600 pund territorium, kan den vara för tung att lyfta. Det är efter eget gottfinnande, men skada dig inte när du försöker flytta din snöskoter. Även om den inte har revers, finns det andra sätt att få den från släpvagnen än att fysiskt plocka upp den.

Den goda nyheten är att det är lättare att lyfta din släde från ett högt område som din trailer än att plocka upp den från marken. För att lyfta släden utan skador vill du följa dessa regler för hantering av tung last.

Placera dina fötter från varandra så att de är i linje med dina axlar. Du bör dock inte ha båda fötterna jämnt fördelade, så flytta antingen din vänstra eller högra fot framför den andra.

Sätt dig sedan på huk och gå ner vid dina knän och höfter. Böj inte ryggen. Det är okej att gå ner på ett knä om det hjälper dig att få bättre grepp om snöskotern. Om du behöver böja ditt knä, gör det i en exakt rät vinkel, vilket är 90 grader.

Ryggen ska fortfarande inte böjas när du är nere för att ta tag i snöskotern. Du vill ha axlarna bakåt, bröstet mer utåt och att ryggen ska vara helt rak.

  Är pulka säkert under graviditeten?

Börja sedan lyfta din snöskoter med din partner och höj dig från dina knän och höfter. Undvik att vrida eller böja ryggen när du står upp.

När du sätter ner din snöskoter igen, använd dina höfter och knän för att sitta på huk, aldrig ryggen.

Styr släden nerför en ramp

Okej, så din släde kan inte backa, vilket innebär att det inte är möjligt att glida ner på släpet. Eller är det?

Ett rampsystem gör det inte bara enkelt att få av din snöskoter från släpet, utan också på. I vårt senaste inlägg om rätt protokoll för att lyfta din snöskoter, rekommenderade vi ett fantastiskt rampsystem på Amazon från Svart isett toppnamn inom powersports lastramper.

Denna ramp är 94 tum gånger 54 tum, så även om din snöskoter är på den större sidan bör du fortfarande kunna manövrera den på och av rampen med lätthet. Rampen är gjord av starkt aluminium med ett draggreppsglidcentrum och 12-tums skidglidar i hårdmetall. Black Ice-rampen klarar 1 500 pund.

Speciellt med snöskotrar kan du inte använda vilken ramp som helst. Du behöver en som kan stödja skidgliderna och spåret på din snöskoter så att släden inte glider direkt från rampen när du backar eller backar.

Om det är enklare eller billigare för dig att göra din egen skoterramp är det ett alternativ också.

För att lossa snöskotern från din släpvagn, sätt dig bak i släpet och ta tag i skotern med båda händerna på styret. För sedan långsamt snöskotern nerför rampen. Om det hjälper att ha en andra person baktill på släden, kan de se till att den inte börjar rulla ner för rampen för snabbt och kraschar in i något i närheten.

Ta av bältet

Om du har en äldre snöskoter som en Polaris från 1996 som inte kan backa utan kan gå i neutralläge, kan du tvinga släden till den inställningen genom att ta av den. Till att börja med måste du öppna upp motorhuven på din snöskoter och hitta den sekundära kopplingen.

Sedan, nära luftlådan, bör du se en plåt intill kopplingen. Börja snurra den här plattan medurs, rikta plattan nära luftlådan när du snurrar. När du fortsätter att göra detta bör bältet lossna så att du kan ta bort det. Du kan behöva en andra person för att klara av detta, så se till att du har en kompis till hands.

Använd en Tilt Trailer

Ditt sista alternativ är att byta ut din nuvarande trailer mot en tippvagn. Som namnet antyder kan en tippvagn höjas eller sänkas i en vinkel för att skicka iväg det som finns på släpet. En genomsnittlig tippvagn kan uppnå en vinkel på 11 grader. Detta kanske inte låter så mycket, men den vinkeln borde vara tillräcklig för att få din släde från din släp.

  Löpbandet vs. Springa utomhus: Vilket är svårare för kroppen?

Här är några rejäla tiltvagnar från PJ Trailers att se in i. En av deras släpvagnar har en däcksbredd på 81 tum och kan hålla 7 000 pund. Du kan till och med köpa en tippvagn med en däcksbredd på 102 tum som stöder mellan 15 680 och 24 000 pund. Nödvändigt för en snöskoter? Nej. Som sagt, om du kör andra sportfordonstransporter kan en stor tilttrailer som denna komma till nytta för dig.

