Hur man ställer in en vattenskoter för fiske

Under de många år som gått sedan deras uppfinning har vattenskotrar blivit mer och mer populära. Med fler människor som uppmärksammar dessa vattenskotrar, är det vettigt att de skulle leta efter nya sätt att använda dem.

När de först kom ut i början av 1970-talet hade vattenskotrar ett mycket begränsat användningsområde. Det fanns bara stående modeller, och de var ganska styva jämfört med de modeller som tillverkas idag.

Sedan dess har vattenskotrar kommit att användas på en enorm mängd olika sätt. De används för att utföra backflips i freestyle-tävlingar eller släpa vattenskidåkare och wakeboardåkare och de används även för att utföra räddningsuppdrag.

En annan nyare användning av vattenskotrar som är lite mer avslappnad än de andra nämnda är fiske. Att använda vattenskotrar för att fiska har blivit mer populärt under de senaste åren, och det är lätt att förstå varför. (Åtminstone är det enligt min mening.)

Även om du förmodligen bara kunde ta ett spö och spruta ut i havet eller till mitten av en sjö, skulle det vara klokare att lägga mer förberedelser på det. I den här artikeln kommer vi att titta på hur du gör dig redo för en fiskeutflykt på en vattenskoter.

Det viktigaste

Det finns några saker som är nödvändiga för varje fisketur, men när du använder en vattenskoter är det inte bara fiskeredskapet som måste beaktas. Vi kan ta en titt på några saker som jag anser vara väsentliga föremål för fiske på en vattenskoter, både specifikt för fiske och bara för allmän vattenskoteranvändning.

Jet Ski säkerhet

Innan du lämnar stranden eller kajen bör du alltid se till att du är utrustad för att mildra en nödsituation om en situation skulle uppstå.

Flytväst

Först och främst bör du alltid ha en flytväst, och i de flesta fall bör du ha den på dig hela tiden. Oavsett hur duktig simmare du tror att du är, är det alltid bra att ha flytväst på dig hela tiden du är på vattnet.

Om något händer och du måste överge skeppet kommer du att vara glad att du har det. Du kommer också att vara glad att du har den på dig om du stoppas av myndigheterna, eftersom det på de flesta ställen är obligatoriskt enligt lag att bära flytväst hela tiden du är på vattenskoter.

Brandsläckare

En annan sak som varje vattenskoter bör ha ombord är en brandsläckare. Det gäller vattenskotrar lika mycket som för båtar. Fördelarna med att ha en brandsläckare är ganska uppenbara. Om motorn eller någon del av vattenskotern tar eld, är det att föredra att använda en släckare för att släcka lågorna i stället för att försöka sänka vattenskotern

Nödsignal

Om du hamnar i en nödsituation, kommer du inte att vilja försöka hantera allt på egen hand. Men i stora vattendrag kan det vara svårt att känna igen att någon är i behov av hjälp på långt avstånd.

Därför är det viktigt att ha något som kan få andras uppmärksamhet på långt håll. Bloss är ett utmärkt verktyg att använda för att ses på långt håll och ses i allmänhet som en signal om nöd. En orange flagga kan också fungera som en visuell signal, även om det kan ta längre tid att märka än en bloss.

  Kan Tiny Homes användas för kommersiella kontorsutrymmen?

Ett lufthorn eller en hög vissling kommer att locka uppmärksamhet ganska smidigt.

Om du blir strandsatt kommer dessa föremål sannolikt att minska den tid du måste vänta på att räddningen ska komma fram.

Nödvändiga fiskeredskap

Nu när säkerhetsföreläsningen är klar kan vi börja titta på redskap för själva fisket.

Fiskspöhållare

Förhoppningsvis är ett fiskespö det första man tänker på när man tänker på fiskeredskap. Bågfiske är en grej, och det finns till och med spölösa rullar nu, men vi ska bara fokusera på spöfiske.

Många människor gillar att ta med sig mer än ett spö för att öka sina chanser att få ett bett. Innan du kastar tre linjer på en gång kanske du vill titta närmare på reglerna i ditt område. Det finns vissa begränsningar vad gäller det maximala antalet stolpar du kan använda på en gång beroende på var du är.