Hur man INTE tar bort en snöskoter från en trailer

Tyvärr, om du gräver lite på nätet, hittar du många felaktiga råd för hur du tar bort din snöskoter från ett släp. Det är därför vi tänkte att vi skulle ta det här avsnittet för att dela lite information om vad du borde inte gör om du bryr dig om din snöskoter.

Lossa snöskoterns remmar och köra släpvagnen/lastbilen

Ja, vissa människor gör det, som det här YouTuber. Även om deras video verkade vara mer i en parodis anda, har många andra människor videor online med en liknande teknik för att lossa snöskoter som inte verkar lika skämtsamma.

Din snöskoter ska fästas på din släpvagn eller lastbil med knytband, vilket vi diskuterade i vårt inlägg om att lyfta en snöskoter. Annars, om du gör en skarp sväng eller ett plötsligt stopp, kan din snöskoter stöta och luta, ibland tippa direkt av släpet!

Om du lossar remmarna och sedan skjuter motorn på din släpvagn eller lastbil startar du din snöskoter som en projektil. Vem eller vad den träffar vet ingen, men det är säkert att säga att din släde sannolikt inte kommer att överleva resan.

Höj din tiltvagn och låt gravitationen göra resten

Även om tilttrailer gör lossningen bekväm, är processen fortfarande inte helt enkel. Du vill att någon bak på din släpvagn ska styra snöskotern när den går nerför släpet. Om du inte gör det kommer släden att glida rakt ner och krascha mot marken så fort du tippar din trailer. Visst, vid den tidpunkten har du lastat av din snöskoter, men till vilken kostnad? Inre och yttre slädeskador är mycket troliga.

Dra snöskotern från släpet

Du ser detta mycket på snöskoterforum där folk föreslår att du helt enkelt ska rycka din släde från släpet. Att plötsligt dra din snöskoter så här utan att ha några planer på hur den ska hanteras är inte smart, eftersom farten på ditt ryck troligen kommer att få släden att krascha mot smutsen eller snön. Du kan också skada dig själv genom att inte följa de korrekta lyftföreskrifterna.

  Kan jag äta fisk ur en sjö under en algblomning?

Är det värt att köpa en snöskoter med back?

Om din snöskoter inte kan backa, är det troligen en från 1990-talet eller början av 2000-talet. Runt 2003 introducerade Polaris sitt elektroniska reverseringssystem som kallas PERC. Fler och fler slädar från Polaris efter den punkten kom med PERC-vändning. Andra snöskotertillverkare skapade också med sina egna backsystem, som Ski-Doos Rotax Electronic Reverse eller RER.

I det här inlägget pratade vi om hur ja, du kan verkligen eftermontera en äldre snöskoter med backningssystem. Du måste dock mixtra med kablar, och att hitta eftermonterade delar eller kit till alla gamla skotermodeller är sällan möjligt.

Om din budget tillåter, ligger det i ditt bästa intresse att uppgradera din snöskoter förr än senare. Nuförtiden är ett omvänt system inte något du behöver leta specifikt efter, eftersom det är standard. En nyare snöskoter innehåller också fler säkerhetsfunktioner, för att inte tala om att den kommer att vara mer bränslesnål än äldre modeller.

Om du är ett Ski-Doo-fan kan du Renegade X-RS inkluderar ett 850 E-TEC RER-system med en mekanisk 900 ACE Turbo. X-RS kommer också utrustad med en tvåtakts ROTAX 850 E-TEC-motor med vätskekylning, en REV Gen4-ram, Pilot X-skidor, trail performance-säten och U-format aluminiumstyre.

De Yamaha BT-TX LE 153 crossover har tryckknapp bakåt tillgänglig via en växling nära styret. Andra funktioner hos denna eleganta snöskoter är bromsning med dubbla kolvar, en fyrtakts turbo 998cc ultraprestandamotor och Mitsubishis elektroniska styrenhet eller ECU. ECU:n innehåller nio olika sensorer för att mäta data om din slädes körtillstånd. Sedan kan ECU:ns minneskarta ändra turbo, grenrörets lufttryck, bränsletillförsel och tändningstid för bättre prestanda.

Slutgiltiga tankar

Om din snöskoter inte kan backa men du behöver få den av ett släp, är dina bästa alternativ att använda en ramp, lyfta släden manuellt, prova en tilttrailer eller ta bort bältet för att ställa snöskotern i neutralläge. Du kanske också vill överväga att uppgradera din snöskoter till en som kan backa så att du enkelt kan lasta och lossa din släde var som helst, när som helst!