Men även om du planerar att bara använda ett spö är en hållare bra att ha på vattenskotern. Du kan ha den där medan du använder vattenskotern eftersom det är lite obekvämt att köra med en hand.

Det finns några olika stilar av spöhållare, och vilken typ du använder kommer förmodligen att bero på personliga preferenser. Här är ett par exempel på spöhållare:

  • Spöhållare av klämstil – Denna typ av spöhållare använder en enkel klämma för att fästa på räcke av olika storlekar. Spöhållare av den här typen kanske inte är de bästa för vattenskoter då det inte finns många ställen på en vattenskoter med räcke som kan användas.
    Harbor Mate fiskespöhållare i rostfritt stål är ett exempel på en spöhållare av klämtyp.
  • Spöhållare i sugkoppsstil- Sugkoppshållare är bra alternativ för vattenskoter eftersom de kan fästas på olika ställen och de kommer inte att skada fartyget. Du behöver inte heller borra hål för skruvar eller köpa något annat att fästa den på.
    De Stånghållare för sugmontering från Store Your Board och SeaSucker Rod Hållare är ett par exempel på denna typ av spöhållare.
  • Fäst till en annan produkt- Den här typen av spöhållare är inte en som du kan använda ensam. Du måste köpa en annan produkt som spöet fäster på, vanligtvis en kylare. Dessa är bra alternativ om du planerar att skaffa kylaren som de används med.
    De YETI® Stånghölster och Sea-Doo Snabbfäste spöhållare båda fästs på kylare tillverkade av samma respektive företag.

Kylare

En kylare är kanske inte nödvändigtvis nödvändigt, men om du vill behålla någon av fisken som du fångar är det en bra idé att ha en. Att hålla ett spö i handen när du kör en vattenskoter skulle vara svårt, men att hålla en fisk skulle sannolikt visa sig vara ännu svårare. Det är därför det är en bra idé att ha en kylare.

Det finns kylare i många olika storlekar, så vilken du får beror på vad du förväntar dig att fånga och hur många fiskar du tänker ta med dig tillbaka.

När det gäller kylare finns det ett par vägar att gå. Du kan antingen köpa kylare/kylställ som är speciellt gjorda för att gå på baksidan av vattenskoter, eller så kan du bygga din egen rigg.

  Laglig ålder för att köra vattenskoter i New York

Om du inte är särskilt händig kan det vara ett bättre alternativ att köpa de färdiggjorda prylarna. De kan vara lite dyra, men de är funktionella och du kan vara säker på att veta att de kommer att fungera. Här är ett par vattenskoterställ som rymmer kylare och har fiskespöhållare fästa:

Jetski fiskeställ med 2 spöhållare av Kool PWC Stuff

Jet Ski fiskespö Rack & Cooler Hållare Combo av Plattinum Products

Om du känner för utmaningen att bygga ditt eget ställ är det ofta en bra idé att använda PVC-rör. Det är ganska billigt och lätt att arbeta med.

Här är ett par videor som ger dig några idéer om var du ska börja och hur de kan bli:

Ankare

Ett ankare är användbart eftersom det hindrar din vattenskoter från att driva bort från din favoritfiskeplats. Om du inte vill behöva justera din position med några minuters mellanrum är ett ankare en värd investering.

Icke väsentliga men användbara föremål

Nu ska vi titta på några saker som definitivt är användbara på en fiskeutflykt men som går att klara sig utan.

Fiskhittare

På den gamla goda tiden hade folk inte den teknik som vi har nu. De var bara tvungna att prova och missa för att ta reda på var de bästa fiskeplatserna var. Numera kan vi titta på en liten skärm och se exakt vad som finns under oss i vattnet.

Fishfinders kan vara mycket användbara, särskilt i ett område som du inte är bekant med. Vissa vattenskotrar kommer med en fishfinder förinstallerad, men även de flesta av de som inte följer med en kan ha en installerad.

Lika användbara som de är, dock är fishfinders inte en nödvändighet. Folk har fiskat i tusentals år, så om du inte har en så går det bra.

GPS

En GPS faller i samma kategori som en fishfinder. Det är inte helt nödvändigt, men det kan vara användbart för att utforska nya områden utan att gå vilse. Det finns till och med alternativ för fishfinder/GPS-kombinationer, så att få dem som ett två-i-ett-paket kan vara värt besväret.

Jet Ski solskydd

Det kanske ser lite överdrivet ut, men precis som båtar finns det solskydd för vattenskotrar. Du kanske vill skaffa en om du är extra känslig för solljus eller bara inte vill behöva applicera på nytt solskydd varje timme. Personligen skulle jag bara ha en hatt.

Extra gas

Beroende på hur länge du vill stanna hos oss och hur långt du vill gå, är det definitivt en bra idé att ta med extra gas. I teorin kan du bara flyga ut till en plats, fiska där under hela resan och sedan flyga tillbaka till stranden. Eller så skulle du bara behöva hålla extra koll på din bränslenivå hela dagen.

Att ha extra gas innebär att du kan spendera mer tid på vattnet och besöka fler fiskeplatser utan att oroa dig för att få slut på bränsle och bli strandsatt.

Precis som de andra tillbehören kan du antingen göra din rigg så att den rymmer bränsle tillsammans med kylaren, eller köpa specialtillverkade gasdunkar för vattenskoter.

  Varför är paramotorer så dyra?

Vattentät förvaringsväska

De flesta vattenskotrar har vattentäta förvaringsfack, men de ligger ofta under sätet eller under huven. Detta kan göra det lite obekvämt att komma åt dem när du är på vattnet.

Med en vattentät förvaringsväska kan du förvara några föremål som en telefon eller en kamera på en mer tillgänglig plats utan att behöva oroa dig för att förstöra dem. Det vill säga så länge du inte tappar dem i vattnet.

Det här är bara några idéer om saker som kan förbättra din vattenskoterfiskeupplevelse. Det finns mycket mer där ute, och när du fiskar på din vattenskoter mer och mer kommer du att kunna tänka på nya saker att lägga till din uppsättning för att göra varje resa bättre och bättre.

Varför fiska med en vattenskoter

Du kanske frågar, varför fiska med vattenskoter? Det finns alla typer av båtar som kan användas, så varför inte åka med en båt?

Båtar är bra för fiske, men vattenskotrar har vissa fördelar. Människor som fiskar på vattenskoter påpekar samma saker som folk gör som använder vattenskotrar över båtar för andra aktiviteter som bogsering.

Det främsta överklagandet av en jetski över många typer av båtar är storleken. Eftersom en vattenskoter är så liten är den lättare att transportera och förvara. En stor båt kräver en stor lastbil eller SUV för att dra den, men en vattenskoter kan dras av en sedan.

En vattenskoter är billigare att förvara vid en marina om du bestämmer dig för att lämna den på vattnet. Om du tar med den hem kan en vattenskoter passa i ett garage och lämna plats för andra föremål. Jag har vänner som håller sin båt i garaget och den tar upp hela 3:e platsen. Plus att det är jobbigt att ta sig in och ut därifrån.

När du är på vattnet betyder storleken på en vattenskoter att du enkelt kan komma åt områden som vikar och vikar som kan vara svårare att navigera på en stor båt. Naturligtvis skulle en kajak också göra det enkelt att arbeta i trånga utrymmen, men du kommer inte att ta dig runt lika snabbt i en.

Eftersom vattenskotrar använder pumphjul istället för externa propellrar, kan du också åka in i grunda områden och till och med ända upp till land utan att oroa dig för att skada fartyget.

Slutligen är vattenskotrar ganska billiga jämfört med många båtar. Nya vattenskotrar är inte vad de flesta skulle anse som superbilliga, men du kan hitta begagnade till bra priser. Vissa begagnade båtar kostar fortfarande tiotusentals dollar. Det finns billigare båtar, men på den nivån kan en vattenskoter bara vara en produkt av högre kvalitet.

Som du kan se finns det många anledningar att fiska med vattenskoter. Det finns också många sätt att göra det på. Jag skulle rekommendera att börja enkelt. Ta med ett spö och en kylare första gången och se hur det är. Efter det, börja prova olika tillbehör som du känner kommer att förbättra din personliga upplevelse.